Naj vidi cel svet, kako zverinsko so partizanski nasilneži iznakazili štiri zavedne Slovence

Na današnji dan leta 1942 so partizanski nasilneži pri gradu Hmeljnik na Dolenjskem brutalno in nečloveško umorili štiri zavedne Slovence, med njimi župnika Janka Komljanca, hlapca Alojzija Pašiča ter brata Toneta in Lojzeta Murglja. Zdravnik, ki je sodeloval pri izkopu nesrečnih žrtev, je ugotovil neverjetno iznakaženost pokojnih. Pri župniku Komljancu so ugotovili povsem razbito lobanjo, zdrobljeno desno spodnjo čeljust in ličnico, odrezano zgornjo ustnico in hematom na področju hrbta. Rane so bile prizadejane s topim predmetom. 

Skorajda ne mine dan, da pregled medvojnega časopisja ne bi prinesel poročanje o takratnih zločinih, ki so jih namenoma prizadejali slovenski partizani proti narodno zavednim Slovencem in katolikom. Tako je Slovenec leta 1943 poročal o prvi obletnici brutalnega umora župnika Janka Komljanca, hlapca Alojzija Pašiča in bratov Toneta in Lojzeta Murglja. Zapisnik, ki so ga naredili ob izkopu žrtev, 3. aprila 1943, je zelo šokiral takratno javnost o “osvoboditeljih”, partizanih. Preden so jih umorili, so jih namreč še zverinsko mučili in iznakazili.

Pri izkopu žrtev je sodelovala komisija s številnimi pričami, da bi ugotovili fizične poškodbe umorjenih, pa so zaprosili sanitetni referat, ki je trupla strokovno pregledal in ugotovil številna šokantna dejstva na truplih pokojnih.

Kraj zločina pri gradu Hmeljnik na Dolenjskem.

Pred smrtjo so bili zverinsko mučeni
Vse žrtve so se nahajale v skupinskem grobu severno od gradu Hmeljnik pri Novem mestu. Na vrhu je ležal Anton Murgelj, pri katerem so ugotovili močno okrvavljena oblačila, levo stran glave je imel popolnoma razbito, po izjavi zdravnika pa so bili vsi udarci prizadejani s topim udarcem, verjetno s kopitom puške. Nesrečniku so odrezali tudi zgornjo ustnico in nos, pokojnik pa je umrl zaradi težkih poškodb glave. Pod njim je v grobu ležal brat Alojz, ki je imel prav tako močno iznakažen obraz z odrezanim nosom in ustnico, zlomili so mu tudi ramo.

Navzoče so šokirale tudi poškodbe mladega hlapca Alojza, ki so ga našli z zlomljenim zapestjem, dvakrat zlomljeno levo nogo, odrezanim nosom in zgornjo ustnico ter razbito levo čeljustjo, ličnico in senčno kostjo. Kot zadnjega so pregledali župnika Komljanca, ležečega na dnu jame, pri njem pa so ugotovili zdrobljeno lobanjo na zadnji strani, zdrobljeno desno spodnjo čeljust in ličnico, odrezano zgornjo ustnico ter številne podplutbe na hrbtu.

T. F.

 • Kosobrin

  Ja, pa na tej TV pišete samo še o udbi, Kučanu, Pahorju in kaj so domnevno partizani delali med vojno. Kaj so pa belčki delali, pa niti besede. Preberite si knjigo z naslovom Sv. Urh, pa tudi kakšno drugo zgodbo iz cajtng privlečite, če se že gremo takole driblanje! Veste kaj – sram vas bodi, ZDRAHARJI! In če se še niste zbudili in ne veste – smo že v 21. stoletju!

  • FUCK COMMUNISM

   Edino pravilno! Pisat bi se moralo o teh komunajzarskih prascih ze 72 let, pa se je delalo samo na tem, da se zamolci njihova grozodejstva! Enkrat pa za vsakega pride cas. Vedno! Da pa tebi to ne pase, je pa popolnoma irelevantno!

   • Kosobrin

    Vidiš, zaradi takih kot si ti, sprave pri nas ne bo še tisočletja.

    • Steiermark

     Ali po tvoje in po partizansko, žrtve naj prosijo za odpuščanje svoje krvnike? Idiot, zblojeni! Kakšna sprava, ali naj nove žrtve vas zaprosijo, da jih odrešite muk?

    • stajerc5

     In prav je tako!!!

   • karlina

    TO SO ZLOČINI, KI NE ZASTARAJO, NIKOLI IN NIKDAR, NIKOLI !!!!!

  • Norm Kinley

   Belčki so branili Slovence pred izdajalci, internacionalističnimi partizani.

   • Kosobrin

    Ubožček!

    • Norm Kinley

     To je RESNICA. ki jo ti nisi sposoben procesirati.

   • karlina

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • MižekFiga

   Sv. Urh je LAŽ !!!
   in
   EU je 2.WW že pokopala in se spravila. Komunisti v SLO pa ne jenjate bluziti in nakladati in lagati. Satanovnik je najlepši vzorec tega!
   Pod katerimi “nicki” si se že prej javljal?

   • Kosobrin

    Prej se nisem še nikoli javljal. Veliki partizan Stanovnik se je celo opravičil za dogodke, ki so se dogajali po vojni. Kdo od vaših se je že kdaj opravičil? Za izdajstvo in hudodelstvo nad lastnim narodom? Nihče!

    • Steiermark

     Poišči si pomoč, psihopat!

    • stajerc5

     Hehe, opravicil? Samo pred zidom se lahko opravici!

    • karlina

     Očitno ne poslušaš in ne veš za spravne maše, res si ubog

     • Spravne mase?? Kaj je to?? A tisto, ko placas zupniku, da prebere par vrstic iz Svetega Pisma z apokrifi?? Ce bi ti bila prava vernica in kdaj prebrala Sveto Pismo v celoti, se ne bi sramotila a takimi objavami.

  • Steiermark

   Kosobrin, ti pa imaš totalno skisane in plesnive možgane ali pa si bil sam udeležen pri zverinskem mučenju in iznakaženju navedenih žrtev, teh smrdljivih satanovih partizanskih barab, psihopatov….Zdrahar in izvajalec sovražnega govora si ti in tebi podobni, ki negirate genocid s strani teh rdečih boljševističnih svinj, nad zavednimi in poštenimi Slovenci, v času ko je partizanska boljševistična zalega klala in mučila naše sonarodnjake! Si pa res nujno potreben pomoči psihiatra, tako kot tvoji partizanski prasci, in vsi tisti, ki so sodelovali pri tem “bratomornem” klanju zavednih Slovencev, ki pa še danes živijo s privilegiranimi penzijami, ki jih odžirate poštenim Slovencem! Želim vam, da vas vse , kmalu, “odreši” Matilda in vas popelje pred vašega gospodarja, satana, ki vas bo bogato nagradil, za zločine, ki ste jih zagrešili!

   • karlina

    PODPIS

 • Kosobrin

  “Po vojni je komunistična oblast zaradi teh usmrtitev Sveti Urh postavila za simbol zločinskosti protirevolucionarnega boja. V tej luči je izvedla več sodnih procesov, na katerih je med drugim sodila celo ljudem, ki z medvojnim dogajanjem na Svetem Urhu niso imeli nič (vojaškega kurata Petra Križaja je v božičnem procesu po krivem obsodila na smrt z obešenjem, ki so ga tudi izvedli), Sveti Urh razglasila za »najstrahotnejše belogardistično morišče« ter tam uredila muzej, ki naj bi dokazoval zločinskost protirevolucionarnega tabora. Temu naj bi pritrjevalo tudi tendenciozno delo Štefanije Ravnikar Podbevšek, ki je trdila, da naj bi tam domobranci zverinsko mučili in pobili celo do tisoč ljudi, med njimi je navajala tudi imena ljudi, ki so bili po vojni še vedno živi. O tem, da je izjave prič pridobivala z grožnjami in ustrahovanjem, je v svojih spominih pisala tudi Angela Vode. Po vojni so na Svetem Urhu sicer izkopali 87 trupel, za katere je oblast trdila, da gre za domačine, ki so bili žrtve domobranskega nasilja. Ker pa večine izkopanih trupel domačini niso prepoznali, so prenehali z identifikacijami in nadaljnjim izkopavanjem.” In tako dalje ….

  • FUCK COMMUNISM

   Se pravi, jim je lazniva kuzla skocila v komunajzarsko rit, pa so jih hitro zagrebli nazaj in lagali dalje!

   • Kosobrin

    Preberi si tisoč strani pričevanj v knjigi Sv. Urh!

    • Norm Kinley

     Pričevanja rdečih so ena sama laž.

     • Kosobrin

      Če že ne verjameš besedam, verjemi fotografijam. Ti kakšno pripopam sem gor?

     • Steiermark

      Ti si raje oglej zgornje fotografije teh nesrečnežev, kako so jih zdelali tvoji rdeči prasci komunističnega satanističnega reda! Za kaj takšnega storiti sočloveku, kot so te rdeče svinje delale svojim ljudem, zavednim Slovencem, pa moraš biti pošteno usekan in psihopatski izmeček – kot vsi komunajzli, ki ste vodeni po logiki, da za dosego cilja (zločinskega obvladovanja ljudi), so vam dovoljena vsa sredstva – ka še danes zagovarja tvoja kratkonoga jugosrbska pošast!

     • karlina

      PODPIS, sem zgoraj ze vse napisala, kaj si mislim in ne bom več

     • Ce je kdo satanisticni red so to rimokatoliki s papezom na celu …

     • karlina

      Kakorkoli, domobranci niso pomorili in zverinsko mučili več 100.000 domoljubnih Slovencev, pa tudi tujih vojakov, ki so se po vojni predali, po vojni pa velja napisano pravilo, da se vse vojake vrne v njihove drzave, naši komunisti pa so jih pometali v Hudo jamo, torej bi MORALI ODGOVARJATI ZA ZLOČINE na evropskem sodišču.

    • Steiermark

     komunajzlarji nakladate in lažete od rojstva do smrti, torej vam večnapisati več tisoč strani laži, ni nobeden problem – to vas utrjuje v vaši podli zblojeni in zločinski miselnosti!

     • karlina

      Itak, z lazjo prekrivajo svoja gnusna dejanja, kako pa drugače, sicer pa gre laz z roko v roki tudi s krajo, to pa vidimo vsak dan v Sloveniji

    • karlina

     Izmišljenih

  • antimur

   Če bi bilo kanček resnice v tvoji razlagi, ne bi zločinska drhal tako panično skrivala (popolna konspiracija) svoje krvavo početje. Vsak zločin je vreden najhujšega obsojanja, ne glede na vzrok in kdo ga zagreši, še bolj je takšno zločinsko divjanje gnusno, v miru. Pizdun Kučan pa še dandanes, ko so napadi na kristjane vsakodnevni. ( Strelnikof z onečaščenjem brezjanske Marije, požig križa v Piranu, sovražni grafiti, vsakodnevne žaljive izjave poslancev ZL, SD, Desus, Bratušce) opravičuje s tem, da je to samo reakcija na govore posameznih cerkvenih dostojanstvenikov. Vsekar si na zločinski strani, če podpiraš največjo slovensko barabo Kučana in njegovo drhal.

   • Kosobrin

    No, zopet dve plati zvona! Jaz in velika večina državljanov pa meni, da ni večjih manipulatorjev, zdraharjev, kot so polsanci SDS. Ne bom našteval – večina!

    • Steiermark

     pojdi si že po dozo pomirjeval, ki so ti popustila…..

    • karlina

     TO JE LAZ, LAZ IN ŠE ENKRAT LAZ !!!!!!!

   • karlina

    TOČNO

 • Kosobrin

  “V novem blogu objavljam zanimivo resnično zgodbo, ki sem jo prepisal iz knjige Sv.Urh, kjer boste lahko od blizu spoznali zločinskost slovenske duhovščine, kako so sodelovali z okupatorji. Čeprav je zgodba dolga priporočam, da si vzamete čas, da jo preberete, ker boste spoznali marsikaj novega, predvsem pa boste zvedeli, kako so župniki Italijanom pokazali, katere hiše morajo rušiti itd…” itd. …

  • Kosobrin

   Vse je na internetu …

   • Nada

    Vojna in okupacija je bila za vse narode, ki jih je doletela strahotna tragedija. Za Slovence kot majhen narod, ki je bil z okupacijo razkosan pod oblast različnih tujih okupantov, pa še toliko bolj. Glede enotnosti v tem obdobju, pa lahko iz sedanjosti vidimo, kako je tretiran desni pol danes v Sloveniji in kaj nam vsiljuje levica, od multikultija do vsega mogočega, kar vodi narod in družbo v propad. Tako, da neenotnost med vojno, sklepam iz razmer v sedanjosti, ni potekala po liniji: mi smo proti okupatorjem, vi pa ste za, temveč po liniji, da so se ljudje počutili ogroženi od komunistov in to ne brez razloga.

    • karlina

     PODPIS

   • MižekFiga

    Tvoje sprijeno leporečje ne prispeva k spravi. Najprej obsodimo zločince in nič več ne bo treba! Sprava je potrebna samo rdečim zločincem, ki so 2.WW izkoristili za krvavo revolucijo proti Slovencem!

    • Kosobrin

     Mižek Figa, res se mi smiliš! Saj nisi sam kriv ….

   • karlina

    A bejz no, si upaš kaj takšnega reči nekomu, ki so mu komunisti pomorili skoraj vse sorodnike, samo vprašam

  • Po tem kar se je dogajalo iz strani levičarjev med drugo svetovno vojno na Sv. Urhu, res dvomim da je vse res kar o tem govorijo. Obstajajo pričevanja o tem, da se je dogajalo malo drugače kot govorijo partizanski zgodovinarji in da so bili krivci grozodejstev v resnici komunisti.

   • Kosobrin

    Seveda, kaj ne! Je potem moj dedek, ki je po naključju ušel od Sv. Urha, in imel vse življenje travme, lagal? Bolje, da utihnete in si ne delate še večje sramote, zaslepljenci!

    • Mogoče je tudi res??, ampak glede na vse je bil komunizem res eno veliko in največje sranje kar jih je bilo. Ja ljudje so gotovo poživiili in postali zveri, samo komunizem je že v navodilih, v nastanku to imel. Bil je izvorna laž in zlo.

     • Kosobrin

      “Komunizem naj bi bil osnovan na visoki produktivnosti dela, planskem in družbenim nadzorom. Ukinjeni naj bi bili družbeni razredi in razlike med njimi, država, politične stranke in politične funkcije naj ne bi več obstajali. Izginile naj bi razlike med mestom in vasjo, med intelektualnim in fizičnim delom naj ne bi bilo nasprotij. Ko delo postane ne samo sredstvo za življenje, marveč življenjska potreba, šele tedaj naj bi bilo mogoče reči, kot je povedal Marx: »Od vsakega toliko, kolikor zmore in vsakemu toliko, kolikor potrebuje.« To je morda najbolj znano geslo komunistične družbe.”

     • Demonkrat

      Ja problem je ker so se pojavili neki kvazi intelektualci ki so določali in odločali kdo kaj zmore in kdo kaj potrebuje.Recept za bedo žalost izguba volje do življenja in ustvarjanja.

     • Ja, če ne bi vedel marsikaj o teh ozadjih bi celo podlegel tem puhlicam. Kaj je že manipulacija, da ti naivni, navadni ljudje sledijo …. da naredijo karkoli se peščici idejnim vodij zazdi…resnica in še enkrat resnica, še preje pa malo razsevestlitve, pomaga pri tem

     • Kosobrin

      Seveda, tudi Nemci so masovno sledili Hitlerju, ubogemu na duhu!

     • Norm Kinley

      Samo mrtev komunist je dober komunist.

     • Kosobrin

      Kaj drugega od takih kot si ti niti ne pričakujem, kot takle primitiven odgovor.

     • Norm Kinley

      Šeenkrat. Samo crknjen komunajz je dober komunajz. To je slovenski pregovor.

     • Kosobrin

      Moji predniki so bili zavedni Slovenci. Nekaj jih je med 2. sv. vojno šlo v partizane. Niso bili komunisti. Bili so globoko verni, hodili k maši, nikoli pa ni nihče stopil na stran osvajalcev, okupatorjev in izdajalcev. Takih je bilo največ in jaz sem ponosen nanje! Kje piše, da so bili partizani samo komunisti? Tudi duhovščina ni vsa držala z okupatorjem. Tudi patri v kartuziji Pleterje so pomagali partizanom in jih celo skrivali pred krvavo nacistično roko! Preberite si kaj o tem.

