Kronski dokaz o umoru Jamnika? Tarča Michela Stephana pričala, da je podatke o njegovih poslih in nakazilih s francoskim podjetjem poskušal dobiti že ustreljeni Jamnik!

dr. Janez Plavec (Foto: STA)

V sojenju Michelu Stephanu so znova zaslišali Janeza Plavca s Kemijskega inštituta. Plavec tudi danes ni vedel, zakaj bi si Stephan želel njegovo smrt. Je bil pa oster do obtoženega in njegove nadrejene Barbare Mohar, češ da sta očitno, namesto da bi razvijala oddelek, gledala na lastni zaslužek. Med drugim je opozoril na posel, v katerem naj bi laboratorij inštituta po naročilu Moharjeve in ob sodelovanju Stephana izdelal določene spojine, ki jih je nato prodal Krki, denar, šlo naj bi za nekaj manj kot 300 tisoč evrov, pa naj bi prejelo francosko podjetje Phosphoenix, katerega solastnika sta bila Moharjeva in Stephan. V zvezi z omenjenim poslom je Plavec danes povedal, da je podatke o nakazilih Phosphoenixu skušal dobiti že pokojni Jamnik, a jih francoski organi niso želeli dati. Plavčevo pričanje bi lahko bilo kronski dokaz o umoru Jamnika.

Janez Plavec podobno kot že na zaslišanju septembra lani ni vedel povedati, zakaj bi Michel Stephan napeljeval k njegovemu umoru, česar ga bremeni obtožnica. “Očitno je v meni videl nekoga, ki mu onemogoča vrnitev na Kemijski inštitut” oziroma njegov laboratorij za organsko sintezo in kemijo zdravil, je dejal. Kot enega od možnih vzrokov je navedel tudi besede enega izmed že zaslišanih s Kemijskega inštituta, da mu je bil Stephan nevoščljiv.

V laboratoriju je bila Stephanu nadrejena Barbara Mohar, s katero sta bila nekaj časa par. Tudi tej Plavec, kot je dejal, kot njen nadrejeni nikoli ni rekel, da nasprotuje ponovni zaposlitvi Stephana, ker ga o tem niti nikoli ni vprašala. Je pa dejal, da je lahko sklepala, da zaposlitvi nasprotuje, “ker je vedela, kakšne standarde zagovarjam”.

Gre za ključne dokaze o umoru Jamnika?
Povedal je še, da je leta 2010 nasprotoval temu, da bi Stephanu podaljšali pogodbo. O tem, ali naj jo podaljšalo, ga je neformalno povprašal takratni direktor Janko Jamnik, sam pa je temu nasprotoval. “Menil sem namreč, da to res nikamor ne pelje,” je dejal. Stephan je nato moral zapustiti inštitut. Takrat so se namreč po besedah Plavca že pojavila nekatera opozorila o Stephanovi neprimernosti. Med drugim je bil z njim nezadovoljen Lek kot eden od najpomembnejših partnerjev inštituta, Stephan naj bi imel tudi katastrofalen odnos do mladih, očitali so mu tudi krajo zofe, ki je bila spomeniško zaščitena.

Michel Stephan

Nasploh je bil Plavec danes kritičen do Stephana in Moharjeve, za katera pravi, da takrat niti približno ni vedel, kaj vse sta se takrat šla. Med drugim je opozoril na posel, v katerem naj bi laboratorij inštituta po naročilu Moharjeve in ob sodelovanju Stephana izdelal določene spojine, ki jih je nato prodal Krki, denar, šlo naj bi za nekaj manj kot 300 tisoč evrov, pa naj bi prejelo francosko podjetje Phosphoenix, katerega solastnika sta bila Moharjeva in Stephan.

Bo policija končno začela odkrivati dogajanje na Kemijskem inštitutu?
V zvezi z omenjenim poslom je Plavec danes povedal, da je podatke o nakazilih Phosphoenixu skušal dobiti že pokojni Jamnik, a jih francoski organi niso želeli dati. Zdaj skuša Kemijski inštitut zadevo znova raziskati, Plavec pa je izrazil tudi upanje, da bodo zadevo temeljito preiskali tudi organi pregona. Povedal je še, da je, odkar poteka sojenje, druga oseba, saj se mora bolj paziti in skrivati.

