Nov primer nestrpnosti nad katoličani – vandali popisali stolnico v Celju

Foto: Župnija sv. Danijel

Že pred časom sta se kot tarča napadov znašli ljubljanska stolnica in ljubljanska frančiškanska cerkev, tokrat pa so vandali svoj nestrpen izbruh doživeli še v Celju. Tamkajšnjo stolnico so popisali z žaljivimi napisi in znaki. 

Stolnica sv. Danijela v Celju je bila ponoči tarča napada nestrpnih vandalov. Na njene zidove so zapisali več kletvic in popisali celotno pročelje cerkve. Cerkev sedaj pokrivajo izrazi, kot so ”prasice”, ”kurbe” in ”satan,” kar je vidno tudi na fotografiji, ki smo jo prejeli v uredništvo.

Kot smo na našem portalu že pisali, pa ne gre za prvi primer izpadov nestrpnežev zoper cerkev. Marca so skrajneži popisali stolnico v Ljubljani, kamor so napisali ”cerkev, marš iz moje maternice”, le nekaj dni kasneje pa so napadli še frančiškansko cerkev, kamor so zapisali ”RKC ven iz naših vagin.” 

M. G.

 • sprehajalec

  Glede na sleng na napisih, bi rekel, da gre za socialistične penzionerje. Stara šola torej “Prasice, kurbe”. Te tudi najbolj župnik moti, ker se jim bliža zadnja ura.

  Uporaba besed se očitno razlikuje od napisov na stolnici, kjer je šlo za feministke iz Roga, ki so želele provocirati.

 • Viktorh

  Pač posledica komunistične indoktrinacije…

 • xtc

  Ti napisi niso nobeno presenečenje saj je sovraštvo do RKC in vernih ter;nekomunistov pravzaprav tudi agenda vlade in levih strank in je celo še javno promovirano na Rtvs in še kje:

  • Nata

   + + + + + + + + + + + + + + +

 • Darth Vader

  a bodo đamijo tudi kaj pografitirali? :) al se bojijo, da jim bo kdo odsekal glavo alpa roko?

 • cploger

  Potrpljenje, počasi… Slej kot prej bodo dvignili glave, takrat pa rez.

 • Antonius

  ‘küčanova multi kulturna skupnost bo zlahka sodelovala z “uvoženo” iz šeriatarskega orienta!

 • PUPA

  Zanimivo bo, ko bodo avtorji teh podpisov, se podpisovali na jankovičevo đamijo. Pa, da vidimo koliko jih je v hlačah. Lahko njim, ker naš Bog odpušča in uči odpuščanja zlasti vsem neprištevnim, Malo težje bo podobno izražanje proti Alahu in njegovim oznanjevalcem ter častilcem. Ti ne odpuščajo temveč poplačajo desetkratno tudi v težjih oblikah kot smo videli v Parizu- CHARLIE.

 • bojan

  V Celju je koliko vem ogromno musličev … tak da danes po stenah … jutri so že lahko na vaših vratih … in to se bo vsekakor začelo …

  • Viktorh

   To ni početje muslimanov!!

 • Duhec

  Adijo pamet

 • Banda pokvarjena.
  Kje je varuhinja Nusdorferjeva človekovih pravic, kje je bivši varuh čl. pravic Hanžek……. bodo izdavili kakšno besedo v zaščito domačega naroda ????
  Kaj pa Pahor, ki se je slinih v predvolilni kampaniji, da je šel na Sveto Goro ????????
  Kdo to kraca po naših verskih spomenikih…….. ? Muslimani ????

  • stajerc5

   Na zalost so to kleni slovenci, verjetno ze pravnuki bivsih herojskih, hostnih skrivacev in Teharskih klalcev! Taksna je slovenska dediscina, tako doma in tako v solstvu!!!

 • dob

  Ko so napovedovali možne nevarnosti terorizma ob dogodkih nogometnega prvenstva v Franciji, niso mislili na spopade domačih in tujih navijačev. To jih je presenetilo!

