fbpx

Najbolj brano v letu 2019: Policija skušala pomesti pod preprogo, da je ilegalec v obdobju desetih dni posilil dekleti na Metelkovi in na Kardeljevi ploščadi?

Slika je simbolična

Z 27.515 tisoč ogledi objavljamo prispevek z dne 19. novembra 2019. Javnost je pretresla informacija, da je nelegalni maroški migrant, ki je septembra prišel iz zapora, kjer je bil zaradi ropa, že oktobra, v obdobju desetih dni, povzročil kar dve dejanji zoper spolno nedotakljivost, in sicer na Kardeljevi ploščadi in na Metelkovi. Policija je, kot kaže, vse skupaj skušala pomesti pod preprogo in tako ustvarjati lažen vtis, da obvladuje situacijo. Še več, kljub ilegalčevi zajetni kartoteki, ki poleg ropa in spolnega nasilja vključuje tudi druga kazniva dejanja, se je ta vsa leta uspel zadrževati v Sloveniji. Policija zanika, da je skušala vse skupaj pomesti pod preprogo in tako ustvarjati lažen vtis, da obvladuje situacijo.

Kot poroča Dnevnik, je policija prijela 38-letnega maroškega državljana, po vsej verjetnosti ilegalca, zaradi dveh kaznivih dejanj zoper spolno nedotakljivost. To ni bil njegov prvi zločin, saj je že prestal dveletno zaporno kazen zaradi nasilnega ropa, ki ga je zagrešil junija 2016. Takoj ko je septembra prišel na prostost, je v obdobju samo desetih dni napadel dve dekleti.

Prvo dekle migrant posilil v študentskem domu na Kardeljevi ploščadi
Prvo posilstvo je zagrešil na Kardeljevi ploščadi v Ljubljani, kjer je z žrtvijo popival. Ko pa je dekle imelo dovolj ilegalčeve družbe in je želelo iti spat ter je od njega zahtevalo, da odide, jo je ta prisilil v spolna dejanja. Dogodek se je zgodil v študentskem domu, ironično pa je, da se na Kardeljevi ploščadi nahajajo fakultete, kjer so zaposleni naklonjeni nelegalnim migracijam.

Foto: Twitter

Drugo posilstvo storil na Metelkovi
Naslednje posilstvo je migrant zagrešil le 10 dni pozneje, in sicer na Metelkovi, znani po zbirališču alternativne mladine, včasih tudi narkomanov. Žrtev je tam migrant skušal prisiliti v spolno dejanje z nožem, a ga je pri tem zalotil mimoidoči, ki je slišal dekletove krike na pomoč. Maročan je pobegnil, a ga je kmalu prijela policija. Pomenljivo je, da se na Metelkovi nahaja tudi Mirovni inštitut, ki za širjenje zgrešene multikulti ideologije prejema denar Georga Sorosa.

Mirovni inštitut (Foto: Twitter)

Azil je bil ilegalcu že pred leti zavrnjen
Kot je še poročal Dnevnik, je posiljevalec že pred leti zaprosil za azil, ki pa je bil zavrnjen, a naj bi se ilegalec kljub vsemu uspel zadrževati v Sloveniji. Poleg omenjenega ropa in posilstva ima v kartoteki številna druga kazniva dejanja, med drugim poškodovanje tuje stvari in tatvine, kljub zajetni kartoteki pa ga še kar ni doletel izgon iz Slovenije.

Policija zavrača, da so primer skušali pomesti pod preprogo in tako ustvarjati lažen vtis, da obvladuje situacijo. Po njihovem primera niso izpostavili, saj v primeru kaznivih dejanj zoper spolno nedotakljivost zaradi ponovne ‘viktimizacije’ žrtev, takšnih primerov ne izpostavljajo javnosti. “Tovrstnih kaznivih dejanj v interesu zaščite žrtev aktivno ne komuniciramo, bodisi da gre za storilce, ki so slovenski državljani ali tujci.” Konkretni kaznivi dejanji so zaznali, ju preiskali in tudi ustrezno ukrepali skladno z vsemi zakonskimi pooblastili. Po koncu preiskave so na podlagi zbranih obvestil in forenzičnih dokazov osumljenega 38-letnega državljana Maroka privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je zanj odredil pripor.

Rok Krajnc