fbpx

Nasilje v Krškem: Najprej so mu grozili, nato pa so ga na silo odpeljali

Foto: STA

V Mrčnih selih pri Krškem je bilo napeto – policisti so pozno zvečer prejeli klic, da so 27-letnika neki moški na silo odpeljali neznano kam. Nesrečneža je policija po več urnem iskanju našla v enem od blokov v Krškem.

Za kratek čas izgubljeni moški je bil lažje poškodovan, zato so ga policisti odpeljali v bolnišnico.

Fizično nasilje na Dolenjskem
S Policijske uprave v Novem mestu so sporočili, da je za napad odgovornih več oseb med 19. in 28. letom starosti. Po ugotovitvah naj bi moški poškodovancu najprej grozili in ga nato po fizičnem obračunavanju na silo odvlekli s seboj. Moškemu je, na srečo, čez čas uspelo pobegniti.

In kaj je razlog?
Policisti okoliščine napada še preiskujejo, a je zaenkrat vseeno znano, da naj bi bil razlog za fizično obračunavanje finančni dolg – šlo naj bi sicer le za nekaj evrov. Napadalci so trenutno pridržani, saj so osumljeni nasilništva in ugrabitve, moški pa ‘na tapeti’ niso prvič; policija jih je namreč že nekajkrat obravnavala v povezavi z drugimi kaznivimi dejanji.

Zaporna kazen
Novomeška policija je še sporočila, da je kazen za nasilništvo dveletna zaporna kazen; v primeru, da je pri kaznivem dejanju sodelovalo več oseb, je kazen triletna zaporna kazen. In ugrabitev? Za ugrabitev storilcem grozi kazen od pol leta do pet let zapora, če je bilo vmes tudi nasilništvo, pa se kazen lahko poveča celo na deset let.

S. E., STA