Nekoč je za slavo Urške Čepin skrbel Darijan Košir, danes pa …

Čepinova kot zvezdnica stranke SD (foto: STA).

Če je bila Urška Čepin zvezdnica Pahorjeve vlade, je danes zvezdnica sodnih sag. Če je nekoč za njeno slavo skrbel Darijan Košir, danes za njeno slavo skrbijo sodniki, ki enkrat razsodijo tako, drugič pa drugače.

Slavna pravnomočna sodba Marjana Pogačnika, predsednika ljubljanskega okrožnega sodišča, v primeru medijsko razvpitega razkritja prikrite prostitucije starlete Urške Čepin, je zdaj, kot poroča Požareport, razveljavljena. Za to je zaslužno vrhovno sodišče.

Slavni posnetki
Aprila leta 2012 so se ob raziskovanju prikrite prostitucije v javnosti pojavili tudi videoposnetki Urške Čepin, ki je erotično masirala svojega klienta. Zaradi teh posnetkov, ki so bili objavljeni na spletni strani Poažareport, je Čepinova vložila tožbo proti Bojanu Požarju, primer pa je prevzel okrožni sodnik Marjan Pogačnik.

Ta je sodbo izrekel 8. oktobra 2013 in Požarju dosodil 7.500 evrov kazni, za plačilo odškodnine pa Urško Čepin poslal na civilno tožbo.

Eno tožbo že izgubila
Vrhovno sodišče je sodbo razveljavilo in vrnilo v ponovno sojenje, vendar pri tem v izreku svoje sodbe eksplicitno izključilo možnost, da bi zadevo na prvi stopnji lahko spet prevzel sodnik Pogačnik. Država mora zdaj Požarju povrniti 7.500 evrov že plačane kazni, Urška Čepin pa 1.400 evrov, kar je že dobila plačano za sodne stroške in za plačilo svojega odvetnika.

Urška Čepin je proti Požarju sicer že izgubila eno tožbo, in sicer lani, 1. septembra 2015. Vložila jo je zaradi poročanja o nadaljevanju njene prikrite prostitucije v Trzinu blizu Ljubljane. V tem postopku je zahtevala 10 tisoč evrov odškodnine, toda ljubljansko okrajno sodišče je njen zahtevek zavrnilo.

Urška in Darijan
Spomnimo, kako se je leta 2011 na spletu pojavil promocijski spot vladnega urada za komuniciranje, katerega direktor je bil Darijan Košir, v katerem medijsko razvpita estradnica Urša Čepin volivce s parodijo nagovarja h glasovanju za pokojninsko reformo. Posneti so bili trije spoti s Čepinovo in eden z igralcem Bojanom Emeršičem.

B. O.