Libanonskemu znanstveniku Stephanu tožilstvo očita napeljevanje k umoru Plavca iz nizkotnih nagibov jeseni 2017 in promet z orožjem. Tožilstvo je prepričano, da naj bi ga pri tem vodila maščevanje in sovraštvo, saj naj bi vodjo NMR centra na inštitutu Plavca krivil za še vedno veljavno prepoved vstopa na inštitut in domnevno onemogočanje njegove ponovne zaposlitve, poroča STA.

C. Š.

 • RATATA

  Nobena od mojih tarč še nikoli ni mogla pričat. Vse so v črnem totalno naluknjane.

 • rubec

  “V laboratoriju je bila Stephanu nadrejena Barbara Mohar, s katero sta bila nekaj časa par.”

  Ob vseh možnostih, ko bi si v laboratoriju lahko spackala enega normalnega moškega, si bula navleče čipčaparja. Jebo te libanonc, profesor Baltazar je zate bula nekaj nedosegljivega.

 • KAPIBARA

  …..šlo naj bi za nekaj manj kot 300 tisoč evrov, pa naj bi prejelo francosko podjetje Phosphoenix, katerega solastnika sta bila Moharjeva in Stephan…
  …da je podatke o nakazilih Phosphoenixu skušal dobiti že pokojni Jamnik, a jih francoski organi niso želeli dati.
  …V laboratoriju je bila Stephanu nadrejena Barbara Mohar, s katero sta bila nekaj časa par.
  … kritičen do Stephana in Moharjeve, za katera pravi, da takrat niti približno ni vedel, kaj vse sta se takrat šla.
  Uganka za inšpektorja Mambli-ja.. https://www.youtube.com/watch?v=eSIqM4P1iXc

  • rubec

   hehehehe

 • Anton

  lahko da Plevec ne ve, obstaja pa še ena možnost dogodka, da se en upa povedati, slednja se mi zdi v tem trenutku še bolj vrerjetnejša od prvoomenjene

  sarkazem press

 • Antonius

  Ljubezen med Moharjevo in eksplozivnim Stephanom ima pa zelo krvavo ozadje.
  Slovenska policija in tožilka se pa na šlogarco zanašata.
  Zdaj celo najbolj naivni in zaplankani spoznavajo, zakaj je Slovenija za kriminalce in morilce pravljična država.
  Od vseh predsednikov države, policije, tožilstva in krivosodja so vsi navzdol prek glave vpleteni.
  Niti oprane iranske milijarde niso opazili?!

  • KAPIBARA

   ..niso opazili..
   ali niso hoteli…, da so opozorila- poizvedbe, prihajala od drugih držav..??

  • Mojca pokraculja

   Trgovanje s sodbami na sodiščih dobro laufa, ni kaj!

 • rubec

  Komaj čakam najavljeno posebno oddajo na NG, kjer bo eden naših vodilnih forenzičnih preiskovalcev predstavil teorijo, da je krogla, ki je v Dallasu ubila Kenedija priletela iz Kranjske Gore.

  • Hribouc

   Misliš onega, ki je dokazal, da je Broz dal izstreliti v Karadžordževu udbaško kuglo v Kardeljevo betico iz ljubezni, ker je bilo v betici premalo bakra in jekla v možganih?

   In verjetno je ta forenzik isti kreten, ki je dokazal, da je Krambergerjev pijani jager streljal iz taspodne in ne udbaš iz tazgornje bajte ?

   Kučanova dežela Dovoljenih sanj je en sam hudičev čudež.
   Napovedujem, da bo ob Kučanovem pogrebu strela usekala v Jankovićevo zastavo na gradu!

 • xtc

  Hm?
  Očitno ima tale zgodba očitno širši krog igralcev kot se je sprva zdelo ,Moharjeva,Stephen,zanimivo bi bilo vedeti,kdo je usmeril vse grehe na Noviča in kaki so bili ali so odnosi z vpletenimi z Jamnikovo,ki se precej čudno in živčno vede,bi pa rekel ,da gredo sledi še kam v politiko in policijo ter še kam.
  300 000 jurjev?
  Koliko krat so bile izvedene podobne operacije?
  Ni čudno,da je padel Jamnik in masldnji v vrsti bil Plavec,vendar ti mafijski posli zagotovo niso šli brez vpletenosti politike,ki je očitno zoorganizirala in usmerila zavestno gonjo na Noviča.

