Na poti v Iški vintgar partizani zverinsko pobili 53 Romov – od tega 25 otrok, nosečnico in mnoge druge, RTV Slovenija pa opravičuje njihovo dejanje kot “preventivno uničenje”

Morišče v Iški. (Foto: Augusta d.o.o.)

Partizani niso prizanesli nikomur – zverinsko so poklali tudi Rome, pokončali so celo njihove komaj rojene otroke. Ampak očitno je za namen “preventivnega uničenja”, kot njihovo sprevrženo dejanje opravičuje spletni portal RTV Slovenija, vse dovoljeno.

Starejši domačini podkrimskih vasi se še dobro spominjajo govoric, ki so takrat začele krožiti, da so partizani ubili okoli 40 Romov. Očitno so partizani v njih in njihovem beračenju prepoznali sovražnike in pobili vse od prvega do zadnjega. Te dni pa se je izkazalo, da so bile govorice še premile, saj je pod streli objestnih partizanov, ki so pravico jemali v svoje roke in čistili “teren”, umrlo kar 53 Romov, od teh tudi komaj rojeni otroci, nosečnica, seveda poleg velikega števila večjih otrok in odraslih. Jasno je, da partizani ob tem niso pokazali niti delčka sočutja. Kakor so Romi umrli, tako so obstali v plitkem grobu na eni izmed njiv v Iški, kraju, kamor sicer v poletnem času zahajajo številni turisti, natančneje v Iški vintgar. A ko bi vedeli, da se tja hodijo sproščati mimo množičnega partizanskega morišča, ki leži tik ob glavni cesti …

Pričakovali dva grobova, odkrili so jih sedem!
Sicer pa tudi Jože Dežman, predsednik komisije za prikrita grobišča, priznava, da so pričakovali kvečjemu dva grobova, odkrili pa so jih kar sedem. Na njivi tik ob stanovanjskih hišah so tako našli tri enojne grobove, dva dvojna in dva množična, skupno to pomeni, da so, vključno z nerojenim otrokom, našli okostja kar 53 posameznikov, ki jim jih je kljub temu, da so bili en čez drugega nametani v izkopane jame, uspelo individualizirati in jih postopoma izkopati.

Krutost brez meja: Umorili nosečnico, enoletnega otroka, malčke, najstnike … 
V enem od množičnih grobišč so našli posmrtne ostanke 12 oseb, v drugem, ki je večji, skoraj trikrat toliko. Natančneje, 34. Ob določanju, koliko so bili umrli stari ob poslednji sodbi, pa so verjetno obnemeli celo raziskovalci: samo 26 oseb je bilo starejših od 20 let (14 moških in 12 žensk), med njimi tudi visoko noseča ženska, za katero predvidevajo, da je bila v zadnjem ali v predzadnjem mesecu nosečnosti. Dve okostji pripadata najstnikoma, starima med 15 in 17 let. Bila naj bi fant in punca. Potem pa šok: med okostji je bilo kar 25 otrok, mlajših od 14 let! V enem od dvojnih grobov je bil pokopan otrok, za katerega so odkrili, da je bil star šele 4 leta, ko je moral umreti. V množičnih moriščih so odkrili še več takšnih žalostnih prizorov: okostje otroka, starega eno leto, dva otroka, stara med 4 in 6 let, 14 otrok pa starih med 7 in 13 let. Nekateri od teh so umrli pod streli partizanov, nad drugimi so se znesli drugače.

V grob so skupaj z neusmiljeno pomorjenimi Romi, ki veljajo v Sloveniji za manjšino in za katero so bili očitno levičarski komunisti prepričani, da jih je treba iztrebiti, pometali tudi njihove predmete, kot so svetinjice, rožni venci, glavniki, celo majhno pikapolonico, ki je očitno pripadala enemu od otrok, nad katerim so se znesli njegovi rablji. Vendar pa s svojo morijo očitno niso bili zadovoljni, ampak so svojo žrtev, ki jim je uspela pobegniti, zasledovali vse do Gornjega Iga. Tudi to Rominjo so neusmiljeno pokončali. Ali so imeli takšen apetit po krvi ali pa jih je gnal zločinski naklep, da očividcev ne sme biti? Tudi policija ta poboj Romov obravnava kot kaznivo dejanje. Odkrili so tudi imena domnevnih storilcev, ki pa naj bi bili po njihovi raziskavi že vsi pokojni. Vsekakor bi imena morilcev morala priti v javnost, da se ve, kdo je pobil del manjšine v Sloveniji.

Rome utišali, ker so se bali izdaje?!
Naravnost sprevrženo pa je opravičevanje tega poboja, ki se je zgodil maja 1942, z besedami, da je šlo za “preventivno uničenje”. Spletni portal RTV Slovenija je to celo zapisal v naslov, verjetno z namenom manipuliranja, da bi tako množičen poboj romskih otrok in odraslih s strani partizanov opravičili z nekim smiselnim razlogom. “Zakaj pa so bili Romi sploh izbrani kot žrtvena skupina? Odgovor leži v njihovem načinu življenja, saj so se partizani, ki so se skrivali, bali, da bi jih Romi lahko izdali in italijanski okupacijski oblasti razkrili podrobnosti o gibanju partizanskih enot,” so zapisali na omenjenem portalu. Partizani naj bi se torej po nekaterih špekulacijah bali izdaje Romov, zato so jih enostavno – utišali.

Po znanih podatkih je na področju Slovenije ob začetku 2. svetovne vojne živelo med 300 in 400 Romov. To pomeni, da so samo v tej moriji v Iški pobili okoli 20 odstotkov celotne romske manjšine.

Marjanca Scheicher

 • Montana

  RTV SLO je rdečerežimska ustanova ena zadnjih realsocialističnih, ki še vedno deluje pod komando Kućanov iz ozadja. O demokraciji pa samo toliko: ko jim prispevki v njihovem spletnem MMC ne odgovarjajo, te enostavno zablokirajo in ni te več! Kljub zahtevi za pojasnilo, tega odgovora zdej že par let nisem dobil.
  Zato sem ogorčen, da moram pod prisilo plačevati RTV prispevek za TV, ki je že skoraj takšna kot ona v Severni Koreji!

 • janez zorman

  To je prava resnica o “Drnovškovi partizanščini” ! Pred mediji so to nebogljeni beduini sredi Slovenije, do katerih moramo biti vsi strpni, ponoči pa Kardeljeve trojke naredijo “red” !

 • Olga_10

  Zločinci! Vsi, ki so člani bande za “vrednote” NOB, na davkoplačevalskih plečih, so njihovi podporniki in posredno zločinci!

 • FORT WORTH

  Preventivno unicenje otrok ???
  Pa, kaj se je dogajalo v tistih kurcevih glavah titoisticnih herojev ???
  In zagovorniki teh talibanov nam danes vladajo ???

 • sprehajalec

  Takrat še ni bilo “ta belih”.

 • Duhec

  In začel se je veseli december… tudi na Novi.

  • Olga_10

   Za svojce žrtev komunistične morije že 72 let – vsak december žalosten! Vprašajte svojce balkanske morije, na primer iz Srebrenice ali Vukovarja, kako se počutijo po tolikih letih od zločina!

   • Steiermark

    Eni se trudijo, na vse pretege, da se takšne novice o herojstvu partizanskih morilcev, ko so klali tudi cigane, njihove otroke, ter ostale, poštene Slovence, nebi razvedelo…..resnica boli!

   • Duhec

    Nism vedla, da vas skrbijo zgoraj v članku omenjeni cigani… al to zbirate glasove?!

    • šumigoj

     Ali mogoče cigan ni človek. Joj, kakšni osebki se tule oglašajo.

     • Duhec

      Za SDSovce ni… pa drugič mal uporab možgane.

     • šumigoj

      Aaaaa, taki so ? Si pa žleht, k hu*dič.

    • tohuvabohu

     Prasica!

    • Soave

     Ali res nisi sposobna kako drugače napisati ?

 • Antonius

  Če ZZB noče obelodaniti imen svojih *borcev*, ki so izvršili pomor nesrečnih Romov, potem so izpolnjeni vsi pogoji, da na zatožno klop postavijo ZZB.
  Vsakogar, ki skriva storilca zločina, zakon preganja kot sostorilca.
  Takoj jim je treba prenehati izplačevati morilske dodatke !!!

  • Steiermark

   Kot izhaja, ob odkrivanju resnic – vedno novih grobov oz. jam na mestih morišč, zločinske komunistične partizanske drhali, bi bilo edino prav, da se tudi tiste, ki so že odšli k svojemu gospodarju satanu in vse ostale, ki še vedno sesajo našo kri – denar, kateremu se nočejo odpovedati, da se jim sodi in se jih obsodi na obešanje za pete, v upanju da jim tako morda pricurlja malo kisika tudi v njihove mini sklerotične možgančke…..Obvzno pa jim je potrebno takoj, ukiniti vse privilegije – tudi penzije….

   • montyamp

    Hej štajemark , imam nekaj zate , saj za druge tudi .
    Poglej v 4 delih od kod so prišle TITOBANDITO gliste :
    https://www.youtube.com/watch?v=jH7xwgB6mWw

    • Steiermark

     Hvala, delno že pogledala, ostalo kdaj drugič….. Sicer pa sem dobro seznanjena s temi resnicami o teh glistah, iz prve roke: mojega očeta, ki je bil 2 leti v lagerju v Sibiriji, kot ujetnik – nemški vojak!

     • Ana Job

      Zakaj govoriš, kot ženska, če ti je ime Andrej in si moški?

     • Steiermark

      ti že veš, ko si zafrustrirana baba, ki si niti srba več nemoreš dobiti…… Ampak pomiri se, z mano neboš doživela veselih uric, ker nisem niti moški, niti lezbijka ampak od rojstva dalje ženska!

     • Ana Job

      Moški po imenu Andrej, lahko bi napisala tudi točni priimek. Nagnjen si k lastnemu spolu, zato se tudi izdajas za žensko.

      POGLEJTE KAJ SI KOMENTATOR STEINMARK RESNIČNO MISLI O SLOVENCIH!

      http://nova24tv.si/sprosceno/zanimivosti/ovkorakal-v-stajersko-prestolnico-razorozil-nemce-in-utrdil-slovensko-oblast-v-mariboru/

     • Steiermark

      da si totalno vtrgana dokazuješ, med drugim, s stavkom: “Nagnjen si k lastnemu spolu, zato se tudi izdajaš za žensko”. Torej, če bi bila nagnjena k , po tvoje (po lastni izkušnji) k lastnemu spolu, torej moškemu, bi morala biti peder… Naj te pomirim, da sem še vedno in samo ženska – torej mi tudi ti, kot lezbijka nisi zanimiva. Zanimajo me samo moški in to pravi moški…… No, ti detektiv, ko si že “ugotovila” da mi je ime andrej, me še pa prosim, seznani tudi z “mojim”priimkom, ki ga sama ne poznam…. No, izgleda da ti bo moral pomagati t.i. joviću, bizantinc, kateri te je tudi o tem “obvestil”….. Bog naj ti pomaga, zdravniki ti nemorejo več!

     • Ana Job

      ⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️POZOR!!!
      POGLEJTE, KAKO N*ACIST STEINMARK ŽALI ZAVEDNE, ŠTAJERSKE SLOVENCE IN JIH ZMERJA S ČISTOKRVNO ŠTAJERSKO RASO, ČEPRAV JE SLOVENIJA NEKDAJ SEGALA DO CELOVCA IN NISMO NOBENI NEMCI!

      http://nova24tv.si/sprosceno/zanimivosti/ovkorakal-v-stajersko-prestolnico-razorozil-nemce-in-utrdil-slovensko-oblast-v-mariboru/

     • Steiermark

      Neuka ignorantska babura, ki ne ve, kje je meja med Koroško in Štajersko! Sicer pa ti, oboževalka raznih četnikov, kot je tisti iz ribje čorbe itak ne veš, kam spadaš in kaj ali kdo si!

     • Ana Job

      ŠTAJERSKI, SLOVENSKI DOMOLJUBI POGLEJTE KAJ SI O VAS MISLI NAC IST STEINMARK!!! ⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️

      http://nova24tv.si/sprosceno/zanimivosti/ovkorakal-v-stajersko-prestolnico-razorozil-nemce-in-utrdil-slovensko-oblast-v-mariboru/

    • Ana Job

     Hrvati 4. del: leto 1991 – 2009 – YouTube
     https://m.youtube.com/watch?v=vfKalckRrZ8

 • Steiermark

  Zelo zanimiv izgvor rdečih idiotov, človeku najbolj nevarnih, da so to storili partizani – zločinci, iz preventive, da nebi tile izdajali….. Zakaj se pa potem Nemcem ni uprvičilo ravnanje z romi, so se morda tudi oni bali “izdaje”? Zakaj se že enkrat za vselej ne utiša te jugokomunajzarsko pratizanske navlake, ki so vedno in povsod, kamor so prišli, povzročali gorje in neizmerno trpljenje domačinov, ter se jih spravi za zapahe, se jim odvzame privilegirane nezaslužene penzije, za morijo, ki so jo izvajali, kamorkoli so uspeli prilezti, predvsem tam, kjer domačini niso bili zaščiteni od Nemcev? Vso golazen zbrati, z njihovimi podporniki vred ter jih pognati v Kočevske gozdove, kjer bodo vsaj medvedom služili z a hrano, če ne samo črvom…..satanisti rdeči!

 • Anton

  http://www.rtvslo.si/slovenija/vlada-zvisala-place-direktorjem-kar-ni-bilo-ne-enostavno-niti-enotno/439243

  ja takle mamo ko nam vlada koalicija sestavljena iz strank večnih populistov SD, DESSUS in stranke modernega moda ups centra

  sarkazem press

  • Soave

   ” Združenje: Ne dvig plač, temveč popravilo krivic ”

   No, vidiš. . . . .dvojna merila. Tudi umetniki so ob ukinitvi tistih pokojnin govorili o popravi krivic, pa ni nič pomagalo. Pa se seveda njihove plače lehko skrijejeo pred današnjimi le teh, ki jim jih sedaj tako velikodušno popravljajo.
   Torej denar je ?? A, seveda, samo za ene.

   • šumigoj

    A, ne veš, da kjer je večji kup, tja se gre še hu*dič usrat ?

    • Soave

     Ja, sej !!! Le zakaj ?

 • pajot

  Bali so se ciganov,bali so se domobrancev,bali so se kmetov,bali so se Nemcev,bali so se Italijanov. Se pravi,da jih je bilo med vojno pošteno strah. Se pa takoj po vojni niso ničesar in nikogar več bali. Dali so si duška in brez strahu pobijali za lepšo prihodnost.

  • tohuvabohu

   Danes se pa spet bojijo, hehe. Anžeta Logarja namreč. Vse, ki se jih bojijo, razglasijo za izdajalce. Nekoč so to bili Cigani, kler in domobranci, danes pa je to SDS. Rdečkarji, kar bojte se, imate veliko razlogov, vse po lastni zaslugi.

   • Soave

    + + + + + + +

  • Soave

   + + + + + +

  • Franc Šink

   Bali so se vsega! Potomci se bojijo še danes.

 • 5-RA

  Ti pobiti Romi so se preživljali z brušenjem nožev, popravilom orodja, marel in podobne reči, niso bili problematični. Govorilo se pa je, da so otroke prijeli za noge in jih z glavo treščili ob drevo….kar pa ni za te rdeče klavce nič novega. Na bruhanje mi gre, ko pomislim, da so kljub svojim gnusnimi dejanjem uživali status herojev in bili deležni vseh mogočih privilegijev začasa svojega bednega življenja. Res me je sram, da ima ta rdeča golazen še vedno vse vajeti v rokah in da moramo živeti pod njihovo taktirko.

  • Steiermark

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++, mene pa ni sram ampak me jezi, da so nas ti klavci in potomci klavcev, tako lepo žejne čez vodo pripeljali. Seveda je pa tukaj odraz naših, večinoma apatičnih ljudi, ki se v strahu, da se ne ponovijo leta ko so gospodarili in mesarili tile iz trebki, raje ne izrečejo oz. sploh ne reagirajo na njihove zločine in njihovo, še danes izvajan genocid nad človeštvom – Slovenci!

 • Lisjak

  Starost najstarejšega prejemnika vdovske borčevske pokojnine je bila septembra 110 let,najmlajšega
  prejemnika družinske borčevske pokojnine pa 22 let.

  • tarantela

   A bi tole malo bolj razložil. se pravi napisal podatke in od kod so. Hvala!!!

  • Soave

   Mene pa zanima po kakšnem zakonu dobivajo te pokojnine vnuki ???????

   • šumigoj

    Tudi mene.

   • tarantela

    Saj ne dobivajo!!!

    • Soave

     Oprosti, od kje pa potem tako veliko število upravičencev ?
     Zanimivo pa je to. da so pred leti umetnike, ki prejemajo izjemno pokojnino dali na pranger. . . . . poimensko so bili objavljeni Delu. Ko so takrat zahtevali še imena borcev, je bila tišina. . . . .

     • tarantela

      Ne vem, od kod ti podatki, ampak drži le, da pokojnine dobivajo partizani, ki jih je malo, vdove po partizanih, otroci pa le, če so bili in so še nesposobni za samostojno življenje. Med prejemniki pokojnine so tudi civilne žrtve vojne; med njimi so tudi invalidi, ki so poškodovani zaradi min, zgrešenih, strelov. primer: otrok , ki je oslepel zaradi mine, granate ali drugega orožja, ali ostal brez roke itd. Ti so pa lahko rojeni v letu 1945 ali prej, lahko pa tudi kasneje, ko se zgodi nesreča zaradi ostankov orožja. Ti otroci niso nič krivi. Organizirani so v Društvo civilnih invalidov vojne.

     • Soave

      Saj dobro veš, koga mi tule mislimo. Zelo konkretno. . . . . .ZZB.
      Samo da pogledamo mladca Klavoro, pa nam je jasno, kako to gre.
      Podatki koliko druge organizacije dobijo jasno povedo, da jih je še vedno veliko.No, zanimivo pa je, da imen ne objavijo. Le zakaj ne ?

     • šumigoj

      Kaj pa tisti otroci, ki so zaradi posledic min umrli pa ne dobi nihče nič.
      Tudi starši niso po njih nikoli nič dobili.

     • luckyss

      Mrtvi ne rabijo denarja….kruto, ampak tako je…
      Za duševne bolečine ob izgubi svojcev pa so vojne odškodnine, ki bi jih morala plačati Nemčija…Ampak takšen denar se običajno “porazgubi”, tako da do upravičencev pride le drobiž, če sploh…

    • Lisjak

     Prosim,da ne govoriš nekaj na pamet!

 • tarantela

  Ne mečite vseh partizanov v isti koš z morilci, niso bili vsi krvoločni zločinci.

  • Soave

   Saj to nihče ne trdi !!

  • sprehajalec

   41/42 so bili izključno trdi partijci in tisti, ki so prišli v navzkriž z novo oblastjo. Južno od Ljubljane so delali revolucijo in gradili sovjetsko Slovenijo.