  A ko odpreš televizijo, zdaj z vseh strani špricajo novice o uporih študentov, mladine, splošnega nezadovoljstva z oblastjo po vsem planetu. Kar naenkrat in na videz nepovezano.

  Civilizacija je organizirana norost.
  Dokler jo organizira na način, da je v tem prepričljiva in da generalno le dela prav, čeprav sem ter tja kaj izpusti, ljudje verjamejo, da stvar funkcionira. Kjer pa ne, pa malo posiliš.

  Materija vse to do neke meje prenese, potem pa ravna enako, kot vsak material pod obremenitvijo. Materiali poznajo koeficient razteznosti, toliko zmore, več pa ne. V nekem momentu se ne povrne v prejšnjo obliko. Izgubi elastičnost.

  Družba svoj koeficiente nategovanja pravkar spoznava. “Elastičnosti”, in z njo prilagajanja, je zgleda konec.

  Ubogi muslimani pojma nimajo, da so muslimani eni drugi in ne oni.

  • soc

   Občasno grem zadnjih trideset let v Benetke za dan, dva. Občudovat Človeka, ki je za preživetje in njegovo nadgradnjo ustvaril kamnito mesto na kolih v času, ko ni bilo mehanizacije, ni bilo socialne države, Bog je bil prav tako otipljiv kot smrt. Ko ni bilo prevlade ali uradnega obstoja, celo posvečenega obstoja, drugače seksualno usmerjenih, ko ni bilo Mesecev in rakovo razraščenega aparata Države. Celo v Serenissimi. Kjer so brez milosti odstranjevali človeške glodalce.

   Danes isti evropski pomehkuženi človek (mala začetnica mu pristoji) živi le zato, da v čim manj bolečinah in s čim več low cost užitki umre. Klavrno se sliši, a primitivni animalični islam je zanj pravična Božja kazen.

   Priporočam Benetke sredi novembra. Takrat ti zidovi sporočijo svojo zgodbo in te napolnijo z močjo svojih graditeljev.

   • dob

    Hvala za tole, soc! Je ob pravem času in je zelo dobrodošlo.

    Zadnjič mi je prijateljica po mejlu poslala fotografijo kipa Perzefonina ugrabitev, Lorenza Berninija. Kip narejen leta 1621, ko je Bernini imel samo 23 let.
    Vidni so detajli pritiska prstov na koži telesa in stegen, solze mi pritečejo iz oči, ko to gledam. Iz trdega materiala je kipar naredil mehkobo.

    In zdaj bo ena horda islamistov prišla sem nam solit pamet, izbrisat stoletja trpljenja, da je ena kultura lahko nastajala in učila ljudi. Mukoma, z umiranjem, u ustvarjanjem, s kljubovanjem svetu in njegovi zaostalosti, z uporom proti vsem oblikam diktatur Teme nad človeškim duhom?

    Naj naredijo kaj podobnega, če znajo, naj ustvarijo, kot so naredili Bernini, Michelangelo, Da Vinci. Da bo videti njihovo človeškost in hrepenenje in željo po svobodi človekovega telesa.

    • soc

     V solidni vojaški diktaturi (kjer ni razumevanja za desetine perverzij in deviacij človeške duše) bi bile stvari preprosto rešljive. Bojan Štih, partizanski fanatik in oče moje čudovite razseljene prijateljice, je dojel razpad etike in smisla v družbi izumetničene zlagane sociale, preden je zapisal svojo zadnjo knjigo, zgrožen nad vdorom Balkana v Slovenijo. Ob smrti generalissima Franca je obdal stanovanje v črno in prižgal sveče…

     Pa balkanski primitivizem, ki ga imam možnost srečevati tako pogosto tam in doma, ni nič v primerjavi s predcivilizacijskimi pogledi hord, ki so povabljene vdrle na tla mojih prednikov petdesetih generacij.

     Počasi me mineva bes, ostaja žalost. Na rovaš mojih otrok, sam bom odšel pred sesutjem dediščine tisočletij. Upam.

     • dob

      Deliva enako žalost.

