fbpx

Ob tolikšnem navalu migrantov bi vladajoči odstranili ograjo?!

Foto: STA

V zadnjih dveh dneh s slovenskih policijskih uprav poročajo o 151 prijetih migrantih (in ne 114, kot smo prvotno poročali), od tega so jih 48 prijeli na območju PU Novo mesto, 6 PU Ljubljana, 55 PU Koper in 7 PU Maribor in še dodatnih 35.

PU Novo mesto: Prijeli 48 nezakonitih migrantov
V sredo so črnomaljski policisti v bližini naselja Tribuče prijeli 2 državljana Afganistana. Brežiški policisti so v sredo na železniški postaji v Dobovi prijeli 3 migrante (državljana Pakistana in dva državljana Afganistana), v Prilipah so prijeli 24 migrantov (19 državljanov Bangladeša ter po dva iz Pakistana in Afganistana), pri pokopališču v Dobovi so prijeli državljana Pakistana ter v Globočicah 2 državljana Senegala.

V četrtek zjutraj so brežiški policisti v Dobenem prijeli 14 tujcev, ki so na nedovoljen način prišli v Slovenijo, in sicer tri iz Pakistana, štiri iz Nepala ter sedem iz Afganistana.

V noči iz četrtka na petek pa so prometni policisti na avtocesti pri Podgračenem prijeli 2 državljana Kameruna. Postopki s tujimi državljani še niso zaključeni.

PU Ljubljana: Prijeli 6 migrantov
Na območju Ljubljane so prijeli 4 tujce (državljane Kube). Nato so sporočili še, da so na območju Domžal izsledili še 2 Afganistanca.

PU Koper: 55 migrantov
Včeraj so obravnavali 45 ilegalnih prehodov državne meje, dan prej 10.

PU Maribor: Prijeli 42 migrantov
Na območju Zgornjega Leskovca (Podlehnik) so prijeli 7 Afganistancev. Nato so sporočili, da so na območju Policijske postaje Gorišnica danes zjutraj ob 1.42 prijeli še 35 tujcev (državljani več podsaharskih afriških držav), ki so na nedovoljen način prestopili državno mejo iz Republike Hrvaške v Republiko Slovenijo.

Tujci so zaprosili za mednarodno zaščito in bodo tekom dneva nastanjeni v Azilnem domu.

Moja Dolenjska