fbpx

Na Trubarjevi grozil s plinsko pištolo in pretepel raperja Došo! Vpleten tudi Čordić?!

Raper Doša (Vir: Facebook)

Na Trubarjevi ulici sredi Ljubljane je v sredo, 4. avgusta, okrog 18. ure 37-letnik pretepel občana, ki je posredoval v sporu med osumljencem in njegovim dekletom. Ko so na kraj prihiteli policisti in ga izsledili, je napadel še njih. Po do sedaj nepotrjenih informacijah naj bi bil oškodovanec v dogodku raper Doša, ki mu je osumljenec grozil s plinsko pištolo in ga lažje telesno poškodoval. Po besedah očividcev naj bi bil na kraju dogodka opažen tudi zloglasni Zlatan Čordić, če navedeno drži, pa smo povprašali na policiji.

Po spletu je zaokrožila novica o sinočnjem dogajanju na Trubarjevi ulici v Ljubljani. Očividec je na spletu sporočil, da so bili okrog 18. ure pred lokalom Trubar policija, kriminalisti in reševalno vozilo. Policija naj bi celo zaprla omenjeno območje, na dogodku pa so bili tudi kriminalisti v civilnem vozilu.

Po poročanju 24ur so bili nekaj po 18. uri ljubljanski policisti obveščeni o dogodku na Trubarjevi ulici, kjer je 37-letni osumljenec pretepel oškodovanca in grozil s plinsko pištolo. Po do sedaj zbranih obvestilih se je oškodovanec vmešal v spor med osumljencem in dekletom, s katerim je bil osumljeni v družbi. V dogodku je osumljenec oškodovanca lažje telesno poškodoval, prav tako je grozil s plinsko pištolo ter z njo streljal v zrak. Kmalu po dejanju so ga policisti prijeli v bližini dogodka in mu odvzeli prostost.

Med postopkom se je osumljenec upiral, udaril policista in policistom grozil. Pri njem so našli in zasegli plinsko pištolo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi sumov kaznivega dejanja nasilništva in preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, osumljenec pa bo predvidoma danes priveden k preiskovalnemu sodniku.

Raper Doša (Vir: Facebook)

Kot smo ugotovili med raziskovanjem, naj bi bil oškodovanec v dogodku raper Doša, ki je v svojem storyju delil novico, da še nikoli ni bil tako poškodovan. “Ne skači na človeka s pištolo,” je v svojem storyju še pojasnil raper Doša, ki ima popolnoma razbit obraz. Očividci pravijo, da je bil na dogodku prisoten tudi zloglasni Zlatan Čordić, ki pa je bil že v preteklosti znan po nasilnih dejanjih. Ali omenjene informacije držijo, smo preverili tudi sami na policiji. Ko odgovor prejmemo, ga bomo tudi objavili.

Prisotnost Čordića po številnih izgredih ne bi bila presenetljiva
Čordić je bil v preteklosti vpleten v številna nasilna in verbalna dejanja. Slednji je med drugim napadel našega snemalca in mu odvzel kamero, po pozivu policije pa kamere sprva ni želel vrniti. Na ulici se je verbalno lotil tudi direktorja NIJZ Milana Kreka, ki mu je sledil po ulici in ga nadlegoval pod pretvezo samooklicanega novinarja. Grozil je tudi uslužbenki na ministrstvu za kulturo in nezakonito s pomočjo RTV vstopil na lansko proslavo ob dnevu državnosti in predsednika države Boruta Pahorja zmerjal prek megafona med proslavo.

Sara Rančigaj