     • karlina

      No, naj ti povem, da sta tudi moja stara očeta bila oba partizana in to prisilno privedena, drugače bi pobili celo druzino. Po vojni nihče od njiju ni imel nič od tega, enemu so komunisti grozili, ker je bil zvonar v cerkvi, drugemu pa tudi, ker so bili veliki kristjani. Sicer pa je bil eden od mojih starih očetov tudi borec v 1. svetovni vojni, pa tudi od tega ni imel nič. Oba sta bila skromna, verna , SLOVENCA, o vojni in o vsem, kar se je dogajalo, nista spregovorila niti besede, niti besede, kajti vsi , ki so vedeli resnico, so se bali za svoje druzine, ker bi jih komunisti vse pobili ali pa poslali na Goli otok, še kaj

     • karlina

      TOČNO

    • Norm Kinley

     Lagal je. Ne se sekirat.

     • Kosobrin

      Kakšnega drugačnega odgovora od belih “nedolžnih” komentatorjev res ne moremo pričakovati!

     • Norm Kinley

      Lažeš kot tvoji izdajalski predniki. Da te ni sram, podpornik izdajalcev in morilcev lastnih sonarodnjakov. Fuj sodrga primitivna.

     • karlina

      ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    • antimur

     Travme je verjetno imel zaradi tega, ker je sodeloval pri komunističnih zločinih. Večina teh zločinskih divjakov se je zaradi težke vesti napajalo z alkoholom, na koncu pa naredilo samomore. Vest je močno čustvo, temu se ne more izogniti noben zločinec.

     • Kosobrin

      Kar blebetaj, prismoda! Res je, vest je močno čustvo, tudi tvoji in tebi enaki pridejo enkrat pred pravičnega sodnika!

    • stajerc5

     O ja, bezati ste pa znali, ni kaj!!!

   • Wizeman

    Lažete kot pes teče. Ni daleč dan, ko boste potomci izdajalcev in klavcev proglasili, da so zločinski partizani napadli Slovenijo domobranci pa ste jo s pomočjo nacistične Nemčije osvobodili. In verjetno ne samo Slovenije, temveč kar ves svet…..

    • Norm Kinley

     Točno tako je bilo. Partizani so internacionalisti, in kor taki edi i izdajalci Slovencev.

  • MladiLiberalec

   Kje se da brati tvoj blog?

   • Kosobrin

    Samo napiši Sv. Urh – je veliko tega branja.

 • Olga

  Kot bi bral poročilo o zločinih islamskih morilcev! Komunizem=nacizem=islamizem=fašizem! Vsi si zločinci!
  Prav je, da se o teh krutih zločinih piše! Odpreti bi morali muzej genocida nad slovenskim narodom v svarilo prihodnjim rodovom, kaj pomeni zločinski komunizem! ZZB ukiniti, skupaj z vsemi privilegiji! Še žive zločince postaviti pred sodišče in v zapor!

  • Kosobrin

   Kaj pa zločinski fašizem, nacizem? Hvala bogu, marsikateri so dobili kazen, kot jim gre!

   • MižekFiga

    Na komunizem pa kar pozabljaš?

    • Kosobrin

     Kar je po vojni delal komunizem, je posledica tistega, kar je med vojno delal fašizem in nacizem. Žal, ker Slovenci niso stopili skupaj. Vse pa je grdo, zelo grdo! Teorija komunizma je drugače dobro zastavljena, prav tako načela krščanstva, ki pa se jih v zgodovini nihče ni držal in upošteval. Na tisoče pobitih v vojnah v imenu Kristusa …. Na tisoče pobitih v imenu komunizma. Človek je res največja zver!

     • MižekFiga

      Kaj je med vojno delal komunizem, glej “pričevalce” !!!

     • Kosobrin

      In kaj je med vojno delal fašizem in nacizem – glej Spomine. Tistega novinarja Jožeta si pa kar na Nova24 zaposlite – ravno k vam spada. Prav vleče iz pričevalcev in se trudi, da bi kaj grdega povedali … No vidite, pa le gledate nacionalno televizijo …. vendar tako še dolgo ne bomo prišli do sprave. Slovenija – moja dežela – za vedno razdeljena …

     • test

      a to mislis spomini in bajke???

     • Norm Kinley

      To ni res. Peg nacistov in fašistov so nas napadli tudi komunusti, izdajalci Slovencev.

   • Olga

    Teh je že zadosti! “Nekateri so že dobili kazen, kot jim gre..” drugi jo dobijo KMALU!

    • Kosobrin

     Olga grozi! Bežimo!

     • karlina

      Hvala Bogu, upam, da vse do Srbije zbezite, kako bomo veseli, res bomo veseli

    • karlina

     +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   • karlina

    Fuj , sram te je lahko, veš, smiliš se mi, da imaš tako pokvarjeno dušo

  • karlina

   MOJ VELIK PODPIS !!!!!!!!!

 • Demonkrat
 • črnaovca

  Menda so imeli belčki na Urhu pri ljublajni počitniško okrevališče za ujete partizane

  • FUCK COMMUNISM

   Debilen komentar debilnega rdecuharja!

   • Kosobrin

    No, potem pa ti, pametnjakovič, pokomentiraj in povej, kako je bilo!

    • MEFISTO

     K Urhu so komunisti pripeljali žrtve, ki so jih pred tem pobili, in jih podtaknili domoljubnim domobrancem!

     • Kosobrin

      To so bile samo tvoje blodnjave sanje! Resnico poznamo vsi!

     • Norm Kinley

      Ne laži, potomec partizana. Sv urh je partizanska laž, da bi tam opravičili poboje štirih zavednih, slovenskih družin s strani rdečih izdajalcev.

     • disqus12

      ma kaksno resnico poznas ti … oz ti in tebi podobni imbezili in tudi nasplosno neizobrazeni in nerazgledani rdeci idioti? Sledite neki ponarejeni zgodovini kot ovce pastirju. Tiste ovce, ki pa so le spregledale pa so za njih posrbeli rdeci psi … da so

     • karlina

      +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

     • karlina

      Resnico, ki to ni, poznate samo vi-komunistični potomci

     • Norm Kinley

      To je bilo kasneje. Pred postavitvijo domobranske baze so tam v okolici zverinsko pomorili 4 družine, z otroci vred. Zato tudi nastabe domobranska baza.

  • Kosobrin

   Bo držalo, da si tako nekako predestavljajo tisti, ki si zatiskajo oči.

  • montyamp

   Haha , paradajzarji v grlo vam gnojnica teče , gotovi ste .

   • karlina

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • rdečilažnivci

   ni res. beri zgoraj resnico o sv. urhu, in zakaj je nastal. Partizanske pravljice ne vzdržijo več vode.

   • karlina

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • karlina

   Menda aha, menda, torej lazeš

 • Demonkrat

  Priznanajmo si tako Marx kot Jezus sta širila med slovanske narode slabo .Izvrsevalci teh blodenj so to širili z ognjem in mečem .

  • Norm Kinley

   Zanimivo. Pod jezusem smo prosperirali, bili pošteno plačani za pošteno delo. Ko je prišla rdeča zvezda, se je začelo razvijati laži, podpiralo krajo in pomore moralnih, pridnih, delavnih slovenskih domoljubov.

   • Demonkrat

    Predstavljaj si da bi bili to kar smo bili pred krščanstvom .

    • Norm Kinley

     Kaj? Plemenske opice, kot so recimo še danes srbi.

     • Demonkrat

      Glej,to krščanstvo je v začetni fazi svojega obstoja imelo vse elemente sekte.

     • disqus12

      se sreca da v zacetni fazi … namrec vi levicarji ste se zmeraj sekatasi … haha

     • rdečilažnivci

      so what? če krščansta ne bi bilo, bi ti še danes živel v jami, ali recimo kot balkanci. luzerji, lenuhi, prevaranti, nateguni. Krščanstvo je še danes najbolj napredna veda o razvoju družbe, KI LAHKO SKOZI ZGODOVINO LE TO DOKAŽE.

     • hle

      Antika je bila naprednejša od krščanstva zagotovo do renesanse kaj pa je pokristjanjevanje prineslo nam Slovencem pa se tudi ve iz ponosnega naroda smo postali narod hlapcev oropan celo lasne zgodovine in na tem portalu so te posledice najbolj vidne

     • Norm Kinley

      Krščanstvo je rabilo 2000 let, da je iz opice ustvarilo moralnega, delavnega in poštenega človeka. No, komunizem je rabil borih 70 let, da smo iz človeka spet prišli na stopnjo opice. In tvoje mišljenje primitivca tukaj s tvojim pisanjem to jasno dokazuje.

     • Demonkrat

      Saj zato se jim je šlo,da ustvarijo poniznega hlapceka.In to tisti ki so trdili da je zemlja ravna

     • hle

      Ah ti sveta preproščina

     • Norm Kinley

      Seveda. Resnica boli. Najlažje je pa bit glup, pa je vse v življenju tako preprosto, knede?

     • hle

      Najlažje je če slepo verjameš tisto kar ti tvoj idol govori in ne obremenjuješ svojih sivih celic vrag pa je če nimaš idola ker ne verjameš nikomur potem te dogajanje in odnosi v našem narodu prizadenejo

     • karlina

      Ja, sveta preproščina, kaj pa porečeš na to, da najhujši komunisti, na koncu zivljenja izrazijo zeljo, da bi bili pokopani krščansko, torej

     • hle

      Problem je da ne ločite vere in cerkve vsi tisti najhujši komunisti so imeli in krst in birmo in krščansko vzgojo in hočeš nočeš jim je ta ostala v duši in če pogledamo nazaj v čas ko so imeli oblast so bili v določenih stvareh bolj konzervativni kot današnja desnica hujši problem so naslednje generacije ki niso bile deležne krščanske vzgoje in nam danes vladajo

     • karlina

      ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

     • karlina

      ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

     • Demonkrat

      Srbi so bili 500 let pod Turki

     • Norm Kinley

      Seveda. Direktno iz turške pašaluške plemenske ureditve v socijalizem. Industrijske revolucije sploh imeli niso…. Go figure, jakšeb je to narod… Sami nateguni, laž ivci, podivjani divjaki. Če samo Slovenijo pogkedaš, vsak drugi srbin je primitivec in nategun. Zato oa to drhal uvažajo k nam, ker so na pravem mentalnem nivoju za vzdrževanje zločina nad lastnim narodom.

     • karlina

      Tisti Srbi, ki so Srbi v svoji drzavi Srbiji, znajo povedati, da je v Slovenijo prišel iz Srbije sam OLOŠ !!!!! Vidimo, da je to res

     • karlina

      In tako se tudi obnašajo

    • test

     kaj pa, jamski clovek, ki je nabial jagode in borvnice ter po skalah risal 1000 bogov … mater kako ste vi levicarji butasti, ampak res neumen folk, enosmerno izobrazen brez kancka zdravega razume in presoje sledite nekim utopicnim idejam

     • karlina

      ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Brez krščanstva, tudi nas ne bi bilo, pika.

   • Wizeman

    Slabo poznaš marxa. To, kar pišeš, je pravzaprav njegova zasluga (biti pošteno plačan za pošteno delo).

    • Norm Kinley

     Seveda. Ko se je pa marx zbudil, je pa luč gorela. Marksizem je laž, prevara, kraja, nateg.

     • karlina

      TOČNO, takšni pa so tudi komunisti

    • disqus12

     bebec, a ti sploh ves kdo je bil Marx? navaden romantik in utopist. On je sicer hotel pomagat ja, medtem, ko je zabusaval na studiju v Bonu. Za prestizen studij pa so mu placevali premozni starsi, mislim da celo njegove zene, ki so bili, kakopak, zidi. Torej, s polno ritjo je lahko srati in definirati ideje, ki jih potem norci kot so Hitler, Stalin, Tito etc. potem zaradi nizkega IQ naobe razumeli, ter si posvoje razlagali.

   • karlina

    TOČNO

  • Kosobrin

   Priznajmo si: tako Marx kot Jezus sta širila med slovenske (in druge) narode dobre ideje. Tisti, ki so jih izvrševali, so si te ideje zamišljali po svoje in jih širili z ognjem in mečem. Tako je še dandanes.

 • Olga

  Komunizem je zločinski sistem! Komunisti so zločinci!

  • MEFISTO

   Od pvega do zadnjega, živi in mrtvi!

   • Kosobrin

    Ko je Bog pamet in dobroto delil, je šel žal mimo tebe!

    • montyamp

     Haha , tebe je pa naredil iz odrezkov ko je vrtal luknje v pasje riti .

     • Kosobrin

      Pametovanje Frančka domobrančka!

    • karlina

     HA HA HA HA HA ,obratno pa res

  • karlina

   VEDNO BILI IN VEDNO BODO, PIKA !!!!!!!

 • domovina mili dom

  To so bile ofenzive o krog katerih se hvalijo rdeči osvoboditelji sveta? Postavljajo in slavijo pa spomenike, da bo Slo premajhna. To je ja navadno tolovajsko zavrženo dejanje.

 • Burek Burecki

  Treba dokazat nepa kr razbirat domobranski casopis in kopirati clanke. Jaz reku ti reku ne pali vec saj zivimo v dobi informacij… Drugace pa bi bilo dobro napisati kaksen clanek, kako so “zavedni” domobranski slovenceljni pobijali slovence, ki niso hoteli kolaborirati z nemci…

  • test

   pa tebe imbezil ne informira razen informbirja — NIHCE. Ti si enostavno tako zabit, da ti clovek lahko postavi olupljeno banano pred mauerl, pa se se bos zmeraj drl da si lacen …

  • montyamp

   Prekleta banda paradajzarska je stražila slovenske železnice za HITLERJA ,
   svoje topoglave potomce so pa našuntali da so Slovenci kolaboranti . Murglosrbska banda izdajalcev , danes žrete pomije HITLERJEVIH potomcev

   • karlina

    TOČNO, sem ze zgoraj napisala, da je tito ves čas vojne sodeloval z Nemci, torej, kdo je tukaj res IZDAJALEC

  • rdečilažnivci

   napisal sem ti gor resnico, da ne boš še naprej abotna možganska opranoglava rdeča pokveka, in da ne boš še vedno širil laži.

  • Norm Kinley

   Pobijali so so samo internacionaliste, torej izdajalce ter njihove družine. Tukaj ni nič spornega, to je bila njihova dolžnost, da so obranili Slovence.

   • karlina

    TOČNO

  • karlina

   LAZ, LAZ IN ŠE ENKRAT LAZ !!!!!!

 • rdečilažnivci

  test 1 2 3

 • rdečilažnivci

  Kaj je resnica o Sv. Urhu?

  Podružna cerkev Sv. Urha leži na 58 m visokem griču ob vzhodnem robu
  ljubljanske ravnine, 8 km vzhodno od Ljubljane, spada k vasi Dobrunje in
  je podružnica župnije Sostro. Oknog te podružne cerkve leži malo in
  obzidano pokopališče. Na vzhodni strani cerkve, kakih 40 metrov pod
  cerkvijo, stoji cerkvena hiša z gospodarskim poslopjem, ki je služila
  kot mežnariia. Pri cerkvi ni nikakega župnišča niti duhovnika, kakor bi
  se zdelo iz Adamičevega pripovedovanja. Pod gričem Sv. Urha se
  razprostira vas Dobrunje, bližnje vasi pa so še: Bizovik, Hrušica,
  Fužine, Vevče, Zadvor in Sostro.

  O dogodkih pri Sv. Urhu so na razpolago štirje zapisniki oseb, ki so jim
  vse tamkajšnje razmere med okupacijo in komunistično revolucijo
  popolnoma poznane; vsi ti so pripavljeni nastopiti pred vsakim sodiščem
  kot priče. Med pričami sta dva domačina en član posadke pri Sv. Urhu in
  poveljnik posadke Vaške straže v Bizoviku, pod katerega je spadal tudi
  vod pri Sv. Urhu.

  Poveljnik posadke v Bizoviku Bitenc Stonko je dovolil, da
  smemo uporabiti njegovo ime. Na podlagi njegovih izjav in izjav ostalih
  prič ter drugače dokazanih dejstev je resnica o dogodkih pri Sv. Urhu
  sledeča:

  Natančno je znano, da so komunisti po vsej Sloveniji že osem
  mesecev morili in ropali, predno se je sploh organizirala prva vaška
  straža pri Št. Joštu nad Vrhniko kot oborožen odpor proti komunističnemu
  nasilju. Torej ni govora, da bi bila “izdajalska druščina pristašev
  klerikalne in liberalne stranke zanetila na Slovenskem bratomorno
  vojno”. To so pričeli in povzročili edino le komunisti oziiroma
  Osvobodilna fronta.

