fbpx

Namesto milijonov evrov policija našla 10.000 frankov

Lokacija na kateri je strmoglavilo letalo (foto: sta)

S policijske uprava (PU) Nova Gorica so danes zanikali poročanje medijev, o najdenem kovčku z več milijoni evrov na strmogljavljenem letalu v bližini vasi Predmeja nad Ajdovščino.

Na kraju nesreče pa so res našli gotovino, in sicer okoli 10.000 švicarskih frankov, ter različno dokumentacijo.

Šlo naj bi za štiri nemške državljane
V letalu, ki je minuli četrtek zaradi slabega vremena in nizkih temperatur strmoglavilo v bližini vasi Predmeja v hribih nad Ajdovščino, so bili po dosedanjih ugotovitvah policije štirje nemški državljani. Neuradno naj bi šlo za 38-letnega nemškega poslovneža Thomasa Wagnerja, njegovega poslovnega partnerja v družbi Unister, 39-letnega Oliverja Schillinga, 73-letnega pilota in 65-letnega bankirja.

Identiteto potrdila sodna obdukcija
Identiteto štirih umrlih v strmoglavljenju letala bo sicer uradno potrdila sodna obdukcija, ki jo opravljajo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. Kot so pojasnili na PU Nova Gorica, bodo identiteto četverice na inštitutu lahko potrdili, ko bodo prejeli biološke materiale svojcev domnevno pokojnih.

Poslovnež oškodovan
Iz najdene dokumentacije je razvidno, da je bil 38-letni poslovnež na letalu pred nesrečo v Italiji domnevno oškodovan za večjo vsoto denarja. Preiskava strmoglavljenja še poteka. Iz PU Nova Gorica so še navedli, da novogoriški policisti v zvezi s tem intenzivno sodelujejo z italijanskimi in nemškimi varnostnimi organi.

Po dosedanjih ugotovitvah policije je šlo za let poslovne narave. Wagner in Schilling sta se v Benetkah najverjetneje sestala z morebitnimi investitorji za njuno računalniško podjetje Unister.

I.K.,STA