Nova žrtev gora: V severni steni Špika ugasnilo življenje

Vir: STA

V zgodnjih jutranjih urah se je v severni steni Špika v občini Kranjska Gora smrtno ponesrečil alpinist. Kranjskogorski gorski reševalci in dežurna helikopterska ekipa z Brnika so umrlega skupaj z nepoškodovanih soplezalcem prepeljali v dolino, navaja na spletni strani Uprava RS za zaščito in reševanje.

V severni steni Špika na območju Občine Kranjska Gora se je danes nekaj pred 7. uro zjutraj smrtno ponesrečil alpinist. Po poročanju STA je Gorska reševalna zveza Slovenije na svoji Facebook strani zapisala, da naj bi do nesreče v severni steni Špika prišlo zaradi odloma kamenja.

Žal je takih nesreč vedno več, gorski reševalci pa so podobno vrsto posredovanj opravili tudi v četrtek. Tudi Policijska uprava Kranj je pred kratkim poročala o hujši poškodbi pohodnika, ki se je poškodoval zaradi nepravilnega vpenjanja v ferati Hvadnik v Gozd Martuljku. Na območju Prisojnika sta se v četrtek zvečer izgubila dva tuja pohodnika, ki so ju gorski reševalci skupaj s policijskim helikopterjem danes nepoškodovana rešili. Še en planinec pa se je v četrtek izgubil v bohinjskih gorah. Tamkajšnji gorski reševalci so moškega našli in ga pospremili v dolino.

Policijska uprava Kranj je pozvala k večji previdnosti in odgovornosti do sebe in do drugih, “gore niso igrišče, so zahteven in nevaren teren, še posebej, če se jih lotevamo neodgovorno,” so opozorili, poroča STA. Letos je v gorskih nesrečah življenje izgubilo že 20 planincev oziroma alpinistov.

Tanja Brkić