  Posadka Vaške straže v Bizoviku pa je bila ustanovljena šele
  v oktobru l. 1942, zato pred tem časom ni mogoče govoriti o kakem
  organiziranem vojaškem ali policijskem delovanju proti komunistom na
  teritoriju občine Dobrunje in njene okolice. Že v maju 1942 so iz tega
  okoliša komunistični partizani odvedli nasilno v gozdove, mučili in
  pomorili pri Polici: Ivana Pavčiča, Jakoša Cankarja, poklali so v tem
  okolišu tri družine (vse družinske člane), med drugimi Jakoševo. Posadka
  v Bizoviku je spomladi l. 1943 odkopala nekaj teh žrtev in jih pokopala
  na pokopališču. Zadnji teden unija 1942 so komunistični partizani
  nasilno odvedli nosečo ženo MARIJO POGAČNIK in jo po grozovitem mučenju
  umorili na Pugledu; prvi teden v juliju pa so nato vdrli v hišo njeneg
  moža FELIKSA POGAČNIKA, podžupana občine Polje, ga nasilno odpeljali in
  ga nato v gozdovih nedaleč od Sv. Urha po groznem mučenju umorili.

  Vse to se le godilo kakor po vsej Sloveniji tako kot v
  kolici Sv. Urha, ne da bi se več kot osem mesecev pojavil kak oborožen
  odpor proti boljševističnemu nasilju komunistov oz. partizanov.

  Dočim je komunistična partija vsled zveze med Stalinom in Hitlerjem,
  kakor drugod tako tudi v okolici Dobrunj, agitirala nacistično Nemčijo,
  so nekateri rodoljubi, nekomunisti, res zbirali

  orožje za odpor proti okupatorju. Toda tega ni vršila Katoliška akcija,
  kakor se namigava v brošuri “Sv. Urh”, pač pa organizacija jugoslovanske
  vojske v domovini pod zakonitim vrhovnim poveljstvom vojnega ministra
  in generala Draže Mihajlovića. Te prve organizatorje odpora proti
  okupatorju je pričela pobijati komunistič na partija oziroma partizani
  Osvobodilne fronte tudi v okolici Sv. Urha oziroma Dobrunj, kar je
  razvidno tndi iz brošure “Sv. Urh” na straneh 17, 19, in 26.

  Ti poboji, ki sa jih zagrešili komunisti v okolici Dobrunj,
  so povzročili, da je bila ustanovljena posadka vaške straže v Bizoviku
  in dve podrejeni postojanki v Dobrunjah in pri Sv. Urhu, in to šele
  oktobra 1942.

  Da ni imela ljubljanska škofijska pisarna oziroma škof dr.
  Gregorij Rožman nobene zveze ne z nastankom in ne delovanjem Vaških
  straž ali slovenskega domobranstva, še manj pa s “Črno roko”, je vsakemu
  pametnemu človeku jasno. Vaške straže so povsod pričeli organizirati
  kmečki ljudje sami, da bi se varovali pred ropi, požigi in umori, ki so
  jih izvrševali komunistični partizani. Da ni imel škof dr. Rožman
  nobenega opravka pri ustanavljanju Slovenskega domobranstva, je potrdil
  na sodnem procesu v Ljubljani, nemški komandant v Ljubljani – general
  Roesener.

  To je popolnoma zmišljeno, kar piše brošura “Sv. Urh”, da so
  dne 16. februarja 1942 imeli v Ljubljani na škofiji sestanek o
  tesnejšem sodelovanju z Italijani in da je dr. Blatnik nato nesel
  tozadevne predloge tega zborovanja v Rim v Vatikan h kardinalu
  Magnioliju. O popolni neresnićnosti teh trditev je podal dr. Blatnik sam
  daljšo izjavo v “Ameriški domovini” z dne 8. februarja 1952.

  Najbolj gorostasna pa je trditev, da je bila posadka Vaške
  straže; slovenskih domobrancev pri Sv. Urhu in “Črna roka” pod
  poveljstvom slovenskih duhovnikov.

  Stanko Bitenc je napisal sledečo izjavo:

  “Podpisani Stanko Bitenc sem bil poveljnik legijske posadke s
  sedežem v Rizoviku, občina Dobrunje pri Ljubljani, od 6. januarja do 9.
  septembra 1945. Pod moje poveljstvo je spadal tudi vod v Dobrunjah in
  oni na Sv. Urhu. Izjava nanaša na leto 1942 pa do italijanske
  kapitulacije v septembru 1948 po lastnem znanju in opazovanju.

  Legijska posadka v Bizoviku je bila ustanovljena šele v
  oktobru 1942, zato pred tem mesecem ni mogoče govoriti o kakem
  organiziranem vojaškem ali policijskem delovanju proti komunistom
  teritoriji omenjene občine, ki so v maju 1942 nasilno odpeljali in
  Polico v gozdu po dokazanem mučenju umorili znane protikomuniste iste
  občine, kot: Pavčiča, Jakoša, Cankarja in druge. Imenovane žrtve je
  izkopala moja posadka spomladi 1943.

  • rdečilažnivci

   FANTJE IN DEKLETA, TOLE JE RESNICA. GOVORI O POMORIH TREH SLOVENSKIH DRUŽIN, ZARADI KATERIH SO DOMOBRANCI USTANOVILI POSADKO, DA SO BRANILI SLOVENCE PRED RDEČIMI IZDAJALCI. NE VERKJEMITE DRHALI KOT SO KOSOBRIN, IN OSTALI POTOMCI LAŽNJIVIH IZDAJALCEV IN MORILCEV SLOVENCEV. IMENA POBITIH DRUŽIN SO POTRJENA S STRANI MNZ, DA SO BILI UMORJENI S STRANI PARTIZANSKIH IZDAJALCEV. ŠEENKRAT, NE VERJEMITZE RDEČI DRHALI ALA BUREK BURECKI, KOSOBRIN IN OSTALI OPRANOMOŽGANSKI PROTISLOVENSKI DRHALI.

   • Kosobrin

    Brez skrbi, “rdečilažnivec”, Kosobrin se danes s teh strani poslavlja. Nekaj dni sem pisaril na tem portalu in ne želim se več na tak način pogovarjati z ljudmi, ki zagovarjajo svoje ideale v življenju, ki so meni tuji in nesprejemljivi. Povedal sem svoje, kaj mislim, kako čutim, v kakšni družini sem rojen. Zavedni slovenski partizanski družini, ki so bili globoko verni, hodili k maši, nikoli pa se niso predali in prodali osvajalcem našega ozemlja, in domačim izdajalcem. Bili zaprti v Dachavu, Sv. Urhu – zaradi izdajstva bratov po krvi, bratov po narodnosti doživljali nepredstavljive strahote! “Človek že mori Slovenca – brata! Kako strašna slepota je človeka!”Toda, kar je bilo, je sedaj zgodovina. Moramo gledati naprej, v bodočnost, vzgajati mladino v spoštovanju eden do drugega, ne v sovraštvu. Kar je bilo, je bilo in se ne da več popraviti, razen tako, da stopimo skupaj in ne capljamo na mestu ali obstanemo celo v letih 1941 – 1945. Srečno vsem. Hotel sem dobre diskusije z vami, hotel sem tudi vas razumeti, a kaj, ko je tukaj največ žalitev in grdih besed. Za to, kar se je dogajalo, ni kriv prav nihče od nas, krivi pa bomo, če se ne bomo znali spraviti in eden drugemu odpustiti tisto, kar so delali naši predniki, morda vsi v dobri veri, da delajo prav! Naj živi svobodna Slovenija, brez sovraštva, še mnogo mnogo let!

    • Norm Kinley

     Zanimivo, kako opletaš z izrazi, kot so izdajalci naroda, ob tem pa poizkušaš ispasti kot nek moralen fokus. Dokler boš slovenske branilce pred rdečimi izdajalci imenoval za izdajalce, si take izraze tudi zaslužiš. Lažeš in poveličuješ tiste, ki so v imenu revolucije morili lasten narod. Si navaden pezde in egotični hinavec, in res, nimaš tukaj s svojini lažmi kaj operirat. Hvala, ker te ne bo več. Takih hinavcev je tukaj polno, a ko jin pišeš RESNICO, se drhal hitro pobere, tako kot se boš ti.

     • Kosobrin

      Partizani so izdajali koga? Prosim, daj mi razloži! Izdjalec je tisti, ki izdaja svoje ljudi.

     • soc

      Izdali in klali so svoj lastni narod. Če ti vsa dosedanja dokazila o zavestnemu proženju državljanske vojne, brat brata, ki ga je organizirala slovenska KP 1941/42 preko partizanščine, ne povedo nič, pač ostani teslo. Plačano ali amatersko, ni važno. Vol je vol.

      P.S. Vzamem nazaj amatersko. 179 postov v štirih dneh je zanesljiv indikator Mladinine delovne ekipe. Kratka pamet in upanje na lahek zaslužek. Shit lista, takoj.

     • Kosobrin

      Kako si ubogi! Res niste vredni, da človek z vami spregovori še kakšno besedo.

     • Nata

      Ho. . . .ho. . . . oni so verjetno bolj pobijali, kot izdajali.
      Daj no, Kosobrin. Malo se sam zapletaš v svoje zanke.
      Zakaj tako povdarjaš o svoji zavedni, globoko verni partizanski družini ?
      Veš veliko nas je takih, katerih starši, ali sorodniki so bili v partizanih. Saj je vendar jasno, kaj je KP vodila ? Revolucijo ! In zato so jim bili zavedni, verni , premožni in razgledani ljudje v napoto.
      In, ali se ti ne zdi, da leva stran ni nič navdušena nad vzgojo mladine ob spoštovanju ?? Govoričiš o zgodovini ?To kar je bilo, je zgodovina ?? Pa, saj je druga stran ne prizna,
      Čudna trditev, veš. Zame popolnoma nesprejemljiva, če oni drugi ne bodo priznali tudi svojih napak.
      Tako je nekogoče sploh kaj graditi.

     • Kosobrin

      Seveda je zgodovina. Že včerajšnji dan je zgodovina. Oni drugi so že priznali svoje napake, se opravičili, beli še ne.

     • Nata

      Opa ??? Kdo jih je priznal ?

     • Kosobrin

      Predsednik Kučan se je opravičil za povojne poboje, partizan Stanovnik tudi. Nihče drug od belčkov ne. Sprave med Slovenci še tisočletja ne bo, vsaj tako je videti.

     • Nata

      Kako prosim ? Kje za vraga si pa to videl ??
      Pa si res od sile !!

     • Kapodistrias

      Uradna, od zgoraj vsiljena sprava tudi ni potrebna. Novi spomenik sprave v Ljubljani je nova velika prevara. Sprava se lahko zgodi samo na individualni ravni.

     • Kosobrin

      Vse, kar ni po vaši volji, je prevara.

     • Furman Slavko

      Zate pa je res vse kar ni okuženo z rdečkami, neprebavljivo.

     • karlina

      NIHČE, draga Nata, NIHČE od RDEČIH !!!!!!

     • Nata

      Prečitaj si prosim zgoraj, kaj je bučman naložil.

     • Nata

      Imaš kakšno povezavo, kot dokaz ? Kdaj, kje, kako se je oni Kučan opravičil ?Ker toliko daš na Zgodovino, imaš verjetno kaj za pokazat ??

     • Kosobrin

      SPRAVNA SLOVESNOST V KOČEVSKEM ROGU
      Kočevski Rog, 8. julij 1990

      Milan Kučan, predsednik Predsedstva RS na spravni slovesnosti

      Povzetek
      Vzemimo odgovornost nase z vsem dostojanstvom in opravimo dejanje sprave, iskreno projeno iz spoštovanja do umrlih, padlih in pobitih, je na spravni slovesnosti, ki sta jo vodila skupaj z ljubljanskim nadškofom in metropolitom dr. Alojzijem Šuštarjem, dejal Milan Kučan.

      Je kraj življenja in je kraj smrti. Je čas sovraštva in je čas strpnosti. Smo na kraju smrti. Pripravljeni in odločeni, da kot svoj čas sprejmemo čas strpnosti, medsebojnega razumevanja in skupne prihodnosti. Drugače nas današnji žalni zbor ne bi imel ne pravega smisla in ne opravičila. To, kar hočemo in moramoopraviti danes in tukaj, globoko v nedrjih roških gozdov ne le simbolno in navzven, ampak predvsem v naši zavesti z odgovornim dejanjem utrjevanja slovenskega občestva, bi se lahko ali bi se celo moralo zgoditi že prej. Bile so priložnosti, da bi se stvari med vojno in še posebej ob njenem koncu in neposredno po njem iztekle in uredile med nami drugače. Da bi že zdavnaj našli svoj mir v nesmiselni in apokaliptični vrtinec vojne proti svoji volji potisnjeni in razdeljeni sinovi in hčere slovenskega naroda. Mogoče nam je prepoznati okoliščine, dejstva pa tudi posamična človeška ravnanja, ki so oteževala ali celo preprečevala, da bi do današnjega dejanja sploh prišlo. Je pa tudi res, da so morala dozoreti splošna spoznanja, da je moralo priti do novega duha časa, da se lahko, tako iskreno upam, brez sovraštva v srcih in pretreseni ob sprejemanju še ene boleče resnice zadnje vojne, spravimo s svojo lastno preteklostjo, da ji končno dovolimo, da postane zgodovina.

      Vse ima svoj čas in vsako opravilo ima svojo uro pod nebom! Nas je zgodovina izbrala, da prevzamemo pred njo in pred prihodnostjo to odgovornost. Opravimo jo zrelo. Tega dejanja ni mogoče ponoviti. Zmore ga zgodovinsko dozorel narod, sposoben preseči stare delitve in preprečiti, da bi na njihovih pogoriščih vzniknile nove. Sprava z vsemi mrtvimi žrtvami vojne, ki nam jo je naloženo izpeljati, je preizkušnja narodove zrelosti, samozavesti in samospoštovanja. Je odpoved lažnemu upanju, da more to opraviti kdo namesto nas. Je zgodovinska nujnost in naša kulturna in civilizacijska dolžnost. Je povabilo in nujen pogoj prihodnje, času in nam ljudem prepuščene sprave med živimi. Zato to dgovornost vzemimo nase z vsem dostojanstvom.

      Opravimo jo kot dejanje, iskreno porojeno iz spoštovanja do umrlih, padlih in pobitih. Ne sme in ne more biti nikogaršnja zmaga in nikogaršnji poraz. Zapre naj knjigo vseh naših vojnih in povojnih ran. Dokončno, brez sprenevedanja in brez zadnje misli. Pokopljimo vse mrtve za vselej, z vsem dostojanstvom in vsem spoštovanjem. Prepustimo jih spominu in sodbi zgodovine. Naj bodo vse nasilne smrti iz časov, ko so demoni vojne divjali med nami, izenačene v naši zavesti. Naj se ne ponovi več zlo iz vojnega in povojnega obračunavanja, ki je zlo za vse.

      Je čas vojne in čas ubijanja. Je čas odločitve in čas žrtvovanja. Je čas spominjanja in čas novega upanja. Človek sam dela zgodovino. Toda dela jo v razmerah, ki si jih ne izbira v celoti sam. S to zavestjo je v razmerah, ki jih živi, tudi odgovoren za svoja dobra in svoja zla dela. Zato je človek na zemlji tragično bitje. Svojih zmot za nazaj ne more spremeniti. Naše preteklosti ni mogoče predrugačiti, je ne zamolčati. Čas je, da preneha obremenjevati še naprej in kar naprej naše življenje in našo prihodnost. Zakaj bi ostajali sprti, ko postaja svet, katerega del smo, vse bolj svoboden in vse bolj povezan. Bilo je! Naj se ne ponovi nikoli več. Povejmo to na tleh Kočevskega Roga, ki je v mnogih viharjih zadnje vojne, ki so zdivjali čezenj, postal slovenska nekropola. Z dejanjem, ki je namenjeno priznanju in spominu smrti žrtev v teh jamah, znanim in neznanim Slovencem, ki so bili brez vsakega ugotavljanja njihove morebitne posamične krivde zaradi medvojnih dejanj po že končani vojni nerazumno in nerazumljivo pahnjeni v nasilno smrt. Vzemimo to spoznanje nase in recimo: nikoli več!

