Obmejna policija v enem dnevu s pomočjo domačinov prijela kar 39 ilegalnih migrantov

Fotografija je simbolična (Foto: epa)

Slovenska obmejna policija je v sredo prijela 38 ilegalnih migrantov in dva tihotapca ljudi. Ob tem je izpostavila pomembno vlogo, ki jo imajo ljudje, ki policijo obveščajo o sumljivih vozilih.

Zaskrbljeni občani so v sredo nekaj po 9. uri obmejno policijo opozorili na dva sumljiva kombija s hrvaškimi registrskimi oznakami na območju Griča pri Dobličah. Črnomaljski policisti so se hitro odzvali ter ustavili kombinirano vozilo Mercedes viano. Ugotovili so, da hrvaški državljan v kombiju prevaža osem migrantov, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo.

Kasneje so pri Tanči gori ustavili še drugi kombi s hrvaškimi registrskimi oznakami. Migranti so se ob razkritju razbežali, a so jih oblasti uspešno izsledile. Prijeli so voznika s Hrvaške in še 11 migrantov. Policija je vse migrante, 18 Pakistancev in enega Indijca, odpeljala na policijsko postajo. “Po zaključenih policijskih postopkih so štiri mladoletnike odpeljali v Center za tujce, preostale pa bodo vrnili hrvaškim varnostnim organom,” so zapisali v poročilu novomeške policijske uprave.

S sodelovanjem z lokalno skupnostjo nad tihotapce
37- in 38-letna hrvaška državljana sta bila aretirana in čakata, da ju privedejo k preiskovalnemu sodniku zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države.

Kombi Mercedes viano, kakršnega so za prevažanje nelegalnih migrantov uporabili hrvaški tihotapci. (Vir: Twitter)

Črnomaljski policisti so ravno tako med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Črnomlja izsledili in prijeli še 19 migrantov, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Gre za sedem državljanov Iraka, pet Maročanov, štiri Alžirce, dva Pakistanca in enega Libijca. Postopki proti omenjeni skupini so še vedno v teku.

Domačini pomagajo policistom
Policija se je zahvalila za sodelovanje vsem, ki jo obveščajo o sumljivih vozilih ob meji. “Ljudem, ki živijo na obmejnih območjih, se zahvaljujemo za vsa prejeta obvestila o sumljivih tujcih in vozilih, saj smo prav z njihovo pomočjo pri svojem delu lahko še bolj učinkoviti. Pozivamo jih, da nas še naprej obveščajo o pojavu sumljivih kombiniranih vozil z zaprtim tovornim delom ali drugih manjših tovornih vozil ob meji.”

Ob tem so še poudarili, da pred tovornim vozilom z ilegalci praviloma vedno pelje tudi “eden ali več osebnih avtomobilov in ti vozniki prav tako sodelujejo pri tihotapljenju. Njihova vloga je, da voznika, ki prevaža tujce, opozarjajo na prisotnost policistov ali opazujejo gibanje policijskih patrulj”. Pomoč domačinov je zato še toliko bolj dobrodošla, saj so prav oni tisti, ki odlično poznajo lokalno okolje in znajo najbolje presoditi, kdaj gre za pojav sumljivih vozil ali sumljivih oseb. Policija si želi še več takšnega sodelovanja z lokalno skupnostjo.

Ivan Šokić

 • Osti jarej
  • Morala

   Ja, ja…haha..”dostojanstvo do migrantov je več vredno kot varnost domačinov”

   Če je res to izjavil, potem je pa res ob pamet!!

  • Bozz

   Kot že v 7. stoletju, ko je Vatikan uporabil Islam za svojo vojsko, da se je znebil vseh kristjanov v Afriki in na Bližnjem vzhodu, ki so bili proti papežu in so jih zanj pobili muslimani. Potem pa so se muslimani obrnili proti papežu, niso mu hoteli izročiti Jeruzalema kot je bilo dogovorjeno in zgodile so se križarske vojne.