   • rubec

    Greš z vlakom? Sam sem parkrat šel z njihovimi taksiji od letališča do benetk po morski strani vendar mi je taka vožnja predolga. Je pa pogled na mesto res drugačen.

    • soc

     Kakor kdaj, najlepši so bili prihodi z ladjico z Istre v zgodnjih osemdesetih še na Riva dei Schiavoni, potem pa par sto metrov peš do Sv. Marka in naslednjih par sto, da se izgubiš množicam gor proti severu in v relativno samoto. Tja, kjer ni več hord, kjer ni več gostiln za tujce. V zadnjih desetletjih pa glede na prihodke – v debelih letih z avtom v garažo na otoku in z vodnim taksijem do hotela, v suhih z avtom do Mešter in od tam z vlakom na dnevno pohajkovanje preko kanalov. Pogled na Benetke in svetega Marka tudi z vaporetta recimo s Torcella je enkraten.

     • rubec

      grazie

 • Duhec

  Verjetn je pa to delo ateistov… sej, kolk otrok se pa dons še krsti???

  • Zelo veliko. Najbrž si niti ne misliš. seveda so to otroci slovenskih staršev, ki se mogoče že utopijo v titovih multikulti. Tudi on je klical Boga na pomoč, ko se je čas iztekal.

 • resnicaboli

  Štrukljeva kumrofška šola vzgaja takšne kadre žalostno a resnično.

 • ferdoperdec

  To je produkt rudečega vpliva na vseh področjih, ko jih pa kuzla liže pa vsi župnika kličejo, da bi se zadnjo uro še spovedli in dobili odvezo pred vstopom v nebesa….napaka, njihova pot vodi v pekel, tam bodo kurjači….hehehe, da jih vidim korenjake kdo se bo upal skloniti in naložiti peč!!!!

  • stajerc5

   Ne ga lomit, za pripogniti se, bo prav dolga vrsta cakajocih…

 • Lokomotivführer

  To je prikaz kulture, izobrazbe, šolstva in nespoštovanja lastnine. Sicer pa ima dolgosivec v odjavni špici Studia city prikaz pisanja grafita, kar je neustrezen vpliv na formirajoče ljudi.

 • indijanka

  Vandalizem je posledica permisivne vzgoje. Tile grafiti niso delo druge vere, niti tistih brez vere, rdečih, rumenih..To je delo razvajenih otrok, ki niso nikoli odrasli in se jim z odgovornostjo v življenju ni bilo potrebno nikoli soočiti. S posledicami svojih dejanj. Če jih starši in šola niso naučili spoštovanja samega sebe in sveta okoli sebe, bi jih morala to naučiti družba. Je pa res, da je edino pravo učenje, učenje z zgledom. Torej, je tole za nas nerešljiv problem.

  • Tudi leskovka bi bila vzgojna, a kaj, ko bi jo najprej potrebovali njihovi starši.

   • indijanka

    Jpp..pa politiki, gospodarstveniki, šolniki…dolg je spisek.

    • von Rhein

     Več kot pol telefonskega imenika.

    • Janko Gedlička

     Leskovo grmičje bo treba zakonsko zaščititi

   • Janko Gedlička

    Pazi se varuha otrokovih pravic.

  • drzavljanslo

   Se delno strinjam. Mislim pa, da je to vseeno posledica izjemne ideološke “rdeče” prežetosti družbe. Ta ideologija je psihično pohabila povojno generacijo (2.SV; zanimivo, da so še živeči njihovi starši bistveno normalnejši) in se še vedno zelo perfidno vsiljuje skozi šolski sistem in medije.
   Starši, ki imajo oprane možgane s komunistično ideologijo bodo napačno vzgajali otroke tudi, če njihova vzgoja ni permisivna.

  • Peter

   Levičarjem se trga, orgijajo v svojem opijanjenem zmagoslavju, nihče jim nič ne more, karkoli naredijo njihovi mediji, tožilci sodstvo skrijejo pod preprogo, vse, kar je proti desnim je dovoljeno in sprejemljivo.
   V prejšnjem režimu so vsaj vedeli, kje je meja, zdaj tega ne poznajo več.

