fbpx

Ne ozirajo se na zakon: Ilegalec iz potnega lista iztrgal list o zavrnitvi vstopa v Slovenijo in spet nezakonito vstopil v našo državo!

Pakistanski ilegalni migranti (vir: twitter)

Očitno Slovenci še ne bomo tako kmalu zadihali s polnimi pljuči, saj nas še vedno vsakodnevno dušijo številni nezakoniti prehodi državne meje. Poleg številnih Pakistancev, Sircev in Afganistancev nas sedaj s svojim prihodom “bombardirajo” še Albanci. In tudi ti, tako kot ilegalci z Bližnjega vzhoda, ne izbirajo sredstev! Tako primorski policisti poročajo celo o mladem albanskem moškem, ki je iz potnega lista – meni nič, tebi nič – kar iztrgal list, ki je pričal, da so mu policisti že enkrat zavrnili vstop v Slovenijo.

Na področju PU Koper so policisti od petka, 11. januarja, od 7.00 do danes, 14. januarja, do 7.00 obravnavali 3 osebe za nedovoljen prehod državne meje, poroča omenjena policijska uprava. Od teh so policisti PP Ilirska Bistrica obravnavali 2 osebi – državljana Avstrije, ki je bil po postopku izpuščen, in državljana Albanije, ki je bil vrnjen na Hrvaško, policisti PPIU Koper pa eno osebo – državljana Pakistana, ki je v postopku zaprosil za mednarodno zaščito. Poleg tega so policisti PP Ilirska Bistrica obravnavali Albanca zaradi storitve prekrška pomoči pri ilegalnem prehodu. V skladu s tem so mu izdali globo.

12. januarja ob 8.30 so v Hrušici ustavili osebni avtomobil, ki ga je vozil 23-letni državljan Albanije. Sopotnik v tem vozilu je bil 19-letni Albanec, ki je v Slovenijo prišel ilegalno, še pred tem pa je iz potnega lista iztrgal list o zavrnitvi vstopa v Slovenijo. Voznika so obravnavali za prekršek – pomoč pri nedovoljenem prehodu državne meje, sopotniku pa sledi ovadba zaradi ponarejanja listin, pojasnjujejo na PU Koper.

Z ilegalnimi migranti pa so imeli ogromno dela tudi policisti z območja PU Novo mesto. Črnomaljski policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje pri kraju Špeharje izsledili in prijeli šest migrantov, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Le-ti so se izrekli za državljane Alžirije, Sirije in Libije, policisti pa so jih po zaključenih policijskih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

S PU Novo mesto pa poročajo tudi o poskusu izmika mejni kontroli: “Na mejni prehod Obrežje je 12. januarja na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila. V tovornem delu so skrite med tovorom našli štiri tujce, ki so se izrekli za državljana Afganistana in dva državljana Pakistana. Tujce so predali hrvaškim varnostnim organom.”

J. G.

Komentarji so onemogočeni.