 • jovan jovan

  Čudno?! Vsi mediji poročajo o 20ih ujetih migrantih. Tu pa ksr 39?! Je treba kvoto 50kilo migrantov čim prej popolniti.

  • stajerc5

   jovance, ce znas samo na Novo24 gumb pritisniti, ti ni nihce “osim roditelja” kriv. Globalno ne pomeni to nekaj taksnega kot “svugde je srbija gde stane srbska noga”…

 • Zgornji

  Dooobri … ampak, kaj, ko pa bo te golazni Čedalje Več , ne pa čedalje manj … !!! ! !!!

  • Anton

   stvar se da rešiti enostavno, verjetno bi bil “zgolj” en šus v glavo ilegalca dovolj, tako bomo pa mi avtohtoni prebivalci Evrope slej ali prej po pički. Zato ni treba biti Nostradamus

   sarkazem press

   • Zgornji

    Žal samo en šus nebo dovolj za vso to maso teh mohamedanskih živali … :-(

    • axolotl

     Abejžno. In kdo bo po tvoje pošiljal te šuse v glave teh mohamedanskih živali? Vojska? Policija? Varnostniki? Domačini? Lovci? Mogoče ti, pametnjakovič?

     • Zgornji

      Jaz pravim, da ne smemo ubijati, … zatorej , … No, ja, lahko pa Mučimo do Poboljšanja, oziroma, ignoriramo do nezavesti ) ( in nebom šel v detajle o smrti kot posledici zlobe ) . Amennn.

     • spet-sam-jest

      Mogoče pa tud ti, sam če ti bojo dost na žulj stopil, (če maš hčerko in ženo, maš kr dobre šanse).

    • spet-sam-jest

     Ura matemaike:

     Učitelj: vrane družijo se rade,pet na veji jih sedi, puška poči, ena pade, koliko ji še sedi, Jurček?
     Jurček: nobena!
     Učitelj: kaj, to v glavo mi ne gre!?
     Jurček: puška poči, ena pade, otale štiri odlete!
     Učitelj:glej ga glej glavica bistra, majhen deček velik mož, enkrat boš še za ministra, če le vedno priden boš!
     Nauk: treba jih samo ene par (lohk sam dost dobr nabutat), pa bojo usi šli.

     • Zgornji

      Ja, to je samo Eden od scenarijev, … kaj pa ostali rezultati ?

   • axolotl

    Aha. In verjetno boš ti junak temu ilegalcu poslal tisti šus v glavo, kajneda? A si mogoče oborožen? Ali pa si tak pametovalni heroj le z jezikom?

    Sarkazem press

    • spet-sam-jest

     Enkrat se bo en heoj morou žrtvovat za domovino! Mogoče enkrat eden, k mu bojo hčerko posilili in mu bo film poču, k bo vidu, de pristojni ne nardijo nič, še identiteto storilceu prikrivajo, tko k to delajo Švedi in Nemci.

     • cosmosjasnovidec

      Če bi meni naredili kaj takega ali komu v daljši familiji verjemi,da jih grem pobijem brez zadrška vse katere kje najdem ne glede ali je kdo bil zraven ali ne.
      Dovolj bo njegov kamelotrajbarski muslimanski ksiht.
      ————————————————————————
      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec

    • cosmosjasnovidec

     Če te že zanima sem jaz eden izmed prvih kateri jim bo pošiljal šuse v buče in ne samo njim ampak tudi tistim kateri jih vlačijo sem in pa tudi takim kozojebcem kot si ti.
     ————————————————————————
     Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
     DR.Cosmosjasnovidec

 • Clemen J.

  Kva levičarji še vedno uvažajo pomladek?!? Sami NOB-jevci

 • pajot

  Prijela in kaj? Odpeljala v Slovenijo,kenede?