  • rrrrr

   Drži. Nekaj jih je bilo povsem običajnih zločincev.

 • luckyss

  Zanimivo, kako se obračate za 180 stopinj, ko se prikaže prilika…
  Le od koga ste se ovčke tega naučile ;))
  Običajno namreč ob člankih, ki zadevajo Rome malce ponorite in jih vsaj virtualno streljate in zakopavate…
  Vidite…ravno zato ne zmagujete na volitvah..ker se obračate po vetru in lajate stalno eno in isto povojno pesem…

  • Duhec

   Ja… zdej, ko jim teče voda v grlo, simpatizirajo celo s cigani, ki bi jih drgač utopili v žlici vode. Tko jim pa tud ta zgodbica prav pride, da si naberejo mal točk… vsaj mislijo, da si jih bojo. Pri večini ziher ne…

   • Soave

    Oprosti. . . . brez potrebe si pristavila piskrček.

    • FORT WORTH

     Vedno ga pristavi.
     Tudi ce nic notri ne pade. Hehehe

     • Soave

      Seveda. Važno je, da ” zgago ” povzroča !!

     • Duhec

      Joj no…. a tle ste res same jokice?! Haha…. nič čudnega, da vas pojejo za malco.

  • Soave

   Pa kdo za vraga si ti, da boš lajal na nas ? Kaj si pa že naredil za Slovenijo ? Tule pisariš tako kot mi. Le, da prav malo svoje pisarije podpreš s kakšno tehtno mislijo.
   Pa kakšno trapasto primerjavo si zopet dal . Pobijanje, ali pa pljuvanje po ciganih pa menda ne moreš dati v isti koš ??

   • luckyss

    Opozarjam na nedoslednost tukajšnjih ovc…
    Če v enem komentarju nekdo napiše da so “za pobit” v drugem se pa zgraža ker so jih pobili, je zrel za psihiatrijo ali pa član SDS..ali pa oboje..

  • FORT WORTH

   Ce bi tebi ubili otroka bi bil istega mnenja ???

 • Krtača 20

  Kako pa kej Ahmad?

  • Duhec

   Grims ga lovi po klinikah v Lj… za varnost se mu gre.

   • Krtača 20

    Zmer bl škil. Da ga ne bojo na nevrološki obdržal….

    • šumigoj

     Tam je vaš Ahmad.

  • luckyss

   To s tem brivcem je sramota za pravno državo…tu ni debate..moral bi biti že na Hrvaškem..

   • Krtača 20

    Zaplezal so se. Moral bi se držat zakona al pa ga pardonirat če je že taka želja in zakoni. Neki vmes pa ne gre.

 • resnicaboli

  Je Pahor že naročil krsto da jih bo vse v njej pokopal?

 • AlojzZ

  “Na poti v Iški vintgar partizani zverinsko pobili 53 Romov”

  Konkurenca – oboji so kradli kure istemu kmetu.

 • Commie Disposer

  Zgrešili milčijevo družino

 • Krtača 20

  Kokr kol. Še 50 žrtev več s strani partizanov. Še vedno vodi okupator in domobrančki glede povzročenih žrtev.

  • sprehajalec

   Lažeš. Pojav komunistične gverile leta 1941 je povzročil po najnovejših podatkih smrt 83.000 Slovencev. Ki bi vojno preživeli, če se komunistična gverila ne bi pojavila. Po pojavu Komunistov, so se leto kasneje pojavili Antikomunisti in krvavi ples državljanske vojne z vsemi represalijami se je začel.

   • Krtača 20

    Se prav bi spet rad povedal da so partizani brutalno pobijali ljudi, medtem ko so jih nemci in domobranci nežno eliminirali?

    • sprehajalec

     Ne. Če bi partizani sedeli doma, bi preživelo 83.000 Slovencev.

     • Krtača 20

      Ahahaha. Če nebi blo Tita, nebi preživel noben Slovenc. Sam par farjev.

     • Caetano

      Neumnost. Brez komunizma bi dobili Veliko Slovenijo. Imeli pa bi res bolj premisljen odpor, ki bi ga vodili profesionalni oficirji in ne revolucionarji. In veliko manj zrtev.

     • Krtača 20

      Eh ja ovce. A pa res ne poznate zgodovine? Narod je šel na stran nob in ne domobrancev. Kdo se je pa hotel borit spet za isto bedo in izkoriščanje s strani farjev in pokvarjene oblasti? Zato ste domobranci zgubl. Ljudje so hotl po vojni spremembe.

     • Caetano

      Govoril sem o JvvD. Po vojni so bile v programu demokraticne strani napovedane velike spremembe seveda pa niso sle v smer boljseviskega totalitarizma. Tega narod ni hotel uveljavil se je s silo in manipulacijo.

     • Krtača 20

      Seveda. Če ne bi jo s silo uveljavili domobrančki.

     • Caetano

      Koga bi domobranci s silo uveljavili? Demokracijo? Saj tudi OF je obljubljala demokracijo ampak samo, da zavede narod. Sicer je pa JvvD imela najbolj umirjen pristop. Tudi partizanov nekomunistov niso sovražili, ampak so upali, da se bo dalo z njimi dogovoriti. Verjeli so, da so partizani na Štajerskem ali Primorskem drugačni od tistih v Ljub. Pokrajini in da še niso povsem pod komunističnim vodstvom. To so verjeli še dolgo potem, ko so dejansko že vsi partizani bili trdno v komunistični pesti.

     • Krtača 20

      Sploh vam ne gre iz jezika fašisti, nacisti in domobranci ter ostali takega kova. Neki dromlate o nekomunistih hahaha butlni. In ti bi men neki razlagu. U begne pejt, tam radi poslušajo take. Za nagrado jim dajo pa še kak tablet.

     • Soave

      Pa dej si že enkrat zapomni !! Tvoje znanje zgodovine malo šeoa. Od kdaj so domobranci ???
      Hi. . . . .hi. . . . . . .spremembe so pa bile res velike, ja !! In boleče !!

     • sprehajalec

      Tega “naroda” je bilo do začetka leta 1944 skupaj 6000.

     • Soave

      Oooooooo, dobro se je pogajal, ja !! Predvsem je zabarantal Slovenijo !

     • sprehajalec

      če ne bi bilo Tita, bi preživelo 83.000 Slovencev. lepo sem ti razložil. Ti pa se delaš tošota….

   • luckyss

    Ja, tu imaš podatke…

    Na seznamu vseh smrtnih žrtev med prebivalstvom Slovenije med drugo svetovno vojno in neposredno po njej, ki je delo Inštituta za novejšo zgodovino, je do zdaj vpisanih 99.706 imen žrtev. Največ smrti so med drugo svetovno vojno nad Slovenci zakrivili nemški okupatorji, vpisanih je več kot 31.000 njihovih žrtev, skupaj s povojnimi poboji pa je komunistična stran povzročila približno 24.000 žrtev. Po statusu pa je bilo največ žrtev med partizanskimi borci, skupno okrog 30.000, prav toliko pa tudi med civilnim prebivalstvom.
    Če ne bi bilo povojnih pobojev, bi Slovenci imeli za 15 odstotkov manj žrtev. Italijanski okupator je povzročil nekaj čez 6.400 žrtev. Protirevolucionarni tabor, v katerem so zajete vaške straže, četniki in vse tri veje domobranstva, so zakrivili smrt 4.400 ljudi – to so žrtve, ki so padle v njihovih samostojnih akcijah, ne pa žrtve, ki so jih povzročili v sodelovanju z okupatorjem (te žrtve so prištete k številu žrtev okupatorja). Za Rdečo armado imamo ugotovljeno, da je povzročila nekaj več kot 5.000 slovenskih žrtev. Zavezniške vojaške enote so predvsem v bombardiranjih pustile skoraj 1.900 žrtev.
    Več kot 900 žrtev je bilo zaradi nesreč – pri čiščenju orožja in podobno. Ustaši so povzročili blizu 800 žrtev – večji del so to Slovenci, ki so bili izgnani na območje NDH, kar nekaj žrtev pa je iz časa umika hrvaških enot v Avstrijo ob koncu vojne. Za okoli 20.000 ljudi nismo mogli ugotoviti, kdo je povzročil njihovo smrt – na vzhodni fronti na primer za veliko vojakov ne vemo, kaj je povzročilo njihovo smrt.

    Kar pa se okupatorjev tiče pa je po nemških arhivih stvar sledeča
    “Doslej znane izgube okupatorja
    so okrog 1500 Italijanov in okrog
    6300 Nemcev, le-teh je bilo veliko ubitih
    po vojni oz. v zaključnih bojih s sovjeti in
    jugoslovansko armado. Torej na enega
    okupatorja izgubi življenje več kot deset
    Slovencev.”

    • sprehajalec

     Se delate đukce, čeprav dobro veste zakaj se gre.

     Sam prihod Nemcev in Italijanov je povzročil smrt 97.000 – 83.000 = 14.000 Slovencev. Mobiliziranci ter žrtve vojnih spopadov med zavezniki in silami osi. Toliko so jih procentualno imeli Norvežani, ki so bolj ali manj sedeli doma. In niso imeli komunistične gverile.

     Pojav komunistične gverile leta 1941 je sprožil plaz dogodkov in kot reakcijo na njih Antikomunistično milico (ki je drugače ne bi bilo) in državljansko vojno, zaradi katerega je umrlo (od tukaj naprej tvoja copy paste statistika) 83.000 Slovencev.

     če te ne piči kača s strupom, ne potrebuješ antistrupa, je tako?

     • luckyss

      Seveda na teh straneh ne boste verjeli uradnim arhivom zaveznikov, ter arhivom sil osi…Tu ste bolj vajeni variante bratov Grimm (ne Grims;)…
      Torej o te ne moremo debatirat na pravljičnem nivoju, če hočemo resnico…
      Je pa res, da ta resnica ni najbolj lepa za tukajšnje ovce..

     • sprehajalec

      še kar svojo nabijaš, potem pa začnete cviliti o eni resnici, pa zavezniki pa revija borec, pa arhiv častnika Komunist…

    • Caetano

     Recimo, da te številke držijo. In kaj nam povedo? Komunisti so pobili bistveno več ljudi, kot pa domobranci in vaške straže. Pobili so tudi bistveno več ljudi od italijanskega okupatorja. Tudi več ljudi, kot Italijani in antikomunisti skupaj. Večina nerazporejenih žrtev je tudi po priznanju avtorjev te študije iz naslova ujetnikov bivših mobilizirancev v nemško vojsko, ki so padli v sovjetsko ujetništvo in tam umrli.
     Komunisti kot notranji agresor zaostajajo edino za Nemci po številu povzročenih žrtev. čeprav mislim, da je tudi treba upoštevati, da je veliko nemških žrtev dejansko padlo v bojih, ker so bile partizanske enote slabo vodene. Po številu pobitih izven boja sem prepričan, da vodijo komunisti.

     • luckyss

      Saj ti lepo piše………domobranci so izven bojev pobili 4400 ljudi, partizani pa
      24 000..

  • Soave

   Osel.

 • 1dec

  desničarji so pri tej novici nekoli ” zadržani”….

 • baubau

  takšni so sadovi banditizma.

 • Commie Disposer

  Če bi si cmerar starejši razbil jajca na konju ….??????

  • MEFISTO

   …bi nam prihranil marsikatero razočaranje.

  • Franc Šink

   Saj ni njegov.

 • centurion

  TE slavne bitke pa v seznamu bitk partizanov v
  WIKIPEDIJI pa nisem zasledil.
  Lahko bi jo pripisali.

  https://sl.wikipedia.org/wiki/Seznam_spopadov,_bitk_in_operacij_v_Sloveniji_med_drugo_svetovno_vojno

 • MEFISTO

  V Iškem Vintgarju se je odvijala še hujša btka kot v Lažgošah.

  Niti en dojenček, otrok ali najstnik je ni preživel.

  • Duhec

   Nekje so…. glej sebe, tipkaš.

   • Krtača 20

    Dražgoše pa domobrančke fajn bolijo. 1.zato ker so dobil kar so iskal – nemci pobil domačine in poizkusili lastno zdravilo in 2. Ker so se skupaj z nemci nadejal da bojo do konca uničli bataljon. Pa so se uštel.

    • sprehajalec

     Krtača, represalije nemcev v dražgošah in pobijanje domačinov so bile zato, ker domačini niso naznanili komunistov nemcem.

     To piše v nemškem vojnem poročilu o akciji.

     • Krtača 20

      Kaj čmo. Tko so nemci ščitl Slovence.

     • sprehajalec

      Kazen za pomoč komunistom je bila smrt. Če bi cankarjev bataljon ostal lepo na jelovici, pa tam čakal do konca vojne, se ne bi vojna končala 1 sekundo prej, kot se je, Dražgošani bi pa živeli.

      In Erwin Schrittmatter kasneje odlikovani vzhodnonemški pisatelj iz policijskega bataljona 325, se ne bi veselil , ko je zvečer pomolzel v vasi 20 krav, (kot pravi Beutekühe, v svojem zapisu – zaplenjene krave), pa ko so on in njegovi lovili konje okoli vasi, pa jih jahali….

     • Steiermark

      Pa ne samo zato….. t.i. partizančki, ki so bili navadni banditi, so na račun domačinov izzivali Nemce, čeprav so poznali nemške zakone, kjer je veljalo, da za vsakega nemškega oficirja ali vojaka, potem postrelijo 13 talcev. Banditi so to vedeli, vendar po izzivanju pobegnili, namesto da bi se sami nastavili in plačali kazen za zločin!

  • luckyss

   Zanimivo, da na teh straneh nisem zasledil žal besede proti Hitlerju, ki je počel z Romi podobne stvari….No, on jih je pretežno kuril….in to vam je bilo očitno tako všeč, da ste mu nastavili rit, sprejeli njegovo orožje in družno pobijali Slovence…

   • MEFISTO

    Hitler je bil Nemec in tako rekoč tvoj sonarodnjak.

    Partizani pa naj bi bili naših gora listi oziroma Slovenci, ki so v svoji zverinskosti pobijali lastne ljudi.

    Narod, ki ga vodijo potomci in ideološki nasledniki takih zveri, ne more imeti sreče.

    In je tudi nima!

    • luckyss

     ja, Partizani so pobijali Nemce in Slovence….Belogardisti pa izključno Slovence, pa še to pod okriljem okupatorja…Opaziš razliko …ovca..?!

     • MEFISTO

      Partizani so najmanj pobijali Nemce, zato so toliko bolj ustrahovali Slovence.

      Nikakor nočejo pojenjati govorice, da je več partizanov padlo od partizanske kot od nemške krogle.

      Manj bi ti zamerili, če bi hvalil Hirlerja, saj vaju je družil materni jezik, kot pa, da se znašaš nad nedolžnimi partizanskimi žrtvami.

     • luckyss

      No, to pa je novo, da imate Dolfija za Slovenca ;))

     • Štalmajster

      Luksi, striček Dolfi je imel rad take kot ti.
      https://www.youtube.com/watch?v=KC9XfcJFeOM

     • Caetano

      Ampak on je Titov Lux…

     • MEFISTO

      Eden od vaju je pod vprašajem, toda ne Hitler, ki vendarle ni bil tako slab za Slovence kot komunisti.

     • Krtača 20

      Uf tale stavk pa probi ob volitvah prodat kaj sds zagovarjate….

   • Štalmajster

    Lej luksi, kaj spet bevskaš ? Ti še zmeraj verjameš v pravljice Nobelovega nagrajenca za sleparstvo Elia Wisela.
    https://www.youtube.com/watch?v=nRedmzKchGM&t=0s

    Dolfek je bil pravi začetnik v primerjavi z “ruskimi” židovskimi morilci (Kaganovich, Lenin, Trotsky, Jagoda, Ehrenburg, Sverdlov……etc… etc……več kot 3/4 politkomisarjev je bilo iz vrst …….. večno trpečega ………….. “izvoljenega ljudstva”)
    Pa verjel ali ne Ž general Eisenhover. tudi ni bil od muh s svojimi zločini PO VOJNI.
    https://www.youtube.com/results?search_query=Rhine+meadows+death+camps

    Pa malo pogooglaj: “Tko su bili prvi partizani” ?

   • delaware

    hitler je bil na začetku velik prijatelj stalina,našega svetlega vzornika….zato proti hitlerju nobene žal besede…

   • Bozz

    Tudi Hitler je bil levičar in izpolnjeval Marxovo “racial trash” teorijo. Katoliki pa so nasedli papežu kot ponavadi in podprli Hitlerja.

    • Steiermark

     Pozabljaš, da je bil hitler levičar in izponjeval marxovo teorijo o ničvrednih rasah, med katere je najprej uvrstil srbe, slovane (ne Slovence), ter mislim, da irce, bretonce in baske, za katere je marx trdil, da so podvrsta ljudi in da kvarno vplivajo na razvoj človeštva ter jih je zato potrebno iztrebiti! Žal te pa moram spomniti, da so marxovo voljo najbolj dosledno izpolnjevali prav slovani – rusi, vendar nad drugimi rasami,pa tudi nad svojo, saj sta stalin in lenin ukazala poklati 20 % prebivalstva in jih tudi poklala, kot je to počela komunistična drhal v jugovini, po “osvoboditvi”, ko je prihrumela tudi v nemške kraje in tam začela izvajati svojo koljašo politiko, kot jim je ukazal pedofil in množični morilec tito, ideje so jim pa dajali razni povečeni psihopati, kot je bil tito sam in kardelj ter ostali revolucionarji……Zato nehaj obračati resnico, ki ti ni po volji!

  • Franc Šink

   Počakaj karneval v dražgošah se spet začenja.

 • Valter BraniSlav

  Umorili so novorojencke, jim razparali trebuh, in v njih zasili zive konje….

  • MEFISTO

   Cigani gor ali dol, nič ti ne daje pravice, da se norčuješ iz nedolžnih partizanskih žrtev.

   • šumigoj

    To pa vse po komandi njegovega dobrega strička Edota

  • Duhec

   Ja…. zanimiva zgodbica.

 • Duhec

  Je pa res, da je škoda teh ciganov… vas neb blo. Vsaj mir bi bil…. ne pa sam kompliciranje in teženje.

  • sprehajalec

   ti se pojaviš vedno ko je kaj krvi v članku in ko je treba braniti komuniste in njihova dejanja?

   kri privlači? je tvoja spet izostala?

 • Caetano

  To so rezultati komunisticne mentalitete. In se mimogrede takrat maja 1942 so se Italijani umaknili iz mnozice manjsih krajev, ki so jih zasedli partizani. Ce je bil kdo sumljiv so ga z lahkoto imeli pod kontrolo na svojem ozemlju. Zato so izgovori za krvavi poboj civilistov se toliko bolj neumestni.

 • MEFISTO

  Kot vidite, mož tisočerih nickov najbolj oživi, ko je beseda o partizanskih junaštvih in več kot je nedolžnih žrtev, bolj uživa.

  • goldhorn

   Da ni ta mož slučajno tovariš Turnšek?

