fbpx

Nov napad v Ljubljani: Pijani Afganistanci vdrli v sobo in ga mučili

Foto: Nova24TV/B. O.

Da je v Ljubljani vsak dan bolj napeto, ne dokazujejo le pripadniki radikalne levice, ki so v soboto skupaj z Milanom Kučanom na proteste prišli oboroženi in zamaskirani. Ponoči s sobote na nedeljo se je namreč zgodil nov napad skupine pijanih migrantov.

Kot smo izvedeli iz zaupnih virov blizu vlade, je skupina migrantov hudo pretepla eno osebo. Na kraj dogodka je prišlo več policijskih patrulj ter reševalci. Eno osebo so reševalci odpeljali z reševalnim vozilom.

Policija incident potrdila
Za uradno pojasnilo, kaj točno se je dogajalo, smo se obrnili tudi na PU Ljubljana. Policisti so bili v soboto ponoči obveščeni o dogodku na Karlovški cesti, kjer so trije državljani Afganistana, ki imajo priznano mednarodno zaščito, pretepli moškega, prav tako Afganistanca. Vsi so bili naeuradno stari okoli 30 let, torej ni šlo za otroke ali mladostnike. Incident se je zgodil v prostorih, kjer bivajo, do pretepa pa je po podatkih policije prišlo zaradi spora in vpliva alkohola.

Kot smo uspeli neuradno izvedeti, so napadalci nasilno vdrli v sobo žrtve ter ga začeli pretepati, med drugim tudi z leseno palico.

Poškodovani je bil z reševalnim vozilom odpeljan v ljubljanski Klinični center. Po podatkih policije je utrpel lahke telesne poškodbe po celem telesu. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in preiskavo v zvezi s sumom storitve kaznivega dejanja nasilništva. Nobenemu od udeležbnecev ni bila odvzeta prostost, saj za to ni bilo zakonskih pogojev, so sporočili s PU Ljubljana.

Na predsednika vlade Mira Cerarja smo naslovili vprašanja, zakaj javnosti prikrivajo tovrstne incidente. Odgovorili so, da je omenjeno vprašanje v pristojnosti policije.

Drugi incident migrantov
To je sicer že drugi večji incident, ki se je zgodil v Ljubljani. Spomnimo. Pretekli teden je skupina pijanih migrantov razgrajala pred parlamentom. Želeli so namreč vstopiti v Parlament pub, lokal, ki se sicer nahaja pred Državnim zborom.

Varnostnik jim ni dovolil vstopa, zaradi česar naj bi eden izmed migrantov grozil z nožem. Ko je prišla policija, je del skupine migrantov že odšel, del pa jih je policija popisala. Kljub alkoholiziranemu stanju in izsiljevanju varnostnika pa jih na treznjenje niso odpeljali.

Nina Knapič