      Je čas umiranja in je čas rojstva. Usodnost vojnega dogajanja smo Slovenci doživljali na posebno tragičen način. Bila je vojna, bila je okupacija, v kateri smo Slovenci doživeli nasilno vojaško pojarmljanje, razkosanje svojega ozemlja in nasilje vseh vrst. Slovenski narod so pribili na križ, ga zaznamovali in hoteli izbrisati iz zgodovine. In zato je mnogim slovenskim možem in ženam opredelitev za sodelovanje v velikem svetovnem protifašističnem gibanju svobodoljubnih ljudi in narodov vseh celin, religij, ras in barv pomenila razumno in edino možnost za osebnostno in narodno ohranitev, osamosvojitev in za dokončno uveljavitev človekove miselne in narodove vsestranske svobode. Iz ognja groze naj bi vstal moderen Evropejec, kakor je veroval E.Kocbek, osvobojen spon mračnajštva in nasilja. Na oltarju te vere, ki je omogočila, da smo kot narod preživeli, so zgorela premnoga slovenska življenja, pokopana po znanih in brezimnih partizanskih, izseljenskih, pregnanskih in taboriščniških grobovih v domači in v mnogih tujih zemljah. Ko sprejemamo mrtve, ki so bili doslej nerazumno zanikani ali celo pozabljeni, in ko jih priznavamo za del svoje nacionalne zgodovine, ne smemo pozabiti tistih, ki smo se jih spominjali in smo jih priznavali že doslej in katerih dejanja so tudi omogočila, da je to spravno in pomiritveno dejanje po tolikih letih zdaj lahko v svobodni in suvereni slovenski državi. Da ne bi zamenjali ene krivice z drugo, da ne bi delali sile zgodovini in njenim resnicam. Veliko naših ljudi počiva tod in drugod po Sloveniji. Različni so razlogi, različne so poti, ki so neredko sinove iste matere pripeljale do groba. A vsakdo od njih je imel mater in očeta in svoje sanje. Mrtev človek nima ničesar več. Spravimo se zato z njimi, pokopljimo jih, a z njimi odnesimo in pokopljimo tudi orožje. Pozabiti ne smemo in ne moremo ničesar. Odpustiti je težko, marsikdaj celo nemogoče. Odpuščanja ni mogoče ne zapovedati in ne izsiliti. Mogoče pa je pogumno pogledati v preteklost, da bi bilo mogoče obrniti pogled v prihodnost.

      V petinštiridesetih letih, ko smo si dostikrat lajšali življenje s preteklostjo tako, da smo jo čez vse mere zlatili in črnili, skovali v zvezde ali jo pošiljali v pekel, jo puščali v marsičem usodnem neizrečeno in prepovedano, so zrasli novi rodovi. Nihče nas ne more – ne posameznikov in ne skupnosti – odvezati odgovornosti za odločitve, ki smo jih sprejemali, nihče pa nam tudi ne more kratiti pravice, da si razgrnemo preteklost in se z njo pomirimo. Če bi jo zanikali, bi si spodmaknili temelj za prihodnost. Na nas, ki se imamo za povojne ljudi, in na mlajše, ki časa ne štejejo več z vojnami, je padla zaveza, da delamo tudi za spravo med živimi. Slovenska država si tudi s pripravljanjem nove ustave postavlja okvire in pravila, da s človekovimi svoboščinami in pravicami spoštuje in zavaruje razlike med ljudmi in jim s tem omogoča strpno življenje v demokratični skupnosti. Ni v moči države zaukazati ljubezen in spravo med ljudmi. Je pa v moči vseh državljank in državljanov, da si ustvarijo tako državo, ki bo pravična do vseh, ne glede na njihove poglede na svet, politično prepričanje ali narodno pripadnost.

      Vzemimo našo zgodovino, zapolnjeno s svetlobo in temo, nase, obrnimo se k skupni prihodnosti našega in prihodnjih rodov. Končajmo narodno diasporo, zaradi katere Slovenija toliko let ni bila domovina vseh svojih sinov.
      Ljudje med ljudmi smo. Omogočimo si življenje, spravljeno z mrtvimi, in ga živimo tako, da se bo našim zanamcem lažje spraviti z nami, ko bomo mi postali nespremenljiva preteklost. Premalo nas je in v prehudih razmerah živimo, da bi se smeli odreči mirnemu sožitju, priznavanju različnosti, strpnosti in spoštovanju. Tesno bi nam bilo in znova bomo grozili drug drugemu, če si takšnega življenja ne postavimo za cilj.

      Dostojanstvo našega enkratnega in prepogosto tragičnega življenja se razkriva v našem odnosu do smrti. V smrti smo vsi ljudje enaki. V priznanju te neizpodbitnosti je skrivnost in nuja naše sprave z mrtvimi. Vsi mrtvi imajo pravico do javnega spomina. Uredimo dostojno zato tudi ta kraj smrti in ga naredimo dostopnega spominu kot rod, ki ne bo več skrival ali sovražil preteklosti, ohranil pa bo tu, na tem kraju, sporočilo sebi in zanamcem: bili so, ki so vedeli za svoj človeški dolg do mrtvih, ker so se naučili živeti drug z drugim v miru in so si to tudi želeli.

      Predsedstvo republike Slovenije bo skupaj z drugimi organi republike prispevalo, kar more in mora, da bo tudi z državnimi dejanji uveljavljena ta volja, to sporočilo, to povabilo vsem ljudem dobre volje k skupnemu delu, k spravi med živimi in za skupno potovanje v prihodnost, ki ne prikriva in ne pozablja svoje zgodovine, ki pogleda v prihodnost ne opira več na breme narodne in politične razcepitve, ampak na ustvarjanje svobodnega slovenskega občestva, ki ima svojo identiteto, domovino in državo.

      Kočevski Rog, spokojno urejen in miren, ostaja in postaja zdaj eden simbolnih pomnikov zgodovine in prihodnosti tega občestva. Čez te kraje, ki jih obdaja nepregledni slovenski gozd in ki so prevotljeni z nedostopno podzemeljsko skrivnostjo, so šli najhujši viharji naše bližnje preteklosti. Tu so nas pobijali. Tu smo se pobijali. Tu smo se borili in se skrivali pred nasiljem. Tu smo zmagovali in skrivali zlo, ki ga je povzročalo naše bojevanje in zmagovanje. Tukaj se je zmaga dostikrat sprevračala v poraz. Povejmo si: tu, kjer so posute kosti vseh, ki so se borili za takšno ali drugačno resnico, s takšno ali drugačno mislijo, je pravi kraj za tisto spravo, ki jo kot narod, zazrt v prihodnost, potrebujemo. Kar se je zgodilo, iskreno obžalujemo! Končujemo, zdaj in tukaj. Bilo je.

      Je čas ljubezni in je čas sovraštva, je čas vojne in čas miru. Tako pravi pridigar v Stari zavezi. Zdaj je čas miru.

     • Nata

      Ja, ja. . . . . in jutri je nov dan ????
      Verjetno je kaj povedal tudi g. nadškof Šuštar. Pa si zgoraj zanikal, da bi kdo od ” ta belih “. . . . . .
      Pa pojdiva po vrsti.
      ” je čas , da sprejmemo čas strpnosti, “??? Kaj pa je to ? In komu velja ? Nam, dragi moj, veš ? Za njih je strpnost biti še naprej tiho.
      ” Je čas vojne in čas ubijanja. Je čas odločitve in čas žrtvovanja.”
      Aja, na komunistično revolucijo je pa pozabil? Na krajo ubitim podjetnikom, na šikaniranje celih družin, če jih že niso pobili. Zaznamovani so bili za celo življenje !
      ” ko jih priznavamo za del svoje nacionalne zgodovine, ne smemo pozabiti tistih, ki smo se jih spominjali in smo ” . . . . . . . ja, kdaj so jih pa priznali za del svoje zgodovine? Še vedno so samo drugorazredne kosti !!
      Eh, glede tiste slavne besedice sprava, pa vemo veliko. Gospa Hribarjeva je hitro prav vse obrnila na glavo.
      Bom pa jutri poiskala kakšne besede g. Šuštarja.Danes imam poln kufer vsega

     • Kosobrin

      Ni.

     • karlina

      Halooo, kdo je priznal napake, od rdečih prav nihče, ravno nekaj tednov nazaj je Turnšek vpil, da ne bo nobene sprave, niti slučajno, torej.

     • Kapodistrias

      No, saj v tem je problem. Za rdeče je povojni genocid slovenskega naroda samo “napaka”. Ali kot trdi Luka Juri, direktor koprskega muzeja (sic.!): “Še premalo so jih, balkanska neučinkovitost pač!”

     • Furman Slavko

      Gospod Kosobrin, zgodovina je tudi to kar si pravkar povedal in ne le včeraj!

     • karlina

      podpis

     • Furman Slavko

      Nata, tako bi mu odgovoril tudi jas. Zdi se mi da Kosobrin ne pozna realnih dejstev ampak samo to kar je slišal od sebi mislečih. Bilo bi super, če bi se držal pravila, da ima vsak cekin dve strani! Naj že enkrat pogleda kaj je na drugi strani!

     • Nata

      Ljudi enostavno ne zanima, ali pa jih ne sme zanimati, kaj je na drugi strani! Njihov šef govori o dveh resnicah. . . torej ? Slišijo pa samo na eno ?

     • Nada

      Tvoji sorodniki so bili žrtve vojne. Gotovo jim je bil ta status priznan tudi po vojni (enako tvojemu dedku partizanu), razen, če niso spadali med tiste nesrečnike, ki jim je nova komunistična oblast po vrnitvi iz koncentracijskih taborišč sodila kot “sodelavcem gestapa” (Dachavski procesi). Tistim, ki so se po letu 1948 še vračali iz ruskih vojnih ujetništev, če ne veš, pa so sodili kot “sodelavcem informbiroja.” Pod komunisti ni bil nikoli nihče varen, ker so se vsak čas lahko obrnili proti komurkoli, kakor je pač zapihal njihov politični diktat.
      Žrtve vojne so bili tudi številni drugi, ki so morali vse do osamosvojitve 1991 molčati. Prav je, da so po 1991 smeli tudi oni spregovoriti in da spoznavamo neko zgodovinsko obdobje po vseh plateh in ne samo prikrojene zgodbe ene strani, kot je bilo to prej 45 let.

     • Kosobrin

      Se malo strinjam s tabo, moti me to, ker hočejo tukaj prikazati domobrance in belogardiste kot nedolžne ovčke! Opa, tako pa ne gre in tako ni bilo.

     • Furman Slavko

      Nada, zelo lepo si opisala dejanja komunistov, ki nikoli ne znajo biti prijatelji, sovaščani ali kakorkoli soljudje.

     • Nada

      Upam, da ni bil tvoj dedek partizan med tistimi, ki so 27. 9. 1944, mojega očeta, kot je sam opisoval: “Med potjo sem padel v zasedo skupine partizanov. Zvezali so me in odpeljali v neki štab. Tam so me maltretirali in mi grozili z ustrelitvijo. Med zasliševanjem in mučenjem ni prav nič pomagal moj zagovor, da se vračam nazaj v nemško vojsko praktično samo po uradno odpustnico. … “

     • Kapodistrias

      Koga so ti “branilci” branili? Branili so svoj dom, svoje imetje, svojo vero, čast in človeško dostojanstvo.

     • Kosobrin

      Svojo čast s tem, da so pobijali svoje ljudi.

     • Furman Slavko

      Katere svoje ljudi? Komuniste, ki so jih ropali in pobijali? To pa res niso bili njihovi ljudje.

     • MEFISTO

      Partizani so izdali in zajebali svoj narod. Pika.

     • Furman Slavko

      Partizani so izdajali svoj lasten narod. Kolaborilali so z okupatorji in podpisovali dokumente o nenapadanju in medsebojni pomioči. Za hrbtom pa so iz kakšne vasi, v kateri so se jim domačini zamerili, iz zasede napadli ali nemce ali italijane, ter hitro zbežali, vaščane pa pustili v nemilos okupatorjem. Vedeli so, da bo napadeni želel izvedeti kdo je napadal in ker domačini sami tega niso vedeli so se jim napadeni maščevali s požigi vasi in poboji vaščanov. Bajvečji taki spomenik sramote danes komunisti slavijo in se trumoma zbirajo in blebetajo na dolgo in široko ter še danes s svojo ikonografijo ustvarjajo strah med ljudmi. ta kraj se imenuje Dražgoše. Če pa mi ti znaš povedati za katero borbo v kateri so se partizani frontalno borili s sovražnikom, ti bom hvaležen. Tako borbo so na slovenskem imeli partizani le v borbi za Trst. Vse ostalo pa so bile barbarski podli napadi iz zased.

     • Kosobrin

      Hvala enako za komplimente!

     • Furman Slavko

      kosobrin, ne laže. On je v to prepričan še danes. Na žalost vedno znova ugotavljam, da je dober komunist le mrtev komunist.

     • Kosobrin

      “Ljudje ti lahko rečejo, da utihni, ampak to ne preprečuje dejstva, da imate svoje mnenje.” (Ana Frank)

    • Nowotny

     Se v marsičem strijam s tabo, vendar stvar ni tako preprosta. Že med vojno se je na veliko klalo in pobijalo. Bila je pač državljanska vojna. Ker se je bila vojna zgolj za oblast. Človek bi pričakoval, da bo mir vsaj po vojni. Že takrat so obstajale določene konvencije in vseeno se je storil en največjih genocidov v zgodovini Slovencev, ki ne zastara. Bil bi že zdavnaj mir, če bi rekli bobu, bob in bi se jasno povedalo, kdo se je tako barabinsko znašal in moril ljudi, ki jim ni bilo sojeno. Svoje bi k pomiritvi vsekakor naredila država, če bi pravilno reagirala, ne pa aktivno sodeloval pri prikrivanju svinjarije. O svinjarijah domobrancev že tako ali tako vse vemo. Prav bi bilo, da se govori tudi o svinjarijah partizanov, NOB in njihovih naslednikih. Dokler se ne razčistijo te norosti in blaznosti, tudi miru med narodom ne bo. Enkrat, ko bo nekdo premogel toliko pameti in volje, da se bo tega lotil, se bo hitro vse umirilo. Nas bo vse hudo sram. Posebno pa tiste, ki tako poveličujete NOB.

     Torej govoriti samo o odpuščanju, za nekaj, kar so počeli naši predniki ni dovolj, hkrati pa ohranjati spomin in metode na rdečo zvezdo. Nekako ne gre skupaj.

     Vse skupaj ni nedolžno tudi v današnjem času. Če bi že bilo potrebno, ustrezno urediti preteklost, pa se tega ne uredi, pa je popolnoma nesprejemljivo, da se še naprej časti rdečo zvezdo. Tisto, ki ji je narod na referendumu 1991 jasno rekel nič več. Narod se je odločil in to voljo bi bilo potrebno spoštovati. Torej smo ponovno priča kolaborantstvu, tokrat tistih, ki se jih označuje za “leve” – Priseganje na vrednote, kjer je volja naroda tako jasno rekla ne, ni nič drugega kot kolaborantstvo – izdaja vrednot in volje naroda. Kam bo pa to pripeljalo, pa raje niti ne pomislim.

     Torej pod takimi pogoji neke diskusije ni mogoče voditi. Diskusija, je namenjena temu, da pripelje do nekaga zaključka. Tega na takšen način, ne bo. Naj pa še dodam, da tudi Nova24 pri žaljenju “drži svoj piskerček”. Če bi se, odstranilo provokatorje, ki tu samo blatijo – ni jih več kot 15 – bi se verjetno lahko ustvarila marsikatera, dobra diskusija. Tako pa je, kar je, sami si luknjo koplejo, ker dopuščanje nestrpnosti, se ni nikoli končalo pozitivno. Tudi ta se ne bo.

     • Kosobrin

      Se v marsičem tudi jaz strinjam s tabo. Lep pozdrav in prijetno nedeljo!

     • Furman Slavko

      NOB je bilo samo ime, v bustvu pa je ves čas obstajala le revolucija, ki še v neki meri danes traja.

     • Nowotny

      Itak. Svinjariji, lahko daš še tako lepo ime, pa je še vseeno svinjarija!

    • cosmosjasnovidec

     Meni pa ni jasno kako je tvoja partizanska družina lahko bila globoko verna in hodila k maši.
     Če so bili partizani so cerkev in njene vernike mrzili v dno duše.Partizani oziroma komunisti niso niti na daleč obiskovali cerkev še manj pa bili verni in molili saj v boga niso verjeli.

     • Kosobrin

      Seveda ti ni jasno, tebi še marsikaj ni jasno!

     • Furman Slavko

      No gospod Kosobrin, bi prosil, če mi razložite kako so uspeli vaši starši ostati ktoliški verniki, ko pa so morali po nalpgu partije biti nasplotiki religije? Bom hvaležen za pojasnilo.