   • sprehajalec

    Zna biti, da je ta, ali pa njemu podoben. Iz ZZB.

   • MEFISTO

    Ne, on je prijatelj od Zemljariča.

 • MEFISTO

  Ne spomnim se, da bi se partizani nekoč v nedeljski uspavanki Še pomnite tovariši kdaj hvalili s to krvavo bitko, čeprav so sicer takrat in danes omenjali vsako prasko, ki se je končala s partizanskim begom.

 • Rožle

  Ne bi se jim čudil, če bi se pobijali tudi kar sami med sabo …
  ” AJDE JOŠ TI ZA SVAKI SLUČAJ ” ….

  • šumigoj

   he, he, no.

 • MEFISTO

  In potem imamo zvezo borcev za vrednote NOB.

  Jebem ti take vrednote in take borce z zvezo vred!

 • MEFISTO

  Ena od vrednot zveze borcev, NOB in revolucije je tudi ta, da je več Slovencev dočakalo komunistično svobodo pod zemljo kot nad zemljo.

 • Stric iz ozadja

  To da napises v naslov, da so jih preventivno pobili, ker so se bali izdaje je opravicevanje dejanja?

  • Rožle

   A tetko iz ozadja ste pa že likvidiral … ?

 • sprehajalec

  V tistih časih so bili pri nas še Sinti, krščanski Cigani, takšni kot v Prekmurju. Ki so bili nekoč stoletja nazaj k nam pregnani iz Avstrije. preživljali so se s cirkusi, brušenjem nožev, oziroma so bili v smislu, kakršne pozna ljudsko izročilo. To so ti iz članka.

  Današnje Rome iz Dolenjske, Strojani&Co. so pripeljali Komunisti po letu 1945 iz kosova in juga.

 • Norm Kinley

  Ja no, in danes se še vedno najdejo apologeti, ki bi svoje izrojene mentalno bolane rdece izdajalske pizde-svoje degenerirane prednike, svojo druzinsko izrojeno kri opravičevali. Cisto vsaka rdeča pizda je dobila, kar ji je slo. Hvala Domobrancem, da so to drhal cistili. Sam premalo.

 • Norm Kinley

  Samo crknjem komunist je ok komunist.hvala tabelim, da so klali to izdajalsko drhal. Vsaka rdeca pizda je dobila, kar si je zasluzila.

 • goldhorn

  Na provladnem MMC so komentiranje praktično preprečili:

  Komentarji pod člankom so zaradi občutljivosti tematike in zagotavljanja višjih standardov razprave skladno s pravili pred objavo moderirani.

  Meni niso od zjutraj objavili niti enega komentarja…… pa očitno še mnogim drugim.

  • Soave

   Ja. . . . moderiranje po posebnem ključu !?

  • delaware

   ha,, ha, seveda so preprečili komentiranje, saj niso neumni…so pa pokvarjeni, to pa res…zelo..

  • stajerc5

   Si pa res od hudica, da se vedno poiskusas priti skozi!

  • Caetano

   Ker so multikulti rdečuharski zajci.

 • Norm Kinley

  Saj ti izrodki sedaj crkavajo, upam da v mukah. Naj crkne vsak rdeckar, ki je klal Slovence. Naj se oznaci te izrojene familije, kdo so njihovi potomci, da jih bo vsaj sram, ce jih ze pobit ne moremo. Bomo pa njihov izrojeni podmladek?

 • Norm Kinley

  Domobranci, upam, da ste brez kompromisa klali to rdeco izdajalsko drhal.

  • učko

   Upaš ti na enga ud uzad !

   • Norm Kinley

    Seveda si upam. Majhni puncki razbit glavo s treskanjem v drevo. Saj srm ja heroj z rdeco zvezdo!

 • MEFISTO

  Premalo cenimo partizanski boj in njegove zmage.

  Ni mačji kašelj spopasti se z dojenčkom, dvema otrokoma, starima med 4 in 6 leti, štirinajstimi otroki, starimi med 7 in 13 leti, z najstniki in celo kar z 12 ženskami , med njimi z eno visoko nosečnico, ter z, ne boste verjeli, štirinajstimi moškimi, ki so bili očetje teh otrok in najstnikov ter možje omenjenih odraslih žensk.

  Kljub sovražnikovi premoči so, kot vedno v takih situacijah, brez lastnih žrtev zmagali partizani.

  In po bitki, kot je bilo pri njih v navadi, pobegnili v zavetje gozdov.

 • učko

  Klinc, če se že niso upal strelat po Švabih so pa po ciganih. Nekej so moral !

 • antimur

  RTV ne samo da je kučanistično trobilo, tam je največja zalega, ki gre po poti zločinca Kučana in njegove uničujoče bande. Pravo gnezdo novinarske levofašistične bande, razen svetlih izjem, katerim vas čast in hvala, da lahko zdržijo med to rdečo nesnago in dajejo Slovencem vsaj malo utehe.

 • Lustrator

  Porušiti prav VSE partizanske spomenike in na njihova mesta postaviti opomnike zločinov, ki so jih na tistem mestu zagrešili nad civili ali ujetniki bi moral biti šele prvi korak, da si lahko rečemo civilizirana država, ki je utemeljena na resnici in ne krvavemu mitu laži, prezira in sovraštva.

 • Ivan Friderik Novak

  Tudi “beli” so jih pobijali . . .

  • sprehajalec

   V začetku 1942 ta belih še ni bilo, Fricl. beli so nastali kasneje, pod imenom antikomunisti. Saj veš kako je, najprej je Komunist, potem je pa Antikomunist.

   • Caetano

    In to že po hudem terorju komunistov, ko so pobili na stotine civilistov. Ker so po drugi strani izvajali teror tudi Italijani na podlagi ”kolektivne krivde” Slovencev je jasno, da je bila neka oblika samoobrambe nujna. Vaške straže so torej izsilili komunisti, česar so se v bistvu tudi zavedali. Ampak to so imeli za nujno posledico ”razrednega boja”. Ko se razredni boj zaostri in se poveča nevarnost boljševizma in se kopičijo žrtve se aktivira protirevolucionarni nasprotnik.

    • sprehajalec

     Tako je, vse je šlo po učnem načrtu in smernicah Kominterne. Pri nas je bil copy paste Državljanske vojne v Rusiji, četni ustroj, poimenovanja nasprotnikov, prav iskali so reakcijo in buržoazijo.

     V največji meri so za to krivi Italijani, katerim so Nemci so jim očitali pasivnost. Krimski odred je od jeseni 41 do sredi 42 taboril na krimu vsem na očeh in izvajal svojo republiko. Italijani so se obdali z žico, da so imeli mir v ljubljani.

     ko so se zganili, so se zganili kot da bi bila ena od soških bitk. Navlekli so 70.000 vojakov, streljali pa vse počez in pobijali pa internirali. Kriv ali nekriv.

  • Caetano

   Ti kopiram odgovor ”Luxu ( Titovem)” ki se nanaša na študijo INZ o žrtvah druge sv. vojne pri nas vojne.

   Recimo, da te številke držijo. In kaj nam povedo? Komunisti so pobili bistveno več ljudi, kot pa domobranci in vaške straže. Pobili so tudi bistveno več ljudi od italijanskega okupatorja. Tudi več ljudi, kot Italijani in antikomunisti skupaj. Večina nerazporejenih žrtev je tudi po priznanju avtorjev te študije iz naslova ujetnikov bivših mobilizirancev v nemško vojsko, ki so padli v sovjetsko ujetništvo in tam umrli.
   Komunisti kot notranji agresor zaostajajo edino za Nemci po številu povzročenih žrtev. čeprav mislim, da je tudi treba upoštevati, da je veliko nemških žrtev dejansko padlo v bojih, ker so bile partizanske enote slabo vodene. Po številu pobitih izven boja sem prepričan, da vodijo komunisti.

   • luckyss

    Saj ti lepo piše………domobranci so izven bojev pobili 4400 ljudi, partizani pa
    24 000..

  • Norm Kinley

   Koga? Tardece? Ja seveda, to so bili internacionalisti, torej IZDAJALCI LASTNE GRUDE. ce je bil od mame sin pri tardecih, je bila tudi mama RDECA ANTINARODNA KURBA, prav tako njeni otroci. Seveda, po tvoji opranomozganski logiki-vse rdece izdajalske kurbe je treba pobit, tudi matere in njihove otroke. Vsaka rdeca kurba je za ubit.

 • Norm Kinley

  Ljudje bozji, hvala, da so klali te rdecuhe, njihove familije, vse! Te kurbe antinarodne je bilo treba klat, pobijat, szreljat!

 • Norm Kinley

  Imena klavcev? Da se grem poscat na njihov grob in zbrisat taisti grob. Ni slovenska zemlja zato, da se morilce, izdajalce in lopove lastnega naroda pokoplje vanjo.

  • Franc Lozinšek

   Čitaj Nova24TV, če hočeš priti do resnice – dobrodošel.

 • Olga_10

  Vsa morišča je treba odkopati, žrtve identificirati in dostojno pokopati!
  Ker levičarji (komunisti) to onemogočajo, je treba tudi tu s pomočjo Evropske unije ustanoviti posebno telo, neodvisno od aktualne oblasti, tudi finančno in izvesti dokončno razkritje vse komunistične morije – genocida!

  S pomočjo EU je treba tudi sankcionirati vse komunistične zločince, enako kot nacistične! Če lahko nemško pravosodje kaznuje 96 letnega nacističnega računovodjo, lahko tudi Slovenija s pomočjo EU opravi s komunisti!

 • centurion

  A se bo ZZB kaj pojavil s kakšno proslavo in postavila
  spomenik junaškemu boju leta 1942 na tem mestu?

  • Norm Kinley

   Ma da jim gremo bombe pod noge zmetat! Da pocrka ta antinarodna izdajalska drhal.

 • antimur

  Partizanov pa res ne razumem več, med vojno so zverinsko pobijali Rome, tako kot tudi zavedne Slovence, ZZB pa z vsemi štirimi podpira to dvakrat žgano golazen muslimansko, ki nas želi okupirati, med njimi so tudi govnači kot je Ahmad.

  • škaleb

   Če bi partizani skrbeli za Ahmada, bi jih Grimsek salo pregnal z Beranekovim mobilizacijskim domobranskim plakatom. On hodi v fitnes in se ne boji niti lastnih bedarij

 • FRANC3

  To so ”TEKOVINE NOB”, tovariši iz vrst ZB.
  Tovariš Tit Turnšek: Ali boste organizirali miting? Spodobilo se, da obudite spomine na svetlo revolucijo!
  MESARJI SLOVENSKEGA NARODA – SRAM VAS JE LAHKO!!!!!!!!!

  • škale

   kako bi moralo biti sram šele domobrance!! 2/3 žrtev Druge svetovne vojne je bilo na strani protiokupacijskih sil, za dobršen del teh so bili zaslužni fanti iz farovžev in tisti, ki so ob žici v hiškah kazali, koga v internacijo, koga med talce in koga ubiti. SRAM VAS JE LAHKO, domobrančki

   • FRANC3

    Domobranci so logična posledica nasilja partije (umori, požigi, kraje kašč in štal,…)

   • Franc Lozinšek

    Domobrance so ustvarili komiči, ni druge razlage, oz. vse drugo je laž.

 • bubamara

  Cigani so bili “telefon” v hosti. Komunisti so jih ubili preventivno. Ne vem kaj je tu narobe, če se napiše kar je res bilo. Vojna je hudič.

 • MEFISTO

  NOVA bo morala razčistiti z Reporterjem glede prispevka moža tisočerih nickov .

  Ne boste verjeli, tudi na Reporteju imajo glavno besedo nicki moža tisočerih nickov, le drugačni so in prej ali slej se udomačijo tudi na NOVI.

  Ne vem več, čemu služi konkurenčna klavzula, saj eden in edini na naš račun izobražuje tudi bralce Reporterja.

  Odprite Reporterjevo stran, pa boste ugotovili, da imam prav.

  Tudi Valter BraniSlav se je najprej kalil na Reporterju, dokler ga ni stvarnik in krstitelj prerazporedil na NOVO.

 • bad brains

  Jaz mislim, da je potrebno postaviti veliko betonsko, če ne raje kar bronasto obeležje tej do sedaj zamolčani herojski bitki, kjer so partizani premagali fanatično enoto 53ih ciganov, ki so se , kot je razvidno, borili do zadnjega diha. Banda komunistična.

  • luckyss

   Samo ne bronastega, če bi radi da stoji spomenik več kot teden dni….

   • škale

    Ko so jih pobili nekaj tisoč v Jasenovcu ustaši, jim je somišljenik Nove in predsednik Nove slovenske zaveze na prekopu iz Hude jame v plastične gajbice prinesel venec z napisom : Slava junakom!

    • Steiermark

     Zakaj pa ne omeniš tistih žrtev v Jasenovcu, ki jih je bilo več tisoč, ki jih je poklala titova zločinska vojska, po koncu vojne?

   • MEFISTO

    O Hitlerju si ne upamo in ne smemo grdo govoriti iz najmanj treh razlogov:

    – ker je bil, kot so učili starejši revolucionarji, zagrizen marksist,

    – ker je bil Stalinov prijatelj in zaveznik, Stalin pa naš dobri oče in

    – ker sta vidva s Hitlerjem sonarodnjaka, zaradi česar ne smemo tvegati, da bi se vsi tvoji ncki vsuli na nas in da bi končali kot Cigani v Iškem Vintgarju.

    Poleg tega pa nam brani, da bi prehudo tolkli po Hitlerju, tudi golo dejstvo, da je bil zagrizen sovražnik komunistov, kar mu štejemo v večno čast in slavo.

    • luckyss

     Torej ste kolaborirali z najhujšim komunistom…ni čudno, da vas danes tudi vodi komunist..

     • MEFISTO

      Prvi v resnici ni bil nikoli simpatizer komunistov, za takega so nam ga predstavljali naši komunisti, ker je bil pač Stalinov prijatelj.

      Drugi se je pa še dovolj zgodaj poslovil od mladostne zaletavosti in je postal izvrsten demokrat in slovenski narodni junak.

     • luckyss

      Dobra je ;)) Mogoče te čaka kariera v stand up komediji ….

     • Krtača 20

      Zdej si zvedu vso učenost ki jo premore tale menfisto. Naj on fista sam sebe pa bo. Mi se bomo pa mal režal takalim tupkotom.

     • Steiermark

      tebe pa kvečjemu v kakšni garaži ampak samo v primeru, da tvojim rdečim dresrjem zmanjka bulmastifov!

     • komar marko

      jJap Palček Smuk in Golobček. Dokaz- torkov WW faktor!

     • Steiermark

      kdo pa tebe vodi? glede na tvojo pasmo, pasji dreser…….rdeči psi z rdečimi dreserji

 • Kučko pod pručko

  RTV Slovenija pa opravičuje njihovo dejanje kot “preventivno uničenje”

  Jaz bom pa preventivno prenehal plačevati RTV naročnino. Samo toliko, zaradi PREVENTIVE, da bom še naprej imun na njihovo poneumljanje!!!

 • Jurko

  Bi bilo še za preveriti če niso domobranci pomagali Nemcem aretirati tudi Rome kot so Žide v Ljubljani. V nemških taboriščih je umrlo 500.000 Romov. Ustaši vsekakor so pobijali tudi Rome v svojih taboriščih.

  • MEFISTO

   Tudi partizani so še po vojni pobijali Žide in Cigane, v večini pa Slovence, ker je onih dveh skupin zmanjkalo.

  • resnicaboli

   Vse se ve večjih zločincev kot komunisti ne najdeš.

  • Stajerka

   tebi pa realnost, logika in datumi delajo velike probleme s težavami…….ejej, da o zgodovinskih dejstvih ne govorimo, ker to je nekaj za na kruh namazat in pojest……ko svoje opraviš še na WC, potem ni več problema……a je tak??

  • komar marko

   hja, prav čudno se zdi, če so pa rdečkoti in Švabi imeli PAKT pa še za PRVI maj so skupaj poskakovali v Trbovljah. Fotografije ne lažejo!

   • Jurko

    Kaj hočeš reči da so komunisti pomagali spravljati Cigane v Begunje od koder so jih nacisti vozili naprej v razna taborišča? Po mojem so imeli dovolj domačih Nemcev in kulturnbundovcev za sodelavce. Ne vem kaj bi komunisti imeli od tega tudi če je bil takrat na začetku res še v veljavi ta pakt.

 • MEFISTO

  Ker je Hitler v Nemčiji pravočasno iztrebil komuniste, se Nemcem ne more zgoditi Slovenija.

  • luckyss

   Lahko pa se jim zgodi Saudska Arabija..

   • MEFISTO

    Komunisti so veliko večje zlo.

    • Vojteh Dovč

     zato si pa preživel !!

 • Stajerka

  a upa kdo obelodanit resnice o izdajalstvih komunističnih aktivistov pod krinko partizanstva, ki so naravnost v smrt poslali tudi cele bataljone……in ne samo bataljone, tudi vasi, kot so Dražgoše……
  danes na teh krajih praznujejo – samo ne vem še kaj……pravijo, da njim v spomin in borbo…..ampak, če človek pomisli, bi prej veljajo, da slavijo svojo strahopetnost in izdajalstvo pravih borcev za svobodo…….

  • komar marko

   ne zavajaj! Jaz poznam samo partizanske LAŽGOŠE!

   • Stajerka

    ja, danes so Lažgoše……ampak takrat je trpelo dosti Dražgovčanov……žal…

    • komar marko

     Saj velika večina jih trpi tudi danes, samo si ne morejo pomagati. Nekaj dni potem spomladi pospravljajo svinjarijo!

 • komar marko

  ker se na Štajerskem ni nič dogajalo, so tja leta 44 poslali 14 divizijo. Hja zakaj tam ni bilo domobranstva’ ker ni bilo partizanov!

  • Stajerka

   Pohorski bataljon in Lackov odred sta tudi kruti zgodbi…….

   • piko8

    Pohorski bataljon: to so žrtve komunistične izdaje Nemcem, kjer niso hoteli sprejeti v svoje vrste politkomisarja!
    Smrt komunizmu SVOBODA SLOVENIJI

    • domovina mili dom

     Je bil en teden prej na viziti ribičič. So ga skenclali. Pa so se jim Nemci.
     Enako so komunisti dali pobiti Dražgošane.

    • radames

     Pa tudi komunistična izdaja partijske šole v Ceknem, da so jo napadli Nemci.
     Pa komunistična izdaja 600 oficirjev starojugoslovanske vojske Italijanom, da so jih pošibali v internacijo.

  • FRANC3

   TOČNO TAKO. Domobranci so logična posledica nasilja partije (umori, požigi, kraja, …)

  • Aton

   To pa že ne bo držalo! Adiju so v Mariboru pripravili veličasten sprejem. Maja 1945 pa so malo popravili uniforme in ovadili po dva soseda. Zato še danes imajo zaslužne penzije.