  • janez.pokoncni

   Razlogi so zelo globoki, celo filozofski ampak primarni je zagotovo ta, ki si ga navedla. Seveda se postavi vprašanje, zakaj je temu tako?
   Na prvem mestu so starši, to je dejstvo AMPAK, ker so (ne posplošujem, tema pogovora so vandali) sami “premaknjeni”, so otroci posledično še bolj “premaknjeni”.
   Ker je dan razdeljen na 3 dele (8/8/8) lahko staršem pripišemo “krivdo” za najbolj bistvenih 8 ur. 8 ur dajmo na “konto” spanja, ostane šola.
   Starši so opice, od opice ni za pričakovati drugega kot malo opico, a lahko bi se ta mala opica vseeno spremenila v kaj drugega s pomočjo šole, v kateri sam, zraven splošne popolne odsotnosti temeljnih vrednot, vidim največji problem.
   Namreč. Šolam so zadnje vzgojne funkcije dokončno vzeli s t.i. Gabrovo “reformo”. Učitelji (nič krivi!!!) nimajo več nobenih vzgojnih vzvodov in funkcij. Tako so otroci opic dejansko prepuščeni samo staršem – opicam in obsojeni na to, da bodo tudi sami opice.
   Nikogar nočem žaliti in tole bo zvenelo zelo grobo. Kdor ima majhne otroke, lahko že kar dobro prognozira prihodnost ostalih otrok. Samo starše je potrebno opazovati.

   btw.,
   Tudi status socialnih problemov se pri nas dobesedno deduje, kot se dedujejo aristokratski nazivi.

   • indijanka

    Strinjam se s teboj glede šole. Pa, vendar. Starši nimajo več realne slike o svojih otrocih. Ne pustijo jim odrastu, ne pustijo jim učenja. Sanjajo, da so popolni. Izdelujejo njihove plakate, plačujejo drage inštrukcije, ker morajo njihovi otroci za vsako ceno zaključiti šolo, ki so jim jo vsilili. Otroci tako izgubijo samozavest in mislijo, da ničesar niso sposobni. Z otroki se kitijo, ne razumejo pa, da vse kar jim morajo nuditi je ljubezen in varnost in seveda zgled. O šolnikih ne bom niti zgubljala besede. Ker ta problem predobro poznam, ker me obdajajo in izgubljajo upanje.

    • janez.pokoncni

     Sploh ni debate. Na prvem mestu so starši, tu ni dileme. Glede na to, da otroci preživijo 1/3 budnega stanja v šolah, bi morala biti tudi šola pri vzgoji izjemno pomemben faktor, a je v bistvu ničen. Poudarjam. Učitelji zato ne nosijo nobene krivde. Še več. Tudi učitelji so postali veliki, povsem brezmočni siromaki, ki nimajo popolnoma nobene možnosti obvladovati otrok drhali.

     btw.,
     Sam sem vedno rad poudarjal moje stališče glede morebitnega incidenta v šoli. V kolikor bi se zgodilo, da bi učitelj izgubil živce in se fizično lotil katerega od mojih otrok (focn, lasanje, itd.) bi sam takoj odšel v šolo k učitelju samo z enim namenom. Da učitelja potolažim in povem, da absolutno ne bo nobenih prijav z moje strani, obenem bi se mu zahvalil za vzgojne “batine” in opravičil v imenu otroka (on bi se potem učitelju sam še 100x) za njihov razlog, ki pa bi bil doma deležen orng pranja možganov in tudi riti.:)

     • Janko Gedlička

      Joj, si korajžen, ker si tako aufrihtik.

    • soc

     Dva primera ti naštejem.