     • Kosobrin

      Nikoli niso bili komunisti. Bili so partizani. In zaradi izdaje, da so nekateri v družini v partizanih, poslani v Dachau in Sv. Urh. “Ljudje ti lahko rečejo, da utihni, ampak to ne preprečuje dejstva, da imate svoje mnenje.” (Ana Frank) Niso šli v partizane v imenu ne vem kakšnega boga, ampak v borbo za svobodo. Takih je bilo veliko. Revnih in ateistov. Medtem ko so vaši večinoma odhajali med bele ravno zaradi vere.

    • Kapodistrias

     Najprej pa si izprašajte vest in si priznajte, kdo je vse skupaj začel. In kdo so bili prvi izdajalci in sodelavci ideološko sorodnega nacizma, predno so nastali vaške straže in domobranci.

    • MEFISTO

     Mihael, četudi se boš odpovedal Kosobrinu, ki je bil celo tvoj edini pozitiven nick, ti ostane še dovolj nickov, pod katerimi boš onenaževal kulturno in politično okolje.

     Pa še vsak dan proizvajaš nove nicke!

     • Kosobrin

      To si rekel ti. In ustrelil v prazno.

    • MižekFiga

     Tvoje kratkotrajno vztrajanje v laganju in sprenevedanju je NIČ proti 50 letnem ujetništvu Slovencev za državnimi mejami, brez pornih listov, kulturni in informacijski osami in in in ….. lažnivem šolskem sistemu in in in najbolj se mi gabite danes, ker še po letu 91 ne znate in nočete nehati s to svojo kriminalno prekso. Vse kaže da brez krvnega maščevanja šlo bo ne za konec.

    • Janez

     A res ?
     A poslavljaš se? A greš na zdravljenje – zaradi belih mišk?
     Ali pa te celo Matilda šlata ? Tudi to se zgodi !
     Ti kar veselo zajuckaj : ” za vsako bolezen kakšna rožca rase” !
     Matildine rožce so še posebno zdravilne . S teboj bo že nekako ! Bye, bye! L.r. J. KOMENDA
     P.S.
     UPAM, DA IMAŠ KOGA, KI TE BO OBISKOVAL NA BRITOFU.
     BEELE MIŠKE.
     https://www.google.si/search?q=andrej+šifrer+moje+miške&oq=andrej+šifrer+moje+miške&aqs=chrome..69i57j0.32245j0j7&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

    • Milan Muhič

     Kosobrin, ja skrajni čas je že, da le dosežemo pomiritev, spravo, zato, narod Slovenski, zahtevajmo, našo zgodovino naj zapišejo le neobremenjeni zgodovinarji in naj bo tak tudi učni predmet v šolstvu za spomin, opomin in opozorilo, da se kaj takega nikoli več ne ponovi na naših tleh. A vseeno, kmet svojo njivo očisti nesnaga in plevela, kajti le tako lahko pričakuje zdrav pridelek, tako je potrebno zločine proti človeštvu obsoditi in to vse od 1941 in tja do 1952

   • Dado

    Ja domobranci so šli po orožje k Nemcem, ki so zažigali slovenske hiše, izseljevali Slovence, vozili v koncentracijska taborišča, iztrebljevali Jude, Rome, delno Slovane…..IN kdo je drhal. Ja tisti, ki so bili s Hitlerjem. A ne več, da je Vatikan reševal naciste, da jim je izdal lažne dokumente za pobeg v Argentino…….Ja tam so skupaj domobranci in nacisti….

 • Kosobrin

  PREDSTAVLJAJ SI

  Predstavljaj si, da ni nebes
  – ni težko, če res hočeš –
  da ni pekla pod nami,
  nad nami le sinje nebo.
  Predstavljaj si vse ljudi,
  ki le za ta trenutek žive.

  Predstavljaj si, da ni držav
  – to sploh ni težko –
  da ni ničesar, za kar bi ubijal ali umrl,
  in da je svet brez religij.
  Predstavljaj si, da vsi ljudje
  živijo v miru.

  Morda me imaš za sanjača,
  vendar nisem edini.
  Upam, da se nam pridružiš nekega dne
  in da bo svet kot en.

  Predstavljaj si svet brez lastnine
  – me zanima, če lahko –
  brez pohlepa in lakote,
  bratstvo med ljudmi.
  Predstavljaj si vse ljudi,
  ki delijo si ves svet.

  Morda me imaš za sanjača,
  vendar nisem edini.
  Upam, da se nam pridružiš nekega dne
  in svet bo zaživel kot en…..
  (John Lennon)

 • vzet tajkunom

  Ni dneva ,ko ne bi vaše novice-sejala sovraštva med slovenci res ne..zmeraj nekaj najdete,čeprav nimate argumentov.pa tudi če so…se sprašujem a vem je res za BLAGODEJNI mir?’Po moje..malo morgen!!!!!.Kakšni izdajalci ste morali šele bit med drugo svetovno vojno–fuj–ko vsak ljubi dan netite sovraštvo..

  • Kosobrin

   ++++++++++++++++++++++++++++++++

  • Norm Kinley

   Da te ni sram, rad bi pod preprogo pometel resnico, in da bi se le ta utišala. Prav je, da na ves glas povemo resnico o tistih, ki so morili moj narod. Ne boste nas več utišali, izdajalci rdeči. NIKOLI VEČ.

   • vzet tajkunom

    Ti si ornk bolan res–!!!Zakaj bi me bilo sram–?? Zato kar sem napisal!!!!Da netite sovraštvo..sodra bela–!!!

    • Norm Kinley

     Kdo je netil sovraštvo in posledice česa še danes trpino? Nagnat to rdečo primitivno drhal, razčistit RESNICO, povedat, kdo je noril Slovence in kdo je Slovence branil. RESNICA, fantek, RESNICA.

     • vzet tajkunom

      Ve se da je bilo marsikaj narobe..ampak tako je bilo..koliko je bilo mrtvih ..pobitih zakaj že ?’

     • Norm Kinley

      Zaradi rdečih izdajalcev, ki so v imenu revolucije klali lasten narod. Samo zaradi njih je moj narod doživel tragedijo, ki jo naša zgodovina ne pozna.

     • Kosobrin

      Zaradi njih se je začela 2. sv.vojna, bi rekel …. saj se vam je že čisto sfižilo. Tako lažete, da sedaj že zares sami sebi verjamete!

     • vzet tajkunom

      Oprosti mu saj ne ve več kaj piše in citira..na žalost!!!

     • karlina

      Kaj ti govoriš, zaradi koga se je začela 2. svetovna vojna, ojoj ojoj, zgodovinsko si čisto zmeden, kajne.

     • vzet tajkunom

      A res??’Vsaka ti čast..belooki niso nič klali??Saj sploh niso vedli za nože a ne?’Pa pobijali tudi niso–!!

     • Norm Kinley

      Procesirali so internacionaliste, izdajalce in morilce Slovencev. Kaj za hudiča ti ni jasno? DOM BRANITI pred partizani, komunisti, izdajalci Slovencev!

     • karlina

      +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

     • karlina

      Ampak, samo zato, da so se branili, drugače bi jih vaši partizanski klavci pomorili še več in ja, veliko jih je zbezalo v tujino-hvala Bogu, drugače bi lahko v Sloveniji pomorili po vojni pol milijona SLOVENCEV, še kaj zeliš izvedeti

     • karlina

      TOČNO, nikjer v Evropi, nikjer niso po 2. sv. vojni pomorili toliko ljudi, kot v Sloveniji, NIKJER !!!!!!

     • resnicaboli

      ne veš zakaj? ker so komunisti delali revolucijo in morili vse ki niso hoteli sprejeti njihovo enoumje. razumeš ali nočeš razumeti?

     • vzet tajkunom

      Zakaj pa niste šli med komuniste??Ste raje firerju ritko lizal!!!

     • Norm Kinley

      Branili so narod pred izdajalci rdeče barve! Kaj tebi imbecil ni jasno? Valda boš proti izdajalcem, si ti sploh normalen al kaj? Ti res ni jasno, da so bili rdeči sovražniki naroda in izdajalci? DAj začni že malo s svojo glavo razmišljat, ne izpostavljaj svohe opranomožganske hibe, ker potem vsi vemo, da si zabit proletarac, za katerega morajo drugi razmišljat? Se ti sploh zavedaš, kolko imaš sprano glavo??

     • test

      ravno zato, ker so vas komunajzarje nasli globoko zavlecene v firerjevem anosu … imbezil!!

   • Kosobrin

    Veš, vedno moraš poslušati obe strani in si potem ustvariti svoje mnenje. Toda, vem, da nekateri tega niste sposobni ali nočete, ker slepo sledite nekomu.

    • test

     kako drugo stran debil, ce zivis na kosteh revolucionarnega klanja … drugo stran — zgodbico za lahko noc — beremo ze od 45.

     • Kosobrin

      Vsak svojo in vsak misli, da je njegova prava. Tako ne bomo nikamor prišli.

    • vzet tajkunom

     Sledijo nekomu.ki se jim je pridružil in prisegel..pod rdečo zvezdo–licemerstvo pa takšno..?’Saj ne morš verjet..zdaj je pa domoljub ..prej pa največji komunist..na bruhanje ti lahko gre..!!!

     • Norm Kinley

      Naj uganem, omenjaš janšo? Fakin imbecil, ni argumenta za branjenje laži, pa si spet našel grešnega kozla. Fantek, resnica je UNIVERZALNA, tebe so pa vzgojili v marskizmu, v LAŽI.

     • vzet tajkunom

      Saj so janšo tudi.pa je izdal marksa..žalostno-.pa zaveden komunist,…in se vprašaj kdo je po tvoji meri največji izdajalec?’

     • Norm Kinley

      Vsak normalen se distancira od marxa. Ti ga podpiraš? Boš spet klal Slovence za svoje koristi? Samo crknjen marksist je dober marksist. Ma te ubijem na licu mesta, če bi mi pametoval o pozitivizmu marksizna. To je moja dolžnost, če se ta rdeča kuga spet pojavi na pragu Slovenca. Največji izdajalec je marksist, komunist.

     • karlina

      ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    • Nata

     No, saj Nova pove , kar ve. Tudi veliko časopisnih člankov iz časa, ko so še lahko pisali in informirali ljudi, smo videli in brali.In, potem si ustvarimo svoje mnenje ? In imamo dve ( po Kučanovo ) resnici ?
     Slepo pa slediš ti. . . . .tvojim. O, seveda, oni bi srčno radi videli, da zamahnemo z roko – pustimo kosti pri miru – in se veselo podamo naprej v lepši jutri.
     Kaj pa zgodovina ? Kako bo pa tam napisano ? Pa v učbenikih ?

   • Kosobrin

    Problem je samo ta, ker imamo vsak svojo resnico.

   • karlina

    Komunisti ne poznajo sramu, sicer pa se s tabo globoko strinjam

  • test

   no evo, saj pravim, imbezil, ki vidi v vsem zaroto, hujskanje in sovrastvo. Da bi slucajno se vklopil hemisfero ter pricel razmisjati, da je kompletna SLO zgodovina zaradi kumunjarjev ponarejena – izmisljena, je prevec. Da bi imbecilcek prisel sploh do tega, da ima kompletna potvorjena zgodovina negativni vpliv na sedanjost ter nadalnji zdrav razvoj slovenije — ehh kje, zato moras imeti vsaj 100 IQ. S 40 ne bo slo … Sicer pa, tisti, ki ima reteklost v lasti, poveljuje sedanjosti in ta, ki poveljuje sedanjosi, nadira prihodnost … kapis imbecilcek??

   • Norm Kinley

    Fak, kok so to oprani, debilni degeni, drugi za njih razmišljajo, sami sk prezabiti da bi. To je posledica revolucije, ko so študirane, razgledane pridne Slovence vse pobili, ostali pa so hlapci, pijanci, laž ivci, hinavci, polpismene pižmovke, potomci medsorodnih parjenj in vsa ostala družbeba drhal. Le zakaj so pustili samo take? Mnenje tega bebca nad tabo to odlučno dokazuje, ponavlja mantro laži, kraje, umorov. Žal je Slovenija leglo potomcev teh primitivcev, beton glavah….

  • Norm Kinley

   Neverjetno. Serijsko so jih Slovence, moške, ženske, otroke še žive metali v brezna, jim rezali spolovila, odirali kože, iztikali oči iz jamic ter v jamice vtikali moda, zaplenili so jim premoženje, uničilu cele rodove, in ta govori o SOVRAŠTVU, če povemo resnico? DAJ SPELJI SE PARAZIT HINAVSKI LAŽNJIVI EGOUSTIČNI, pokveka dvolična!

   • Kosobrin

    Saj govoriš o tistih, ki so prisegli nacistom?

    • Norm Kinley

     Govorim o rdečih izdajalcih, ki so to počeli mojemu narodu. A res, tako boš sedaj, malce cinično in otroško butalsko? Daj spelji se bizgec brez argumenta.

     • Kosobrin

      Ti pa imaš argument. Ves svet obsoja nacizem in fašizem, samo pri nas jim nekateri še vedno pojete slavo. Nikoli nisem zagovarjal tistega, kar se je dogajalo po vojni, toda to se žal dogaja v vseh vojnah in ni bilo potrebe, da se je to zgodilo. Toda, vse je bila posledica izdajstva in dogajanja med vojno.

     • rdečilažnivci

      ReplyPreberi si spodaj prispevek o sv. urhu, kako so sploh nastale vaške straže in zakaj. Zakaj smo morali Slovenci obraniti svoje ljudi, ki so jih načrtno morili internacionalisti, izdajalci. Povsod ista slika: nasilje v imenu revolucije, posledično postavitev domobranske postojanke ZA ZAŠČITO SLOVENCEV. Nacizem je bil nacionalsocijalizem, torej LEVI. FAŠIZEM je tudi LEV, ampak obstaja bistvena razlika med nacizmom in fašizmom na eni strani, ter komunizmoM na drugi – KOMUNIZEM IZDA LASTEN NAROD IN POBIJA LASTEN NAROD.

      In pa ni res da se to dogaja v vsaki vojni. Komunisti so svoj zločinski program izvajali po knjigi. Zakaj misliš, da so najbolj nedolžne, pridne in delavne Slovence umorili na najgrozovitejši način? RAZMIŠLJAJ S SVOJO GLAVO PROSIM LEPO. Zakaj so mrcvarili poštene ljudi, jim sekali spolovila, metali dojenčke na ogenj? In to že letop prej, preden so se Slovenci organizirali v obmrabmo svojih ljudi in svojega imetja pred temi izdajalci in morilci lastnega naroda.

     • Nata

      + + + + + + + + +
      Jojmene, saj je tako, kot bi steni govoril.

     • karlina

      +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Tudi, če bi takšne grozljive stvari delali med vojno, bi bilo tezko odpustiti, da pa so več 100.000 domoljubnih SLOVENCEV, ki so bili trn v peti komunistom, ker se niso z njimi strinjali, pomorili na zverinski način po vojni, tega pa enostavno NE MOREŠ ODPUSTITI, NIKOLI IN NIKDAR, NIKOLI !!!!! Še to, v Sloveniji je najmanj 600 morišč, cela Slovenija je zgrajena na kosteh ubogih revezev, ampak ne, tudi to ni dovolj, da bi se komunistični rablji kdaj opravičili in priznali svoja gnusna dejanja.

    • karlina

     Nacistom NI PRISEGEL NIHČE, so pa komunisti sklenili leta 1940 pakt s Hitlerjem, kaj pa praviš na to, pa vsi vemo, da je vaš tito ves čas vojne sodeloval z Nemci

     • Kosobrin

      Laž, Karlina, laž! K spovedi bo treba!

  • montyamp

   Haha , med WW2 ste rdeči fašisteki čuvali za germansko pomije , slovenske
   železnice za HITLERJA .
   Klali so tvoji mentorji pametne Slovence , naredili iz normalne dežele vukojebistansko provinco ultra-idiotizma .
   Kdo je bil izdajalec???

  • tramal

   A pisanje o resničnih pobojih in umorih partizanske drhali nad nedolžnimi ljudmi je za tebe netenje sovraštva .TO JE RESNICA ,ki ste jo in jo še skrivate komunajzerji.

   • karlina

    MOJ VELIK PODPIS !!!! Itak , da jih resnica boli in to zelo, zelo boli, pa še bolj jih bo bolela, kmalu

    • Kosobrin

     Vaši so bili pa angelčki, kajne! Pokvarjenci!

 • test

  http://www.rtvslo.si/gospodarstvo/slovenija-se-kar-caplja-za-povprecnim-bdp-jem-eu-ja/425305#comments

  kaj taksnega celo na MMC?!?!?! kaj jih je zacela dohitevat normalnost?!

 • Norm Kinley

  Kaj mislite, da je star slovenski pregovor SAMO MRTEV KOMUNIST JE DOBER KOMUNIST iz trte zvit?

