fbpx

Neznanca fizično napadla in poškodovala direktorja podjetja LPP Petra Horvata – Gre za grožnje v zvezi z njegovo službo?

Direktor LPP Peter Horvat (foto: STA)

Policisti zbirajo obvestila o napadu na 52-letnega moškega, ki se je zgodil v torek okoli 19.20 na Ptujski cesti za Bežigradom v Ljubljani. Moškega sta napadla zaenkrat še neznana storilca in ga pri tem lažje poškodovala. Po naših zanesljivih informacijah je bil žrtev napada direktor javnega podjetja Ljubljanski potniški promet Peter Horvat, motiv za napad pa naj bi bil povezan z njegovo službo, saj sta mu neznanca zagrozila, da je to “samo opozorilo”.

Z ljubljanske policijske uprave so danes sporočili, da sta neznanca napadla moškega, medtem ko je sprehajal psa. Pristopila sta mu izza hrbta in ga s solzivcem poškropila po obrazu, nato sta ga začela pretepati. Moškemu se je uspelo rešiti in zbežati. Napad se je zgodil v bližini hišne številke 6 na Ptujski cesti. Po doslej zbranih obvestilih je eden od storilcev okoli 30 let star moški, visok od 180 do 185 centimetrov, čokate ali debelejše postave in težak okoli 110 kilogramov. Na glavi je imel kapo, piše STA. Tudi drugi storilec je moški, star okoli 30 let, visok od 165 do 170 centimetrov in čokate postave. Oblečen je bil v rjavo bundo.

“Obstaja možnost, da sta se storilca s kraja odpeljala z vozilom znamke Chevrolet po Mariborski ulici in nato neznano kam,” so zapisali na policiji. Po naših zanesljivih podatkih je bil žrtev napada direktor javnega podjetja Ljubljanski potniški promet Peter Horvat, motiv za napad pa naj bi bil povezan s službo, saj sta mu neznanca zagrozila, da je to “samo opozorilo”.

Vsi, ki karkoli vedo o dogodku, lahko pokličejo na intervencijsko številko 113 ali Policijsko postajo Ljubljana Bežigrad, na številko 01 589 60 00. Prav tako lahko pokličejo na anonimni telefon 080 1200.

C. Š.