Na sojenju Noviču bosta pričali slovenska in nemška izvedenka za krvne sledi

Milko Novič, ko je bil izpuščen iz pripora. Foto: STA

Pričanje nemškega izvedenca balistike je pred mesecem dni Milku Noviču pomagalo iz pripora. Mnenje nemškega balističnega izvedenca Axla Mantheia je pred mesecem dni postavilo veliko dvomov v trdnost dokazov zoper Milka Noviča, zato mu je sodnica Špela Koleta 7. decembra  po dveh letih odpravila pripor. Tokrat bosta pričali slovenska in nemška izvedenka za krvne sledi.

Mnenje nemškega balističnega izvedenca Axla Mantheia je pred mesecem dni postavilo toliko dvoma v trdnost dokazov zoper Milka Noviča, da mu je sodnica Špela Koleta po dveh letih odpravila pripor. Manthei je tedaj pojasnil, da so s kolegi v najširšem možnem smislu  prišli do enakih rezultatov kot strokovnjaki slovenskega nacionalnega forenzičnega laboratorija. Razhajali so se pri kategorizaciji delcev streliva, ki so jih našli na Noviču in njegovih oblačilih dan po streljanju na Janka Jamnika. Manthei je dejal, da ne more zagotovo trditi, da je Novič 14. decembra 2014 res  streljal.

Na Okrožnem sodišču v Ljubljani se bo nadaljevalo sojenje Milku Noviču, ki je obtožen, da je decembra 2014 ustrelil svojega nekdanjega nadrejenega, direktorja Kemijskega inštituta Janka Jamnika.

B. J., STA

 • Franc Šink

  Če mu v dveh letih niso nič dokazali, mu ne bodo nikoli.Nevarno je tudi to, Več “izvedencev” več možnosti za napake. Sicer je pa nekaj drugega v ozadju.

 • tarantela

  V sojenju Milku Noviču so zaslišali nemško izvedenko Edith Gebhart, ki je med drugim analizirala ostanke streljanja z Novičevih las in plašča. Dejala je, da trije delci, najdeni na Novičevem plašču, ustrezajo delcem, najdenim na tulcu. Za delce, najdene na laseh, pa tega ne more ne potrditi ne izključiti.

  • rrrrr

   Tarantela, spet so te prav nemarno napenzlali. Glavni penzlmajster je bila ( kot se za režim spodobi) STA, potem so pa svoje pripenzlali še manjši penzlići. Nemška izvedenka je jasno povedala, da ni ZANESLJIVE povezave med ostanki v ,,najdenem” tulcu in sledovi na rokah, laseh in jakni ( ne plašču) na skrbno izbranemu ,,morilcu”. ….Kamarila je že prižgala rdečo luč za nadaljevanje procesa,saj ji je razkrivanje ozadja umora in njegovih naročnikov konstrukt že popolnoma ušel izpod kontrole….Le režimski dominantni psi krvosledi tega še ne dojemajo doodobra. Stvar je ad acta.
   Sicer pa sem bil sam tudi danes del javnosti na obravnavi. Zelo sem te pogrešal.
   https://www.youtube.com/watch?v=MRIYP4HdM0E