  • garfi

   še boljši je v zaporu z odvzetim premoženjem

  • Kosobrin

   To je samo tvoj pregovor.

   • Norm Kinley

    Zanimivo. Ne pozna slovenske ljudske modrosti. Nisi Slovenec? Si pritepen balkanec ali kaj?

    • Kosobrin

     Poznam jih več kot ti. Takih pravih, ne popačenih in nesramnih, kot so tvoji.

     • Norm Kinley

      Kaj je tukaj nesramnega? A ko so v imenu marksizma majhne punčke v jame metali, aja to pa ni bilo “nesramno”? Kaj je s tabo narobe, ti to izdajalsko morilsko lopovsko polcivilizirano drhal podpiraš al kaj? Sam bejž, uš necivilzirana koristoljubna.

     • test

      Ti debil, tvoji rdeci dedki imbezilni niso metali samo punck v jame, ampak so jih tudi posiljevali in zive zazidali v — hudo jamo!

      Kdo je torej neciviliziran? Tisti, ki je branil male puncke ali tist, ki je zive zazidal v hudo jamo?? Bo slo debil, premores toliko IQ … da bo bos znal konstruktivno razmislit??

     • Goran Hvala

      Zeh zeh….nic kar niso pocel vasi prodani beluharji domobranski…de mal vas besedni zaklad uporabm…

     • Norm Kinley

      Srbine, lej, tvoje mnenje je irelavantno. Ker koneckoncev si tukaj, da nam ceste pometaš, ne pa da pametuješ, se ti ne zdi?

     • Goran Hvala

      Tako kot si rekel…cak grem zdej morm se ene 100m pomest…

     • Norm Kinley

      Daj seenkrat preberi, kontra sekaš. Preberi prosim, o kom pišem.

     • Kosobrin

      …. si ti!

     • Norm Kinley

      Moj stlic je pa močnejsi od tvojegaaaaa. Šlik šlak….. Star prdec, a ti ze na otrocje vlece?

     • Kosobrin

      Se zavedaš, kako si primitiven?

     • karlina

      ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    • Kosobrin

     Sem begunec. V dveh mesecih sem vas dobro spoznal in preštudiral na Nora TV! Sami mladi ljudje, pa toliko sovraštva in zaslepljenosti v vaših prispevkih! Nenormalno!

     • disqus12

      ti si preneumen, da bi lahko bil begunec. Ti si enostavno potomec debilnih rdecuharjev, ki so izvajali holokavst nad lastnim narodom.

     • Kosobrin

      Moji ne, ampak vaši nad mojimi. Franček, Franček – domobranček!

     • Kosobrin

      Bejž no? Tvoji so bili pa angelčki, kajne? Samo krila jim še manjkajo in svetniški sij!

     • Goran Hvala

      Kosobrin si pa falil drzavo ce mislis v slo kaksnega normalnega srecat…;-)..

     • Nata

      Ja, res je. . . . . med slovenskimi Državljani je bolj malo normalnih.

     • Goran Hvala

      A ste ze zbral podpise za referendum?

     • Nata

      Zbiramo, zbiramo. Nič se bat !!
      Nič nisi reagiral na Državljane ? Si eden od slovenskih državljanov, po rodu iz, , , , , ,?

     • Goran Hvala

      Nism reagiral ker me je sram da sm slovenc…preklinjam svojo mater in oceta zarad tega..sam kaj ko si sam tega ne mores zbirat ko te na plano prnese…zato pa tud ne zivim vec v slo..sam se dopustujem da jih glih za kaksen mesec dva ali tri obiscem da nismo cisto skregani…drgac pa ti se imas za slovenko in si istocasno tud drzavljanka slovenije..ubistvu si med njimi hoces ali noces..no in kaz tudi..sam imam se 2 druga pa mi tlzarad njih ni blo treba slovenskega odpovedat…ce bi pa od kje drugje v slo prisel bi mogu pa druge opovedat..ker ima pac slovenija tumpaste zakone..drgac pa ja stekam na kaj si elegantno namignila..;-)

     • Nata

      Veš kaj, da pa prevališ vse svoje razočaranje na očeta in mamo, je pa milo rečeno žalostno.
      Sem vzgojena v veri- krščanski. Moji otroci so do končane osemletke hodili k verouku. Potem so se odločilidrugače, kot jaz. In ?
      Še vedno smo veliki prijatelji. Res družina, ki drži skupaj in dovoli vsakemu posamezniku svobodno odločanje o svojem življenju.Pogovarjamo se prav o vsem. Saj je dobro imeti enoversko osnovo, da sploh lahko kaj primerjaš.
      Ja, sem Slovenka. V bistvu bi lahko delala tudi v tujini. Pa se zaradi družine nisem odločila. To je bil tisti hočeš, nočeš.

     • Goran Hvala

      Ja nimas kaj…smo si razlicni a ne…jaz povem kar si mislim..tudi svojim starim sem…sej pravim se razumemo sam pac nimam kaj pocet v slo..moji stari so pac tezki domoljubi..v cerkev tud gredo..pac naj..men se gabi…financno jima pomagam ce rabita in to je to…me pac noben ne fila z nekimi idejami o tem “to je moje to je nase”..ne rabim tega da lepo in srecno zivim..sem jo pa zmaknil iz slo ker nisem nobenmu dolzan da sem tam in spilam nekega patriota..

     • Goran Hvala

      Ponesrec pritisnil post…Druzino mam pa svojo sedaj…takrat jo se nisem imel hvala kurcu…zena je tudi od drugod in ji ni problema se selit..mularija pa bo lahko odfrcala kamor bo zelela ko bo zmogla…da se bom pa jaz napadal pa zivotaril zarad nekega ponosa in pripadnosti pa ne bo slo…91 so me nasajbal oziroma vpoklical…pa nikoli vec…naj se borijo tisti ki kuhajo drekarije…ne da se skrivajo po kleteh..

     • Nata

      Saj temu nihče od nas ne ugovarja. Vsak ima lahko svoje razloge za jezo n razočaranje.
      In, zopet si vtaknil dva, ki ne pašeta skupaj. . . . . . . eden dela drekarije. Še vedno. Zelo očitno. Drugi se je pa skrival po kleteh
      Kako naj se potem sploh pogovarjamo ?
      Lahko noč.

     • Goran Hvala

      Kakor jaz vidim vsi se vedno delajo drekarije pa vsi se se vedno skrivajo v svojih grascinah…pa set o tem kdo je boljsi…a ne?!…a za pogovor z vami moram kimat in bit podpornik istega kot vi..?..v isti sapi mi pa se demokracijo zagovarjate…pa vse je drek kar ni vase…zdej pa kdo je boljs?..sej pravim zame noben…zato pa tud ne hodim obkrozat finih sluzbic zabte modele..vi pa kar…
      Lahko noc tudi tebi…

     • karlina

      TOČNO

     • Kosobrin

      Res je, človek ne more verjeti, da je tako.

     • Norm Kinley

      To pa res. Nekateri mladi končno razmišljamo, kaj je narobe. Niso nam vsem mladim oprali možgane, na srečo.

     • Nata

      Begunec si ?? Od kje ? Saj zgoraj pišeš o svoji zavedni družini. Pa, o Urhu ?? Pa o verni partizanski družini.Ki ni nikoli izdajala? Kaj vse za hudirja si si pa izmislil ?Vsaj zapomni si kaj pišeš !
      Če nisi iz naših koncev, kako lahko nas Slovence zmerjaš z lažnivci ?

     • Kosobrin

      O, fino, sem hotel samo preveriti, če berete moje komentarje. Vidim, da jih.

     • karlina

      TOČNO, tisti, ki ni SLOVENEC, ne more in ne sme komentirati krvavega genocida nad poštenim SLOVENSKIM NARODOM.

     • tramal

      Če si begunec ,te lepo prosim da zbežiš naprej ali še boljše nazaj.

     • karlina

      ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

     • Kosobrin

      Pojdi raje ti. S temi tvojimi perutnicami boš prej preko meje!

     • karlina

      Aha, si begunec, vse povedano,mi je vse še kako zelo , zelo kristalno jasno, sicer pa-če si begunec, potem res NITI SLUČAJNO NE VEŠ NIČ O GENOCIDU NAD SLOVENSKIM NARODOM in bi moral biti tiho.

   • FUCK COMMUNISM

    Pa moj tut! Bi rad, da ti se kdo pove, da se s tem pregovorom strinja?!?

    • Kosobrin

     S tem pregovorom se vsi na tem portalu strinjate. Zato ste ga naredili, da lahko pišete same oslarije in delate zdraho.

     • tramal

      Dober komunist je crknjen komunist.Mislim da je ta pregovor bolj pristen.

     • Kosobrin

      Tudi ti boš, hočeš ali nočeš, nekoč tak! In cvrl se boš v peklu, s tem tvojim znakom fašističnim vred!

     • karlina

      Oprosti, če je pa zate zgornja zgodba in predvsem slike, oslarija, potem res nisi vreden, da te zemlja nosi, kaj komunisti res ne premorete niti malo spoštovanja, oz. sočutja, sram te je lahko, iz srca te je lahko sram, če ga sploh imaš.

     • Kosobrin

      Ti napopam še kakšne druge fotografije?

    • Adolf Hitler

     samo ferderban kumunaiserski tifus ie dober komunaiserski tifusssssssssssssFUJ SMRADDDDDDDDDDDD!

  • JJ

   Zaradi takih kot ste ti…karlina….Nata itd…..nikoli ne bo sprave in tudi na volitvah boste tam kjer ste zdaj
   Kosobrin škoda je časa da se ukvarjaš z njimi….je brez veze. Ko je govora o inkviziciji in cerkvenih pedofilih pa zgoraj omenjenih seveda ni in tudi ta “pošten in verodostojen”portal o tem ne piše. Nabijem jih na Janezev k…c
   Adijoooo

   • Kosobrin

    Potvarjajo zgodovino, limajo lažne fotografije, trgajo, dodajajo, brišejo strani iz dokumentov. Ja, to pa znajo! Pokvarjenci!

   • Steiermark

    ti in kosobrinćić, pa še kakšen model, ste pa že in še vedno ” nabii na titov k…..c, ki vam je perforiral že tako prazno glavo! Si pa to “napisal” čisto v balkansko čevapčičarniški maniri…..ter se, če ti je sploh mogoče, malo zamisli nad svojim pisunstvom – balkansko prostaškim…..

 • Kosobrin

  Glej, glej, Vidmarjevo resnico o sv. Urhu ste pa izbrisali!? Tisto spodaj pa pustili. Saj nisem presenečen, glede na to, kakšen cajtng in TV ste! Žalostno je pa vseeno.

  • rdečilažnivci

   ti širiš laži. Vidmarjeva resnica je LAŽ. Zato so brisali. Misli malo, zakaj. Tam v okolici so partizani morili lastne sonarodnjake, in posledično je nastala vaška straža, da so obranili Slovence pred rdečimi morilci lastnega naroda. Malce se zamisli, zakaj so ti izbrisali laži.

   • Goran Hvala

    Pismo ja…nikjer ne najdem vasih pravljic..vse drugo pise…precekiras vse zive povezave in bukve pa nic o tem kar vi pisete..tisto kar trdite da je laz pa pise povsod…zgleda da je tito podkupu cel svet da pisejo vsi po vecini eno in isto sam nova siri “svojo resnico”…mal smesno a ni? Men je…zabavno to vase branje…

    • FUCK COMMUNISM

     Kdo ze pise zgoodovino glede na svoje koristi in svojo verzijo dogodkov?!?!? Ne spomnim se prav dobro… daj me no mal spomni!

     • Kosobrin

      No, te bom pa spomnil: SDS in Nova TV!

     • MladiLiberalec

      Seveda jaz sem že napisal jim da Nova24 laže o zgodovini kot tale mali Ciganček:

      https://www.youtube.com/watch?v=vmVuGPYlHcE

     • Goran Hvala

      A ni ponavad tist ki je vojno zmagal…;-)…a te zre?

     • karlina

      V Sloveniji, oz. Jugoslaviji ni bilo nobenih zmagovalcev, zakaj ze, če so pa zavezniki končali vojno, tako, da škoda besed za vaše hvalisanje, pardon-lazi

     • Goran Hvala

      Ja no…in zavezniki so napisal knjigce…sej jih imajo cel kup v njihovi knjiznici v marylandu (peabody al neki tazga)…tam ne najdes teh vasih spisov…jih imajo pa cel kup o tem kar se danes zlobni komunajzerji trobijo…cudne fore..boste mogl mal v svet te vase storije spravit…drgac pa jst se ne hvalisam nic…takrat me se ni blo pa mi je cist vseeno kdo je koga 70let nazaj….sam “vam” ocitno ni kar je vidno ze na kilometre dalec..

    • Norm Kinley

     Srbine lej, razumem da si prvi v svoji rodbini, ki je videl, kako je, če voda iz pipe priteče in kaj je to elektrika. Zato do te pa pripeljali gor, ker je s tabo lahko manipulirat. Očitno boš rabil še kakšno generacijo ali dve, da boš razumel, zakaj se gre. Roko na srce, tata je verjetn ceste pometal, dvigala popravljal? Da boš razumel, zakaj so pridni, pošteni, moralni Slovenci končali po jamah, ostala pa je proletarska drhal in zakaj rabijo točno tako mentaliteto. Ne samo brat laži, začni mal razmišljat. Zato maš glavo. Zato vas pa uvažajo, ker vedo, da ste v osnovi glup narod ko točak. Ti si samo eden plehkih, ki bo vzddževal rdeče laži.

     • Goran Hvala

      Ej sorry…ne znam brat vasega zf materjala…jaz sam vase dreke pometam…fine sluzbe prepuscam Slovencem…da boste ze enkrat dosegl evropo…

     • karlina

      +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    • Nata

     Več resnic pozna samo tov Kučan

     • Goran Hvala

      Ma kucan se se v avto ne zna vsest na pravo stran…tako da nevem od kje stalno fantazirate kaj on vodi…me zanima ce si se sam upa rit obrisat…vas pa se kar strasi…

     • Nata

      To pa ne bo držalo !! Kaj si pa gledal ?
      Tisto, kar sem jaz videla, je bilo popolno presenečenje, jeza in zmedenost ob zastavljenem vprašanju.

     • Goran Hvala

      To bo to ja..

   • Kosobrin

    Seveda, ti že veš!

    • Norm Kinley

     Boo

  • tramal

   Pri svetem urhu so partizani zakopali padle partizane v boju,potem pa so dejali da so jih domobranci.Ti kar beri partizanske pravljice.

   • karlina

    TOČNO

    • Kosobrin

     Sta bila zraven? Kaj pa, če je vajina resnica “pravljica”. V vojni še otrokom ne berejo pravljic za lahko noč!

  • Kapodistrias

   Zakaj pa se potem oglašate v njem? Ostanite pri Delu, Dnevniku in Mladini in drugih režimskih medijih. Ali je Vidmarjeva resnica o Sv. Urhu tudi to, da so rdeči tja vozili pokopavat mrtve, samo da bi pokopane naprtili domobrancem?

 • if

  Rdeči nazor nadaljuje svoje delo tudi v samostojni RS.

  Vsakdanjik so pravosodni in medijski stampedo na demokracijo, oblastno grobi napadi na ustavo, prikrito uvažanje slovenstvu nelojalnih migracij, dirigirani napadi na politične nasprotnike, kraje državnih razsežnosti, državno pranje denarja mednarodnih razsežnosti s podporo terorizmu tudi v obliki transporta teroristov preko slovenskega ozemlja …

  • Steiermark

   …in podpora pri pranju miliard za potrebe terorizma in komunizma…..

   • rdečilažnivci

    ter požiga sporne predelovalnice odpadkov, mori otroke v bolnišnicah, uvaža polcivilizirane čefurje, ki samo parazitirajo….Se kdo sploh vpraša, zakaj uvažajo to proletarsko polcivilizirano balkansko drhal? JA lubi moji Slovenci, ko bo treba spet po Slovencih udarit, bodo poslali horde balkanske sodrge, da bodo spet pobijali nas, Slovence. A SE VI TEGA SPLOH ZAVEDATE, KAKŠEN IMAJO PLAN TI PRASCI Z JUŽNJAKI? Poglejte, sedaj jim samo za svojo korist hočejo priznat status manjšin! Da bodo pizde balkanske za te barabe volile, ker so balkanci prezabiti, da bi vedeli, zakaj se gre! Zato levičarstvo ptrebuje proletarce, da z njimi operira, saj je proletarec ponavadi mentalni bholnik, revež, pijanec in to je odličen kader za hujskanje ter barabije. Podobnost z hordami partizanskih pijancev, hinavcev, lažnivcev, egoistov in kradljivcev v 2 sv. voni NI NAKLJUČNA. Fantje moji , balkance uvažajo zato, da ko jih boimo razkrinkjali, BOD TE BALKANCE SPET POSLALI NAD NAS SLOVENCE. Zapomnite si to!

