Podrobnosti tragične nesreče Slovenca v Vrsarju: Z vodnim skuterjem je vozil za gliserjem, da bi nalašč izzval valove, za seboj je vlekel otroka v gumenjaku, udaril z glavo v krmilo in izginil v morju

Ker je nad Vrsarjem padel mrak, je policija reševalno akcijo prekinila in jo nadaljuje danes zjutraj. Ni veliko možnosti, da je moški nesrečo preživel. Foto: Glas Istre.

V hrvaškem primorju se je zgodilo nova tragedija, v katero je bil vpleten slovenski državljan. Kot poročajo hrvaški mediji, v prvi vrsti Glas Istre, je puljska policija okrog pol sedme ure v četrtek zvečer prejela obvestilo, da je moški pri Vrsarju padel v morje z vodnega skuterja, zato je takoj stekla reševalna akcija, v kateri pa pogrešane osebe do mraka niso uspeli najti. Gre za slovenskega državljana, ki je bil gost kampa Valkanela in se je odpravil na plovbo z vodnim skuterjem. Kot poroča Glas Istre, je za seboj v gumenjaku vlekel tudi otroka, medtem ko je pred njima vozil gliser in ustvarjal valove, da bi bila vožnja bolj zanimiva. Kot so policiji vedeli povedati številni očividci, so nastali tako visoki valovi, da je Slovenec izgubil kontrolo nad skuterjem, z glavo udaril v krmilo in izginil v morju.

Padec Slovenca v morje so gosti kampa Valkanela videli na lastne oči, zato so se nekateri nemudoma z nekaj čolni odpravili na pot k nesrečnemu vozniku. Na pomoč jim je priskočila tudi policija in celo kapitan pristanišča. Otrok v nesreči ni bil poškodovan. Nesreča se je sicer zgodila v neposredni bližin otoka Figarola. Čeprav so preiskali večji del morja pri Fontani in Vrsarju, nesrečneža niso našli.

Preberite še: Bralka uredništvo časopisa Dnevnik spraševala, zakaj je Janez Janša vsak dan lepši – Poglejte, kaj so ji odgovorili režimski novinarji

Glas Istre celo poroča, da je bil Slovenec reden gost omenjenega kampa in da se je z vodnim gliserjem pogosto odpravljal na plovbo, vsakič z rešilnim jopičem. No, ravno tokrat, ko se mu je pripetila nesreča, si ga ni nadel.

Ker Slovenca v četrtek zvečer do mraka niso uspeli najti, so morali akcijo za pogrešanim prekiniti, z njo bodo nadaljevali danes v jutranjih urah. Ker ga pogrešajo že od večera, ni veliko možnosti, da je preživel nesrečo.

T. F.

 • if

  Obalne oblasti Slovenije in Hrvatske, ukrepajte za povečanje varnosti. Veliko uporabnikov skuterjev ne upošteva smernic varnostni in kultiviranosti.

 • RATATA

  Ta strašna tragedija se ni pripetila v hrvaškem primorju ampak v Istri, v deželi Primorski.

  • Janez Pavel Kanc

   Ja, da ni tako, so “zaslužni” z internacionalizmom okuženi krvavoroki komunisti Sperans (Edvard Kardelj), Peter (Boris Kidrič) in vsa ostala rdeča drhal z “največjim sinom jugoslovanskih narodov” na čelu.

   • RATATA

    To pa ne bo držalo čist “zaprmej”, saj tisto, kar se je dogajalo znotraj celovite sfrj nima nikakršnega internacionalno pravnega učinka!

    • Janez Pavel Kanc

     Drži in še kako.

     • RATATA

      Razloži prosim JPK.

    • IZBIRA

     Arbitraža bo popravla situacijo, prehod čez hrvaško morje do odprtega.Tega v SFRJ nibilo, je bilo vse jugoslovansko.

     • RATATA

      Arbitraža je zaradi laži glede datumov osamosvojitve in zaradi veleizdajstva, ko so v memorandum “naši” priložili ničvreden papir namesto dokumentov z internacionalno pravno veljavo, ki jih imamo le mi ZAFURALA POPOLNOMA VSE in nezavisni hrvatski državi šenkala vse, kar je tostran reke Drave (Medmurje, ki pripada Prekmurju po trianonu) in reke Rečine (Istro z otoki, ki so sestavni del slovenske Dežele Primorske), čeprav RH nikakor ni stranka v postopku, saj se je Slovenija osamosvojila od sfrj in ne od hrvatske!
      Kar pa se izvajanja zveznih (države sfrj) pooblastil tiče, ko že omenjaš neke neumnosti…..(!) so upravni organi SRS izvajali kontrolo do točke T5, kjer je točka stika priobalnega morja (ozemlje) z mednarodnimi vodami (12nm od obale), zato se raje ugasni, da ne pokažeš še več nepoznavanja in nerazumevanja stanja stvari!

      izberi si rajši kronologijo, ki jo je za nas vse zbral in objavil poznavalec in ti do nje velikodušno ponujam bližnjico…:
      http://www.domovinasospomini.eu/blog/2019/06/25/k-lazi-o-datumu-osamosvojitve/

     • IZBIRA

      Moj odgpvor je mišljen sarkastično, celo cinično.
      Lp

  • pajot

   Slovenija obsega tudi celotno Istro skupaj z otokoma cres in Krk,Furlanijo-Julijsko krajino,avstrijsko Koroško in celotno kajkavsko področje v hrvatiji.