     Morda moj prvi. Otroci mi zamerijo, ker sem jim šolo v celoti prepustil. Pa vozil na tenis, jezike, omogočal skupne ***** hotelske počitnice poleti in pozimi… To se pozabi, važno je, da se nisem tako kot nekateri poblazneli starši boril za višanje njihovih ocen v šoli. En otrok po mastersu dela v hotelskem biznisu, drugi se po diplomi (ker mu nisem mogel omogočiti mastersa v Kanadi, kjer je blesteče zaključil tretji letnik) ukvarja kot s.p. s čisto tretjim poklicem. Oba sta se za vse poteze odločila sama. In se bosta vnaprej, očitno.

     Drugi je primer ljube mi sošolke. Njena mati v CK ZKS, ime iz časopisov. Noben sošolkinih sinov ni kazal nekih velikih talentov (razen smučanja, kjer sta ju ati in nato klub naučila skoraj popolnosti). Mati je opustila zagotovljeno kariero do ministrice za zdravje, skupaj z možem sta naredila čudovitega zdravnika specialista in pravnika, odlična pianista… O vsem v njunem življenju odloča mati.

     Kaj je bolje za otroka? Ljubezen, varnost kot default, ni dvoma. A kaj ob tem?

     • indijanka

      Uspeh v življenju niso dosežki ampak mir v srcu. Vsak otrok potrebuje meje, da se počuti varen in vsak otrok lahko le sam poišče tisto kar želi. Prihajam z valete. Ponosna sem na sina. Sam je najbolj ponosen na svoj športni pokal. Spomnim se njegovih solz v nižjih razredih, ko so ga kot zadnjega izbirali v ekipo. Ponosna sem na njegovo vztrajnost in delo, ki ga je vložil v to. Na vzpone in padce. Zdaj odhaja na gimnazijo. Pogrešala bom njegovo dihanje, ko bom zvečer prebirala pravljice hčeri in njegov jutranji objem. Še naju čaka dolga pot, da bo odrasel. Vseeno mi je ali bo zdravnik ali hišnik. Upam, samo da ga bom naučila, kaj je sreča. Ta trenutek je odšel na pozabavo. Objel me je in se zahvalil za “letanje”, ki sva ga imela zaradi valete. Zajokala sem.

     • indijanka

      Srce, duša, razum. Torej, ljubezen, varnost, vrednote. Svobodno srce in razum. Prebrala sem, da sta sinova samostojna. Torej si svoje delo dobro opravil. Sprašuješ me pa o tistih večnih dilemah. Kaj si moj otrok želi in koliko zmore? Ter kako sprejeti samega sebe? Te odgovore boš našel v svojem srcu. Pojma nimam, kdo si. Zato ti lahko samo povem, kako sama rešujem situacije. Ljudje delujemo po sistemu ogledala. Tisto, kar opazimo pri drugih, je največkrat tudi naša pomanjkljivost. Ko rešujem svoje pomanjkljivosti, z zgledom učim tudi svoje otroke. Sama se že nekaj časa posvečam besedama Rada bi. Pa, vsak dan se pred pravljico zahvalim za vse, kar mi je življenje namenilo v tistem dnevu. Jpp..hvaležnost. To mi je prvo prišlo na misel, ko sem brala tvoj komentar.

  • Antonius

   Tudi svetovno priznani pediater Benjamin Spock je proti koncu svojega življenja spoznal, da v izjemnih primerih vzgoja brez šibe čez rit, ne da zaželenih rezultatov.
   Vsakdanja mizerija staršev, družba, zgled, zlorabljeno šolstvo in ‘küčanove koalicije za povrh, slabo nam sproti pišejo!
   Pogled v zrcalo, obubožano denarnico zaposlenih in brezposelnih bo morda volivce prisilil, da se enkrat zares osvobojeni vseh tv priporočil, zanesejo na izkušnjo s kleptomanskimi vladami in svojo pamet.
   Na daljši rok se mi zdi problem mladih rešljiv, če se bodo tisti, ki imajo vzvod vpliva na oblast na naslednjih volitvah bolj premišljeno odločili.
   indijanka, ne dovolim si, da bi me leta in preživete izkušnje s kleptomanskimi komunističnimi oblastmi, spravile ob ves optimizem, zato verjamem, da se bodo zgodile volitve, ki jih čakam.
   Upanje, pa zadnje, pa to.