 • garfi

  Banditi načrtno uničujejo Slovenijo, SV in tudi SDS
  sedaj jim hočejo vzeti državna sredstva in še kaznovati
  ODZIV NA TO RUŠENJE JE ENOSTAVEN – POSTATI SDS PODPORNI ČLAN
  Sooblikuj, sodeluj in pomagaj SDS https://www.sds.si/sodelovanje/postani-clan

 • Mojca pokraculja

  Če pa zdaj ne najdejo motiva za umor, posledično pa tudi storilca, potem pa naj zaprejo “štacuno” !

 • Iva

  Jamnik je dobival grožnje, vendar ni iskal pomoči pri ustreznih institucijah. Zakaj?
  Vsekakor je vpletenih oseb ne le s KI več, zanimivo pa je tudi, da je NPU usmerjal preiskavo v napačno smer. Le zakaj?

  • Olga101

   Pomoči ni iskal, ker sodstvo in policija ne delujeta, dokler je človek še živ! Sploh pa ne, če stoji za vsem udbomafija!

   • Hribouc

    Preberi si kaj piše Gorenakov Vinko, kako to deluje, ko se Banda požene v pogon.

    Akterka zdaj celo na NACIONALNI RTV ljudstvu razlaga kaj je prav in kaj ne.

  • KAPIBARA

   …Jamnik je dobival grožnje, vendar ni iskal pomoči pri ustreznih institucijah. Zakaj? ..
   Vprašaj R.Pezdirja glede varovanja naši varnostnih organih…

   • Iva

    Moje vprašanje je bilo retorično, saj je meni osebno vse jasno, s Pezdirjem pa sva tudi že razpravljala o izvoru banksterstva. V arhive je hodil tudi g Martin Brecelj, ki je spisal odlično knjigo Anatomija političnega zločina oz. kako odstraniti-likvidirati “notranjega sovražnika”, ki je bil najprej obsojen na fašističnem procesu 1941, nato pa (ideološko) likvidiran s stani “naših” 10. marca 1944 (Trst), ko je prišel iz zapora in nameraval v partizane (sic!).

    Katastrofa za “demokratično” Slovenijo je, se nam to dogaja danes sredi EU, šarasta poltična oblast pa se sonči na odrih in ekranih ob pomoči mainstream medijev!

 • Hribouc

  Dežela “Dovoljenih sanj”.

  Umor, kriminal, korupcija, prikrivanje kriminala, nesposobnost.

 • sunday

  kje jaz živim – žal, celo starše malo “krivim”, da niso zapustili to lažnjivo skropucalo od države že takrat, ko še to ni bila !!!

 • piko8

  Barbara Kriste, bi ta primer razrešila v pov ure!!
  In med opsojenimi nebi manjkav murglski Pavijan milan kurčan!!

  • šmentanamuha

   Misliš Agatho Christie?

 • Hunyađi

  Nora24tv ne išče morilca Jamnika, temveč na vse pretege brani morilca.

  • KAPIBARA

   Pa povej kaj več, v tej smeri.. ?!

   • Hunyađi

    Kaj bi rad slišal?
    Tisti, ki skrajno drugim očitajo nepoštenje so sami skrajno nepošteni.

    • KAPIBARA

     No, pa povej kaj več o tem očitanju..!!

     • Hunyađi

      Če si pristaš stranke kateri so lastniki tega političnega portala, ne mislim zapravlat svojega dragocenega časa.

  • Iva

   Motiti se je res človeško. Ponoviti napako pa je vražje!

   No, tvoja naloga je vražja, saj ne verjamem, da si slamnata glava, ali pač?

   http://dosjemilkonovic.si/post/429770/zapacan-pravosodni-sistem-primer-dr-milko-novic-kdo-je-dejansko-dal-likvidirati-dr-janka-jamnika

   • Hunyađi

    Zločin je hudičevo delo.
    Ti, ki si religiozna, tista, ki malikuješ simbole, bi morala dobro poznat simboliko cifre 666.

 • Franc Šink

  Je (ali) bo sploh na koncu kdo kriv ?