Noro: Romi s palicami napadli v novomeškem Tuš Planetu (video)

Datum:

Skupina Romov je včeraj popoldne s palicami napadla v novomeškem supermarketu Tuš na Topliški cesti. Posnetek napada z varnostnih kamer je na spletu objavil eden od uporabnikov Facebooka.

Kaj se je dogajalo, natančneje ni znano. Na posnetku, ki je nastal okoli 15.15, je videti skupino osmih ali devetih Romov, med katerimi so nekateri opremljeni s palicami. Gredo iz dela, kjer so kinodvorane Cinaplexxa, v del, kjer sta picerija Oljka in Tušev supermarket Planet. Nato se posnetek konča.

Uporabnik Facebooka je ob tem zapisal: “Spet cigani v tuš Novo Mesto napadajo v trgovini nas napadajo s palicami.” Za odgovore o tem, kaj se je dogajalo, smo povprašali policijo. Odgovore bomo objavili takoj, ko jih prejmemo.

Slovenska vlada kljub temu očitno še naprej meni, da spremembe zakonodaje, ki bi urejale romsko problematiko, niso potrebne. Nedavno so namreč vladni poslanci v državnem zboru zavrnili paket zakonodaje, ki bi reševala tudi romska vprašanja, in ga je v državni zbor s 31.500 podpisi volivcev vložilo 11 občin Dolenjske, Bele krajine in Posavja.

Moja Dolenjska.

Sorodno

Zadnji prispevki

Prisila v času svobode

V času vladavine "svobode" tako rekoč ne mine teden,...

[Video] V libijski oddaji navdušeni nad tem kako Palestinci rojevajo otroke, da bi jih lahko žrtvovali

V Evropi smo priča demografskemu vojskovanju in zavojevanju, saj...

Elita nam sporoča: Znižali vam bomo standard!

"V prihodnosti bomo morali začeti živeti drugače, imeti manj,"...