fbpx

Na sojenju Noviču bosta pričali slovenska in nemška izvedenka za krvne sledi

Milko Novič, ko je bil izpuščen iz pripora. Foto: STA

Pričanje nemškega izvedenca balistike je pred mesecem dni Milku Noviču pomagalo iz pripora. Mnenje nemškega balističnega izvedenca Axla Mantheia je pred mesecem dni postavilo veliko dvomov v trdnost dokazov zoper Milka Noviča, zato mu je sodnica Špela Koleta 7. decembra  po dveh letih odpravila pripor. Tokrat bosta pričali slovenska in nemška izvedenka za krvne sledi.

Mnenje nemškega balističnega izvedenca Axla Mantheia je pred mesecem dni postavilo toliko dvoma v trdnost dokazov zoper Milka Noviča, da mu je sodnica Špela Koleta po dveh letih odpravila pripor. Manthei je tedaj pojasnil, da so s kolegi v najširšem možnem smislu  prišli do enakih rezultatov kot strokovnjaki slovenskega nacionalnega forenzičnega laboratorija. Razhajali so se pri kategorizaciji delcev streliva, ki so jih našli na Noviču in njegovih oblačilih dan po streljanju na Janka Jamnika. Manthei je dejal, da ne more zagotovo trditi, da je Novič 14. decembra 2014 res  streljal.

Na Okrožnem sodišču v Ljubljani se bo nadaljevalo sojenje Milku Noviču, ki je obtožen, da je decembra 2014 ustrelil svojega nekdanjega nadrejenega, direktorja Kemijskega inštituta Janka Jamnika.

B. J., STA