fbpx

Podrobnosti tragične nesreče Slovenca v Vrsarju: Z vodnim skuterjem je vozil za gliserjem, da bi nalašč izzval valove, za seboj je vlekel otroka v gumenjaku, udaril z glavo v krmilo in izginil v morju

Ker je nad Vrsarjem padel mrak, je policija reševalno akcijo prekinila in jo nadaljuje danes zjutraj. Ni veliko možnosti, da je moški nesrečo preživel. Foto: Glas Istre.

V hrvaškem primorju se je zgodilo nova tragedija, v katero je bil vpleten slovenski državljan. Kot poročajo hrvaški mediji, v prvi vrsti Glas Istre, je puljska policija okrog pol sedme ure v četrtek zvečer prejela obvestilo, da je moški pri Vrsarju padel v morje z vodnega skuterja, zato je takoj stekla reševalna akcija, v kateri pa pogrešane osebe do mraka niso uspeli najti. Gre za slovenskega državljana, ki je bil gost kampa Valkanela in se je odpravil na plovbo z vodnim skuterjem. Kot poroča Glas Istre, je za seboj v gumenjaku vlekel tudi otroka, medtem ko je pred njima vozil gliser in ustvarjal valove, da bi bila vožnja bolj zanimiva. Kot so policiji vedeli povedati številni očividci, so nastali tako visoki valovi, da je Slovenec izgubil kontrolo nad skuterjem, z glavo udaril v krmilo in izginil v morju.

Padec Slovenca v morje so gosti kampa Valkanela videli na lastne oči, zato so se nekateri nemudoma z nekaj čolni odpravili na pot k nesrečnemu vozniku. Na pomoč jim je priskočila tudi policija in celo kapitan pristanišča. Otrok v nesreči ni bil poškodovan. Nesreča se je sicer zgodila v neposredni bližin otoka Figarola. Čeprav so preiskali večji del morja pri Fontani in Vrsarju, nesrečneža niso našli.

Preberite še: Bralka uredništvo časopisa Dnevnik spraševala, zakaj je Janez Janša vsak dan lepši – Poglejte, kaj so ji odgovorili režimski novinarji

Glas Istre celo poroča, da je bil Slovenec reden gost omenjenega kampa in da se je z vodnim gliserjem pogosto odpravljal na plovbo, vsakič z rešilnim jopičem. No, ravno tokrat, ko se mu je pripetila nesreča, si ga ni nadel.

Ker Slovenca v četrtek zvečer do mraka niso uspeli najti, so morali akcijo za pogrešanim prekiniti, z njo bodo nadaljevali danes v jutranjih urah. Ker ga pogrešajo že od večera, ni veliko možnosti, da je preživel nesrečo.

T. F.