Nov migrantski val: na stotine migrantov pešači v Slovenijo kar po avtocesti iz Srbije

Datum:

“Odprite meje, odprite meje!” se derejo migranti, ki iz Beograda prodirajo proti Hrvaški, pri čemer se očitno zdijo sami sebi tako pomembni, da so zaustavili kar promet na avtocesti. Seveda pa na Hrvaškem ne nameravajo ostati, marveč želijo prispeti v Italijo in Francijo, torej preko ozemlja Slovenije! 

Pred Slovenijo je nov migrantski val, ta pa bo znova pljusknil iz Hrvaške. Po avtocesti je iz Beograda proti našim krajem namenjena velika skupina več sto ilegalcev, ki bi radi preko našega ozemlja prispeli do Italije in Francije, prikazuje kratek film, ki se je pojavil na twitterju. Slovenija je migrantski kaos sicer že izkusila v lanskem letu. Se stvar lahko ponovi, glede na to, da na meji ni ustrezne zaščite, v vojski pa ni denarja niti za sproti?

Navadna bodeča žica ne bo nikogar ustavila. Skrajni čas za resno ograjo!
“Če so ljudje prepotovali tisoče in tisoče kilometrov, jih taka žička ne bo zaustavila,” je nekdo dejal ob postavitvi bodeče žice na hrvaško-slovenski meji, ki naj bi preprečila ilegalne prehode migrantov preko državne meje. Ob tem se pojavlja vprašanje, zakaj Cerar po vzoru Madžarske raje ne postavi visoko in dovolj trdno jekleno ograjo. Kdo ga pri tem ovira? Premier varuje svoje državljane ali kakšne druge interese?

Foto: epa
Migranti na poti iz Beograda proti Zagrebu, nato v Slovenijo. Foto: epa

Slovenska vojska finančno podhranjena, ni denarja niti za naboje, kako lahko varuje državljane?
V Slovenski vojski za naše fante, ki so pripravljeni pogumno braniti državo, primanjkuje celo osnovnega streliva in hrane, vendar pa ne primanjkuje denarja za Zvezo častnikov Slovenije. Med leti 2003 in 2016 je ta prejela kar okoli 2,5 milijona evrov. Obenem v Slovenski vojski ni denarja za popravilo zastarele in pokvarjene opreme, primanjkuje pa celo nabojev, kar vodilnih ne ustavlja pri tem, da si ne bi izplačevali visokih honorarjev. Kaj to pomeni za našo varnost v primeru, da migrantski kaos povsem uide izpod nadzora?

Spomnimo se samo obračunov z migranti iz preteklosti. Od popolnoma uničenih vlakov, vagonov in avtobusov, do pretepa pred barom Parlament. Do pretepa ko sta dva migranta tretjega tako pretepla, da so ga morali odpeljati v bolnišnico. Pri nas so zaenkrat bolj kot migranti nevarni sicer levičarji, ki s katanami in oboroženi do zob paradirajo po ulicah. Če pa Slovenija postane žep za migrante, pa se lahko situacija kaj hitro obrne.

Na nevzgojene migrante je opozarjal tudi župan Zavrča Miran Vuk, ki je migrante označil za divje horde. Migranti so za sabo v njegovi občini pustili neznosno razdejanje, od smeti pa vse do lastnih iztrebkov kar povsod naokrog.

Poleg tega z migranti pride tudi nevarnost, od bolezni, ki smo jih v Evropi že uspeli iztrebiti, a se z migranti vračajo, pa vse do nasilja. Več o tem si lahko preberete tukaj: Maročan v Ljubljani napadel uličnega glasbenika

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

RTV podprla Milosavljevića, namesto da bi podprla svoje novinarje

RTV Slovenija se je v sporu Marka Milosavljevića in...

Sprejet migrantski dogovor med Italijo in Albanijo

Albanski parlament je odobril migracijski dogovor z Italijo, po...

Košarkarska zveza Slovenije pred tekmo prepovedala izraelske zastave

V nedeljo, 25. februarja, bo v okviru kvalifikacij za...

Novo mesto: Najboljši športniki prejeli županova priznanja

Tradicionalna že 38. prireditev Športnik leta je potekala v...