 • komar marko

  Spodaj je nek LAŽNJIVEC navedel, da so se DRAŽGOŠE dogodile zaradi domobrančkov. Prvič slišim, da so ti že bili januarja v LAŽGOŠAH. Rdečkoti so nesmrtni v lažeh!

  • FRANC3

   Vaclav Havel: LAŽ JE NEUMRLJIVA DUŠA KOMUNIZMA.
   Že Lenin je naročal aparatčikom: Lažite, lažite,… Nekaj se bo že prijelo. To so komunisti počeli od leta 1941 dalje vse do danes.

  • radames

   Nesmrtni so tudi v neznanju. Vsak, ki da kaj nase, pa četudi zajebava, ne bo napisal, da so bili januarja 1942 domobranci.
   Tudi za znano bitko 13. maja 1941 na Mali gori nad Ribnico med TIGR-ovci in Italijani marsikdo zapiše, da so TIGR-ovce izdali “tabeli”. Takrat jih še nikjer ni bilo. V resnici ih je izdal komunist partizan, kasnejši komandant Ribniške čete Filip Tekavec – Gašper.

 • Stajerka

  Partizani in kolaboracija v Sloveniji

  V prvem obdobju okupacije, od 17. aprila 1941 pa do 22. junija 1941, pred nemškim napadom na SZ, še ni bilo slovenskega partizanstva, bili pa so aktivni komunisti v tem obdobju veliki prijatelji, zavezniki Hitlerja, ki je septembra prejšnje leto (1939) skupaj z Sovjeti zasedel ubogo Poljsko. Navdušenje KPS nad Hitlerjem se je izkazalo v organiziranju množične manifestacije: naščuvali so kmete, ki so v Trebnjem in na…..

  http://www.casnik.si/index.php/2015/01/23/partizani-in-kolaboracija-v-sloveniji/

  • komar marko

   splošno je znano, da so se na Štajerskem prostovoljno vpisovali v to vojsko. Po vojni so trdilida so bili mobilizirani, NISO PA NIKOLI POBEGNILI in po vojni so dobivali na ta račun NEMŠKE penzije. Samo poglej na kurah nekega KORIJA. Po očetu je dobival markice, pljuva pa po domobrančkih!

  • FRANC3

   V Trbovljah so Nemci in komunisti 1. maja 1941 priredili skupno budnico in povorko. Plapolale so nemške in partijske zastave. Na cesti proti Zagrebu pa so ljudje prihajali z vseh koncev in pozdravljali nemško vojsko.
   ŠE POMNITE TOVARIŠI, ALI STE ŽE VSE POZABILI?

   • Vojteh Dovč

    kdaj se pojavijo mi domobranci???

 • Erik Nebenhaver

  Cigani niso Slovenci. To so prišleki, dvakrat žgani. Navadni migranti.
  Nobene škode, torej…

  • Črna Roka

   Tudi ti boš končal na enak način. Našli te bomo, zverinsko mučili, potem pa v rit sunili, da se boš zvrnil v grob, ki si ga boš moral pred tem sam skopati.

   Črna Roka

   • Erik Nebenhaver

    @črna roka
    Da se ne boš usral, gnoj zafukan. MRŠ!
    Lahko se pa dobimo. Anytime anyplace, pa da te vidim, pizdun usran.
    100% si en debel najstnik, ki igra CoD in misliš da si boga za jajca prijel. Gnoj usran. SPIZDI!

    • montyamp

     Hahaha , se dobimo , kje se boš pa skril ???
     V šumi je mrzlo .
     Verjemi , tvoja zazidarska kri ima DNK kurje korajže .
     Poznam nekaj takih izdajalcev , oberausschuss .

     • Erik Nebenhaver

      @montyamp:disqus Jutri ob 11.00 parkirišče Tuš v Logatcu. Bodi točen.

 • Dragan

  Meni se zdi povsem logično da so partizani pobijali tudi cigane. Oboji so si bili konkurenti kdo bo pokradel več tuje lastnine. Vse pod geslom: TUJE HOČEMO, SVOJEGA NIMAMO.

 • piko8

  Potomce teh morivcev imamo danes v vladi!
  Zato pa smo toliko uspešni po svinjarijah doma in na tujem!

 • domovina mili dom

  Ko so nacisti okupirali slovensko ozemlje, so v popisu prebivalstva označevali ljudi po poreklu, invalidnosti, po narodnostnih vrednotah. K temu so tudi dobili dokumente različnih barv. Pohabljene, cigane so začeli pospravljati. Torej iz tega sledi, da so komunisti nadaljevali začeti naci zločin.
  Zdaj se naj pokažejo komunisti, ki so imeli toliko povedati v zagovor Strojanovih. Kje ste hinavci rdeči.
  Boste vi ob jami posmrtnih ostankov delali sedaj cirkus. Ne boste, ker so zločin storili komunisti.
  Kje ste hinavci rdeči, ki pljuvate, kadar kdo omeni holokavst. V isti sapi pa preklinjate Žide.
  Gofljo stegujete samo, kadar na svoj mlin vodo usmerjate pokvarjenci rdeči.

  • radames

   Takrat, ko je bila ta afera s Strojani, je bila na Valu 202 neka kontaktna oddaja o tem. Tudi jaz sem se po telefonu oglasil, rekoč, da zdaj največji cirkus okoli Strojanov delajo tisti, ki so idejni nasledniki komunistov, le-ti pa so kot partizani med vojno pobili skoraj polovico slovenske populacije Ciganov.

 • FRANC3

  Če je partija upravičeno preventivno pobijala, potem bom moral tudi jaz ukrepat preventivno.
  Ker se sosed suče okoli moje, mu bom moral preventivno skrajšat prste za nekaj glidov in odrezat prašnike.
  To ne bo nasilje ampak preventivno ukrepanje.

 • Vojteh Dovč

  kako pa vejo da so bili to cigan,pa še noseči pa zlate zobe še kaj

  • sprehajalec

   Kaj pravi ZZB Vojc, kdo so bili? Kolaborantje?

   • Vojteh Dovč

    kdaj se pojavimo mi domobranci???

    • sprehajalec

     Konec 1943.

     • Vojteh Dovč

      ko grejo italjani u k—c?

     • sprehajalec

      Ja, zamenjajo vlado v Rimu. ter naslednji dan postanejo zavezniška koalicija. Nikakor niso šli v k—-c Vojc.

     • radames

      Na partizansko žalost. Kajti, odlično so kolaborirali z Italijani, Ti so jim v Stražo pri Novem mestu pošiljali vagonske pošiljke sanitetnega materiala, orožja in hrano. V zahvalo so jim partizani ob kapitulaciji Italije zavarovali pot umika na Primorsko. Niti enega italijanskega vojnega zločinca niso prijeli.
      Poleg vsega so partijci Italijanom izdajali Slovence, ki jim niso bili všeč. Tigrovci, Aleš Stanovnik, 600 oficirjev starojugoslovanske vojske, tudi Toneta Tomšiča Kidrič ni pustil rešiti iz zapora, da so ga potem Italijani ustrelili kot talca.

 • Jure kavčičeu

  S tem, ko so to označili za preventivno uničenje, niso opravičevali pokola… “Pobili so jih, saj so se bali izdaje. Ampak je v redu, ker je bilo to le preventivno uničenje”. To bi bilo opravičevanje, tega pa nikjer ne piše, to je samo pridevnik, ki sam posebi ničesar ne obsoja in ničesar ne opravičuje. Ampak briga vas, važno je, da ste spet nekaj našli in spet lahko serjete po “režimskih trobilih”.

  • učko

   Jurči, v tem je point !

  • xtc

   Ti si butli zločin ne moreš opravičevati z idiotizmom,no podobno je z izdajalci opletal Mekina v bruslju-ne morete iz kože.

 • FRANC3

  Preventivno je potrebno ukrepat. Zaradi tega je partija preventivno pobijala, preventivno požigala in rušila, preventivno praznila kašče in štale, preventivni….

  • Dragan

   Se strinjam. Če partizani med vojno ne bi pobijali tudi ciganov, bi jim med vojno in po njej ostalo manj za pokrast.

 • sprehajalec

  Puklasti Miha, je vsakega, ki se je pojavil na Pohorju in je bil dezerter iz nemške vojske in iskal stik s partizani, preventivno likvidiral. Da je bil mir.

  • Dragan

   A zato ima ta Puklast Miha odlikovanje narodnega heroja. A mu je ta naziv dodelil Matija al Mitja pa sam Kardelj, sami heroji. Ker sem bil en prvih v Sloveniji, ki sem se pogovarjal z Ernom Svetino tam leta 1989 sem od njega zvedel kakšen heroj je bil ta človek. Ko je zapokalo je tako bežal da ga varnostniki niso mogli dohajati, Mitja pa se je boril proti okupatorju v bunkerju pri Moravčah.
   To so bili heroji, malo takšnih.

 • Občasni Komentator

  grozljivo

  • xtc

   Kaj je grozljivo’
   Nič.
   To je kultura samoupravnega socialističnega komunizma-njegovo reprizo si videl v Bosni in Hrvaški.
   Ti ljudje so psihopati.

 • učko

  V tistih, takih in podobnih časih velja: ko koga stigne.

 • Jurko

  Ko omenjate pakt med Nemcijo in SZ. Ta pakt nikoli ni veljal za partizane ker se niso bili ustanovljeni. Za komuniste je res veljal na kratko v prvih dveh mesecih vojne. Je pa to bil pakt samo z Nemcijo ne pa tudi z Italijo. Na od Italijanov okupiranem ozemlju ni veljal.

  • sprehajalec

   In kaj se je tam dogajalo v času od 17.04.41 do 22.06.1941?

   • Jurko

    Kolikor jaz vem je le malo trdih dokazov o kolaboraciji komunistov iz tega casa. Najbrz je slo bolj za pasivnost. Lahko pa tudi da se glede tega motim in da je bilo kaj vec. Samo po mojem vsekakor cele slike dogajanja med drugo svetovno vojno to nikakor ne spremeni.

    • sprehajalec

     Jurko, ker si začetnik, začniva s prvo lekcijo. V tem času, ki ga omenjaš, so švigale samo depeše v moskvo, kardeljeve, mi smo pripravljeni. Na ozemlju bivše Jugoslavije se je vstaja kot prva začela na Hrvaškem, kjer je bil 22.06.41 formiran partizanski odred iz Siska. zakaj na ta dan? ker je bil tega dne nemški napad na SZ. prej se nikjer ni nič dogajalo. Tito je prepovedal proslavljanje 22.06.41, ker je bil mimo njegove vednosti. Dan vstaje na hrvaškem so proglasili zato 27.07.41, ko je liški gverilski odred napadel postajo Žandarmerije.

     Nasploh so se v jugoslaviji vstaje začele z napadi na orožnike in žandarje. Torej pripadnike svojega naroda. Žandarmerija je namreč opravljala enake naloge kot pred vojno, te ki danes policija. V Sloveniji so trije komunisti Rašiške čete streljali in hudo ranili žandarja Franca Žnidaršiča, 22.07.41. V Srbiji je Žikica Jovanović Španac (ime ti pove, kje se je šolal) ubil dva žandarja, 07.07.41. V Bosni pa se je vstaja začela, ko so srbski prebivalci iz okoliških vasi 27.07.41 napadli Bosansko Grahovo in Drvar, zopet žandarmerijske postaje in na ražnju spekli katoliškega duhovnika Maksimiljana Nestorja.

     To je bilo to, napad na svoje rojake. parižani so naprimer pustili svoje policiste, da so opravljali svoje delo, niso jih pobijali, po vojni pa na kraj pameti ni Francozom padlo, da bi jih kdo obtožil kolaboracije. pri nas se je začela revolucija, NE osvobodilna borba, zato so začeli z ubijanjem starega reda.

 • xtc

  Da so cigani populacija,ki jo zaradi težavne asimilacije najbrž ne mara nihče je dejstvo,vendar pa le to in butasto opravičevanje zločina ,nikako ne moreta zakriti dejstva ,da gre za zločin in še to predvsem nad ranljivo skupino manjšine.
  Seveda je največji posmeh realnosti to,da se komunisti-levičarji danes oklicujejo za največje branilce te manjšine sami pa so jih pobijali od krampov in kolov napreje-no nič boljše se ni godilo tudi antikomunistom.
  Vendar pa b se lahko vprašali kje imajo levi svoj obraz.

  • Erik Nebenhaver

   @disqus_aOsx1jgUMq:disqus A cigani so “ranljiva skupina manjšine”?!
   Brez skrbi, ob prvi priložnosti te bom citiral.

   • xtc

    Cepc zarukan ,če bi pravilno bral bi razumel ,da so otroci in ženske ter ostareli-ranljivi del manjšine.
    Glej ne naprezaj se če si bebo,pejt rae drve sekat ali sneg kidat.

    • slosin

     … s sekanjem pa kidanjem ne bo nič…a si že kdaj vidu, da levakar dela…
     Oni najraši nakladajo in zapravljajo tuj denar…

     • Erik Nebenhaver

      @slosin:disqus Tule komentirate večinoma brezposelni desničarčki na minimalcu.

     • xtc

      Ki ne obstojajo-razen v levakarskih mokrih sanjah.

 • montyamp

  Poglejte od kod so črpali svojo kreativnost gošarski prenašalci bolh in uši :

  https://www.youtube.com/watch?v=jH7xwgB6mWw

 • delaware

  Glavno je ,da je župan najlepšega mesta na svetu prižgal lučke in da je za družbeno politične delavce f571 to osrednja novica dneva..bleak..

 • Sašo

  Viš to, levi fašisti in rasisti :) .

 • Sadako

  Kopti brez glav, Čelekula, trgovina s človeškimi organi na Kosovu, Osama bin Laden se sreča z Alijo Izetbegovićem v času vojne v Bosni. Turški vpadi, Prvi turški vpadi v Slovenijo so bili roparski pohodi. Turki so požigali vasi, pobijali ljudi, mlade fante so ugrabili ter jih vzgojili v janičarje, ostale ljudi, ki so bili dovolj močni, so odpeljali v suženjstvo, kradli so živino ter pridelke, denar ter se s plenom vrnili v takratno Osmansko carstvo.
  https://siol.net/novice/slovenija/koliko-multikulturalizma-je-v-katarju-ki-financira-dzamijo-v-sloveniji-nic-425115
  http://www.handelsblatt.com/politik/international/beziehungen-zu-deutschland-katar-verlangt-steuerabkommen-seite-2/3740832-2.html
  https://siol.net/novice/svet/megainvesticije-bogatega-katarja-v-evropo-286842
  http://www.focus.de/sport/fussball/zeugenaussagen-ueber-fifa-funktionaere-stimmenkauf-bei-wm-2022-deutschland-darf-niemals-in-katar-antreten_id_7854056.html

  • sprehajalec

   Slovensko ljudsko izročilo nam ohranja dragocen podatek. Da se je lokalec tukaj s Turkom pogovarjal. “Turek zavpije” pa “reče Turku”.

   To pomeni, da je Turek uporabljal današnji srpsko-bošnjaški jezik, Turške čete so pa sestavljali Vlahi, Srbi, Bošnjaki. Valjali bi se od smeha, ko bi videli, ko so oblegali Ljubljano, da bo eden izmed njih nekoč postal Župan tega mesta…

   • slosin

    …o teh ‘turkih’ piše že Valvazor v ‘Slava vojvodine Kranjske’…

  • Dragan

   Sadako, niso bili samo Turki ampak večinoma predniki prav tistih muslimanov katere Slovenija sprejema medse od začetka vojne v BiH . Se nam bodo zagotovo na glavo posrali še enkrat. Kmalu lahko pričakujemo zahtevo za halal klanje, prepoved svinjskega mesa po šolah, vrtcih, dela proste dneve za njihove praznike, plačan odmor med delovnim časom za molitve, znižanje delovnih norm za časa ramazana, zahtevo za pridobitev manjšinjskih pravic itd.
   To bo izboljšana verzija Ezopove basni o lisici in ježu.

 • Vrhovni sodnik

  ROŽLE, PRLEP TISTO O “HRABREM PARTIZANU ” iz bolnice Franja !

  • radames

   Med vojno je mama moje žene, ki je živela v neposredni bližini Franje, pred partizanskim streljanjem rešila mladega partizana.
   Zdravnico Franjo Bidovec v bolnici Franja pa se med vojno komaj rešili pred streljanjem. Bila je že aretirana.

 • Vrhovni sodnik

  Rabili so cifro, ker se okupatorjev niso upali, drugih bitk, razen Pohorskega bataljona itaq ni bilo pri nas, v bistvu so taboril po hostah, jedli divjačinske golaže in kradli kmetom hrano, kar delajo še danes.

  • Kralj rdečih

   ITAQ, ++++++++++++++++++++++++++++++, čista + 10.

  • Steiermark

   Tudi na Pohorju ni bilo nobenih bitk ampak so samo ropali in posiljevali po kmetijah, jedli gulaže iz živine, ki so jo kmetu zaplenili – vkradli in vmes še hodili terorizirati “pohorski bataljon”, ki pa niso bili nobeni partizani ampak četniki, katerim je poveljeval četniški – kraljevi oficir, šarh in se niso hoteeli spečati s komunisti! To je bila tudi združba, ki sicer niso hoteli komunizma, drugače so pa tudi oni ustrahovali in ropali okoliške kmete, še kakšnega vstran spravili, potem so se jim pa banditi komunisti maščevali ter jih zatožili nemcem, ki so pa, pod vodstvom komunističnega izdajalca, popeljal do mesta, kjer so se ti nahajali…..Pozna se tudi njegovo ime…..

 • montyamp

  Moj dedek je bil v nemški vojski .

  Po vojni je od gošarskega komunizma dobil priznanje za storjeno dobro delo .

  Rešil je bataljon hostarjev , ker mu je zmanjkalo streliva .

 • montyamp

  Ne pijem , ne kadim in ne preklinjam .
  Jebemtimater , spet mi je čik padu v pir .

 • zokispoki

  In mi moramo to nesnago financirati !

 • radames

  Parizani so med vojno pobili okoli 180 Ciganov. Vsa slovenska populacija Ciganov pa je štela okoli 400 ljudi. Torej so partizani pobili skoraj polovico slovenske populacije Ciganov. Temu lahko rečemo genocid.
  Nič boljši niso bili od nacistov.

  • montyamp

   Boljši ne , slabši pač .

   • radames

    Generalno gledano so komunisti slabši

  • xtc

   Uporabljaš NAPAČEN TERMIN-Nacional Socialisti ali po slovensko Ljudsko,Delavski Partijci.

   • radames

    Delavski partijci so tudi naši nacionalsocialisti, ki so si uzurpirali državo Jugoslavijo. Še danes v Sloveniji ne dajo miru.

 • montyamp

  HANZI – KURBENHAUS v službi murglosrbskih laži .

 • Janez

  Na ” VSO” v LJ !
  je
  pod vodstvom dr. S. Grande
  bila ta torek
  PREDSTAVITEV NOVE KNJIGE GOSPE Milanke DRAGAR – ” DEDIŠČINA MOLKA”
  Gospa
  Milanka DRAGAR je v pripovedi in v knjigi kvalitetno predstavila
  KOMAJ
  VERJETNO GROZLJIVO
  NESODNO ” TITO – KOMUNISTIČNO ”
  MORJENJE TUDI – ŽENSK IN OTROK ! V okolju ŠKOFJA LOKA.