    • Goran Hvala

     Ne se ne zavedamo…zdej me ja pa kr malo strah..

    • karlina

     Ni kaj dodati, se strinjam v celoti s tabo, zal

    • Mantadea

     Vse je del nacrta, ki so ga izvajali od osamosvojitve dalje. Pocasi so naseljevali svoje ljudi in jim preskrbeli stanovanja in sluzbe, tiste ki jim niso ustrezali, pa vrgli na cesto. Saj lahko vidimo kdo je danes bolj cenjen, tisti ki goljufa in krade in ne delovni in posteni. Tudi jugo oficirji in borci prejemajo pokojnine, ljudem, ki so dolga leta placevali prispevke za pokojnino pa so pokradli vse, tisti ki so se borili za samostojno drzavo so manj cenjeni in prej revezi kot ne. To kar se nam dogaja danes, ni normalno in bojim se, da bo se huje. Zgodovina se ocitno res ponavlja.

    • Kapodistrias

     Oprostite, ampak s takšnim gostilniškim nakladanjem se pa ne strinjam. Res smo precej slabega sprejeli z Balkana, ampak da so za precej zavoženo Slovenijo vsega krivi “južnjaki”, je bedarija. Prepotoval sem Balkan po dolgem in počez, pa tudi ves nekdanji socialistični blok z Rusijo vred, vendar toliko ostankov boljševizma in revolucionarne ideologije kot v Sloveniji nisem našel nikjer

  • karlina

   Tudi to je ene vrste mučenje drzavljanov, če mene kdo vpraša

   • Nowotny

    Saj se nimamo kaj spraševati, to je mučenje in zatiranje lastnega naroda. Nevarna stvar!

 • xtc

  Hja vedno bolj se kaže kaka drhal so levičarji:

 • karlina

  Tako grozljivo niso mučili še v nemških taboriščih, tega enostavno normalen človek enostavno ne more in ne more verjeti, niti doumeti, da lahko takšna grozljiva grozodejstva naredi človek. Se sprašujem, kako so lahko takšne zveri ziveli naprej , srčno upam, da se cvrejo v peklu.

  • Waltter

   Edina stvar ki se ti za celo življenje zaznamuje v podzavesti so grozodejstva vojne torej tista ki jih vidiš od blizu in si sam udeležen , ker nimaš izbire – te stvari te preganjajo. Ko umirajo tvoji bližnji znanci, ko srečuješ trupla in ko se srečuješ z grozodejstvi vseh vrst.
   Glede teh ki so omenjeni v članku pa je psihologija človeka malo drugačna, živijo v svojem svetu in če še imajo po tem moč odločanja (kar po vojni so imeli skoraj 45 let) podzavest deluje celo tako da so svoja dejanja opravičili ozr. so v dobri veri celo mislili da so odrešeniki slovenskega naroda.
   In ne malo teh ki so opravili najgrozovitejše zločine (ne tisti ki so jih naročili ampak izvajalci) je oblast pospravila ali med vojno ali po njej. Direktnih rabljev in teh izvrševalcev se vsaka oblast znebi – ampak oni to ne vejo. Ostali so po vojni večinoma tisti ki so ukaze izdajali.
   Človek z vestjo bi sam sebi vzel življenje in pričevanja katera so ostala so večinoma od tistih ki so za to vedeli (ne izvajali) ampak o tem niso smeli govoriti.
   Grobišča, zapuščena trupla v raznih jamah so katastrofalna posledica ki ne bi smela nikoli biti pozabljena. Vendar ta stvar z načeli revolucije živi še danes – ljudem so vcepili da so to bili izdajalci in domobranci. Če bi bili bi za to bila sodišča bile bi sodbe ne pa revolucionarno pobijanje po vojni kjer je v jamah končalo 200.000 slovencev – tistih ki so bili za oblast nevarni.
   In najbolj žalostno je da so ta zverinstva in grozodejstva trajala tja do leta 1951 množično dokler zahodu ni prekipelo – to potem so se malo bolj skrivali.
   Ljudje ki so končali v jamah so bili tudi taboriščniki, in nasilno mobilizirani nemški vojaki pod pretvezo da so sodelovali z okupatorji, vendar resnica je bila drugačna – ti ljudje so bili odmaknjeni od dogajanja v Sloveniji v tistem času in bili so nevarni tem zverinam ker niso poznali straha in ohranili so še nekaj možganov in svojega razmišljanja.
   Slovenija svoje zgodovine ne bo pokopala nikoli in nikoli ne bo dosegla tiste sprave ki jo potrebuje za nadaljevanje in v primeru da pride do česa bo po tem ko se bo končalo popolnoma isto če ne še hujše. Revolucija v ljudeh še živi in ideja nadvlade in mučenja je dobesedno zakoreninjena v ljudeh tudi mladih.
   Stranko SDS vidijo kot zdraharje in mešalce zgodovine in predvsem to da resnico ocenjujejo kot potvarjanje zgodovine.
   Še dobro se spomnim besed mojega Dedka ko je prijel knjigo zgodovine iz osnovne šole v roke in dejal – Zgodovino pišejo zmagovalci in to kar je tukaj notri opisano je del resnice tisti temačni del ne bo nikoli napisan.
   In grobišč je še veliko tudi takšnih za katere se sploh ne ve da obstajajo – ljudje ki so za njih vedeli pa jih večinoma več ni in si nikoli tega niso upali povedati.

 • tramal

  Šele proti koncu leta 1942 so nastale vaške straže in to je bil odgovor na ta banditska partizanska dejanja.

 • Slovenec

  Črna roka je bila pro-katoliška organizacija, ki je med 2. svetovno vojno izvrševala atentate oz. umore političnih nasprotnikov. Velja za eno najbolj kontroverznih organizacij, ki so bile prisotne na ozemlju današnje Slovenije med drugo svetovno vojno.

  Organizacija je ime dobila po znaku, odtisu črne roke, ki ga je puščala na mestu umorov, grozilnih pismih, letakih.

  Na letaku je bila roka z mrtvaško glavo in napisom: “SMRT OF” ali “ENKRAT SI UŠEL DRUGIČ NE BOŠ, SMRT KOMUNIZMU”.

  Po do zdaj znanih podatkih so začeli z delovanjem Črne roke protikomunistični borci, ki so se tako znebili predvsem terencev.

  Kazniva dejanja, ki jih je zagrešila Črna roka:

  Črna roka je ugrabila, mučila in ubila okoli 1.000 gverilcev OF-a in njihovih civilnih podpornikov. Navedenih je le nekaj izmed kaznivih dejanj:

  – 21. februar 1945: pet članov družine Hotkovič mučenih in ubitih v Žužemberku – oče, mati in tri hčere, Črna roka umorila 56 civilistov v Žužemberku

  – Noč 1. aprila 1944: šest ljudi – M. Franc, Gusti in Leopold P., K. Mara, Adolf O. in Ivanka O. – brutalno umorjeni na Jesenicah

  – 4. november 1944: Amalija Rob Z., umorjena s svojim otrokom

  – 22. junij 1944: oče Edward Z. s sinovoma in Dušan Edvard iz vasi Ponikve, ugrabljeni, nato pa brutalno umorjeni.

  – 2. aprila 1944 so bili umorjeni : Stefan in Helena O. iz Mirne Peči njun sin je bil partizan

  – ponoči 16./17.5.1944 trije moški – Martin R., Josip A. in Anton K.- umorjenih v njihovih domovih

  • Jean Nikolic

   Pripadniki Črne roke so hiše svojih tarč označevali s črno dlanjo – znakom za likvidacijo. Po pričevanju nekega gospoda, ki ga poznam, je zadeva potekala v praksi takole. Pred likvidacijo so skupine oziroma posamezniki označevali hiše oseb za odstrel. Zatem – kakšen dan ali manj – je čez vas prišla skupina, ki je likvidacije izvajala. Žrtve so prepoznali zlahka, saj so morali le poiskati hiše označene z njihovim simbolom. Oče omenjenega gospoda je bil denimo na njihovem spisku. Ko je hlapec zjutraj zagledal črno roko na steni njihove hiše, so le to prebarvali z mešanico gnojnice in apnene barve, da na steni ni bilo videti svežega pleskanja, kar bi jih izdalo. Njegov oče je tako obdržal glavo na svojih ramenih. Naj še omenim – za vse, ki tega ne vedo – da je bila Črna roka sakralna oziroma klerikalna organizacija, ki je delovala pod okriljem lokalne RKC.

 • garfi

  Vitomir Gros je v hobotnici razložil prevare in laži komunistov, da so ljudje vstopali v partizane
  PARTIZAN POMENI PARTIJSKI VOJAK in ne narodno osvobodilni
  torej prevarali so tudi svoje, da so se borili ZA KOMUNISTIČNO REVOLUCIJO
  bućar ki so mu komunisti postavili spomenik za zasluge proti lustraciji je bil lažni disident in ves čas njihov
  on sploh ni predlagal deklaracije o samostojnosti AMPAK SE JI JE UPRL

 • Slovenec

  Naj se ve kakšnim zlocincem so dvignili nacisticni spomenik v Grahovem,kjer ima polno podporo Janše in SDS-a!

  “Ko je 24.novembra 1943. leta mož Polonce Franc odšel v nocno službo v hidroelektrarno na Fužine,se je pred njegovim stanovanjem ustavil namestnik poveljnika urhovske postojanke 23 letni Stane Kukovica iz Zgornjega Kašlja v tedanji poljski obcini s svojo morilsko tolpo.Med njimi je bil tudi šofer belogardisticnega vojaškega avtobusa,s katerim so prevažali žrtve.

  Polonca se je uprla aretaciji.Zahtevala je,naj ji pokažejo pooblastilo.OTROCI SO SE OBESILI NANJO IN KRICALI,DA JIH NE SME VEC ZAPUSTITI,ker je komaj prišla iz internacije.15-LETNI SIN FRANC JO JE DRŽAL POD PAZDUHO IN JI S SOLZNIMI OCMI ZRL V OBRAZ;14-LETNI SIN JANEZ JO JE Z OBEMA ROKAMA DRŽAL CEZ PAS IN PROSIL PATRULJO,NAJ PUSTIJO MAMO DOMA;12-LETNA ANICA JO JE KRCEVITO DRŽALA ZA ROKO IN JOKALA.
  Prej bi se kamen omehcal kot srca domobranskih morilcev.

  Odgnali so jo naravnost na breg Save pri Šmartnem ob Savi in jo po hudem mucenju UBILI.Zakopali so jo v mivko ob vodi,kjer jo je odkril posestnik Franc Klopcic.

  Po umoru so šli v vaško gostilno,kjer so popivali do jutra v cast “junaškega” dejanja.”

  • garfi

   Vitomir Gros je v hobotnici razložil prevare in laži komunistov, da so ljudje vstopali v partizane
   ZAČELI SO DRŽAVLJANSKO VOJNO, KI ŠE TRAJA
   ti si njen sestavni del

   • Slovenec

    …. za razliko od domobrancev, ki so se borili za zmago nacizma.

    • garfi

     za zmago ste se in se še borite rdeći nacisti

     • Slovenec

      …. za razliko od domobrancev, ki ste se in se še borite za zmago nacizma.

    • Kapodistrias

     Saj drugega ne znaš kot kokodakati z v prazno glavo vbitimi boljševističnimi frazami.

    • MEFISTO

     Za katero stran so se v vaši familiji bolj borili?

     Za zmago nacizma ali komunizma?

  • Kapodistrias

   Zločini so se dogajali na obeh straneh, le da je razmerje med tako imenovanimi belimi in rdečimi vsaj 100:1 v “korist” rdečih. Neizpodbitno je, da so državljansko vojno povzročili rdeči. Skoraj 2000 poštenih in domoljubnih Slovencev je bilo pobitih, predno je bila formirana prva vaška straža, ki povrh še ni bila nikakršna vojaška formacija, ampak civilna obramba vasi pred banditi. Legitimna protikomunistična vojska nastane šele z domobranci. Teh so se rdeči bali kot hudič križa. Neposrednih spopadov je bilo sorazmerno malo, ker so se jih zlasti rdeči izogibali.
   Dejstva so za režimske zgodovinarje in njihove sledilce pač boleča. Zato pa so hoteli vse prikriti. Prej ali slej bo vse prišlo na dan. Slovensko zgodovino bo za to obdobje treba napisati na novo.
   Vsa čast in slava grahovskim mučencem. Naj počivajo v miru!

   • Kosobrin

    Slovenska zgodovina je že napisana, vi jo hočete spreminjati sebi v prid. Še dobro, da ves svet ve, kako je bilo.

   • Jean Nikolic

    Trditev, da je med 2. svetovno vojno potekala državljanska vojna, je iz trte izvita. Le-to bi zlahka razumel, toda podpora in pridružitev Domobrancev nacistični Nemčiji, izpodbija vse argumente, da se je odvijala državljanska vojna. Bila se je vojna med okupatorjevimi hlapci, ki so prisegli zvestobo Hitlerju in sprejeli njegovo orožje in OF; Krščanskimi socialisti, kulturnimi delavci, Narodnimi demokrati – Sokoli … in Komunistično partijo Slovenije.Ta pa je bila zaradi dveh desetletij ilegalnega delovanja najbolj usposobljena za delovanje proti okupatorju. Duhovnik in pisatelj Franc Saleški Finžgar poda objektivno razlago
    : »Rajši so sprejeli orožje, obleko in denar od okupatorjev za boj zoper brate Slovence. To je v slovenski zgodovini najbridkejši črni madež, ki ga noben izgovor ne more izbrisati. Razumljivo je trdno krščansko prepričanje, razumljiva kapitalistična usmerjenost, nerazumljiva in po vesoljnem svetu obsojena pa je drznost, da sežeš po orožju smrtnega narodnega sovražnika za boj zoper svoje brate. To je bolečina vseh bolečin.«

    • Kapodistrias

     Tudi sam trdim, da do ustanovitve Slovenskega domobranstva ni bilo državljanske vojne (vaške straže niso bile vojaška formacija!) Bilo je eno samo pobijanje domoljubnih, uglednih in protikomunistično usmerjenih Slovencev (ponavljam: če je komunistična revolucija legitimno dejanje, potem je antikomunizem še toliko bolj!) in represalije okupatorja nad nedolžnimi civili, izzvane s strani partizanskih, vojaško povsem nepomembnih akcij. Domobranci so res dobili orožje od Nemcev, kaj pa partizani? V glavnem od Italijanov, še v času vojne, še več pa po njihovi kapitulaciji; v samih bojih pa silno malo.In koliko je bilo skupnih bojev Nemcev in domobrancev proti partizanom? Komaj kaj! Nemci tega niso dopuščali.
     In kdo je začel kolaboracijo z okupatorji? Svetovnonazorsko in ideološko (levičarsko) sorodni totalitarizem – boljševizem. Primerov kolaboracije tudi še po napadu Nemčije na SZ je bilo toliko, da jih tu ni mogoče naštevati.
     Finžgar je pač to, kar navajate, moral izjavljati, če je hotel ohraniti celo glavo. Ničkoliko duhovnikov je bilo pobitih s strani partizanov, tudi na Primorskem in Štajerskem. Pa navedite še to, kaj je Finžgar izjavil, ko obljubljena svoboda ni prišla.
     O državljanski vojni pa govorijo tudi režimski zgodovinarji. Bučar je celo izjavil, da se je z ustanovitvijo samostojne Slovenije končala državljanska vojna. Ideološka vojna pa se očitno še ni in se ne bo, dokler nas bo obvladovala ena sama režimska resnica in njihova zmitologizirana zgodovina.

 • Slovenec

  Povojni zločin domobrancev in nacistov.

