Na ulici v Mariboru našli doma narejena eksplozivna sredstva

Fotografija je simbolična Foto: STA

Pred stanovanjskim blokom na Mlekarniški ulici v Mariboru so našli v papir zavita sumljiva predmeta. Strokovnjaki so ugotovili, da gre za doma narejeni eksplozivni sredstvi z vžigalno vrvico, ki sta močnejši od topovskega udara.

Najdeni eksplozivni sredstvi na Mlekarniški ulici je bombni tehnik iz Specialne enote policije odnesel na uničenje. Kljub mnogim zelo nazornim opozorilom zdravnikov, policije, medijev, društev za zaščito živali in še mnogih drugih, do kakšnih posledic lahko pride ob uporabi takih predmetov, ki so izdelani doma, je ljudem vseeno – glavno, da poka. Policisti poudarjajo, da so posledice uporabe takšnih sredstev nepopravljive in  za vedno zaznamujejo naša življenja.

“Niti pomisliti nočemo na posledice, če bi tako sredstvo našel kak otrok ali mladostnik in bi jih zaradi svoje neizkušenosti nehote aktiviral,” sporočajo s policije. Športnik Tim Gajser je dodal, da je “željo po hrupu mogoče izživeti tudi drugače in jo usmeriti v kaj bolj koristnega”.

B. J., STA

  • tramal

    Vsekakor bi morali petarde prepovedati,saj se da iz nekaj močnejših petard narediti eksploziv ki lahko zruši celo hišo poln tovornjak petard pa stolpnico.

  • Novakec1

    Vi pa o petardah, zameglujete migrantsko dejavost s tega področja. Ko bo mošeja , kot v lublani bulani , bo pa mir.

  • črnaovca

    Kar dobro narejeneo le tisti ki je delal se je malo uštel pri vžigalni vrvici. Fantje ne vedo da vžigalna vrvica gori 1-1,5 cm v sekundi in potem imajo prekratko ter jim poči v roki. Manj kot 10 cm ne bi smeli djati in še to je malo kajti 15 sek hitro mine od prižiga do tega da nekam vrežeč