  V LINKU
  podajam podatke
  o tej novi, knjigi avtentičnih pričevanj – ge M. DRAGAR ” DEDIŠČINA MOLKA”
  PRIPOROČAM TUDI
  TV ODDAJO
  S PREDSTAVITVIJO TE KNJIGE
  O GROZLJIVOSTI NESODNEGA KOMUNISTIČNEGA MORJENJA. L.r. Janez KOMENDA

  P.S.
  “DEDIŠČINA MOLKA” – avtorica Milanka DRAGAR

  http://www.gorenjskiglas.si/article/20171016/C/171019855/1024/dediscina-molka-je-tezko-breme

 • radolf mitler

  Kurac!

 • radolf mitler

  Pobili so jih belčki, ki so se izdajali za partizane.

  • delaware

   Mislim, da jih je kar jj osebno…

  • Franc Lozinšek

   vsak dan novi na Novi24 TV – dobrodošli, ako vam resnica kaj pomeni.

 • Burek Burecki

  Da so partizani bili klavci in krimonalci je vsem znano ampak… Dajte malo napisat domobranska kriminakna dejanja ki prav tako niso bila cloveku dostojna. To pa ne?

  • učko

   Men so belčki ubil starga fotra ! Izdal ga je lastni brat, da dela za partizane, da bi se polastil mlina, žage in kmetije, pa mu ni ratal’, ker so ga otroci, skupaj z mojim fotrom nagnali. Po vojni se mu ni zgodilo nič, žago so morali podreti, veliko njiv je režim nacionaliziral, ostale je le mlin, ki je še dolgo desetletij dajal kruha.

   • Burek Burecki

    Meni so pobili vse iz babicine strani dedek je pa bil oficir pri pratizanih tako da mu je bilo prizaneseno skupaj z ozjo druzino…

    • Janez

     Pravljica ?
     Brez podatkov. Partizani so bili “borci” za STALINA – ZLOČINCA !
     TU JE GOVORA
     O NESODNEM MORJENJU
     POVZROČČENEM OD KP STALINSKIH PRTIZANOV ! L.R. J. KOMENDA

 • učko

  Cigani so se včasih policajev oziroma takrat miličnikov zelo bali. Dost’krat je kakšen cigan upil: nieheite gušpud puličaj, mjen se je rieklc užgau!

 • delaware

  Leta 1941, so prvi maj v Trbovljah praznovali hitlerjevi nacisti in stalinovi komunisti…takrat ni bilo še potrebno branit domove predlopovsko drhaljo…

  • bubamara

   A si predstavljaš kaj bi delali komunisti s Slovenci, če bi jih Dolfi podpiral.

   • Erik Nebenhaver

    @disqus_CVds0OAXvv:disqus Točno to, kar so delali domobranci. Pobijali Slovence.

    • bubamara

     Že, že. Samo številke žrtev bi bile mnogo višje.

     • Erik Nebenhaver

      “Že že” te bo v usta pofukal. Smrad slovanski.

     • delaware

      A je to sef najlepsega mesta na svetu?

     • delaware

      Jst sm nardiv, kar sm ublubu…zdej si pa ti na vrst…

     • cosmosjasnovidec

      Očitno pišeš sam iz svojih izkušenj pederčina čefutarska.
      Sram te je lahko pedofilski guzič.
      Upam,da te čimprej dobijo,ko spolno zlorabljaš majhne otroke nesnaga ogabna.
      Mater,če mi prideš kdaj v roke si gotov smrdljivec.

    • Janez

     PODPORNIKE ZLOČINCA STALINA
     – ČE SMO KONKRETNI. L.r. J. KOMENDA

     • Erik Nebenhaver

      @disqus_eev1Hxt3T2:disqus A to pa upraviči pobijanje? Debil nagnusen perverzen. MRŠ!

     • cosmosjasnovidec

      Debil nagnusen komunajzerski oziroma eden od neštetih kateri so hodili porivat tvojo staro te je naredil zato pa si tako usekan buzerant levuharski.

    • Franc Lozinšek

     LAŽEŠ iz partizanskih kavbojk ali pravljic posete za možganske invalide.

     • Franc Lozinšek

      posnete

   • delaware

    Mislim, da bi bili šokirani, če bi videli, kaj so komunisti takrat delali..enako kot isis..primer.človeka zvezali na drevo..in ga živega rezali… pred otroci. No, pol pa so še nih..metak..pa to…

    • delaware

     Je pa dobro, da se počasi razčiščuje preteklost..tista dva bloka ne pomenita nič…ko bo ta zaresna sprava..pol bo Slovenija prva švica…in to brez švicanja…

    • Ana Job

     Od ljudi iz dna, ne moreš pričakovati karkoli boljšega. Partizani so bili hlapcevska sodrga, konjski hlapci in zato je bil prvi na vrsti meščanski razred za pobijanje. Še danes naj bi visele v javni upravi ukradene slike iz meščanskih stanovanj katere lastnike so zmetali v jame.

  • Ana Job

   Iz jezika si mi vzel! Točno!

 • Ana Job

  Rdeča banda je enakovredna n*acistom, enake pristope so imeli.

  • bubamara

   Se ne spomnim, da bi nacisti žive ljudi zakopali v rudnike ali metali v brezna.

   • Erik Nebenhaver

    @disqus_CVds0OAXvv:disqus Ne spomniš se?! Aahahahahaa!!!
    A Dachaua in Auschwitza se pomniš? Ali tudi tega ne?

    • bubamara

     Umreti zaradi plina ali biti živ zakopan. Bo težka za razumet?

     • Erik Nebenhaver

      @disqus_CVds0OAXvv:disqus Fak, kero govedo! Kaj pa poklati celo vas in zažgati vso živino, kar so počeli naciji?! A si ti čist prfuknjen?! Gnoj zafukan slovanski.

     • bubamara

      Ni treba afne pisat preden kaj napišeš. Ni to twitter. Razsvetli me in povej ime vasi na Slovenskem, kjer so Nemci poklali celo vas.

     • Erik Nebenhaver

      @disqus_CVds0OAXvv:disqus Tebe bom po gobcu, pa se ti bodo stvari razsvetlile, gnoj slovanski ničvreden.

     • Ana Job

      Zadaj je histerična lezbijka, ne meni se zanjo, ker ima mentalne probleme. Zdravila mora vzet, ko se pogleda v špegu zjutraj.

     • cosmosjasnovidec

      Pa pusti prizadetega levuharskega buzeranta saj pa vidiš,da je 8.let obiskoval 1.razred posebne šole za umsko prizadete ter tam diplomiral kot vsi levaki.

     • cosmosjasnovidec

      Kaj bluziš govedo zahojeno.Nemci,če so koga ubili so ga ravno zaradi komunajzerjev kateri so jih v to prisilili.
      In koga so so ga ustrelili ne pa mu stran rezali genitalije ter dele z njegovega telesa,zabijali žeblje v glave,iztikali oči pa da ne bom našteval naprej.
      Karkoli nakladaš je komunajzersko golazen vodil in ji prevladoval iztirjen psihično zamegljen um kakršnega imaš ti in to ve cel svet tako,da gnide komunajzerske tega ne boste nikoli izbrisale na nikakršen način.
      Vas preklete pristaše komunajzerjev bi pa bilo potrebno postaviti pred zid ter postrelati nesnage odurne.

     • xtc

      Daj nehaj brrati partizanske pravlice najprej Nemci niso nič klali pač pa so največkrat talce postrelili,sicerpa gre za tvoje brate po Socializmu Narodno delacske socialiste zatu utihni beedak.

    • Jurko

     Jest sem ji že povedal da ne ve kaj je bil Dachau. XD Kar primerja z nekimi ameriškimi multinacionalkami. XD

    • cosmosjasnovidec

     Tam so sežigali tako govno kot si ti.

   • Ana Job

    Bolj slab spomin imaš, očitno. Žive ljudi so sežigali v krematorijih, torej so si bili s partizani brati po dušah.

    • Erik Nebenhaver

     @ana_job:disqus Tvoji domobrančki so prisegli nacistom. OK? Saj to ti je jasno, a ne? Gnoj?

     • Ana Job

      Nisem za domobrance butec – gnoj, ampak za Hervarde.

     • Erik Nebenhaver

      @ana_job:disqus Kakšne Hervarde?! Vi slovani ste ničvredna rasa. V isti kategoriji ste, kot Cigani, črnci in ostala sodrga. Mrš, gnoj slovanski ničvreden.

     • Ana Job

      Spokaj se v Nemčijo nastavljati pizdo migrantom, smet na*cistična!

     • Nowotny

      Kdo si pa ti? Mislim po rasi?

     • Bald Eagle

      Hmm…., glede na njegovo ne/kulturo izražanja, bi rekel, da izvira iz juga. Verjetno kak rjuhar.

     • Nowotny

      Nevem, tole je vse skupaj otroški vrtec. Ni vredno, resnega komentarja. Nova bi moral tole z lopato dol zmetat. Pa? Takole bodo odšli vsi resni ljudje, tisti, ki bi želeli neko resno debato, na nivoju. Pol pa se ne čuditi, da se bo tole poznalo tudi na volilnem rezultatu. Če ne znajo pri taki malenkosti naredit redu, mislim — kej potem? Sorry, ampak se resno vprašam, kje so vsem skupaj možgani.

     • Bald Eagle

      Delim tvoje mišljenje. Sam sem že večkrat skozi poste z boldano pisavo apeliral na uredništvo Nove24, da uvedejo modratorja, ki bo skrbel za red in normalen dialog na nekem višjem nivoju med komentatorji. To, kar se je sedaj priplazilo na ta portal in nivo komunikacije res ne sodi več nikamor.
      Ne vem, če si komentiral ob nastanku tega portala, ko je bil še prisoten moderator. Takrat je bil red, če pa je koga pretirano zaneslo v vsebini pisanja, tudi meni se je to zgodilo, te je moderator na zelo kulturen in vljuden način opozoril, da prenehaš z pisanjem neprimerne vsebine. Če to ni zadoščalo, je sledil ban. Tako bi moralo biti vseskozi in bi se rešili trollov in raznih levičarskih plačancev, ki lezejo na ta portal samo provocirat. Zaradi tega je portal zapustilo že veliko resnih piscev, ki so pisali zelo kvalitetne komentarje. Škoda.

     • Nowotny

      Apelirat preko tega portala nima smisla. Imam celo občutek, da se to namenoma podpira. To je tudi tisti bumerang, ki sem ti pisal zadnjič, ki jih bo močno zadel. Treba bo naredit dopis na Novo in stranko in zahtevat, da se to pač ustavi in uredi tako, da bo zadoščeno osnovnim kulturnim normam komuniciranja. Samo to. Če pa sami ne vedo, kako se to piše, pa naj tole raje ukinejo, predno si naredijo še več sramote.

     • Bald Eagle

      Nimam pojma, kaj je vzrok, da so ukinili moderatorja. Po mojem mnenju je vzrok ukinitve moderatorja finančne narave. Nisem pa prepričan v to.
      Se strinjam tudi, da bi odgovorni na tem portalu morali sami vedet, da je potrebno komentiranje nadzirat in po potrebi urejat.
      V poletnih mesecih je eden izmed komentatorjev poslal dopis na uredništvo portala ravno z tem namenom, da uvedejo moderatorja. Odgovorili so mu, da naj bi se to realiziralo v začetku Septembra. Sedaj smo priča, da ni bilo nič kruha iz te moke. Žal.

     • Nowotny

      Zanimivo, res zanimivo. Bi bilo potrebno opozoriti tudi stranko… čeprav se bojim, da bo odgovor, da niso pristojni…. bla, bla, bla.. samo nekako ne morem preko dejstva, da je JJ pred nastankom, stopil pred ljudi in obljubil in napovedal, desni medij. Zato bi resno pričakoval, da naredijijo red ali pa se mu jasno odpovejo. Zame je ta medij zrcalo kulture stranke. Enostavno.

      Portal gledam že od vseh začetkov, sem pa komentiral zadnje leto in pol. Zdaj pa portala niti ne pogledam več. Pogledal, sem slučajno, ker sem dobil info, da imate celo vojno. Samo v tako nekulturo se ne mislim mešat. Res ne.

     • Bald Eagle

      Kar se samih člankov in novinarjev Nove24 tiče, je to zame še vedno dobrodošlo. Večinoma so prispevki kvalitetni in pišejo o temah, o katerih vsi režimski mediji strogo molčijo ali pa pišejo manipulativno. Kar se tega tiče, je ta medij več kot dobrodošel v tem medijskem prostoru, ki ga večinoma obvladuje levica in prek svojih trobil širi levičarsko agendo, manipulira in laže narodu.
      Kar se pa samega komentiranja tiče pod novicami, je pa stanje porazno. Na tem segmentu bo pa nujno potrebno uvesti red.

     • Nowotny

      Jaz ti govorim o komentarjih. V ostalo se ne spuščam. Je pač tako, da še tako kvalitetno pripravljen prispevek, ti taki komentarji razvrednotijo. Če govorimo o tem članku, bom rekel samo to, da je članek čisto na nivoju, nekulturni komentarji pa sramota za medij pod takim člankom. Celo na kurah so tako pametni, da pod določenimi prispevki ne pustijo komentirati.. in tako pokvarjeni, da so primeri, ko to z veseljem dopustijo.

     • Bald Eagle

      Se povsem strinjam. Pri komentiranju je nujno potrebno vzpostaviti red, ker nivo komentiranja sramoti sicer kvalitetne prispevke. Škoda, da odgovorni to dopuščajo.
      Sem že Ani zgoraj napisal, da moram spat, ker imam neke opravke jutri in me čaka malo daljša vožnja.
      Lp in lahko noč!

     • xtc

      Zopet kak levakar,ki ga je kaki slovenačkoj mami naf**** kak iz BV ali Afrike.

     • delaware

      Komunisti,stalin, naš velik vodja je prisegel hitlerju..(1939)

     • Steiermark

      bila sta brata po marxu, torej hitler ni mogel prisegati zveri stalinu, ki je pa bil prvovrstni morilec, ki je klanja in uničevanja človeštva naučil, tako hitlerja, kot tita!

     • cosmosjasnovidec

      Domobrančki so jebali tvojo mater katera je bila največja kurva vrustem kraju.
      Da so jo hodili porivat jih je seveda prasica klicala sama in ker so jo porivali v vse luknje kar jih ima si ti priletel ven iz njene riti.
      Torej ni čudež,da si komunajzerski pedofilski buzerant hrati saj so jo,ko se je končala vojna hodili porivat boljševiki ter komunajzerski partizani katerim si ga pa ti tudi fafal že od malega nategovali so te pa seveda tudi v rit in usta.
      Torej nisi siguren ali so te skupaj spocali domobranci ali partizani zato drži gobec driska levaška komunajzerska.

     • Steiermark

      malo manj krvoločnosti bi ti priporočala, sicer se s tem duševnim zblojencem, uvrščaš v isto kategorijo….

     • Ana Job

      Steinmark je nacistka, 9 dni že muči Ratataja na Maistru in trdi nebuloze, da so naši Štajerci čista nemška rasa, čeprav je Slovenija segala do Celovca. Poleg tega ima še ustaške korenine ta kuzla lezbaska

    • bubamara

     Ne bo šlo. Mrtve, ker so hoteli prikriti število mrtvih.

     • Ana Job

      Na*cisti in kom*unisti so enaki in ne vleci jih iz dreka.

     • bubamara

      To je pa res.

     • Ana Job

      Oprosti. Prav imaš, prej so jih zastrupili v plinskih celicah, kjer so umirali v hudih krčih in mukah, nato so jih dali v krematorij. Vsi so isti.

    • Erik Nebenhaver

     @ana_job:disqus Lepo, da brišeš komentarje za sabo.

   • Ana Job

    Na*cisti so izdajali lastne starše in brate in Udba se je učila od njih. Stane Dolanc je bil pripadnik Hi*tlerjeve mladine.

    • bubamara

     Vse do leta 44.

     • Ana Job

      Naučil se je, kako je treba delat in to je s pridom uporabljal v praksi.

    • Steiermark

     Tisti ki je izdajal lastne starše in brate, niso bili nacisti ampak komunisti! Vsi so se pa učili pri velikih oz. največjih izmečkih človeštva, kot je bil lenin in stalin! Ko so se SS-ovci učili “klavske stroke” pri rusih – pri stalinu, po šolah, skupaj s klavcem kardeljem, titom itd. je bil grozovit način mučenja in klanja “obsojencev”, celo za SS-ovce preveč in se niso mogli načuditi, kako to stalinovi komunisti počnejo, kot da je nekaj normalnega!

     • Ana Job

      No moj praded in prababica sta skrivala nemškega ranjenega vojaka in jima je bil zelo hvaležen, v zahvalo jima je dal srebrno uro. Partizani so pa pokradli vse, kar so videli, dekleta pa so morali skrivati, sicer bi jih posilili.

     • Ana Job

      Za naciste je bilo splošno znano, da so enako, kot naši partizani izdajali lastne sorodnike in jih pošiljali v smrt.

     • Steiermark

      Kdo ti je pa to povedal, morda debeli prašič dolanc, ki je bil pri hitle jugendu?

     • Ana Job

      Ti, ki hvališ naciste vsak dan in si njihov gnili pripadnik. Link lepim, da bodo komentatorji videli, KAJ SMO ZATE SLOVENCI!!!

      http://nova24tv.si/sprosceno/zanimivosti/ovkorakal-v-stajersko-prestolnico-razorozil-nemce-in-utrdil-slovensko-oblast-v-mariboru/

  • Erik Nebenhaver

   @ana_job:disqus Ti boš že vedla, saj so domobranci sodelovali z nacisti. In jim tudi prisegli zvestobo.
   Sicer pa: kdo so n*acisti? Ali si med besedo zapisala še svoj pijanski “hik”?
   n (hik) acisti.

   • antimur

    Kaj je s teboj zombi, ti še kar rineš veselo v leto 1945. Pojdi se zdraviti, lahko gresta skupaj na zdravljenje s Kolar Celarčevo, predvsem pa spizdi s tega portala na kakšen murgelski stenčas.

   • Ana Job

    Jaz ne pijem. Ko*munisti in na*cisti ste enaki. Popolnoma enaki! Tudi tvoje izražanje je nasilno, kaže na to, da si izmeček.

   • Črna Roka

    Ko te dobimo v roke, ti bom osebno svojo roko porinil v anus in segel skozi črevesje do tvojega gnilega gobca in ti s prsti moje roke odprl lape, da se boš lahko skozi lastni gobec posral, preklet zagovedanec komunajzerski.

    Črna Roka

    • Erik Nebenhaver

     @črnaroka Daj be otresaj svojega usranega gobca, pička zagnojena. Povej kje se hočeš dobiti in kdaj. OK? Če nimaš jajc za to pa nehaj srat.
     Pa roke si pejt umit, če maš črne, smrad zahojen domobranski.

