fbpx

Nezakonit tovor v treh tovornjakih! Mariborski policisti na mejnem prehodu Gruškovje odkrili ilegalce!

Foto: Policija

Policisti PU Maribor so na mejnem prehodu Gruškovje v treh različnih tovornjakih odkrili 13 nezakonitih migrantov, ki so se skrivali med tovorom.

V sredo ob 6.55 je na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje v našo državo vstopal 48-letni Turek s priklopnim tovornim vozilom turških registrskih oznak. Med pregledom vozila so policisti ugotovili, da je bila pletenica, ki je speta s carinsko zalivko, poškodovana oz. prerezana in ponovno speta. Policisti so med pregledom vozila uporabili tudi tehnična sredstva. Tester ogljikovega dioksida je pokazal povečano vrednost ogljikovega dioksida v notranjosti tovornega dela priklopnega vozila, reagiral je tudi indikator srčnega utripa. Zato so policisti odprli in pregledali tovorni del priklopnega vozila ter v njem odkrili 4 državljane Afganistana in enega državljana Pakistana, stare od 16 do 20 let.  Vseh pet so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Sledila sta še dva tovornjaka z nelegalnim tovorom
Prav tako je danes ob 4.45 je na istem mejnem prehodu v našo državo vstopal 68-letni Bolgar z vlečnim vozilom bolgarskih in s priklopnim tovornim vozilom turških registrskih oznak. S tehničnimi sredstvi so policisti zaznali povečano prisotnost ogljikovega dioksida v notranjosti tovornega dela priklopnega vozila, tudi tukaj je reagiral indikator srčnega utripa. Ob pregledu vozila so nato policisti v tovornem delu priklopnega vozila odkrili 3 državljane Afganistana, stare od 16 do 30 let. Opazili so tudi, da je na vozilu na vrhnjem delu prerezana ponjava in nato sešita z notranje strani. Vse tri so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Da je bila mera polna, so ob 7.30 na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje odkrili še 37-letnega Turka, ki je vstopal v državo s priklopnim tovornim vozilom turških registrskih oznak. Tudi med pregledom tega vozila so policisti ugotovili, da je bila pletenica, ki je speta s carinsko zalivko, poškodovana oz. prerezana in ponovno speta. Zato so za nadaljnji pregled vozila uporabili tehnična sredstva. Tester ogljikovega dioksida je pokazal povečano vrednost tega nevarnega plina v notranjosti tovornega dela priklopnega vozila, tudi tokrat je reagiral indikator srčnega utripa.

Policisti so zato odprli in pregledali tovorni del priklopnega vozila ter v njem odkrili 5 državljanov Pakistana in enega državljana Afganistana, stare od 20 in 25 let. Vseh šest so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom. Policisti bodo vse ugotovitve s poročilom predstavili pristojnemu tožilstvu. V postopku so namreč ugotovili, da vozniki niso vedeli, da v priklopnem vozilu prevažajo opisane tujce.

C. Š.