  Bilo je 11. maja 1945, 2 dni po koncu vojne, ko so namesto zahtevane in podpisane predaje na boroveljskem mostu prek Drave z orožjem izsilili predajo Angležem.
  10. maja 1945 sta se na Ljubelju sestala vojaški vodja domobrancev polkovnik Franc Krener in nemški nacistični SS general Rōssener in se dogovorila, da bosta ti dve vojski v tajnosti izvršili udar na partizane oz. mednarodno priznano partizansko jugoslovansko vojsko, ki so držali linijo na Borovljah.
  To so domobranci skupaj z enotami SS storili v noči z 10. na 11. maj 1945, kar pomeni že v uradnem miru. Teroristično!
  Nemška vojska je sodelovala s težkim orožjem, domobranci pa s pehotnim. Napad se je pričel ob 20.30 brez vojne napovedi, čeprav je bil uradn mir že sklenjen med zavezniki in nemško vrhovno komando.
  Mirovni dogovor je imel posebno klavzulo, da bo vsak, ki bo dvignil orožje po tem datumu, to je 8. maju 1945, uničen.
  V tem zločinskem vojaškem napadu so domobranci ponovno pokazali vso svojo surovost in zločinskost, saj so mnogo ranjencev zmetali v Dravo, da so utonili.
  Tedaj je bilo ubitih nad 300 partizanov.
  To je primer in pomen, da so povojne poboje pričeli in izzvali domobranci s pomočjo svojih nacističnih gospodarjev.
  Da domobransko vodstvo ni mnogo razmišljalo o posledicah, ko bo vojna končana, je dokaz tudi to, da niso upoštevali tistega, na kar jih je leta 1944 duhovnik in član kraljeve begunske vlade v Londonu dr. Alojz Kuhar po radiu nenehno opozarjal: naj takoj prenehajo sodelovati z Nemci. Niso poslušali tudi njega ne, enotam SS, nacistom in hitlerju so raje še drugič prisegli!
  Tako je v tem nepotrebnem boju 11.5.1945 padlo prek 300 slovenskih borcev Bračičeve brigade in Kokrškega odreda.

  • garfi

   Vitomir Gros je v hobotnici razložil prevare in laži komunistov, da so ljudje vstopali v partizane
   ZAČELI SO DRŽAVLJANSKO VOJNO, KI ŠE TRAJA
   ti si njen sestavni del

 • garfi

  Vitomir Gros je v hobotnici razložil prevare in laži komunistov, da so ljudje vstopali v partizane
  ZAČELI SO DRŽAVLJANSKO VOJNO, KI ŠE TRAJA
  ti Zlovenec si njen sestavni del

  • Nata

   + + + + + + + + + +

 • Slovenec

  Ustreljen 9. maja 1945. Resnice o prvem dnevu svobode in zadnjem dnevu vojne.

  Jože Sitar je 9. maja 1945 z družino stal pred hišo, postavljeno na obrobju Domžal. Na dimniku tovarne Helios je bila že izobešena slovenska trobojnica, vreme je bilo sončno, vojna se je končala. “Prišla je svoboda,” je rekel, kot se spominja njegova hči Majda. Nakar je sedel na kolo in se z obrobja Domžal odpeljal proti železniški postaji. Jože Sitar ni bil partizan, a je delal za Osvobodilno fronto. Hči Majda – rojena je bila leta 1938 – se spominja, da si je v tistem trenutku, ko je oče rekel, da je prišla svoboda, oddahnila. Leta 1944 so namreč Jožeta Sitarja domobranci zaprti, njegova žena pa je živela v strahu, da bo ostala sama z dvema otrokoma. 9. maja zjutraj, ko je prišla svoboda, je strah ugasnil. “Spominjam se toplih, svetlih barv. In očeta, kako je sedel na kolo.”

  Ko se je Jože Sitar odpeljal s kolesom, je želel priti do domobranske postojanke, ki je stala nasproti domžalske železniške postaje, in ugotoviti, kaj je z domobransko dokumentacijo. Dokumentacijo je želel zavarovati, da ne bi bila uničena. Vendar se ni več vrnil domov.

  Pravila novinarskega posla zahtevajo, da avtor razkrije morebiten konflikt interesov. Storimo to. Jože Sitar je bil moj stari stric, brat starega očeta. Rojen je bil leta 1903 v Mengšu. Po poklicu je bil mizarski mojster, vendar so mu okupatorske oblasti zaradi suma, da dela za OF, med vojno obrt vzele. Potem je zbijal lesene krste. Sum, da dela za partizane, se je okrepil jeseni 1944, ko so doma skrivali sorodnika, dezerterja iz nemške vojske. Jože je iz lesa zbil zaboj in ga zakopal v premog. Ubegli vojak se je nekaj tednov skrival v lesenem bunkerju, skritim pod kupom premoga. Potem je odšel v partizane. Jožeta pa so zaradi suma, da dela za OF, za kak mesec zaprli v kletne prostore domobranske postojanke. Po političnem prepričanju so mu bili najbližje krščanski socialisti.

  Ko se je 9. maja 1945 s kolesom pripeljal do domobranske postojanke, kjer je želel zavarovati dokumentacijo, se je izkazalo, da 9. maj ni prvi dan svobode, pač pa zadnji dan vojne. Publicist Stane Stražar v knjigi Domžale, mesto pod Goričico, navaja, da je skupina aktivistov OF hotela vstopiti v prostore že izpraznjene domobranske postojanke. Takrat pa se je do postojanke vrnila skupina domobrancev. Jožeta Sitarja so ustrelili s tremi streli v trebuh.

  Bil je hudo ranjen. Prenesli so ga do bližnje brivnice, brivnice Del Bello, potem pa so ga prepeljali v bolnišnico. Njegova hči Majda se spominja: “Nekdo je prišel k mami in povedal, da je oče ranjen. Vedela sem, da je nekaj narobe. Poslali so me k teti in stricu, v Stob. Popoldne, okoli petih, so v Domžale vkorakali partizani. Teta mi je dala rože in sem jih delila prihajajočim borcem.”

  16. maja 1945 je Slovenski poročevalec objavil trivrstično vest. “Novi grobovi. Zadet od izdajalske krogle je preminil mizarski mojster Jože Sitar. Pokopali ga bodo danes na farnem pokopališču v Domžalah.”

  • cosmosjasnovidec

   Tukaj si zamešal toliko nakladanja,da edino ti verjameš v to,ker je vse skupaj nejasno z navedbami tvojih nenehnih sumov na to in ono.
   Če bi bilo tako kot si navedel bi ga že davno pospravili ne pa odvzeli obrt,zapirali spuščali pa spet sumili itd.
   Koliko žganja si popil zraven tega pisanja?

   • MEFISTO

    Leta 938 so se rodili sami resnicoljubni ljudje in borci za svobodo, tudi Majda, hči Jožeta Sitarja, kije umrl v obračunu med rdečkarji, najbrž zaradi bab, se je rodila tega leta.

    Tudi Tit Turnšek, prvi med borci, se je rodil leta 1938.

    Bodimo ponosni na to letnico.

    • Kosobrin

     Leta 938 se je rodil Roman II., bizantinski cesar! Nihče od teh, ki jih naštevaš! Tako da ja – bodi ponosen na to letnico!

     • MEFISTO

      Je mar Roman II, bizantinski cesar, kriv, da je Slovenija prestreljena z rdečimi izmečki?

     • Kosobrin

      Izmeček izmečku izmeček.

     • MEFISTO

      Ne držiš besede!

      Obljubil si, da se boš poslovil, pa še kar verbalno onesnažuješ Slovenijo.

     • Kosobrin

      Ti jo pa zaljšaš s svojimi besedami, ha, ha …

   • Kosobrin

    Neskladen si samo ti.

  • Kosobrin

   Spoštovani Slovenec, vse je zaman. Karkoli bomo tukaj napisali, bodo belčki zanikali. Gorja je bilo ogromno in preveč na obeh straneh, toda na tem portalu so v glavnem potomci izdajalcev, se pravi tistih, ki so stopili na stran tujca – okupatorja. In če bi bila danes vojna, bi storili isto. Zato nikoli in nikdar ne bodo dobili mojega glasu na volitvah.

   • Nata

    Kaj pa spet noriš ? Kdo je pa zanikal ? Vendar resnično ni nobene primerjave.
    S svojo KP revolucijo so povzročili državljansko vojno !!

    • Kosobrin

     Kdo nori?

     • Nata

      Ti. Še vedno se prerekaš in trmasto trdiš svoje.

     • Kosobrin

      Ti pa ne svoje?

     • Nata

      Sem v letih, ko se me nihče več ne upa šuhtati. Veliko vem in poznam, zato lehko mislim s svojo glavo.

     • Kosobrin

      Misliš, da sem jaz najstnik, da ne mislim s svojo glavo? Žal imava oba različno naštimane.

     • Nata

      Vidiš, mene pa to prav nič ne moti. Dokler ne pride do nesrmnosti in packanja.
      Saj je tako človeško različno misliti, vedeti, dojemati.

     • Novakec1

      Spet mešate jabuk, hruške, češnje….. bolniki.

     • Nata

      Seveda. . . . . .

   • Nada

    Danes, ko je islam
    na osvajalskem pohodu po vsem svetu, kdo stopa na njihovo stran in jim na stežaj odpira vrata, levi ali desni?
    Pod germanskim cesarstvom smo Slovenci živeli prej 1000 let in kot posledica je bilo dejstvo, da je bila Dravska banovina najbolj razvit del kraljevine SHS, prav tako potem SRS v SFRJ. Leva politika pa se na vsak način želi vedno pajdašiti in ozemlje poseljevati, okupirati s kar se le da divjim, krvoločnim prebivalstvom, ki nam državo spreminja v tretji svet. Kdo je potem danes tisti, ki stopa na stran tujca – okupatorja? Do leta 2015 sem bila sredinska, ko pa sem zaznala, da se samo desni pol zavzema za obrambo pred islamizacijo, sem postala samo desna.

    • Kosobrin

     Moje sožalje!

     • Nada

      Seveda, če želiš džamije ne samo v Ljubljani, tudi v Mariboru, Celju, Kopru itd., nato že v vsaki vasi in dodatno obdavčenje (harač) vseh Slovencev, če ne še kaj hujšega, ki se ne bodo pomuslimanili, potem že sožaljuješ.

     • Kosobrin

      Sem kdaj omenil džamije, Nada?

  • Nata

   Jej. . . . jej . .. . .jejj. Nič ne rečem. Ganljiva pripoved. Pa vendar. Koliko takih pa veš ?
   V primerjavi z več deset tisoči pomorjenimi.

   • Kosobrin

    “Milijon nas je, milijon umirajočih med mrliči, ki pijejo mu kri biriči, en sam milijon, ki ga življenje krotoviči, a vendar ga nikoli ne uniči. Zato, ker nismo trhle bilke, ki po toči ovene, ker mi nismo le številke, smo – ljudje …”

    • Nata

     O, če ljudi bi ne bilo pri nas,

     ljudi, ki ne ubogajo na vsak ukaz,

     tedaj bi nas že kdaj odnesel plaz.

     • MEFISTO

      Kosobrin te ni razumel.

      Sicer pa ni pomembno, saj se poslavlja.

     • Kosobrin

      In vam bo dolgčas!

     • Nata

      Ta bučman se že nekaj dni poslavlja. Je razočaran . Ampak vseeno vztraja v nai družbi. . . . . .

     • Kosobrin

      “Zato pa še živimo, čeprav nas je milijon samo, zdahnili bi, da ne trpimo z uporno, dvignjeno glavo!”

     • Nata

      Hm. . . . ? Tudi ti trpiš ? Kako to ? Saj desnaki ne vodimo države !

     • Kosobrin

      Lepo!

     • Nata

      Tudi Kosovel. ” Sredi noči ” Njegova poezija je krasna.
      Tudi uglasbili so jih nekaj. Veliko Rado Simoniti
      https://www.youtube.com/watch?v=RlyWZBD9gt0

 • MEFISTO

  Petrovc je napovedal, da bo ugasnil svoj nick Kosobrin!

  Mu bomo dovolili to zločinsko dejanje?

  Mar se naj za njegovo pravico in resnico borijo samo Tunnek, Slovenec, MladiLiberalec, Krtača17, Jovo Jamnica, janez cepec in njegovi drugi kretenski nicki?

 • MEFISTO

  Novotny in Valter se ponavljata.

  Je to naključje ali ima prste vmes njun krstitelj?

 • Kosobrin

  PREDSTAVLJAJ SI

  Predstavljaj si, da ni nebes
  – ni težko, če res hočeš –
  da ni pekla pod nami,
  nad nami le sinje nebo.
  Predstavljaj si vse ljudi,
  ki le za ta trenutek žive.

  Predstavljaj si, da ni držav
  – to sploh ni težko –
  da ni ničesar, za kar bi ubijal ali umrl,
  in da je svet brez religij.
  Predstavljaj si, da vsi ljudje
  živijo v miru.

  Morda me imaš za sanjača,
  vendar nisem edini.
  Upam, da se nam pridružiš nekega dne
  in da bo svet kot en.

  Predstavljaj si svet brez lastnine
  – me zanima, če lahko –
  brez pohlepa in lakote,
  bratstvo med ljudmi.
  Predstavljaj si vse ljudi,
  ki delijo si ves svet.

  Morda me imaš za sanjača,
  vendar nisem edini.
  Upam, da se nam pridružiš nekega dne
  in svet bo zaživel kot en…..
  (John Lennon)

 • Adolf Hitler

  Scolar Visari gives an EPIC speech about the European peoples, their
  past struggles, their evolution, and their current situation, struggling
  for survival against (((The Eternal Enemy Of Mankind))).

  https://www.youtube.com/watch?v=xriC2Dhhn1w

  https://www.youtube.com/watch?v=aFVfCTlsv5U

 • Valter BraniSlav

  NO IN KAJ JE OSNOVNA ZGODOVINSKA RESNICA? ==================== NI slo za pomor domobrancev, slo je za likvidacijo narodnih izdajalcev. Seveda je slo za izdajo, narodne izdajalce so izdali Anglezi in jih vseh 130 tisoc vrnili v Jugoslavijo. Titova Jugoslavija ni hotela da se vrnejo, vendar so Anglezi vrnili svoje “prijatelje”, niso si hoteli mazati rok z izdajalci. Vedeli so da gre za ljudi brez principov ki bi tako kot so izdali svoj narod nekega dne izdali njih. Ljudje danes pozabljajo na ocitno resnico: ko je Hitler hotel pokuriti vse Zide, Slovane, cigane, homoseksualce in prizadete so mu zal nekateri Slovani skusali pomagati. Vec jim je bilo do morilskega Hitlerja kot do lastnega naroda. Mislili so da bo Hitler zmagal in da bodo oni kot “ponemceni Slovani” v novem sistemu dobro ziveli. Usteli so so in placali zasluzeno kazen. Priznam pa da je bilo med likvidiranimi tudi nekaj nedolznih, pac imeli smo malo casa da bi prav za vsakega preverili kako in kaj. Ce bi jih Anglezi vrnili par tisoc, bi bila situacija drugacna. Vendar je bila nasa vlada mlada in ni imela dovolj izkusenj in casa da bi sojenje bilo izpeljano bolj profesionalno.

 • Novakec1

  Take stvari smo včasih na Urhu gledal. Zgublate volivce s tako raboto.

 • Hribouc

  POŠASTNO.
  Sevedam rdečih koritarjev in rentnikov svinjsko krvave revolucije ni niti za hip sram.
  Ne trenejo z trepalnico, če jim poveš, da so začeli svinjskokrvavo protiljudsko revolucijo takoj po tistem, ko so prekinili krvavo bratstvo z nacisti, ko le ti napadejo srce komniternovske zverine, Sovjetski Sojuz!
  Za začetek so, leta 1941 in 1942, namesto, da bi se tolkli z Italijani in z Švabi , pobijali popolnoma nedolćžne in neoborožene, revne, poštene in zgarane Slovenke in Slovence, staro in mlado, njihove otroke, cele družine in tako, samo v začetku vojne in revolucije pobili skoraj 2.000(dva tisoč!) nedolžnih ljudi !
  PRASCI SVINJSKO KRVAVE SATANISTIČNO BOLJŠEVIŠKE REVOLUCIJE!

  Mislili so in še kako mislijo danes, da je po smrti – Nič! Komunistično satanski Nič!

  V redu, je njihov ničejevski nič. To razumem.
  Tumpasto pa nočejo vedeti, da so oni pri tem nesmrtno živi še po smrti na Zemlji in, da morajo neizpodbitno prisostvovati Sodbi za zločine in večno prestajati Kazen – v popolno Neskončnost v popolnem neizrekljivem Trpljenju!
  Nedoumljivo.

 • MižekFiga

  “Kosobrina” in vse njegove “nick” prijatelje in somišljenike (sokrive kriminalce) čakajo toplice in krompirjeva župa. Sklad bo vodil ddr. Milan Kučan s sorodstvom. Ograja okoli naj bo najnovejši Cerarjev ograjni dosežek z tri meterskim svetlobno neprebojnim dodatkom.

 • Janez

  Vsi “hematomi” so zabeleženi,domala vsi zlomi,vseh kosti in košičk so znani.Kdo je pa to storil,pa nikjer nič zapisanega.Ni imen,ni priimkov,skratka ,pišete,kot da so se te žrtve same pomorile ,ali pa med sabo pobile.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!