   • Franc Lozinšek

    Ne vem, kaj jih vleče na Nova24tv – jaz zaobidem zombi medije v velikem radiusu. Na Nova24TV jih pritegne samo in samo provociranje – NE HVALA !

   • cosmosjasnovidec

    Driska čefutarska ti vedno nakladaš tisto o čem seveda nimaš pojma.
    Ali si morda zahojenec bil zraven,ko so domobranci in tudi komunajzerji prisegali zvestobo nacistom?
    Da je bilo tako se po govoricah ve za ene in druge osebno pa nimam pojma,ker takrat nisem bil zraven niti še na svetu.
    Domnevam,da tudi ti nisi bil zraven,da bi to zagotovo lahko trdil razen,če si že mumija na dopustu z pokopališča.
    Da več ne vidim takih tvojih prismuknjenih izjav,ker te bom prišel poiskal in ti v tvojo pedrovsko rit nabil kanto za smeti.

    • Erik Nebenhaver

     @cosmosjasnovidec:disqus Ne, govno, nisem bil zraven. Kot tudi nisem bil zraven, ko so ustrelili Franca Ferdinanda. Tudi ko so Rimljani napadli britansko otočje nisem bil zraven. Zato obstajajo zgodovinski dokazi, a ne gnoj?!
     Zgodovinski dokazi, kot je recimo tale:
     https://i.pinimg.com/originals/95/6c/c2/956cc2cc6c1b9d1023e3551016a81548.jpg
     Zdaj pa odjebi, govno.

  • antimur

   Da se vrnemo v današnje čase, slovenska kučanistična golazen presega vse zločinske ideologije, kot so nacizem, fašizem in komunizem skupaj. V kolikor bo prišlo do resnega sranja, kar bo, v to ni več dvoma, bi ti norci noreli in izvajali hujše represalije nad svojim narodom, predvsem tistim poštenim, ki niso za pedre, lezbijke, kriminalce, ki želijo ohraniti svojo izvirno slovensko kulturo, jezik in navade. kot vse tri zločinske ideologije, seveda, če bi jim to dovolili. Zato je dolžnost vsakega patriota, da se pripravi na takšen scenarij in da jih končno pošljemo v božjo oblast.

   • Ana Job

    Prav imaš. Sem danes poslušala gnilozobega cmerarja in škrbastega Brglezarja, kako sta se spet zavzemala proti zasebnemu šolstvu. Kako vehementno sta govorila, da tega ne bosta dovolila! Res živimo v diktaturi, cel svet ima zasebno šolstvo, mi pa imamo še vedno ko*munistične šole s sta*linistično filozofijo, ki v prvem letniku gimnazije otrokom podari knjigo Damijan, ki pripoveduje o pe*drih. Zakaj ne bi šli na cesto??? In zahtevali sestop partije, ki nam vlada že predolgo??? Vsi?

  • delaware

   Rdeča b.=isis…celo so jih prekašali…

  • cosmosjasnovidec

   Veliko hujše saj so na izprijen umsko prizadet način pobijali civiliste.

   • Ana Job

    Itak, da je bil to popoln poden, ki je prilezel iz dreka.

 • Ana Job

  Preventivno bi morali uničevati rdečo zalego, predno se je razširila, kot plesen !

 • Dragan

  Vso tragedijo slovenskega naroda je zagrešil napad Nemčije na SZ. Če tega ne bi bilo bi Tito, Kardelj, Maček, Ribičič in ostala komunistična drhal kot zavezniki nacistov visela po vojni na telegrafštangah podobno kot Musolinni v Italiji.

  • Jurko

   Americani so zaplenili dokumente kjer sovjetski komunisti narocajo ceskim komunistom, da je pakt med Nemcijo in SZ treba spostovati, da pa je vsekakor zacasne narave.

 • Janez

  KPS STALIN PARTIZANI ?
  SO SE BORILI ZA VKP B STALINIZEM
  IN ZA SVOJO KOMUNISTIČNO OBLAST !
  Pred NEMCI SO SE V GLAVNEM SKRIVALI IN BEŽALI.. Dokazljivo. L.r. J. KOMENDA

  • Jurko

   V Komendi je takratna obcina res sodelovala pri razbijanju partizanskega odpora in razkroju cete na Krvavcu. Sicer so se pa partizani se kako borili z Nemci in to vse od leta 1941 in vsako leto bolj intenzivno do koncne zmage.

   • francelj3

    Le kakšen osel lahko kaj takega napiše leta 2017?

   • sprehajalec

    Jurko, partizani so se Nemcev izogibali, ker so hranili moči za konec vojne in prevzem oblasti,. jasno jim je bilo, da nimajo šans v boju z nemci. Skupaj je v Sloveniji izgubilo življenje okoli 1000 Nemcev in Italijanov, nemcev okoli 450. Tukaj imaš natančen popis spopadov z nemci in navedbe virov, ki navajajo nemške izgube.

    https://sl.wikipedia.org/wiki/Seznam_spopadov,_bitk_in_operacij_v_Sloveniji_med_drugo_svetovno_vojno

    • Jurko

     Tu je veliko boljši seznam ki sem ga sam sestavil za wiki na podlagi okupatorjevih poročil o večjih bitkah s partizani. Seznam je zaenkrat samo do kapitulacije Italije.

     • sprehajalec

      A, Mladi Liberalec, vedno znova te tale portal privlači. Ker tukaj se krešejo mnenja in ni enoumja, kot si vajed drugod…

     • MladiLiberalec
     • sprehajalec

      Veliko napak Liberalec.

      To so storili čeprav so partizani dovolili prebivalcem vasi, da jih za
      krinko in da ne bo znašanja nad civilnim prebivalstvom lahko ovadijo
      Nemcem.

      Franca Benedika, župana, so z njegovo družino potem 1942 likvidirali partizani, zaradi te “izdaje”.

      nemško poročilo na Bled pravi ravno nasprotno, nad prebivalci so se znesli, ker niso naznanili komunistov Nemcem.

     • Jurko

      Navedeno je kot priznanje po partizanskem viru.

   • Janez

    Hja?
    Kaj zaboga?
    Pa je tista četica počela – na težko prehodnih hribih. Primernih za gamse.
    SPLOH
    PA SO BILI T.I. “PARTIZANI” – ZA STALINIZEM V SLOVENIJI.
    Razumljivo,
    DA SO BILI KP STALIN PARTIZANI VEČINI LJUDI
    – ODVRATNI IN NESPREJEMLJIVI. Asi ti otrok, da tega ne razumeš?
    A?
    Ti obožuješ ? Morile in roparje ? L.r. Janez K. KOMENDA

    • MladiLiberalec

     Borili so se za svobodo visoko v gorah so se skrivali pred okupatorji. Med njimi ni bilo niti enega člana KP.

   • Janez

    KPS STALIN
    PARTIZANI – NISO V NIČIMER – “ZMAGALI”
    Le
    Z NASILNIM MORILSTVOM IN S STALIN KOMUNIZMOM
    – SO POVZROČILI
    VELIKO NEPOTREBNIH SMRTI, LJUDEM – BOLJŠIM OD NJIH. L.r. Janez K. KOMENDA
    P.S.
    A?
    ZELO OBČUDUJEŠ ” VELIKEGA ZMAGOVALCA ”
    – ANALFABETA IN BRATOMORNEGA POLIT MORILCA ?
    Ivana MAČKA, žal – uradno – še ne obsojenega.

 • Steiermark

  ti ali tvoja mati?

 • Steiermark

  tvoja in srbska! Poleg tega pa kvasiš ti , ko niti ne veš, da je Celovec Koroški in ne Štajerski!

 • Bald Eagle

  Kako lahko človek v enaindvajsetem stoletju zanika nacionalno katastrofo, ki so jo v celoti povzročili domači komunisti, v kateri mali narod izgubi na desettisoče mladih ljudi. Kako lahko pismen človek katastrofo relativizira kot nekaj povsem običajnega, češ,saj so tudi drugi počeli isto, čeprav še zdaleč niso?
  Očitno gre za popolno izgubo občutka za civiliziranost, za izgubo občutka, kaj je človeško, kaj je prav in kaj ne, za poživinjenje torej, ko ne veljajo nobena univerzalna človeška merila več. Samo da bi zaščitili komunistične morilce, ki bi morali za zločine odgovarjati enako kot Eichmann!

  • Ana Job

   Dragi Bald! Slovenski človek je že davno tega izgubil smisel za domoljubje, ker so mu to s silo izbili iz glave. Ker smo imeli okupatorje iz vseh možnih strani od Nemcev, ki so na slovenska tla naseljevali svoje, do Italijanov, ki so nam jemali, do Srbov, ki so nas napadli, do Hrvatov, ki so nam vsa leta samo jemali in klestili zemljo.
   V naših dusah skorajda ni več nacionalnosti, mogoče v tebi, meni in še ene parih na tem kanalu. Ljudje se zgražajo, nad grozljivimi dogodki, ki so nam jih prizadevale rdeče zveri, po drugi strani pa se sami obnašajo, kot zveri in bi mogoče nekomu storili isto. Precej sovraštva je tukaj. Domoljubi so v manjšini, so se pa tukaj naselili na*cisti, kot je Stenmark, ki je v resnici moški z imenom Andrej *****, pa komentator Erik spodaj, ki žali vsepovprek. Vse to so ljudje, ki z domoljubjem nimajo ničesar skupnega in mogoče bi bilo pametno, da bi imeli moderatorja, ker bo Nova enkrat plačala visoko kazen in takrat zaradi nacistov in ko*munistov tukaj, normalni ljudje ne bomo imeli več možnosti komentirati.

   • Bald Eagle

    Res je. Pot po kateri je krenila Slovenija po osamosvojitvi, gre v popolnoma drugo smer, kot je bilo načrtovano. Pravega patriotizma ta narod večinoma ne pozna, razen redkih izjem. Glavni razlog za to jaz vidim v tem, ker takoj po vojni ni bila izvedena politična lustracija, kot so to storile vse postkomunistične države. Razlogi zakaj se to ni zgodilo so znani. “Samo preko mojega trupla”, je takrat tulil v nebo bučar. Namerno razbitje DEMOS s strani komunističnih infiltrirancev pa je še en razlog, dobro premišljen, da je komunistom uspelo razbit slovensko pomlad združeno v DEMOS. Pa kolaboriranje SLS in SKD s komunisti je naredilo svoje in omogočilo komunistom prevzem absolutne oblasti v Sloveniji. Podredili so si vse podsisteme in tudi oblast. Le SDS ni nikoli klonila pod pritiski stare partijske nomenklature. Zato je tudi ostala osamljena pri sledenju tiste poti in programa, ki je bil sprejet ob osamosvojitvi. Vse ostalo se je v večji meri prodalo strankam kontinuitete. Zato jaz ne vidim svetle prihodnosti za Slovenijo. Narod je pa večinsko tako opran, da enostavno ni sposoben prepoznati svojih rabljev in jih v nedogled podpira in jim drži še štango pri vsem kriminalu, plenilstvu in poneumljanju naroda, ki ga izvajajo in tega niti ne skrivajo več, takšno moč so dobili. Podelil jim jo je pa narod. Močno opran narod. To je dramatična slika realnega stanja v Sloveniji.

    • Ana Job

     Narod je res močno opran, težko če se bodo stvari še lahko spremenile. Ljudje ne čutijo več svojih korenin. Slovenski jezik se uničuje bliskovito, naša mladina uporablja slengizme iz hrvaških in srbskih izpeljank, poleg tega pa mladino poskušajo že v šolah spraviti na stranska pota in sicer že kar v prvem letniku, vsakemu šolarju zastonj podarijo knjigo, ki pripoveduje, da je homoseksualnost sprejemljiva in da je celo zaželena. Država je dala natisniti 200.000 izvodov knjig, ki jih podarja otrokom.

     Ozaveščati je treba ljudi in zelo me boli, kadar nas Slovence nekdo zmerja z Balkanci, Slovani ali še hujše našo avtohtono štajersko raso z nemško raso, saj je jasno, da je Slovenija segala do Celovca in, da je bil celo Zagreb naš in še veliko drugega ozemlja. Ker so nas tepli in uničevali lastni narod, je pravih, slovenskih domoljubov ostalo malo.

   • Steiermark

    Krula zafrustrirana in psihopatska, še vedno ne znaš prepisati imena mojega nicka….. Pa kaj sploh hočeš od mene, bizantinka= Sem ti že povedala, da sem normalna ženska, kateri se dopadejo moški in ne lezbače, kot si ti! Boš si svojo žrtev morala poiskati med svojimi…… Zanimivo, da se počutiš normalno, ko pa to nisi! In če te tako “plaši” navajanje imen nacistov in komunistov, zakaj jih potem karnaprej navajaš?

    • Ana Job

     ⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️POZOR NACI NA KANALU! POGLEJTE SI DRAGI, SLOVENSKI ŠTAJERSKI DOMOLJUBI, KAJ SI O VAS MISLI STEIEMARK!!!
     PREBERITE! DA SMO ŠTAJERCI ČISTA NEMŠKA RASA!!!!

     http://nova24tv.si/sprosceno/zanimivosti/ovkorakal-v-stajersko-prestolnico-razorozil-nemce-in-utrdil-slovensko-oblast-v-mariboru/

    • Ana Job

     ⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️TO JE MOŠKI, KI MU JE IME ANDREJ IN SE JE ŽE PREJ NA DRUGEM PORTALU NACISTIČNO, NASTROJENO OBNAŠAL PROTI AVTOHTONIM SLOVENCEM IN JIH ZMERJAL Z BIZANTINCI!!!

     http://nova24tv.si/sprosceno/zanimivosti/ovkorakal-v-stajersko-prestolnico-razorozil-nemce-in-utrdil-slovensko-oblast-v-mariboru/

    • Bald Eagle

     Predlagam, da se vedve z Ano nekako pomirite, kajti jaz ne vidim razloga, da si skačete v lase in se sovražno obnašate ena do druge. Skozi vsebino vajinih komentarjev sam zaznavam, da si obe prizadevata za demokratično in pravno urejeno Slovenijo v kateri naj bi bili Slovenci gospodarji.
     Zato predlagam, če se že ne zmorete pomirit, poizkušajta ena drugo ignorirat. Škoda se mi zdi, da bi se slovenski domoljubi med sabo grizli. Domoljubje pa razberem iz vsebine vajinih postov. Deal?

     • Ana Job

      Predlagala sem ji roko pred dnevi, a me napada, če hoče ji lahko s pomočjo prijateljev samo še sesujem njen Nick! Ne bo Štajercev zmerjala z avtohtono nemško raso, ker mu bom razbila gobec da bo tak kot Brglez!

     • Bald Eagle

      Poizkusi z ignoriranjem njenih postov. Res se mi ne zdi prav, da bi se domoljubi med sabo verbalno napadali, ko pa imamo skupno nalogo širit resnico in preglasit komunistične laži. Poglejta koliko levakarske drhali se plazi po tem portalu. Prihranita raje energijo za “boj” proti levaški izprijeni in nemoralni drhali. “Dela” imamo vsi več kot dovolj.

     • Ana Job

      Ignoriram jo, a se vsak dan obrega v moje komentarje. Verjamem, da je ta Andrej nor name, ampak lahko bi se malo umiril. Pred časom mi je dajal daleč največ up votov. Če hoče vojno, bo vojno imel!!!

     • Ana Job

      Velja, Bald. Zaradi tebe, ker si fejst človek in moj prijatelj. Blokirana bo zdaj takoj.

     • Steiermark

      Bald Eagle, jaz nimam namena napadati nikogar, neumno se mi pa zdi, da nekdo tukaj trosi laži o meni ter mi ne dovoljuje mojega lastnega mnenja! Jaz sem jo že poskusila ignorirati, kar bom od sedaj naprej , strogo počela, vendar ona vedno znova napada, kot izgleda je žejna krvi.

     • Ana Job

      Tudi jaz sem se nemško učila, ker ne razumeš ti napišem v tvojem materinem jeziku : Bitte, lass mich in ruhe!

     • Ana Job

      Tvoje lastno mnenje je, da smo štajerski Slovenci in to še domoljubi povrh ČISTOKRVNA NEMŠKA RASA! POJDI V POLJE, LEPO TE PROSIM!

     • Ana Job

      Ti prilepim linke, kako me petkrat na dan napadaš in se potem brisem, ker te imam, kot podgano non stop na vratu??? Kaj Je s tabo preklet nemčur pof….?

     • Bald Eagle

      Sem tudi Ano prosil, da ne reagira več na tvoje poste in enako prosim tudi tebe. Obe cenim in spoštujem, zato se mi ne zdi prav, da se med sabo spopadate na verbalni ravni. Obe malo zmanjšajta ego, pa se bo naredil čudež.
      Ta post je dobronameren in ga ne vzamita za zlo.

     • Ana Job

      Jaz tebi nikdar nič ne vzamem, kot zlo, saj si po moje edini človek, ki me je sposoben umiriti.

    • Ana Job

     Zadnjič ti bom rekla da drži gobec naslednic ti bom shekala račun! Jasno?????!

