fbpx

Novo v primeru brutalno pretepene mariborske sodnice: Partnerja izpustili, a ostaja osumljenec

Daniela Ružič (Foto: Socialna omrežja)

Po petkovi hišni preiskavi in pridržanju je bil partner mariborske sodnice Ružičeve izpuščen na prostost, a ta še vedno ostaja osumljenec v primeru. Preiskava poteka tako v smeri sodničinega zasebnega življenja kot tudi njene službe.

Kot poročajo Slovenske novice, je PU Maribor potrdila, da so partnerja napadene sodnice po pridržanju, ki je sledila petkovi hišni preiskavi, zdaj izpustili na prostost. Kljub temu ta še vedno ostaja osumljenec. Sodnica Daniela Ružič, ki je v napadu s kijem utrpela hude poškodbe rok in lobanje, se je sicer v bolnišnici že prebudila in ni več v smrtni nevarnosti. S preiskovalci se je pogovarjala, vendar se dogodka ni spomnila. Pridržanje sicer lahko traja največ 48 ur, v primeru utemeljenega suma pa bi policisti partnerja morali privesti k preiskovalnemu sodniku v Slovenj Gradec.

Razlog za brutalen napad bi lahko bilo tudi delo sodnice
Kot je za Nova24TV že prejšnji konec tedna potrdil vir, se je partner sodnice znašel v vlogi osumljenca, ker bi se ta lahko na večer napada vračala od svojega ljubimca. A preiskava poteka v več smereh, saj je sodnica z gospodarskega oddelka okrožnega sodišča odločala v več odmevnih primerih in, kot smo že poročali, bi lahko bila v napoto tudi globoki državi. Vodja službe direktorja PU Maribor Bojan Kitel je za medije potrdil, da “kriminalistična preiskava poteka v smeri sodničinega zasebnega življenja in v povezavi z njenim delom kot sodnice.”

J. Ž.