Na območju Policijske postaje Črnomelj v četrtek izsledili in prijeli 22 migrantov, prijeli pa tudi Makedonca, ki je prevažal 7 Pakistancev!

Fotografija je simbolična (Foto: epa)

Kapljanje nezakonitih migrantov v državo se še naprej nadaljuje. To potrjujejo podatki Policijske uprave Novo mesto, ki razkrivajo, da so v okolici Dolenjskih Toplic v osebnem avtomobilu zasačili sedem migrantov s pakistanskih državljanstvom, ki so na nezakonit način prestopili državno mejo. Med varovanjem državne meje pa so črnomaljski policisti  izsledili in prijeli 22 ilegalcev. 

Novomeški kriminalisti so v četrtek, 12. julija, nekaj pred 20. uro v okolici Dolenjskih Toplic ustavili osebni avtomobil z ljubljanskimi registrskimi oznakami. Med postopkom so ugotovili, da je 37-letni državljan Makedonije v vozilu prevažal sedem državljanom s pakistanskim potnim listom, ki so nezakonito prestopili mejo.

Izsledili in prijeli tudi 22 migrantov
37-letnemu osumljencu kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države so odvzeli prostost in ga pridržali. Državljane Pakistana pa bodo po končanih policijskih postopkih predali v roke hrvaških varnostnih organov. Med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Policijske postaje Črnomelj so policisti izsledili in prijeli 22 migrantov, ki so na nezakonit način prestopili državno mejo. Po navedbah policije policijski postopki s tujci še niso zaključeni.

Foto: epa

N. Ž.