   • RATATA

    O vem vem vem …
    Katerakoli gora, hrib, dolina, reka, pojav …. v daljnji okolici tjagor do izvira reke Drave, do Visokih Tur, do Volkovarja in do Jadranskega morja, kjer se lahko jadra in do nižin Pada, pa do dolin Kanala je poimenoval moj človek, ki je govoril v jeziku, ki je moj, starodaven – prajezik človeštva!!!

    Formalno internacionalno pravno so meje z Italijo, Avstrijo in Madžarsko določene ( s tem naša ozemlja izgubljena), meja z od sfrj odcepljeno nezavisno hrvatsko državo po poteka po reki Dravi od sotočja z Muro pod Kotoribo, po reki Sotli, po Kolpi in po reki Rečini in tako bi razsodilo vsako mednarodno sodišče, ki bi upoštevalo principe in pravila internacionalnega prava.
    K deželi Primorsko spada celotna Istra z otoki, k Prekmurju pa po trianonu tudi Medmurje!
    Če ne bi zanalašč lagali glede datuma osamosvojitve (RS se je osamosvojila 16.06.1991 in ne 25.06.; in RH se je odcepila 08.10.1991 in ne 25.06!) in če bi “naši” namesto ničvrednega papirja v memorandum k sporazumu o arbitraži za določitev poteka meje predložili le in samo dokumente z verodostojnostjo v internacionalnem pravu, bi tudi arbitražni tribunal potek meje določil popolnoma drugače, seveda bi pa moral upoštevati tista določila sporazuma, ki govorijo o “pravičnosti in načelu dobrososedskih odnosov” in to zato, da slučajno res ne bi hrvatska morala prav vsega s čimer upravlja in je izsilila od Srbije za časa Kraljevine in sfrj vrniti v upravo Sloveniji(!)

    Sporazum o arbitraži je jasen….
    3. člen: Naloga arbitražnega sodišča
    (1) Arbitražno sodišče določi:
    (a) potek meje med Republiko Slovenijo in Republiko Hrvaško na kopnem in morju;
    (b) stik Slovenije z odprtim morjem;
    (c) režim za uporabo ustreznih morskih območij.

    4. člen: Uporabljeno pravo
    Arbitražno sodišče uporablja:
    (a) pravila in načela mednarodnega prava za odločitve iz točke (a) prvega odstavka 3. člena;
    (b) mednarodno pravo, pravičnost in načelo dobrososedskih odnosov za dosego poštene in pravične odločitve, upoštevajoč vse relevantne okoliščine, za odločitve iz točke (b) in (c) prvega odstavka 3. člena.

    TODA:
    ODLOČITEV ARBITRAŽNEGA TRIBUNALA JE NIČNA, KER TEMELJI NA ZLAGANIH PODATKIH!!!!
    Ni nobenega dvoma: Očitno je, zakaj laž glede datuma osamosvojitve (ZATO, DA JE HRVATSKA DOBILA – TO JE POSEL – GRD IN ZAHRBTEN IZDAJALSKI POSEL!!!).
    Očitni so razlogi za vztrajanje pri neveljavnem postopku arbitriranja, namesto da bi država, ki je stranka v postopku (Republika Slovenija) terjala ponovitev postopka,
    saj je Final Award na lažnivem memorandumu nična (null and void),
    sam Sporazum o arbitraži pa veljaven in ga ni mogoče preklicati (registriran je v UN!),
    in bi arbitražni tribunal ponovil postopek na podlagi dejanskega stanja stvari.
    Druga stranka v postopku more biti le preostanek SFRJ! če je glede na ugotovljeno stanje ob nastanku južnoslovanske države sploh potrebno kakršnokoli dodatno ugotavljanje glede poteka državne meje, ki je natančno zarisana v številnih dokumenti, zemljividih, vojaških kartah, shranjenih v državnih arhivih Dunaja, Rima in Budimpešte, in tudi zaznamovana še marsikje na terenu samem.

    Slovensko ljudstvo slovenskih dežel res nima sreče z voditelji, ki se mu vsiljujejo že stoletja!

 • Valter BraniSlav

  No padel, porinil ga je zlobni zvepleni 171cm!!!

  • Zombi Gartner

   Ljubljanski. Maček.
   Dobro jutro, si pa aktiven….
   Greš kaj na dopust?

  • Beli Sneg

   Mislim da si se zmotil. 151 cm.

 • janez

  Preganjanje s skuterji in gliserji v bližini obale bi morali prepovedati!
  Povzročajo velik hrup in valove, ljudje pa gremo na morje, na POČITNICE. Moramo pa poslušati razne prenapeteže in bedake!
  UBOGI OTROK!

 • Claudio Moro

  VSI vedo,da SLovenci NISO za morje!!!!

 • Novakec1

  Prepotenca se včasih plača tudi z življenjem. Je na cestah podobno.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!