fbpx

Nori dan za primorske policiste: obravnavali kar 90 nezakonitih migrantov, vse policijske uprave pa 142!

Slika je simbolična. (foto: Policija)

Policisti Policijske uprave Koper mesto so iz ponedeljka na torek obravnavali kar 95 ilegalnih migrantov. Na območju PU Novo mesto so jih obravnavali 50, na območju PU Maribor pa 2. Najbolj pestro je bilo v zadnjih 24 urah na območju PU Koper, kjer so policisti obravnavali kar 90 migrantov, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. PU Novo mesto je poročalo o 50 nezakonitih prehodih meje, iz PU Maribor pa o dveh. Postopki s tujci še niso zaključeni. Največ jih je bilo iz Borundija, Iraka in Indije.

Naval ilegalnih migrantov na državno mejo se stopnjuje, in če so s PU Celje poročali le o dveh interventnih klicih, vezanih na področje mejnih zadev, so se na ostalih policijskih upravah toliko več ukvarjali z dejanskimi nezakonitimi prehodi. Skupno število obravnavanih migrantov v zadnjih 24 urah je kar 142.

V zadnjih 24 urah so na območju PU Koper namreč obravnavali kar 90 ilegalnih prehodov državne meje. V ponedeljek v večernih urah so pri Gračišču ustavili osebni avtomobil Opel karavan z nemško registracijo. Vozil ga je 48-letni državljan Srbije, v vozilu pa je bilo še pet turških državljanov, ki so prišli v Slovenijo nelegalno. Postopki še potekajo, vozniku sledi kazenska ovadba. V zadnjih 24 urah so dva primera nedovoljenega prehoda čez državno mejo obravnavali tudi na območju PU Maribor, kjer so policisti iz PP Podlehnika v bližini državne meje z Republiko Hrvaško obravnavali tri državljane Egipta, ki so v postopku zaprosili za mednarodno zaščito. Vsi tujci bodo odpeljani v azilni dom.

Fotografija je simbolična. (Foto: Matic Štojs Lomovšek)

Največ ilegalnih migrantov iz Iraka, Borundija in Indije
Policisti iz PU Novo mesto so v noči iz ponedeljka na torek na mejnem prehodu za mednarodni promet Obrežje odvzeli prostost 64-letnemu državljanu iz Bosne iz Hercegovine. Omenjeni je kot voznik terenskega vozila s prikolico za prevoz vozil pripeljal na mejni prehod Obrežje in želel vstopiti v Slovenijo. Pri temeljiti mejni kontroli so policisti ugotovili, da ima prikolica za prevoz vozil prirejeno dno in da se v njem skrivajo štirje indijski državljani. Tujce so v postopek prevzeli hrvaški policisti, postopek z voznikom pa so prevzeli novomeški kriminalisti. Osumljenca bodo privedli na okrožno sodišče. V jutranjih urah so v Ločah prijeli dvanajst državljanov Borundije in dvanajst državljanov Indije, ki so v Slovenijo vstopili nezakonito. Ob devetih so tistem območju prijeli še državljana Rusije. V noči iz ponedeljka na torek so v Ločah prijeli devet državljanov Iraka in osem državljanov Borundije. Še štiri so prijeli v Slovenski vasi. Postopki s tujci še niso zaključeni.

Tanja Brkić