 • garfi

  njihova rtvZLO v poročilih – PADLI SO pod streli partizanov
  podobno kot je za njih 600 morišč naravno pravo ali napaka
  pade se, če se spotakneš
  tipično komunajzarsko manipuliranje

 • montyamp

  Deklaracija CK-KPS, 16.9.1941, podpisan Boris Kidrič
  Strogo zaupno!
  Samo za organizacije partije!
  16.IX.1941
  Deklaracija CK – KPS
  K pozivu KPJ je CK zavzel sledeče stališče:
  CK se zaveda in povdarja da je pri sedanjem političnem položaju napočil čas za izvršenje socialistične revolucije.
  CK se zaveda da je globok prepad med KPS in med liberalci,
  krščanskimi socialisti in ostalimi politično usmerjenimi elementi v
  OF.
  CK se dalje zaveda da se mora na predvečer revolucije prenehati z
  vsako skupnostjo z meščanskimi elementi v OF, ker so to isključno samo
  protirevolucionarci in taki elementi ki so iz koristolubja prodali
  svoje prepričanje, in streme za gospodstvom v novi kapitalistični
  državi in ki nimajo nobenega razumevanja za delovni svet.
  V pravem spoznanju sedanje revolucionarne situacije CK sklene da se
  izvede sledeče nepreklicne ukrepe, ki so potrbni da se zmagovito
  izvede revolucija:
  1.) Vsi voditelji v OF, ki pripadajo kakšni meščanski smeri se morajo likvidirati.
  2.) Vsi veleposestniki, kapitalisti, industrijci in kulaki se morajo likvidirati.
  3.) Vsi voditelji in funkcionarji meščanskih strank, ki niso na delu
  v OF ali pri NOV in kateri ne bodo likvidirani tam, se morajo likvidirati.
  4.) Vse voditelje bele garde se mora likvidirati.
  5.) Vse voditelje plave garde se mora likvidirati.
  6.) Vse SS-ovce in gestapovce se mora likvidirati.
  7.) Vse intelektualce, študente in kavarniške političarje se mora likvidirati.
  8.) Vse duhovnike, ki so se izjavili proti delovstvu se mora likvidirati.
  9.) Vse bivše jugoslovanske oficirje, tudi one ki so pri NOV, se mora zapreti.
  10.) Vse duhovnike se mora zapreti. Cerkve ostanejo zaprte, iste se
  ne sme rušiti. Represalije se sme izvajati samo na drugih cerkvenih posestvih.
  11.) Vsa vojaška odposlanstva kapitalističnih držav, ki se nahajajo
  pri NOV se mora prisiliti da odpotujejo. Vsak daljni razgovor je
  prepovedan.
  12.) Vse osebe, ki se protivijo našemu osvobodilnemu boju se mora že
  sedaj tajno odpeljati in predati NOV. Iste se mora likvidirati samo v
  slučaju ako to situacija ali pa zunanji položaj zahtevata.
  13.) Vsi meščanski časopisi ne smejo izhajati. Radioaparate se mora takoj odvzeti.
  14.) Vsi javni uradi in vse življensko važne ustanove kakor tudi prometna središča se morajo
  takoj zasesti z oddelki NOV.
  15. Vsi ti ukrepi se morajo izvesti na dan, ki bo zato določen.
  16. Vse likvidacije morajo izvršiti posebni oddelki partije.
  Partijske organizacije na terenu in v oddelkih NOV morajo skrbeti za
  najstrožjo tajnost teh navodil.Samo najvažnejši stari člani,
  funkcionarji partije, smejo vedeti za ta navodila; samo ti so določeni
  za določitev krivcev.
  Živela socialistična revolucija!
  Živio Stalin, vodja vsega delovnega ljudstva!
  Za CK – KPS:
  Boris Kidrič

  • KIKI

   Pozabil si tajnico, glavna morilko, Zdenka Kidrič!

   • Ana Job

    In zastruljevalko, ki je okrog spravila še lastnega moža!

   • montyamp

    France Klopčič, Dragotin Gustinčič, Prežihov Voranc, Aleš Bebler, Miha Marinko, Edvard Kardelj, Boris Kidrič, Josip Kopinić, Ivan Maček,TITOBANDITO………………
    To so stalinovi maturantje , krivci za bedo na tem prostoru .

    • KIKI

     V spomin in opomin

     Grobovi glasno še kričijo,
     v njih nedolžni so mrliči;
     a njihovi prekleti se biriči
     z njihovo krvjo mastijo !….

  • Janez

   +++++++++
   Hvala za objavo.
   To zavajanje o “partizanih” se mora nehati.
   KPS PARTIZANI SO BILI
   “BORCI=VSILJEVALCI=NESODNI MORILCI” – ZA STALIN KOMUNIZEM V SLOVENIJI.
   BILI
   SO UNIČEVALCI LASTNEGA NARODA. To mora vsem postati jasno. . L.r. Janez K. KOMENDA

  • Vrhovni sodnik

   To pošlji na novo in naj javno objavijo in naj od ZB terjajo jasen odgovor, drugače jih je treba zakonsko prepovedati.

 • Bald Eagle

  Partizani so bili predvsem “partijski vojaki”, kar že ime samo pove. To pomeni, da so morali brezpogojno ubogati partijo ali pa je šla glava proč! Toliko so bili borci proti nacifašizmu, kolikor je to partija hotela, niti milimetra manj, niti milimetra več! To, ali je nekdo bil veren ali ne, ni imelo popolnoma nobenega pomena. Mnogi od partizanov se s takim “enobejem” sicer niso strinjali, a rekel ni nobeden nič, kaj šele storil, saj bi s tem tvegal svojo glavo. Še danes so tiho, do kosti prestrašeni “junaki”.

  Ampak to je idiotkom pretežko razumeti, a ne? Laže je klamfati izmišljotine o izdajalstvu polovice naroda in govoriti o “spreminjanju zgodovine”. Edini, ki je zgodovino resnično popolnoma spremenil, je partija. Tako smo dobili lažno potvorbo, ki ji danes pravimo “zgodovina”, ki naj se ne bi smela spremeniti. A v resnici to ni zgodovina, ampak laž. Ščititi laž pred resnico, pa je težek moralni zločin, tisti, ki pa laž ščitijo pa, moralni zločinci!

  • sprehajalec

   OF je izključila 70% volilnega telesa, pristašev Ljudske stranke. Njeno predstavljanje naroda je temeljilo le na strankah zbranih okoli Društva prijateljev Sovjetske Zveze. In na ilegalni in zakonsko prepovedani KPS.

  • Janez

   ++++++
   TOČNO TAKO !
   LE Z GROŽNJAMI,
   Z VSILJEVANJEM,
   Z ROPI IN MORILSTVOM – SO PREVLADALI – NIKAKOR NE “ZMAGALI”. L. r. Janez K. KOMENDA

  • Steiermark

   Glede verske pripadnosti se pa motiš, večino “partizanov”, ki so bili kmečki fantje in pobožni – kristjani, niso hoteli sprejeti ateizma in zato so tudi končali oz. bili pokončani, od kakih revolucionarjev, z gorjačo oz. palico. Po Pohorju se ve, kdo je ljudi oz. takšne poštene mobilizirane v pratizane, pobijal….Ve se tudi, kateri “partizani”, srbski, so se potikali in skrivali po pohorju!….Zato tudi o svoji verski pripadnosti ti fantje , največkrat niso govorili in niso priznali svojim politkomisarjem….

   • Bald Eagle

    Dopuščam možnost, da se kdaj v kakem komentarju tudi zmotim. Jaz sem rojen v tujini in sem tam preživel tudi pretežni del svojega življenja. Sam se preko razne literature izobražujem glede naše slovenske polpretekle zgodovine, zato seveda obstaja možnost, za kako napačno informacijo. Sem pa vesel, če kdo popravi mojo domnevno zmoto in jo argumentira z resničnim dejstvom. Naj bi veljalo, da se vsi učimo do svoje smrti in tudi tedaj še zdaleč ne vemo vsega.

    • Ana Job

     Nikoli se ne zmotiš, imaš zelo natančne in jasne komentarje in veš o čem govoriš, ker se družiš s slovenskimi domoljubi in tudi čutiš s slovenskim narodom, to Nemec ne bo nikdar štekal, ker nima občutka.

     • Bald Eagle

      Ana, najprej hvala za pohvalo, prosim pa te, da nehaš napadat komentatorko @Steiermark, ker tudi njo cenim, kot slovenskega domoljuba. Tako vsaj rezberem iz vsebine njenih komentarjev. Kar ste imeli v preteklosti med sabo, mene ne zanima, ker nisem bil vključen v vašo korespondenco. Poizkusi se umirit in ignoriraj komentatorko.

     • Ana Job

      Ja. Upam, da me bo jutri, ko bom pisala komentarje pustila na miru in da mi ne bo celo ponoči pisala in komentirala. Non stop je na meni. Kaj takega še nisem videla! Ni čudno da me je manurro pred časom že opozoril da gre za pravega psihopata.

     • Bald Eagle

      Sem tudi @Steiermark prosil, da ne reagira na tvoje komentarje.

     • šumigoj

      Dobra si da zdržiš to baburo macafuro

     • Bald Eagle

      Prosim, ne dolivaj olja na ogenj. Če že, zlivaj raje vodo.

     • šumigoj

      najraje bi se polulal, he, he

     • Bald Eagle

      To pa kar, če te tišči, hehe.

     • šumigoj

      Še raje imam aufbiks, he, he

     • Bald Eagle

      Si ti oni, ki ima KTM?

     • šumigoj

      Kaj je to ? Nekaj za namazat na kruh ?

     • Bald Eagle

      Pozabi, zamenjal sem te za nekoga drugega.

     • Ana Job

      Mislim, da ne bil vesel, če bi te enkrat okrog pese, kaj?

     • Ana Job

      Res trapasto.

     • RATATA

      Poskusi še kdaj. Mene ne posluša.

 • šumigoj

  he, he,

  • Vrhovni sodnik

   RA,TA,TA, gobec pa širok odpreš.

   • Bald Eagle

    Jaz sem ga pa zamenjal za Jamnico.

   • Ana Job

    Itak, da se vedno naslaja, posreduje pa Bald medtem, ko so “nekateri” v luknji skriti.

   • RATATA

    Jaz sem bil v luknji, hehehe

 • Bald Eagle

  Komunisti niso spadali med te, recimo normalne ljudi. Oni so imeli svoj načrt, nihče jih ni silil v pobijanje zaradi revolucije, sami so se ga izmislili in lotili. O tem najlepše pričajo partijski dokumenti iz medvojnega časa. Pač pa so oni silili druge v pobijanje in mnogi so zaradi tega zapadli v hude zločine, mnogi partizani in celo civilisti – “terenci”, ki so izvrševali partijske “naloge”.
  Partija je imela svojo tajno službo, VOS – OZNO, ki je delala spiske, koga vse je treba “pospraviti”. Na teh spiskih je bilo pred koncem vojne po pričevanjih na tisoče ljudi, ki jih je “vzela noč”. Vsaka vas je pri tem imela svoje žrtve, za mnoge od njih še danes ne vemo,s čim so si zaslužili smrt, niti kje ležijo. To je rezultat partijske”humanosti” – takrat in še danes, ko si ne upajo raziskati lastnih zločinov ter vzdržujejo zaroto molka.
  Sicer pa je bilo članstvo v partiji med vojno stroga tajnost in kdor je bil član, se s tem ni hvalil pred nečlani. Tudi danes ni nobenega razloga, da bi se kdo s tem hvalil med poštenimi ljudmi.

  • šumigoj

   Umirali so tudi zaradi ljubosumja, če nekoga dekle ni maralo, ker je imelo rajši drugega…….. budale

 • Bald Eagle

  Partija se je med okupacijo lotila revolucije in iz tega naslova izvira 90% ali še več medvojnih in povojnih žrtev pri nas. Preostanek so dejanske žrtve vojnega spopada. V partiji so tedaj resnično komandirali krvoločni revolucionarji, nihče drug, na žalost. Zanje je bil edini končni cilj priti na oblast in družbo ukrojiti po svojih boljševiških načelih. To jim je lepo uspelo z grožnjami, nasiljem in laganjem. Sramota je, da te ljudi še danes slavimo kot kakšne junake in dobrotnike, po njihovih nič krivih žrtvah pa smo pripravljeni pljuvati še naprej.
  To je tudi eden glavnih civilizacijskih konfliktov med Slovenijo in svetom, ki tli v ozadju vseh političnih odnosov do sosedov in sveta. S tako dediščino otovorjeni ne moremo biti v mednarodni skupnosti spoštovan in cenjen narod. To grdo dediščino pa nam je naložila zgolj in samo partija, vzdržujejo pa jo iz koristoljubnih interesov njeni današnji politični dediči.

 • Monika

  Samo da ste slozni jansevi hlapci. Medtem pa so ostalim slovencem znane vase metode:
  https://www.youtube.com/watch?v=zUJtuiyda4o

  • Bald Eagle

   Ker je posnetek, ki si ga prilimala nedostopen, vsaj meni, argumentiraj svoje trditve. Brez prepisovanja prosim, če že, napiši iz glave, če je funkcionalna.

   • Monika

    Se enkrat poglej, zdaj je dostopen

    • Bald Eagle

     Meni napiše: ta posnetek ni na voljo.

     • Vrhovni sodnik

      ad acta

     • Monika

      Zdaj je na voljo.

     • Bald Eagle

      Sorry, ko sem videl, da je avtor prispevka matej šurc, sem imel takoj želodec v grlu in takoj ustavil predvajanje. Lažnivcev in manipulatorjev tipa šurc-zgaga, ne prebavljam.

     • Ana Job

      »Edini namen terorja je teror,« je nekoč zapisal veliki inkvizitor neke druge,«rdeče« vere – Feliks Dzeržinski , ustanovitelj kasnejše K*GB ).

      Bald, samo ljudem, ki živijo v stalni paranoji in strahu, je mogoče brezkompromisno vladati. Javno izživljanje nad obtoženci in široko razglašeni procesi z izsiljenimi priznanji, vsesplošna strahovlada in nekritični izpadi nasilja vzbudijo med ljudmi preživetveno mrzlico: skoraj vsak v trepetu premišlja, kako se je lahko zameril oblasti in kaj bi moral storiti, da se ji prikupi in ne postane njena naslednja žrtev. Slovencem so vcepili strah in tekom desetletij je veliko naših, zavednih ljudi vzela megla, zato je imela Udba tudi zunaj naših meja svoje enote, da je v ljudeh zlomila duh. Duh uporništva in volje.

      Ali so dejansko kaznovani pretežno tisti, ki resnično prekršijo norme oblasti, je povsem nepomembno. Kdor se je psihozi strahovlade sposoben upreti, je lahko s svojim neodvisnim umom oblasti nevaren – zato ga je treba uničiti, ne glede na to, kaj je dejansko storil. Teror zaradi terorja je najučinkovitejši branik absolutne oblasti: to je osnovna logika na*cizma, fa*šizma, sta*linizma in ko*munizma…”

      Takšna in podobna predavanja so vsakodnevno poslušali nekdanji komunistični voditelji naše (hvala bogu) propadle države Jug*oslavije…

      Naši bivši, partijski voditelji so tako vestno poslušali prorusko dogmo, ki je učil kako s terorjem vladati narodu… In zato, Bald imamo med narodom take slabiče. Komu*nizem je nevaren, ravno tako na*cizem, ki je v vzponu.

      Naši komunisti so tisto, kar so jih učili udejanjili, prav tako kot komunisti v Rusiji in drugod na vzhodu Evrope, ki so med narod vnesli razkol, strah in teror…

      Kako so to počenjali komunistični aktivisti v Rusiji nam lepo pokaže naslednji primer:

      V imenu rdeče zvezde so na smrt obsodili 6 milijonov Ukrajincev s tem da so jih pustili stradati brez hrane, da so počasi umirali, v mukah…To so imeli najraje…Počasno mučenje žrtev…

      V imenu rdeče zvezde v Pekingu v noči iz 3. na 4. junijem je vojska s tanki in tovornjaki zapeljala v množico na Trg nebeškega miru. Študentje so se vse do jutra proti njim borili s kamenjem in z lastnimi telesi skušali zaustaviti tanke, pri tem pa je bilo ubitih več sto študentov.

      V imenu rdeče zvezde so naša tla še vedno en sam velik grob. Več ljudi je umrlo v pobojih, kot med vojno. ENO VELIKO GROBIŠČE SMO.

      V imenu rdeče zvezde še danes trpijo ljudje, ki jim je onemogočeno pisanje, branje in izražanje svojega lastnega mišljenja, ljudje, ki trpijo in so doživeli krivico od kom*unistov, tako, kot jaz in ti.

      Pri nas živijo ljudje, ki uživajo vse prednosti demokracije, ki izkoriščajo vse ugodnosti pa si še vseeno želijo komunizma…To je lahko preprosto samo iz enega razloga…Da ne vedo česa si želijo…Da imajo po domače, prepolne pizde vsega in niso nikoli doživeli keubzc, kot smo jih mi in naši svojci, kar je v nas vzpodbudilo dodatno bojevitost in smo se zmožni ponovno boriti za svoje pravice, ki so nam tlačene!

      KOM*UNIZEM JE NAJVEČJE ZLO, KI SI GA JE IZMISLILO ČLOVEŠTVO…ENAKO NA*CIZEM IN GOVORJENJE O RASAH.

      In danes živijo ljudje, ki poudarjajo vrednote na*cizma in ko*munizma? Le kje , razen v množičnih grobovih vidijo te vrednote? Le kje vidijo rezultate te »najboljše« ideologije , ki si jo je izmislil nek bolan um? Kje? Zato sem se prej tako razburila!

      V siromaštvu našega slovenskega naroda, ki živi že pod pragom revščine? Ali so to rezultati komunizma? Beda in siromaštvo? Kot kaže so…

      In danes nasprotniki demokracije širijo vesti o zločinih do*mobrancev??? Bedasto!

      Kdo se bo opravičil v imenu »rdeče« pokvarjene vere za naneseno škodo in trpljenje milijonov ljudi po celem svetu?Kdo se bo opravičil v imenu tega brez in nerazsodnega pobijanja ljudi?

      Ni ga junaka…So pa junaki ki poveličujejo to početje in ga želijo prikazati kot nekaj čistega in najboljšega kar se lahko nekemu narodu pripeti…

      Ne nasedajte na umazane laži , ki jih zavedno širijo pripadniki te kom*unistične ali na*cistične vere, saj njihovi nameni niso čisti, še zdaleč ne, njihov namen je samo oblast, in to oblast za vsako ceno!!! Širimo naprej domoljubje med Slovenci in raje povejmo da smo narod karantanskih bojevnikov, ki so močni, ki so premagali Turke in če bo treba jih bodo še enkrat.

     • Bald Eagle

      Izjemno napisano in se rade volje podpišem pod vsak stavek, ki si ga napisala.
      EU parlament je že leta 2009 sprejel resolucijo v kateri je ostro obsodil in izenačil vse totalitarizme (nacizem, fašizem in komunizem). Takrat so to resolucijo podprli vsi slovenski europoslanci. Tudi levičarji. Ko pa je stranka SDS že dvakrat vložila povsem enako resolucijo v slovenski parlament, da se jo sprejme, je kompletna leva politična opcija glasovala proti. Si lahko zamisliš to dvoličnost in licemerje levakarske drhali? Proti tej resoluciji so bili izključno iz ideološkega vzroka. Kajti vsa levakarska agenda še vedno temelji na pretekli revolucionarni komunistični ideologiji. Nikoli se niti ena politična stranka v Sloveniji, ki se deklarira kot leva, ni javno ostro obsodile ex totalitarni komunistični režim in se od njega distancirala, nikoli. Nasprotno, javno razkazujejo, da miselno še vedno paktirajo s preteklo propadlo komunistično ideologijo. Dokaz temu pa so javna paradiranja s totalitarističnimi simboli, petje revolucionarnih pesmi najvišjih predstavnikov oblasti, ki se je zgodilo v Stožicah in neštete proslave, na katerih se poveličuje komunistično zasužnjevanje slovenskega naroda po končani WW2. Najhujši primer takega početja so Lažgoše, kjer se vsako leto zbere trop komunističnih banditov in pojejo slovospeve zločinskemu početju svojih morilskih prednikov, ki so izvajali najokrutnajše zločine nad poštenim in nedolžnim slovenskim narodom. Dobesedno so pobili ali izgnali v tujino slovensko modro kri. Ostali so večinoma nepismeni gošarji in raztrosili svoje gnile gene po celi Sloveniji. Kaj je iz tega ratalo, zelo nazorno vidimo na vseh področjih naše preljube Slovenije, ko jo ta nesposobna gošarska golazen z slabo gensko strukturo uničuje z vsakim dnem bolj.

