V Sloveniji še ena smrt zaradi covida-19, v hrvaški Istri nobene nove okužbe, v Latinski Ameriki pa rekordnih 200 tisoč mrtvih

Datum:

Trend obolelosti z novim koronavirusom v Sloveniji na dan 1. 8. 2020: število testiranj je bilo 374, število novih okužb devet, hospitaliziranih je bilo 22 oseb, dve osebi sta se znašli na intenzivni negi, domov ni bil izpuščen nihče, umrla pa je ena oseba. Ob tem s hrvaške Istre prihajajo pozitivne vesti za slovenske turiste, saj tam neuradno niso zabeležili novih okužb. V Latinski Ameriki pa poročajo o katastrofalnih razmerah, saj naj bi tam za posledicami okužb umrlo preko 200 tisoč oseb. 

Do današnjega dne je bilo pri nas potrjenih 2180 okužb z novim koronavirusom ter 120 smrti, kot posledica okužbe, trenutno aktivnih pa naj bi bilo 234 okužb. V soboto je bila okužba z novim koronavirusom potrjena v osmih občinah. Dva primera so ugotovili v mestni občini Kranj, po enega pa v sledečih: Ljubljana, Kamnik, Rogatec, Litija, Škofja Loka, Šmarje pri Jelšah in Šoštanj, poroča STA.

Mestna občina Ljubljana se v Sloveniji nahaja na prvem mestu glede števila okuženih, ki znaša 362 oseb. Prvi sledita občina Šmarje pri Jelšah s 175 okužbami in Ljutomer s 138 okužbami. Pozitivne vesti pa prihajajo iz občine Hrastnik, kjer se stanje umirja, saj tam že tretji dan zapored niso zaznali nobenega novega primera okužbe z novim koronavirusom.

Hrvaška. (Foto: epa)

Na Hrvaškem pa naj bi poročanju portala SIOL po neuradnih podatkih v soboto odkrili vsaj še 50 novih okužb z novim koronavirusom, za posledicami okužbe pa sta umrli še dve osebi. O novim smrtnih žrtvah sicer poročajo iz Dalmacije (Splita), kjer je bilo v soboto neuradno potrjenih še 11 novih okužb, v Slavoniji pa je bilo potrjenih še 30 novih okužb, v širšem okolišu prestolnice Zagreb pa devet. Pozitivne novice pa prihajajo iz hrvaške Istre, kjer v soboto niso zaznali nobenega novega primera okužbe.

Foto: epa

Zato pa toliko bolj zaskrbljujoče novice prihajajo iz Latinske Amerike in Karibov, kjer naj bi po poročanju STA za boleznijo Covid-19 umrlo preko 200 tisoč bolnikov, skoraj tri četrtine samo v Braziliji in Mehiki. V Braziliji so v zadnjih 24 urah sicer zaznali preko 45.000 novih okužb, v Mehiki pa preko rekordnih devet tisoč okužb z novim koronavirusom.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Škandal: Vpliv komisarke Jourove na RTV želijo pomesti pod preprogo

Evropska komisija je glede skrivanja dokumentov o vsebini pogovorov...

Rutte dobil podporo ZDA pri kandidaturi za generalnega sekretarja Nata

Ameriški predsednik Joe Biden je za novega generalnega sekretarja...

Levi mediji napadli kmete s “potujočo razstavo”

Kmetje se zaradi nevzdržnih razmer za kmetovanje zbirajo po...

[Foto] Je anketo Ninamedie o Judih sestavil sam Joseph Goebbels?

V javnosti so se pojavila opozorila o zadnji spletni...