[VIDEO] Neverjetno: Na gorenjski avtocesti je pristalo letalo. DARS šaljivo sporoča, da jim bodo spregledali vožnjo brez vinjete

Vir: GARS Kranj

Policijska uprava Kranj sporoča, da so prejeli obvestilo, da naj bi na avtocesti pri Brezjah (v smeri Jesenic) pristalo športno letalo, graškega podjetja Austrian Aviation Training. Imelo naj bi oznako OE-CYY. 

Na spletni strani Promet.si je mogoče najti fotografijo, ki dogodek potrjuje, na isti spletni strani pa je že objavljeno obvestilo, da je med Podtaborom in Brezjami proti Jesenicam zaprt prehitevalni pas. Zamuda naj bi znašala 30 minut.

Policija prijavo preverja, na kraju dogodka pa so že intervencijske službe. Po podatkih policije se oba potnika letala pri podvigu nista poškodovala, škodo naj bi zaenkrat utrpelo le letalo.

https://twitter.com/DARS_SI/status/1555571430405939201

Vir: DARS

Mediji poročajo, da je na spletni strani Live Air Traffic dostopen pogovor med pilotom in kontrolnim stolpom. Iz pogovora je razbrati, da imata letalca težave z motorjem in da se bosta zaradi tega morala vrniti v Lesce. “Letalu je odpovedal motor, prosimo za zasilni pristanek na avtocesti v smeri Lesce.” Pilotu nato očitno ni uspelo priti do letališča, zato je pristal kar ne avtocesti. V vmesnem času ga je skušal kontrolni stolp večkrat kontaktirati.

Vir: GARS Kranj

Kraj letalske nesreče si bo ogledal preiskovalec letalskih nesreč.

Če ste bili priča dogodku, vas prosimo, da nam lahko posredujete fotografije ali posnetke.

Več sledi …

Andrej Žitnik