fbpx

Vidni člani Foruma 21 kljub stečajem živijo na veliki nogi in so varni pred roko pravice

vir: Pozareport

Četudi je Bine Kordež nedavno razglasil osebni stečaj, kar posledično pomeni, da mesečno lahko zasluži le za minimalno plačo, njegova žena na Plani v Lescah gradi novo vilo. Zdenko Pavček, bivši direktor in večinski lastnik skupine Viator&Vektor, ki upnikom dolguje kar 14,5 mio evrov, pa bo kot kaže že čez pet let finančno svoboden, ne da bi poravnal svoj dolg.

Uradni investitor gradnje je sicer lokalni podjetnik Matjaž Novak, lastnika in direktor Avto hiše Lesce, ki pa priznava, da je to le na papirju, saj vse ureja Julija Kordež, ki je tudi lastnica parcele. Krajani so prepričani, da gre za klasični primer izigravanja osebnega stečaja, ki ga je pred časom “razglasil” Bine Kordež, poroča Požareport.

Kot je razvidno iz zemljiške knjige, je Julija Kordež zemljišče kupila 16. avgusta letos od Novaka, ki je zato – kot nekdanji lastnik – še vedno napisan kot investitor. Tudi gradbeno dovoljenje je bilo zato izdano še nanj. A kot zatrjuje Novak, vse plačuje Julija Kordež, tudi podjetju Marles nepremičnine d.o.o., ki je na zemljišče v lasti Kordeževe vpisalo hipoteko v višini 142 tisoč evrov. Šlo naj bi za zavarovanje denarnih terjatev po posojilni pogodbi, skoraj zanesljivo za nakup hiše.

Kje je trenutno zaposlena Julija Kordež ni znano niti domačinom, naj bi pa nazadnje delala v Merkurju, v oddelku za turizem.

Družina Kordež se je očitno odločila novo hišo postaviti v neposredni soseščini prejšnje Kordeževe vile, ki jo je izgubil v stečaju, kupil pa jo je znani avstralsko-slovenski poslovnež Anthony Tomažin.

Zdenko Pavček je osebni stečaj prijavil potem, ko je odprodal vso luksuzno premoženje, med drugim tudi 17 metersko jahto. Prejema sicer visoko pokojnino v višini 1.600 evrov, a mora od tega odšteti kar 1.200, ki jih mesečno nakazuje bivši ženi za preživnino. Ali še prijateljujeta, ni znano.

Gre sicer za ustaljeno prakso. Propadli povzpetniki odprodajo vso premoženje zato, da bi se izognili poplačilu terjatev. Upniki si od Pavčka le malo obetajo. Tudi od sredstev iz naslova dedovanja ne, saj se je tem sredstvom v višini 19.000 evrov odpovedal v korist brata.

Že čez pet let razbremenjen vseh obveznosti
Pavček je dolžan veliko več kot je vreden. Skupnih pogojnih terjatev, ki jih je v višini 14.5 milijonov, verjetno ne bo nikoli poplačal, lahko pa si obeta, da bo že čez pet let finančno svoboden.  Proti njemu še ni bila vložena nobena obtožnica.