   • indijanka

    :) to je prvi korak. Spremeniti dušo družbe bo pa zahteven projekt.

   • janez.pokoncni

    Veliko nas deli to mnenje in tudi sam polagam upanje v volilno zmago normalnih struj. To je edina možnost za premik k normalnosti.
    So pa levica in razne stranke, ki se v imenih kitijo z nazivom “social”, naredile pravo štalo iz cele Evrope. Vasi še nekako funkcionirajo, mesta so grozljiva.
    Par dni nazaj sem bil nekaj dni pri kolegu na Dunaju. Razmere niso takšne, kot jih tu in tam za kakšno večje mesto opiše Nova24, ampak 10x hujše. Ga skoraj ni več junaka, ki bi si upal ponoči sam narediti “giro” po centru Dunaja, da se o ženskah ne pogovarjamo.
    Zraven krize in dekadence družbe, ki je posledica zgoraj omenjane politike zadnjih desetletij, so se razmere zaradi migrantov v zadnjem letu dni še drastično poslabšale.
    Nas v Sloveniji je precej strah, Dunajčani so skoraj vsi že “pokakani”.

    • Antonius

     “Lagodno življenje zavito v nadpovprečni osebni standard je evropskim politikom skisalo naivno pamet.”, sem zapisal na temo problema vsiljenih šeriatarjev blizu nudistične plaže v Nemčiji. K skisanim sodi seveda tudi küčanova politikantska oligarhija, ki kroji in s šeriatarji ogroža naš zavoženi slovenski vsakdan. Slovenija je že z neprilagodljivimi Jugo muslimani prenaseljena in kulturno ogrožena.
     Zakaj pa se oglašamo na tem portalu, če ne zato, da komu z zdravim firbcem razsvetlimo pot k spoznanju, kdo in kaj so küčanovi novi obrazi, kdo na desnici so prevarantski desničarji, zakaj so volitve in čemu so namenjene.
     Pred 25 -timi leti ste osamosvojiteljsko z orožjem v roki svoj del hrbta že podstavili za naš osamosvojeni vsakdanji jutri, zdaj nama in vsem enako mislečim ostaja še drugačne vrste napor, da se OSVOBODIMO tistih, ki so skurili naše arhive, nam vsak dan ugrabljajo pravno državo, lažejo preteklost in ropajo prihodnost Slovenije.
     Judje so po II. vojni Pravičnikom hvaležno izrekli priznanje z besedami: “Kdor je med vojno rešil enega Juda je rešil vse”! (Zelo globoko sporočilo)!
     S tem sporočilom v mislih se jaz, z vami in vsemi dobro mislečimi trudim z našimi volivci, za naše volivce in vse dobro misleče Slovence, državljane Slovenije.
     Janez, ni ga hudiča, da nam ne bi, morda že v kratkem, uspelo!

  • Fritz

   Moj odgovor na tovrstne grafite bi bila lahko naslednja pravljica:
   Rdeča kapica gre v gozd in sreča volka. “Volk, zakaj imaš tako velika ušesa?” “Rdeča kapica, zato, da bolje slišim!”
   “Volk, zakaj imaš tako velike zobe?” “Rdeča kapica, zato, da lažje jem!”
   “Volk, zakaj imaš tako velike, izbuljene in krvave oči?”…”Izgini, Rdeča kapica, a ne vidiš, da “serjem”….enostavno serjejo brez razloga proti napačnim…

  • Janko Gedlička

   Dandanašnji pa se smatra, da je tisti, ki se ne strinja s permisivno vzgojo, omejen zadrtež.

  • Janko Gedlička

   Pa, saj se ne packa samo po cerkvenih zidovih. Packa se na splošno v družbi. Ko prideš na vlak, vidiš mlade, ki povsem „normalno“ neprizadeto počivajo tako, da položijo svoje noge s čevlji na nasprotni oblazinjen sedež. Toda ali se ne dogaja isto v celotni družbi, tisti, ki tako „polagajo čevlje“ največ „potegnejo“ zase. Za druge jim ni mar. Ta permisivna vzgoja vodi vsakega posameznega „vzgojenega“ osebka k dojemanju – pa če tudi podzavestnem – da je on center vesolja in da je njegova dobrobit gibalo vesolja. Iz tega se razvije tisto, kar so vedeli že stari modreci, da je človek človeku volk.

