fbpx

Nova Gorica: Na smetišču našli truplo, vzrok smrti še neznan

Foto: STA

Obdukcija pokojnika, najdenega na smetišču v kraju Stara Gora pri Novi Gorici, je pokazala številne obsežne poškodbe, ki so najverjetneje nastale pri stiskanju smeti v smetarskem tovornjaku. Vzrok smrti pokojnika, ki se je znašel v smetnjaku, tako še vedno ostaja neznan.

V zvezi z najdbo trupla 59-letnega moškega na območju centra za ravnanje z odpadki v Stari Gori pri Novi Gorici še vedno poteka intenzivna kriminalistična preiskava, nam je sporočil Dean Božnik s PU Nova Gorica.

“Zaenkrat ni mogoče potrditi, da bi katera izmed poškodb izvirala iz drugega dogodka. Kako je pokojni prišel v smetnjak, je še predmet kriminalistične preiskave. Tudi vzrok smrti bo dokončno potrjen po opravljenih preiskavah,” je za STA zapisal Jože Balažic, predstojnik Inštituta za sodno medicino.

Novogoriški kriminalisti pa ob tem nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi razjasnitve vseh okoliščin smrti. Odprto namreč ostaja vprašanje, ali je 59-letnik, čigar truplo so našli v torek, umrl naravne ali nasilne smrti.

“Drugih podrobnosti v zvezi s kriminalistično preiskavo v tej fazi preiskave širši javnosti zaenkrat ne moremo posredovati. Več bomo lahko poročali po njenem zaključku,” so še sporočili s policije.

A. D.