fbpx

[Ni za občutljive] V okolici Krškega pretepli fanta in ga snemali, ko je nezavesten ležal v mlaki krvi

Foto: printscreen

Na Policijski upravi Novo mesto so včeraj ponoči prejeli anonimni klic, v katerem jih je prijavitelj opozoril na posnetek pretepa, ki naj bi bil objavljen na enem od družbenih omrežij. Posnetek prikazuje mladeniča, ki so ga pretepli do nezavesti, prav tako je močno okrvavljen. Čeprav so mnogi upali, da gre za neokusno šalo, se je pretep tudi res zgodil v okolici Krškega. Pretepeni fant je po neuradnih podatkih iz UKC Ljubljana danes umrl. Razlog za brutalen pretep naj bil verbalni preprir, policisti pa so potrdili tudi prisotnost alkohola.

Policisti in kriminalisti so takoj pričeli z ugotavljanjem vseh okoliščin, tako z ugotavljanjem identitete vpletenih oseb na posnetku, kot kraja, kjer naj bi se pretep zgodil. Okoli 4. ure so v okolici Podbočja, na območju Krškega, na travniku našli hudo pretepeno žrtev in takoj poklicali reševalce. Ti so 26-letnega moškega odpeljali v novomeško bolnišnico, od tam pa v Univezitetni klinični center (UKC) Ljubljana. Po neuradnih podatkih iz bolnišnice je žrtev zaradi hudih poškodb umrla.

Foto: printscreen

Foto: printscreen

Policisti  in  kriminalisti  so  zaradi  kaznivega dejanja odvzeli prostost dvema osumljencema, starima 20 in 29 let. Slednji je stari znanec policije. Novomeški kriminalisti pa so že v ponedeljek v dopoldanskih urah upravljavcu družbenega omrežja podali pobudo za odstranitev posnetka s spletnih strani, ki je, milo rečeno, grozljiv: prikazuje 26-letnega fanta, ki sredi travnika leži v nezavesti, osumljenca pa ga obračata na hrbet in trebuh, ga snemata in vsake toliko časa udarita ter mu pri tem ne nudita nobene pomoči …

Foto: printscreen

Foto: printscreen

M. S.