fbpx

Nekdanji prvi policist Olaj ob strašljivih številkah – več kot 600 prijetih ilegalcev: “To so posledice spremenjene politike!”

Nekdanji direktor policije dr. Anton Olaj (Foto: STA)

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjem vikendu obravnavali 517 ilegalnih prehodov državne meje. Na območju Policijske uprave Novo mesto so jih prijeli 94. Med prijetimi je vse več Rusov.

Gre za posledice spremenjene politike. Poleg obiskovanje raznih konferenc so potrebni konkretni ukrepi države,” je najnovejše podatke o ilegalnih migracijah komentiral nekdanji generalni direktor policije Anton Olaj. Novo politično vodstvo je namreč radikalno spremenilo odnos do nezakonitih migracij, kar se pozna pri dnevnih številkah prijetih ilegalcev. Vse to pa vpliva na varnost Slovenk in Slovencev, še posebej ob krajih, kjer je naval največji. Na Primorskem so namreč ta vikend prijeli 517 ilegalcev. Na Dolenjskem in v Posavju še 94.

Med ilegalci so se začeli pojavljati Rusi
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med 14. in 17. oktobrom na območju PP Brežice (Rigonce, Loče, Dobova, Slovenska vas, Brezje, Ponikve, Mala Dolina) izsledili in prijeli 18 državljanov Indije, 16 državljanov Pakistana, 14 državljanov Egipta, 12 državljanov Nepala, 10 državljanov Kube, sedem državljanov Irana, pet državljanov Rusije, po dva državljana Afganistana, Iraka, Bangladeša in Konga, na območju PP Metlika (Metlika, Rosalnice) pet državljanov Kitajske in na območju PP Krško (Smednik) državljana Afganistana. Policijski postopki s tujci, ko so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Sara Kovač