Nora številka: V Slovenijo v zadnjih dneh nezakonito vstopila kar 102 ilegalna migranta!

Migranti v BiH (Foto: Twitter)

Policisti iz ljubljanske policijske uprave so sporočili, da so prijeli 12 ilegalnih migrantov, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Ravno tako so med vikendom imeli polne roke dela policisti novomeške policijske uprave, ki so prijeli 57 ilegalcev. Poleg tega so v Metliki prijeli še 11 migrantov, prav tako pa v Semiču, kjer se jih je v enem avtomobilu skrivalo kar 7. Tudi policisti z območja koprske PU so se morali ukvarjati z nelegalnimi migranti, tam so jih skupno prijeli 15.

S pomladjo so prišli tudi ilegalni migranti. Ne moremo reči, da so kdaj prenehali prihajati, lahko pa rečemo, da se z otoplitvijo niso povečale samo temperature, temveč tudi število ilegalnih migrantov, ki dnevno vstopijo v Slovenijo.

Iz PU Ljubljana so nam sporočili, da so policisti med “opravljanjem nalog varovanja državne meje prijeli in obravnavali 12 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo.” Trije državljani Alžirije in trije državljani Tunizije so zaprosili za “mednarodno zaščito”, medtem ko je pet Alžircev, dva Libijca in en državljan Maroka še vedno v policijskem postopku.

V Novem mestu polne roke dela
Metliški policisti so v noči na 16. marec v Krmačini prijeli 11 “tujcev” – deset Afganistancev in enega Iranca, ki so nezakonito prečkali državno mejo. “Policija je ugotovila, da je ilegalne migrante do meje med Hrvaško in Slovenijo z osebnim avtomobilom Volkswagen Passat pripeljal 22-letni voznik iz Velike Kladuše.” Slovenske oblasti so prevzele migrante, medtem ko so Hrvati prevzeli postopek z bosanskim tihotapcem.

Migranti v BiH (Vir: Twitter)

Istega dne so policisti v jutranjih urah blizu Semiča ustavili “osebni avtomobil” znamke BMW italijanskih registrskih oznak. V osebnem vozilu so našli dva pakistanska tihotapca, ki imata urejen status v Italiji, ter sedem ilegalnih migrantov – tri Indijce, tri Pakistance in enega državljana Mjanmara. “Pet tujcev je bilo na zadnjem sedežu, še dva pa v prtljažniku.” Policisti so pridržali tihotapca ter ju ovadili zaradi “kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države” in “ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku”. Ravno tako so zasegli njun osebni avtomobil.

“Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 15. 3. in 18. 3. med opravljanjem nalog varovanja državne meje izsledili in prijeli 57 tujcev – 27 državljanov Pakistana, 12 državljanov Irana, devet državljanov Alžirije, pet državljanov Indije, dva državljana Maroka in po enega državljana Afganistana in Kitajske. Tujci so nezakonito prestopili državno mejo na območju krajev Zapudje, Miklarji, Vukovci, Doblička Gora, Adlešiči, Miliči, Metlika in Mavrlen.”

Tudi na območju PU Koper so se ukvarjali z nelegalnimi migranti
Tudi na območju PU Koper so policisti od petka, 15. marca 2019, od 7. ure do danes, 18. marca 2019, do 7. ure imeli polne roke dela z nelegalnimi migranti. Obravnavali so namreč 15 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Policisti policijske postaje Ilirska Bistrica so obravnavali 14 oseb, policisti iz Kozine pa 1 osebo. En državljan Afganistana je zaprosil za azil in bil odpeljan v azilni dom, tri osebe so bile vrnjene na Hrvaško, še sedem oseb nameravajo vrniti hrvaškim varnostnim organom danes, štirje državljani Pakistana pa so še v obravnavi. Glede na državljanstvo so obravnavali 6 Pakistancev, 4 Alžirce, 3 Maročane in po enega Afganistanca in Kosovca.

Ivan Šokić / J. Ž.

 • samsara

  Ja to je pa res dobra napoved bližajoče se turistične sezone.
  Saj zdaj po tanovem, po Marakeški deklaraciji ni več nobenih ilegalnih migrantov.

  • janezxy

   Mi pa v vukojebini komunistični raj pod Triglavom pa kar veselo šarcujemo.Oče odpusti jim,saj ne vedo kaj delajo.Pes ki laja…….je premalo kuhan.

  • Franc Šink

   Glede števila gostov Slovenija že tolče rekorde.

 • Terminator

  Skrajni čas, da se na meji pojavi večje število takih, kot je tip z Nove Zelandije,potem bo tega hitro konec.

  • sunday

   misliš – junak iz nove zelandije – še prmalo jih je !!!

  • Steiermark

   Oni “junak” bi se moral najprej “pojaviti” v slovenskem parlamentu, šele potem, po opravljeni nalogi pa na meji….

 • Ivanček

  A je ga.Angela Merkel že preklicala vabilo ??? Sam vprašam, ker še nisem zasledil preklica. Angela je posejala seme zla … mi se pa ubadamo z posledico nespametne izjave!

 • Anton

  nikoli mi ne bo jasno naslednje, dobiš migranta ki je ilegalno prestopil mejo in namesto da ga vročiš državi od koder je prišel torej v tem primeru Hrvaški, ga vzameš za azilanta. To pomeni da država sama v tem primeru aktualna politika deluje protipravno, pa naj govorijo kar hočejo.

  sarkazem press

  • janezxy

   Nisi vedel tega.POL MILJONA smo jih uvozili in izvozili proti šengenskem pravilu.Mi delamo po balkanskem pravu, kučanizem.

   • Anton

    to mi je jasno, ni mi jasno pa zakaj volilci volijo levičarje, torej vsi ti volilci ki so izvolili to nebodigatreba vlado, vbistvu podprirajo politiko kršenja schengenskih pravil, vsi ti volilciso stem da li svoj glas za multikulti “jebanje”. Torej naj ti volilci ne jambrajo, če bo kaka “štala” s trani teh nebodigatreba kozjejebcev, kar že je, samo da represivni organi ne poročajo skratka vse veje oblasti pri nas delajo proti predpisom dražve Slovenije ,hkrati kot tudi predpiso ki jih določa Evropska unija.Ko smo vstopili v Evropsko unijo smo se zavezali da bomo spoštovali Schengenska pravila, kot vsa prostale države Evropske unije.Ker v Bruslju ne spoštujejo doslednosti izpolnjevanja, upoštevanj, lastnih pravil, predspisov, je nastal en sam pravni, družbe kaos v Evropi, ki napoveduje tudi propad Evrospke unije vsaj v taki obliki, kot smo jo do sedaj še deležni. Ta napoved je popolnoma realna in se pred našimi očmi že sedaj odvija. priča smo razkroju, sicer počasnem, vendar neustavljivim.

    sarkazem press

    • janezxy

     Tone,tu odmisli pravo, pravila,logiko,zavezo EU,TU JE PRAVO balkana koji stigne taj nabije. EU je od nas že davno dvignila roke.ali jebi ga,tu so i oni.Ker l91 nismo bonsaja potegnili pod šeftat 30 l zatem danes uživamo njegove sadove.,

   • stane

    Kucanizem Lunizem,levizem,komunizem=PROPAD

  • stane

   Ja,zal je res. Od nas pa zahtevajo vse po zakonu. Prekleta golazen dvolicna.

 • samotoje

  Vdrli so in ne vstopili. Gre za nasilen nezakonit vdor na ozemlje države.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!