Na Bavarskem dvoru je sredi belega dneva zabodel dijakinjo in ji ukradel 20 evrov

Foto: STA

Neznani moški je na Bavarskem dvoru v Ljubljani napadel srednješolko, jo zabodel in ji ukradel 20 evrov. Vse to sredi belega dneva.

Kot so pojasnili na PU Ljubljana, so bili o dogodku obveščeni v ponedeljek dopoldne, kmalu po incidentu. Kot so ugotovili, se je neznanec v dijakinjo zaletel in jo pri tem z ostrim predmetom zabodel v predel trebuha. Vzel ji je denarnico, ki jo je držala v rokah, iz nje pobral denar (20 evrov), nato pa peš odšel proti Bežigradu.

Storilec je visok okoli 185 centimetrov, oblečen je bil v sivo bundo, na rokah pa je imel črne rokavice.

Prepeljana v klinični center
Oškodovanka je po dogodku odšla v vzgojni zavod, od koder pa so jo z reševalnim vozilom odpeljali v ljubljanski klinični center, saj je šele po prihodu opazila, da je poškodovana. O dogodku so pristojni obvestili policijo. Policisti nadaljujejo z delom in ugotavljanjem okoliščin dogodka, prav tako pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi s storitvijo kaznivega dejanja ropa. Po podatkih policije je oškodovanka utrpela lahke telesne poškodbe.

Policija naproša vse, ki bi imeli kakršnekoli informacije, povezane z dogodkom, da to sporočijo na interventno številko 113 ali Policijsko postajo Ljubljana Center 01/475-0600.

B. O., STA