Nor dan za primorske policiste: Prijeli kar 34 nezakonitih migrantov, vse policijske uprave skupaj 52!

Foto: STA

Policisti Policijske uprave Koper so od srede od 7. ure do danes do 7. ure prijeli kar 34 ilegalnih migrantov. Na območju PU Novo mesto so jih prijeli 12, na območju PU Ljubljana pa 6.

Najbolj pestro je bilo v zadnjih 24 urah na območju PU Koper, kjer so policisti obravnavali 34 migrantov, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Policisti PP Ilirska Bistrica so obravnavali 25 oseb, policisti PP Koper 6 oseb (vrnjene od italijanskih varnostnih organov), PP Kozina 3 osebe. Sedem ilegalcev je zaprosilo za mednarodno zaščito, preostale bodo vrnili predvidoma še danes, ko bodo zaključili postopke.

Največ ilegalcev so ujeli na območju Sviščakov. Ob 19. uri so policisti na cesti proti Sviščakom ustavili kombinirano vozilo ljubljanskih registrskih tablic, ki ga je vozil 28-letni državljan Albanije. V vozilu je bilo 14 ilegalnih migrantov, od tega 13 državljanov Eritreje in en državljan Afganistana. Migranti bodo vrnjeni na Hrvaško, voznik pa bo po zaključenih policijskih postopkih s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku.

PU Novo mesto 12, PU Ljubljana 6
Pestro je bilo tudi na območju Bele krajine in Novega mesta. Policisti so na območju krajev Paunoviči, Jugorje, Črnomelj in Novo mesto izsledili in prijeli 12 migrantov, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z devetimi državljani Maroka, dvema državljanoma Iraka in državljanom Alžirije še niso zaključeni.

Policisti PU Ljubljana so med opravljanjem nalog varovanja državne meje prijeli 6 tujcev (2 državljana Alžirije, 1 državljana Pakistana  in 3 državljane Maroka), ki so nezakonito prestopili državno mejo.

C. Š.