fbpx

Nov alkoholni škandal: Po pijanem mariborskem kriminalistu sedaj za volanom, kot čep pijana, še murskosoboška tožilka!

Fotografija je simbolična.(Foto: Facebook)

V Pomurju so policisti pri voznici namerili dva promila alkohola v krvi. Vožnjo pod vplivom alkohola naj bi si privoščila sedaj še neznana murskosoboška tožilka, saj na policiji zaradi varovanja osebnih podatkov tega niso želeli razkriti. Medtem pa so na murskosoboškem tožilstvu potrdili, da je bila za volanom pijana ravno njihova uslužbenka.

Kaj se je dogajalo? Murskosoboški policisti so prejšnji teden ustavili voznico in ji odredili test alkoholiziranosti. Ta je pokazal, da je imela v krvi vsaj dva promila alkohola, kar je skoraj štirikrat več, kot je pri voznikih še dovoljeno po zakonodaji. Voznica pa naj bi bila okrožna državna tožilka, zaposlena na tožilstvu v Murski Soboti, poroča Vestnik.

Prikladen izgovor: Pijan v prostem času
Vodja murskosoboškega tožilstva Drago Farič je za Vestnik potrdil, da je bila “pri uslužbenki Okrožnega državnega tožilstva v Murski Soboti pri kontroli prometa in preizkusu alkoholiziranosti ugotovljena višja stopnja alkohola, kot je dovoljena”. Vendar tudi Farič ni mogel potrditi, da gre dejansko za tožilko, je pa še dodal, da za zdaj proti uslužbenki ne vodijo nobenega postopka. Po neuradnih podatkih Vestnika naj bi tožilka pijana vozila v svojem prostem času.

Fotografija je simbolična.

Voznici sicer poleg visoke globe (1.200 evrov) grozi tudi odvzem vozniškega dovoljenja. Po zakonu namreč policija vozniku, ki ima več kot 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka ali 1,10 grama alkohola na kilogram krvi (promila), poleg globe izreče tudi 18 kazenskih točk. To pa pomeni avtomatsko prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

Spomnimo: pred dobrima dvema tednoma so prometni policisti med rutinskim pregledom ustavili šefa mariborskih kriminalistov Roberta Mundo, alkotest pa je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola. Munda je sicer napihal manj kot murskosoboška tožilka – “samo” 0,51 promila.

Politikis