fbpx

Naporen konec tedna za policiste: Prek meje tudi tokrat vdirali nelegalni migranti, Romun pa ukraden mercedes skrival kar pod cerado!

Slika je simbolična (Foto: Youtube)

Tudi ta konec tedna ni bil miren za slovenske policiste, na območjih policijskih uprav Novo mesto in Koper so mnogo preglavic povzročali nelegalni migranti, ki so vdrli prek meje, policiste policijske uprave Murska Sobota pa je presenetil romunski voznik tovornjaka, ki je kar pod cerado skrival ukradeno vozilo!

Kot kaže, migrantov tudi neugodne vremenske razmere ne ustavijo pred tem, da bi nezakonito prečkali mejo. Iz Policijske uprave Novo mesto tako poročajo, da so krški policisti na avtocestnem postajališču Zaloke izsledili in prijeli dva državljana Afganistana, ki sta pred tem nelegalno prečkala mejo, šentjernejski policisti pa so se ukvarjali z dvema državljanoma Maroka in državljanom Sirije, ki so prav tako nezakonito prestopili mejo. Poleg tega so se v nedeljo zvečer črnomaljski policisti ukvarjali z dvema Iračanoma, ki sta pred tem nezakonito prestopila državno mejo, a so ju kmalu vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Na mejnem prehodu Obrežje skoraj vsak dan beležili poskuse nelegalnega prehoda meje
Tudi policisti postaje mejne policije Obrežje so bili zasedeni, v četrtek so namreč med kontrolo tovornega vozila turških registrskih oznak na vstopu v Slovenijo med tovorom našli kar pet državljanov Afganistana in jim tako preprečili nelegalen prehod meje, enako pa je bilo pri bolgarskem tovornjaku naslednji dan. Tudi v tem so namreč med tovorom našli skritih pet državljanov Afganistana, včeraj pa so se štirje takšni skušali na enak način izogniti mejni kontroli, skriti na srbskem tovornjaku. Vse te so predali hrvaškim varnostnim organom. Na območju PU Koper so bili policisti od četrtka, 7. februarja 2019, od 7. ure do danes, 11. februarja 2019, do 7. ure nekoliko manj zasedeni od dolenjskih kolegov, obravnavali so namreč eno osebo zaradi nedovoljenega prehoda državne meje med Hrvaško in Slovenijo. Ilirskobistriški policisti so ugotovili, da je šlo za državljana Alžirije, ki so ga po postopku vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Mejni prehod Obrežje (Foto: Facebook)

Murskosoboške policiste presenetil skrit Mercedes Benz SLK 200
V nedeljo ob 8:25 so med kontrolo cestnega prometa na parkirnem prostoru bencinskega servisa Pince policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota zaustavili in kontrolirali tovorno vozilo Fiat Iveco, italijanskih registrskih številk. Pri podrobnejši kontroli vozila je bilo ugotovljeno, da ima 41-letni državljan Romunije na vozilu pod cerado naložen osebni avtomobil Mercedes Daimler Chrysler SLK 200. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je bil osebni avtomobil leta 2015 ukraden v Italiji. Vozilo je bilo zaseženo, osumljenemu je bila odvzeta prostost in bo zoper njega podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje prikrivanja po 217.členu KZ-1.

MB SLK, slika je simbolična (Foto: Facebook)

J. Ž.