fbpx

Neurja, nevihte in tragični nesreči dveh otrok

Foto: iStock

Včerajšnji večer so zaznamovala neurja in poplave po vsej Sloveniji. Na območju Celja pa sta se zgodili še dve nesreči, v katerih sta bila poškodovana otroka. Eden je padel iz prvega nadstropja stanovanjske hiše, drugi pa v obcestni jarek.

Iz centra za obveščanje RS Slovenije so sporočili, da  je včeraj zvečer ob 18.54 v kraju Gradišče pri Vojniku otrok padel v obcestni jašek, ki ga je zalivala meteorna voda. Celjski reševalci so poškodovanega otroka oskrbeli in ga s policijskim helikopterjem prepeljali v UKC Ljubljana.

Celjski gasilci in gasilci iz Ljubečne so poškodovanega otroka najprej delno povlekli iz vode, mu dovajali kisik iz jeklenke, prečrpavali vodo, odmašili jašek, razsvetljevali mesto nesreče in zavarovali kraj pristanka helikopterja.

Padel iz prvega nadstropja stanovanjske hiše
V občini Žalec, v naselju Vrbje, pa je včeraj ponoči otrok padel iz prvega nadstropja stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Vrbje, ki so pomagali celjskim reševalcem in reševalcem iz Žalca, ki so poškodovanega otroka oskrbeli in ga prepeljali v UKC Ljubljana.

Narasli potoki in neurja so včeraj zalili več stanovanjskih objektov po vsej Sloveniji, ogrozili in poškodovali infrastrukturo; tudi plazovi in podrta drevesa so bila včeraj na cestah pogost pojav. Močan veter je razkril kar nekaj slovenskih domov. Pri črpanju meteorne vode, pokrivanju streh in drugih težavah so oškodovanim pomagali najbližji gasilci.

V. V.