fbpx

Nora številka: V Slovenijo v zadnjih dneh nezakonito vstopila kar 102 ilegalna migranta!

Migranti v BiH (Foto: Twitter)

Policisti iz ljubljanske policijske uprave so sporočili, da so prijeli 12 ilegalnih migrantov, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Ravno tako so med vikendom imeli polne roke dela policisti novomeške policijske uprave, ki so prijeli 57 ilegalcev. Poleg tega so v Metliki prijeli še 11 migrantov, prav tako pa v Semiču, kjer se jih je v enem avtomobilu skrivalo kar 7. Tudi policisti z območja koprske PU so se morali ukvarjati z nelegalnimi migranti, tam so jih skupno prijeli 15.

S pomladjo so prišli tudi ilegalni migranti. Ne moremo reči, da so kdaj prenehali prihajati, lahko pa rečemo, da se z otoplitvijo niso povečale samo temperature, temveč tudi število ilegalnih migrantov, ki dnevno vstopijo v Slovenijo.

Iz PU Ljubljana so nam sporočili, da so policisti med “opravljanjem nalog varovanja državne meje prijeli in obravnavali 12 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo.” Trije državljani Alžirije in trije državljani Tunizije so zaprosili za “mednarodno zaščito”, medtem ko je pet Alžircev, dva Libijca in en državljan Maroka še vedno v policijskem postopku.

V Novem mestu polne roke dela
Metliški policisti so v noči na 16. marec v Krmačini prijeli 11 “tujcev” – deset Afganistancev in enega Iranca, ki so nezakonito prečkali državno mejo. “Policija je ugotovila, da je ilegalne migrante do meje med Hrvaško in Slovenijo z osebnim avtomobilom Volkswagen Passat pripeljal 22-letni voznik iz Velike Kladuše.” Slovenske oblasti so prevzele migrante, medtem ko so Hrvati prevzeli postopek z bosanskim tihotapcem.

Migranti v BiH (Vir: Twitter)

Istega dne so policisti v jutranjih urah blizu Semiča ustavili “osebni avtomobil” znamke BMW italijanskih registrskih oznak. V osebnem vozilu so našli dva pakistanska tihotapca, ki imata urejen status v Italiji, ter sedem ilegalnih migrantov – tri Indijce, tri Pakistance in enega državljana Mjanmara. “Pet tujcev je bilo na zadnjem sedežu, še dva pa v prtljažniku.” Policisti so pridržali tihotapca ter ju ovadili zaradi “kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države” in “ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku”. Ravno tako so zasegli njun osebni avtomobil.

“Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 15. 3. in 18. 3. med opravljanjem nalog varovanja državne meje izsledili in prijeli 57 tujcev – 27 državljanov Pakistana, 12 državljanov Irana, devet državljanov Alžirije, pet državljanov Indije, dva državljana Maroka in po enega državljana Afganistana in Kitajske. Tujci so nezakonito prestopili državno mejo na območju krajev Zapudje, Miklarji, Vukovci, Doblička Gora, Adlešiči, Miliči, Metlika in Mavrlen.”

Tudi na območju PU Koper so se ukvarjali z nelegalnimi migranti
Tudi na območju PU Koper so policisti od petka, 15. marca 2019, od 7. ure do danes, 18. marca 2019, do 7. ure imeli polne roke dela z nelegalnimi migranti. Obravnavali so namreč 15 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Policisti policijske postaje Ilirska Bistrica so obravnavali 14 oseb, policisti iz Kozine pa 1 osebo. En državljan Afganistana je zaprosil za azil in bil odpeljan v azilni dom, tri osebe so bile vrnjene na Hrvaško, še sedem oseb nameravajo vrniti hrvaškim varnostnim organom danes, štirje državljani Pakistana pa so še v obravnavi. Glede na državljanstvo so obravnavali 6 Pakistancev, 4 Alžirce, 3 Maročane in po enega Afganistanca in Kosovca.

Ivan Šokić / J. Ž.