fbpx

Smrtna tragedija na hrvaški strani Kolpe: Srbski tihotapec bežal pred policijo, kombi z 11 ilegalnimi migranti zgrmel naravnost v reko!

Foto: Jutarnji list.

Le streljaj od slovenske južne meje, na drugi strani reke Kolpe, se je ponoči zgodila prava tragedija, saj je kombi, v katerem je tihotapec prevažal 11 migrantov, poskušal pobegniti pred hrvaško policijo, a je ob neupoštevanju svetlobnih signalov zletel v reko. Tragedija, v kateri je umrla ženska, se je zgodila okrog 3. ure zjutraj, voznik pa je skočil iz vozila, pustil vozilo z migranti, da potone, in pobegnil v minsko polje, poroča Večernji list. Trenutno je v teku policijska racija za tihotapcem, ki je še vedno na begu. Nesreča se je sicer zgodila v kraju Stlatina Pokupska, kombi pa je imel nemško registrsko oznako.

Kot poročajo hrvaški mediji, so hrvaški policisti blizu meje s Slovenijo opazili kombi, ki je prevažal ilegalne migrante. Ni popolnoma jasno, ali je voznik tihotapec migrante zgolj dostavljal do reke  ali pa jih je poskušal dejansko prepeljati preko Kolpe. Ker so hrvaški policisti poskušali vozilo zaustaviti, je po navedbah Večernjega lista voznik močno pospešil, svetlobnih signalov pa ni želel upoštevati. Policisti so se spustili v divji lov za kombijem, a je vozilo nemalo za tem zgrmelo naravnost v reko.

Voznik kombija naj bi pri tem filmsko skočil iz vozila, uspelo mu je celo pobegniti, medtem ko so se policisti ukvarjali z 11 migranti, ki so ostali ujeti v potapljajočem se vozilu. Kot navaja Večernji list, so policisti razbili stekla in na varno izvlekli vseh 11 migrantov, a je ženska oseba kasneje, ko ji je bila nudena prva zdravniška pomoč, podlegla poškodbam.

Tihotapec je uspel pobegniti pred policijo, potem ko je skočil iz vozila, preden je potonilo v Kolpi. Foto: Jutarnji list.

Kraj nesreče še vedno preiskujejo kriminalisti iz Policijske uprave Sisačko-moslavačke, medtem ko vse morebitne očividce, ki bi karkoli vedeli o pobeglem vozniku, naprošajo za pomoč.

T.F.