 • Lovro

  kar smo vzgpojili, to imamo.
  Stene niso popisali (ali pač??) starci in stare mame , ampak naši nadebudn i otroci.
  Kdo je za to kriv?
  Odrasli……………… ker so dopustili, da se državljane desetletja vzgaja v proti veri, proti cerkvi!

  • stajerc5

   Na zalost ni to samo vzgoja proti cerkvi, ampak vzgoja proti kakrsnemukoli samostojnemu razmisljanju. S tem postanejo osebe vodene kot ovce. Na zalost je to se vedno najbolj primeren izraz…

  • Johan

   To je naredila mafija !

 • južnificirana_si

  posledica bordelTV indoktrinacije

 • dr Janez Sveti

  “Kjer o osel valja, dlaka ostaja!” Ljudska modrost
  Dr Janez Sveti genij

 • drzavljanslo

  Slovenski narod je psihično bolan in se iz tega razloga, odkar je odvisen sam od sebe, ne premakne nikamor v pozitivno smer (ne obsoja kraj, nima aktivnega mnenja o politiki in strankah, v lastni državi se vede kot hlapec, gradi za lasten denar stanovanja tujcem medtem ko otroci odhajajo s trebuhom za kruhom v tujino..). Se ne čudim, da je vedno v zgodovini nekomu hlapčeval.

  • von Rhein

   Od hlapčevanja v času Avstro-ogrske je bila edina škoda smrt vojakov na frontah.

 • antimur

  Večina teh omejenih vandalov je po vsej verjetnosti pritepencev, ostali so moralno deformirani sinovi in vnuki krvnikov iz povojnega časa, predvsem pa drogerašev, ki jim levaki vseskozi držijo štango.

  • Johan

   To so plačana jugovina !

   • Viktorh

    …da plačanci so, ampak plačanski slovenskih levih fašistov..

 • Johan

  Ortodoksna levica in njeni sfingerji-plačanci rušijo Slovence !

 • MEFISTO

  Kjer osel leži,
  dlako pusti.

  • indijanka

   Beli in Temni Mag. Moja večna dilema. Kateri je kateri?

  • Viktorh

   …to pa je tudi slovenski pregovor…

 • totex39

  To je delo levičarskih in islamskih vandalov.

 • von Rhein

  Ker jih nihče ne prosi za avtograme se sami odločijo kje se bodo podpisali.

 • rubec

  Napačna vzgoja staršev. Namesto da bi te mladiče zvlekli na prvo obhajilo bodo raje počakali da bo raketa za Bežigradom fertik. Potem bodo šli skupaj tja in prejeli prvo razstrelivo.

  • Peter

   Obenem pa še na kalamare, no.

  • dob

   HAHAHAHAHAHAHAHA!!!!

  • Janko Gedlička

   Tole pa pove več kot cele pole popisanega besedičenja. Pa človek ima možnost, da se še nasmeji, čeprav nekoliko kislo.

   • rubec

    Hvala Janko. Ponižno.

 • Peter

  Zakaj te izraze kulture levičarjev prekrivate z barvo?
  Pustite jih, naj nas ves čas spominjajo in opominjajo na kulturo, s katero imamo opravka. Na kulturo, ki je pripravljena sprejemati tujce, jim ugoditi v vsem in jih razumeti, obenem pa sovražiti pripadnike svojega naroda, ki si upajo biti drugače misleči.

 • soc

  Ne gre za vandale, gre za ljudi, ki zelo dobro vedo, kaj delajo, članstvo v Zvezi borcev je zaneslijvo. Tako kot starost bistveno manj kot iz tega pričakovanih 80+. Paravojaška komunistična formacija in excelsis v letu 2016 in v EU…

 • Peter

  Sicer pa, rajtam, da gre za dobro zakrito psihološko vojno.
  Tja, kjer piše o prasicah, naših dragih gostov iz tujine (unzere libe geste) gotovo ne bo, no.