     • Ana Job

      Hvala, Bald. Seveda Slovenija ne upošteva evropsko sprejetih resolucij, pa ne samo iz vidika totalitarizmov, tudi iz vidika kršenja človekovih pravic. Slovenija je bila že neštetokrat opozorjena, pa tudi sankcionirana, na, kar je pred časom opozoril tudi Pahor, ki je oštel sodnike. Vse tvoje prispevke si tudi sama z veseljem preberem, če jih le uspem videti. Ob tvojem odličnem komentarju se mi poraja beseda DOMOLJUB. Levičarji, negativno spodbijajo besedo domoljub, poskušajo nas prikazati, kot ekstremiste in v medijskem prostoru smo prikazani, kot odpadniki, ki se oborožujejo. V bistvu smo pa poslednji “mohikanci” slovenskega naroda, zadnje upanje in ljudje, ki ljubimo svojo zemljo in svojo slovensko kulturo in zavračamo tujo, ki nam jo vsiljujejo. Berem knjigo Ivana Cankarja Gospa Judit. V šoli so nam ga popolnoma narobe interpretirali, v resnici gre za enega naših največjih domoljubov, človeka, ki je res ljubil svoj narod in ki je imel ognjevite govore, ki so ljudi spravili na noge. Utemeljeval je, da se moramo distancirati od juga in to je plačal z življenjem, saj je umrl za posledicami fizičnih poškodb s strani Hrvata. Zakaj sem prešla na to? Danes sem gledala na pop, kako zlobno sta se gnilozoba cmerar in Brglez zoperstavila proti zasebnemu šolstvu, češ, da ne bosta dovolila, v smislu, da se ustvarjajo nove ekstremistične skupine podmladka. Torej bi morala ostati po njunem mnenju samo ena ekstremistična skupina in sicer PARTIJSKA. Normalni Slovenci to doživljamo, kot diktaturo. Slovencu jug nacionalno že leta drobi krila, ampak glede na to, da smo v zgodovini mnogokrat premagali močnejše od sebe, mogoče še obstaja kanček upanja za nas. Puške ne bomo vrgli v koruzo in bomo budno spremljali dogodke in ko bo čas, bomo pripravljeni.

     • Bald Eagle

      Tudi pod ta post se podpišem. Zdaj grem pa spat, ker imam jutri neke opravke.
      Lp in lahko noč!

     • Ana Job

      Hvala. Lahko noč tudi tebi.

     • montyamp
     • Ana Job

      Hvala. Se zelo strinjam z napisanim, pa tudi z njihovim predstavnikom, ki je kandidiral.

 • Vrhovni sodnik

  Najbolj znani borec partizan je bil Miha Marinko, celo vojno se je skrival okoli Litije in tam sta s klošarjem kure kradla, ko je kasneje postal predsednik SRS in imel govor v Litiji ga je klošar mal spomnil na stare cajte, od takrat naprej, če je bil Marinko v bližini Litije, so vedno klošarja priprli. Takšni borci so bili te usraneti, morilci, ki še danes prejemajo penzije, namesto, da bi bli v arestu.

  • Neznani

   Itaq, cela Litija se je smejala, zato se jo je M.Marinko ogibal.

   • Rožle

    A ti tut učas kakšn komentar napišeš .. ?

    • tona

     Če se mu ponesreč.

    • Neznani

     ITAQ

  • šumigoj

   Marinko se je penziji že odpovedal, no.

   • Rdeči na sprehodu

    To je edini + od njega.

 • Rdeči na sprehodu

  Kakšna je razlika med cigani in partizani, malenkostna, oboji lažejo, kradejo cigani manj od partizanov.

 • Rožle

  So pogumni partizani ležal v bolnici Franji med 2. Svetovno vojno in si govorijo junaške zgodbice kako so bili ranjeni in komaj preživeli
  … **************************************************************************************************************************************
  Vsak od pogumnih ranjenih partizanov je povedal svojo zgodbo … le en partizan … bil je ves marogast in podplut po celem telesu, ki se je skrival pod pogradom, ni niti muksnil …
  Po večkratnem prepričevanju soborcev pa se je le opogumil in začel svojo junaško zgodbo …
  **************************************************************************************************************************************
  Pravi : … izgubil sem se v temnem črnem gozdu in taval cele dneve … brez hrane in vode … končno pridem na jaso in jo želim prečkati … ŠTUKA !!! … jest levo … štuka levo … jest levo … štuka levo … preval na levo … pod kotom …
  levo … 3x me je preletu pa me ni mogu zadet z rafali tko da mu je pol metkov zmankal … **************************************************************************************************************************************
  Trenutek tišine … … … in potem vsi v en glas … JA, in kaj je blo pol … !??!? **************************************************************************************************************************************
  … pol je pa pristal … pa me je s kurblom pregonu k merjasca,…… **************************************************************************************************************************************

  • Neznani

   +++++++++++++++++++++++++++++++, čista + 10.

  • Vrhovni sodnik

   To so bli borci, matere božje.

  • Hribouc

   To zgodbico je Udba prenašala po vsej deželi.
   Skurblanemu partizanu so samo zamenjavali ime !
   In raja se je režala…tako kot danes.
   Ampak hecov je konec!

 • Vrhovni sodnik
  • Monika

   Ironija je, da imate radi slovenijo, samo slovenija vas ne mara, z janso nihce ne zeli v vlado, tudi v isti drzavi z vami ne zeli nihce ziveti, razen tisih nekaj zaslepljencev, ki bodo vsak cas spregledali.

   • šumigoj

    Boljš, da si tih, da ne počm od smeha.

   • Vrhovni sodnik

    Ti gnoj lewaški, Slovenija se z veliko piše, ziher si štabska rdeča kurba, ki jo noben ne povoha več, še tvoji izmečki so te odpikal, tko, da se losi od mene, z gravžami nagnusnimi nimam opravkov

    • šumigoj

     merki, da še mene kej ne pošprica !

    • Monika

     Tudi ne zelim opravka s poklicnimi morilci kot sta vidva, blaza furjana sta tudi pospravila ne in zdaj na tozbenem aktu pise jansa in tozilec prepoveduje njegovi sestri, da to sfotokopira, da na tozbi pise jansa. Morilska janseva sodrga.

     • sprehajalec

      Daj nam Monika Internacionalo intoniraj, da bomo lažje bedeli to noč?

     • Rdeči na sprehodu

      En več ali manj, koga to briga

    • Monika

     Sicer pa je vsakemu tukaj gor jasno da sta clana janseve likvidatorske skupine, ves cas grozita itd

     • Kralj rdečih

      A si se naveličala dihat, raj kar sama v brezen skoč, te bo manj bolel, al nas na obisk vabiš.

     • Monika

      Ste pa zdej sami lepo povedal,kdo in kaj je jansa, mafijc da mu ni para in njegova zena je pokvarjena mafijska nevesta

     • Kralj rdečih

      A si si oprala gobec, da te pošpricam, če mafijankovića pogrešaš je na Rudniku, pony pa v Murglah

     • Neznani

      Če na znaš molt, se hiter nauč, VS je strog.

   • sprehajalec

    tudi v isti drzavi z vami ne zeli nihce ziveti, razen tisih nekaj zaslepljencev, ki bodo vsak cas spregledali.

    V kakšni državi pa hočejo živeti? V takšni, ki ima za himno Internacionalo?

   • Bald Eagle

    Čeprav si ženska, vsaj tako je zaznati iz tvojega nicka in sam ženske spoštujem, bi pri tebi naredil izjemo in te pošteno klofnil okoli bedaste in opranoglave kepe.

    • Vrhovni sodnik

     Ona sama ne ve kaj je 3 spolnik, zadrogirana pocestnica, lewaška vlačuga

    • Rožle

     Ah ne …
     take žleht babe se kr same tepejo …tako, da ni potrebe

    • MEFISTO

     Ni ženska je pa kljub temu tudi Tetka iz ozadja, tarantela, Monika in še kaj!

     Grožnjo pa le izpolni, saj boš tolkel po komunistu.

   • Rožle

    No, le na glas zapoj to prelepo skladbo …
    ti bo takoj topleje pri srcu …

   • MEFISTO

    Prjatu razumni, nov nick in stara vsebina.

   • Monika

    Kriminalec

  • Monika

   Ti in tvoj sef sta na prostosti samo zato, ker je fank taksna preracunljiva reva, ampak ljudje imajo fanka dovolj, kmalu ga bojo nesli ven in takrat bo tudi z vama konec

   • Daj, Monika, daj….. tako lepo ime imaš pa tako jeznorito nakladaš. Saj človeka niti ne poznaš.

 • Vrhovni sodnik
 • Steiermark

  Prav zanima me, kaj bi imel za povedati Drnovšek, ob odkritju okostij 53 ciganov, ki so jih tovariši komunistični zločinci, 44 leta potolkli, odvzeli žiljenje revežem, njihovim družinam, kakor tudi otrokom in nosečnicam. Prav drnovšek je Slovence zmerjal, da niso ljudje, ker ne privoščijo njegovi sorti ljudi, vsega, kar sami nimajo in jim ne dovolijo posiljevanj in ropanj……Tako kruti niso bili niti Nemci, kot ta divjaško satanistična titova svojat!

  • KIKI

   A Drnovšek? Pomežiknil bi v kamero, niti pogledal ne bi v človeka;
   njegova vest nikoli ni bila čista, niti v odnosu do svojih otrok ne!
   Bolezen bi ga naj naredila ljudskega, vendar, če človek tega nima
   v genih , je osiromašen do smrti!

   • Hribouc

    Tako je bednik tudi odšel iz tega sveta. Beden do dna.

    • KIKI

     Res je; njegova “edina” resnica in ljudskost so se spremenili
     v prah in – smrad!

     • Hribouc

      Politikanti, produkt rdečih Zavodov, kot on – ljudje brez hrbtenice, brez jajc in brez svojega jaza.
      Ničvredno, ničevo životarjenje v nulo.
      V smotani karo obleki in kravati z vrbinim vencem na glavi-kakšna kreatura!
      Na udbovske stroške/naše denarje, seveda, na zdravljenje v Indijo!
      Za konec pa spljuva alternativno medicino javno v mikrofon pri odprtju nove onkologije!
      Je to osebnost, je to dedec, državnik? Plaha-plaha.

     • Hribouc

      Politikanti, produkt rdečih Zavodov, kot on – ljudje brez hrbtenice, brez jajc in brez svojega jaza.
      Ničvredno, ničevo životarjenje v nulo.
      V smotani karo obleki in kravati z vrbinim vencem na glavi-kakšna kreatura!
      Na udbovske stroške/naše denarje, seveda, na zdravljenje v Indijo!
      Za konec pa spljuva alternativno medicino javno v mikrofon pri odprtju nove onkologije!
      Je to osebnost, je to dedec, državnik? Plaha-plaha.

 • učko

  Kwa je tle čudn’ga? Ta rdeči fašisti so pač zločinci, pa naj bo to takrat, al’ pa don’s. Takrat so pobijal, don’s pa kradejo milijarde in zapirajo svoje nasprotnike in sovražnike.

 • Matic Anze

  Klanje nedolžnih Ciganov se je med 2. svet. vojno dogajalo tudi v Beli krajini, na obrobju Kočevskega roga. Menda domačini-ka iz okolice (Dragovanja vas) tam okoli še vedo kaj povedati.

  V knjigi Spomini skrivača Marka, Franc Luzar, odlomek:
  … Vsi pa le nismo bili zaslišani. Prav tako so nas zapustili nekateri, v katere smo sumili že prej. Med njimi je bil tudi neki fant, ki smo mu pravili »colonello«, ker je nosil italijansko uniformo. Fant je pripovedoval take zgodbe, da smo si zatiskali ušesa. Pripovedoval nam je o »akciji« na Bukovi gori, na Mitlerjih, kjer so bili pred vojno naseljeni Kočevarji. Tam je pred nekaj dnevi porezal glave šestinšestdesetim Ciganom, jih zmetal v prepad, za njimi pa še trupla. »Z debelim koncem naprej«, se je izrazil. Točno nam je opisal, kako so bili zvezani z žico in kako je delal. »Pri prvih, ko še nisem imel prakse, je šlo počasi. Potem pa, ko sem jih porezal že kakšnih deset, je bilo enostavno. Cigankam sem enostavno zavil lase okrog dlani, jih vrgel na trebuh in ena-dva je bila glava proč,« je mirno pripovedoval, kakor, da bi govoril o sekanju drv. » Najbolj sem bil jezen na otroke, ker jih nisem imel za kaj prijeti. A tudi nekateri Cigani so se upirali in tulili kot biki…«
  Kasneje sem poizvedoval , če je kaj v tej zgodbi resničnega. Bilo je res, ušel je le en Cigan po imenu Jure. Pripovedovali so, da je po kolesnici pritekla kri od prepada do ceste in to kar deset minut hoje daleč. …

  • Hribouc

   Pošlji ta sestavek Titu Turnšku!

   • Matic Anze

    imaš njegov mail, pa svojega mi daj, da te dam v vednost..pod skrito kopijo

    • Hribouc

     Preje morava skupaj na en kofe, pol pa ja.

     • Matic Anze

      Kdaj greva na kofe…

     • Hribouc

      Kje si pa bil 7 mesecev? Si bil na tečaju mlade Udbe v Gotenici?
      Nimam maila od barabe.
      Na spletu maš miljon naslovov pod ZZB Zlovenistan.-
      – Rdeči heroji fuknjene krvave NOB OF Revolucije – pa mu prepošlji!
      Meni popuščajo počitniški živci in te kurbe morilske rdeče mi ponoči skačejo po skončnici postle z nožči med zobmi…tako, da sem postal malo majav.
      ——————————————-
      Daj objavi še kaj, nič se te ne bere več nikjer, tako, da si malo sumljiv,v jeseni bo več časa, če bo zdravje.

      A je ta knjiga od Luzarja že stara ali še v prodaji, prosim?
      HVALA.

     • Matic Anze

      Bogdaj Hribouc… po dolgem času.
      Udba … brez besed.
      Knjiga je trenutno naprodaj na bolhi
      http://www.bolha.com/knjige-revije-stripi/strokovna-literatura-prirocniki/humanistika/zgodovina/franc-luzar-spomini-skrivaca-marka-1321202166.html
      Nova24 redno prebiram, oglasil sem se pa res samo v tej temi. Zakaj?…, ker mi je ravno sodelavec pravil o teh ciganov. Doma sem se pogovarjal z mamo in mi je povedala, da to tudi piše v knjigi Spomini skrivača Marka. Torej obstaja zelo zelo velika verjetnost, da je to res.
      Pa tako mimogrede… Je bil en sin vneti zagiržen partizan in mu oče reče, da to ni prav kaj počnejo. Odgovori mu: “Stari tiho bodi, tudi zate gori žerjavica na Brezovi Rebri…” Tega “sina” sem poznal, roke so se mu tresle, da je komaj z dvema rokama držal kozarec.

     • Hribouc

      Glej, kolega-pojdi nekam na Ig in tam so zelo živa pričevanja onih, ki še živijo.
      Zapisov o teh pobojih pa toliko, da dvoma ni – saj so sami pisali, da so potolkli “izdajalce”, takratintakrat in tolikointoliko.

      Za njih so to bola Sredstva na poti do Cilja in na vse to so ponosni.

      Kauj so počenjali ? Potolkli človeka, ki jim ni dišal in se potem po vasi vozili z bicikli, prepevali, igrali harmoniko in žlevili alkohol!
      Res so proslavljali, kajti veselili so se dogodkov na svoji “poti”! Resnično, po dolgem času sem si zjasnil, da niso bili samo norci, ampak iskreno veseli ljudje, ko so odstranili oviro na nj. poti !!! Slovenska katastrofa!

      Krvavi prasci pa nikoli niso v svoja knjižna pričevanja zapisali kako so jih mučili, kako sramotno in pošastno so nedolžneže mučili pred smrtjo, posiljevali in nečloveško matrali ljudi samo, da bi dosegli končni cilj : komunizem in sovjetizacijo.

      Primer uboja očeta komunista svojega sina imam v bližnji vasi. Najbolj rzvpit vseslovenski heroj je ex preds. ZZB, dolničar, ki je lastnega brata dal iz Teharij pripeljati domov in ga je ustrelil pred lastno družino.Koliko članov družine, ki je pri tem pokimalo, ne navaja, niti ne pove kaj počenjajo zdaj tam pri satanu…

      Primer, ko so Partizani ponoči v bližini vasi mučili nedolžnega ujetega Kristjana – samo to je bilo narobe – da je nečloveško tulil vso noč, da je poslušalo več vasi v strahu in trepetu-v nočni grozi ?
      Če ne verjameš, zapelji se v Loško dolino, kjer je operiral Daki in Ivan Hribar,
      oba narodena heroja, in povprašaj kaj so delali ljudem ponoči in pri belem dnevu, še daleč po vojni & revoluciji…

      Tega je toliko, da se ti zrola.
      Oni pa slavijo totalen zločin nad narodom in divjajo čedalje bolj.

      Poglej samo primer Šarec, dopoldan bere sveta besedila pri maši, popoldan slovi zločin s sprenevedavimi in Iškarijotskimi besedami na partizanski proslavi-tlakovanje poti v Pekel – kaj ima pri tem njegov Dušni pastir in Nadškof Stane Zore, ki sta tiho kot usrane smrdljive riti – pa ne vem- prepustimo Bogu, da bo to svinjarijo počistil sam, ko pride čas za vsakega!

      Zore je na dan inavguracije po Slovenskih novicah sporočil Urbi et orbi , zapomni si:
      ” Ja moj stric je bil partizanski major, poznal pa sem domobranca s konca vasi, ki je bil dober ćlovek…” Kakšno sporočilo je to, si misli sam !

      Pa gromki kardinal Rode na Škrabčevi domačiji pred dnevi – poklon Kučanovemu forumu 24 – preberi si, mene je kap!

      BARABE. Ostudni šoferji podarjenih črnih Mercedesov- Bog jih bo zrihtal!

 • Hribouc

  Približno : “Ni vsaka velika svinjarija že kriminal!” nas je učila po slovenistanskih medijih mati sedanjega prvega ministra, ki neutrudno nadaljuje z šolanjem naroda Slovencev za čase novega nazadovanja, hudega protičloveškega zla in bede!
  Od kod prihaja to zlo?
  Od prejšnjega in neobsojenega hudega zla!
  Tudi iz tega v Iškem Vintgarju!
  Kam boste pokopali nedolžne ciganske reveže, prosim?
  Boste tudi to skrivali, oblastniki?

  KJE STE, SLOVENISTANSKA RDEČA KRIMINALNA BROZGA, BOSTE DVIGNILI SVOJ GLAS V OBRAMBO ČLOVEČNOSTI ALI NE ?
  KJE SI NADŠKOFIJA LJUBLJANA; DA TE SLIŠIMO ! SUBITO !
  KJE SI NUNCIJ Sv.SEDEŽA, BOŠ REKEL KATERO, REDEN PRIDE FRANČIŠEK V TA MORILSKI BORDEL?