Napeto v Ljubljani: Strelski obračun med bratoma. Policija preiskuje poskus umora!

Ljubljana. Slika je simbolična (Foto: iStock)

Očitno se nasilje, ki je značilno za obračunavanje med tolpami na ulicah ZDA, seli tudi v Slovenijo. V uredništvu Nova24TV smo dobili informacijo o tem, da je na Ulici bratov Učakar 22 v Ljubljani v drugem koridorju garaž prišlo do streljanja. Informacijo so potrdili tudi na Policijski upravi Ljubljana, z besedami “včeraj,  24. 11. 2017 okrog 8.20 je bila PU Ljubljana obveščena o dogodku na območju Šiške, kjer je prišlo do uporabe strelnega orožja”.

Šlo naj bi za spor med bratoma, pri katerem sta bila med sporom izstreljena dva naboja. Incident naj bi obravnavali kot poskus umora, pri katerem pa na srečo nihče ni bil poškodovan. Pri tem pa je bila zasežena tudi pištola.

“Po do sedaj zbranih obvestilih je znano, da sta se pri garažah sprla 34-letni osumljenec in 36-letni oškodovanec, ki  sta v sorodstvenem razmerju, med njima je prišlo do prerivanja, pri čemer se je sprožilo orožje. Oškodovancu je uspelo osumljencu odvzeti orožje, pri tem pa  je slednji zbežal s kraja. V dogodku ni bil nihče poškodovan, policisti pa nadaljujejo s preiskavo v smeri sumov storitve kaznivega dejanja  poskusa umora. Osumljeni do tega trenutka še ni bil izsleden,” so v odgovoru na naše novinarsko vprašanje zapisali na Policijski upravi Ljubljana.

D. Č.