  • Nova24TV Mod 2

   Izogibajte se vulgarizmom/prostaškosti. #prasice

   • xtc

    Moderator?
    Slika _prosim;nič razburjanja:

   • Aton

    Nikakor ne morem izbrisati slike…

 • domovina mili dom

  To so verjetno anarhisti iz celjske ekspoziture Rog. Ja, te njihove podpise obdržati v javnosti. Naj bodo v opomin tistim, ki hodijo k mašam, pa volijo levake.

 • svatne

  tokrat pa so vandali svoj nestrpen izbruh doživeli še v Celju. ???? Očitno smo bralci doživeli izbruh zanimivega izražanja.

 • samsara

  Bodo gimnazije peljale na ogled delovanja multikulturnih skupnosti?

 • Bogdan Binter

  Kakršen koli vandalizem, ki ga prinaša balkanska srenja ob podpori islamizacijskih podpornikov, je za nas Slovence nesprejemljiv. Kamere ima policija povsod, le pogledati mora nanje…pa jih ne, ker jim to verjetno nedovoli sedanja levičarska politika…., s Cerajem na čelu. ! Žalostno !

  • Viktorh

   “Kamere ima policija povsod, le pogledati mora nanje”
   Včasih pa jih namerno odstranijo…

 • centurion

  ¸Na musli molilnico v Novem mestu pa si ne upajo pisati?

  • garfi

   to so njihovi

 • if

  Avtorji grafitov so dokazali svojo vrednost. So, kar pišejo!
  Drži tudi, da so produkt stanja družbe.
  Slovenija je že v stanju globokega političnega nasilja in drsi v fizično!

  • Janko Gedlička

   Je pa Slovenija že tudi v vse večji duhovni revščini.

 • xtc

  Ja baje pomanjkanje svinjske masti sprošča agresivnost:
  Zato “en Schwinwurffel na dan odžene agresijo stran”:

 • benasi

  Pa kaj vam je? Nimate več nič smisla za kulturo???
  To ni vandalizem, to je levičarsko kulturno izražanje!!!
  Narod kateri kulturno nazaduje, na koncu propade.

 • sunday

  sam upam, da bo nam katolikom tudi prekipelo, da nam bo tega rdečega izzivanja čez glavo – za razliko od rdečih krvosesov mi vsaj vemo kaj je islam!!!

  • Aton

   Pa resno misliš, da imajo islamisti kakršnokoli zvezo z napisi?

 • Usmiljeni

  Ha ha ha, pa kaj ima to z levičarji, Rogom, Murglami in Udbo?. Gre za zdolgočaseno mularijo, čeprav ne izključujem kakšne zamere do RKC zaradi raztrganega anusa. Tudi v “svinčenih časih” so se pojavljali grafiti proti oblasti in avtoritetam, zdaj pač vsak razmišljujoč mladostnik spozna nasprotnika v klerofašističnih polpismenih kmetavzih in RKC kot poslušnem hlapčku bolnih blodenj JJ in njegovih oprod. Da se razumemo, dejanje obsojam.

 • Unikatna

  Tudi, če nisi katoličan…tudi če nisi veren,…se takšnega vandalizma ne gre človek, ki ima vsaj kanček pameti v svoji glavi…to je nekulturna horda…in kolikor vem, nasilje vedno rodi nasilje..tudi strpnost ima neko mejo…dalj časa teptajo človekovo dostojanstvo tem hujši je na koncu upor…

 • cosmosjasnovidec

  Začeti racijo natrpati vso to balkansko nehvaležno sodrgo na vagone v katerih prevažajo živali in štura na balkan kamor sodijo,čeprav je vprašanje ali jih še bodo sprejeli tam ker jih dobro poznajo.

 • Aton

  Napis v skladu s kurikulumom