 • Felikss_AH

  Po štrajku Italije je Espana Socialista zdaj edina prijazna pomorska odprtina za Rjave in Črne “ljubitelje” Evrope. Slovenija kot EDINA kopenska Schengenska vstopna točka, in kot kaže ZAHVALJUJOČ SAMO Policiji, TRENUTNO nekako še drži vrata priprta. Nekaj Ultra-Levuharskih Zlovenistancev v Parlamentu pa ta hip verjetno premleva ali podati predlog za razpustitev “nesramno-svojeglave” policije po kakšnem hitro sprejetem zakonu… po možnosti še razpustiti ostanke nepotrebne im vojske in tako ugoditi želji onega norca o 200,000 novih im volivcev. Ni dvakrat za reči ne, da se kaj takega ne roji v lobanjskih prazninah nekaterih v Levo-premaknjenih Zlovenistancev po skritih vogalih Parlamenta.

  Ta golazen je zrela za zbrat na kup, takoj za tem naglo vojaško sodišče kot je bilo takrat za Ceausescu-ja, in še pred zoro nafilat s svincem… potem pa še dvojni ali trojni sežig. Za minirat bi bilo mejo… ali pa vsaj naseliti krokodile v Kolpo… ilegalci ih bodo imeli za Lacoste čolne in bi šlo hitreje…

  Seveda je to samo “teoretiziranje” v jezi, in “buh ne dej” da bi kaj takega mislil resno

 • mona lisa

  nagnat drhal ker tu nimajo kaj iskat.

 • Slovenec 33

  Kdaj se bo začelo streljati v te opičjake. To niso ljudje ampak živali.
  Ko pride človek do znaka prepovedan prehod se obrne. Ko pa pride žival do istega znaka gre pa naprej, kot da nič ni.
  Kako dolgo nas bodo ti pripadniki najbolj krvave, histerične, agresivne in pedofilske religije še imeli za budale.
  Imamo oblast, ki namenoma omogoča okupacijo slovenskih dežel po teh opičjakih in jim je edini cilj uničiti slovenski narod, da bo pojem Slovenija ostal le še geografski in bodo opičjaki čepeli na vsakem vogalu.
  Dovolj imam tega.

  • spet-sam-jest

   Italjani se že grejo safari po mestih. Še mal, pa bojo najbrž tud drgje začel, sam tapravim morjo teli posilt ženske, pa bo!

 • Novakec1

  Ja in kaj ste naredili z njimi?

  • spet-sam-jest

   Ja kaj, odtaxiral so jih u all-inclusive hotel, sej za kej druzga naši obmejni policaji tak niso, pa še vsakomesečno žepnino so jim uredil, de u jo reveži lohk šli na kkšno pjačko in sladoled u tej vročini.

   • Novakec1

    Upam da v lublano bulano, tam je pa treba žico okoli nazaj napeljat pa nobenga ven spustit.

 • ŠČŽČŠČŠŽČČŠŽČŽŽŠČŠČŠ

  Tihotapcem po 20-30 let zapora migrante pa nazaj na Hrvaško.

 • Dragan Krstič

  Na Voice of Europe poglejte video kako katalonska policija zbeži pred nasilnimi afriškimi migranti.Kaj šele bo. Španska rdeča vlada pa kar še naprej veselo uvaža te afriške opičjake.

 • cosmosjasnovidec

  Če jih polovijo je že pravilno.Ampak kaj pomaga,če jih polovijo saj jih namesto nazaj na hrvaško odpeljejo v Slovenske zbirne centre in so torej samo namesto civilnih taxistov.
  Tole kot omenjeno lovljenje kamelotrajbarske muslimanske golazni je samo metanje peska v oči državljanom v resnici je pa to zbiranje in uvažanje musličev v Europo po ukazu fašistov od “angele merkel” naprej.
  Mi ni jasno kako lahko folk naseda na take tumarije,ko je pa jasno kot beli dan kaj se dejansko v resnici dogaja.Musliče bi policija morala v trenutsku stirati nazaj na hrvatijo katera jih sem tudi pošilja v kolikor bi bilo vse zakonsko legitimno.
  “””””””””””””37- in 38-letna hrvaška državljana sta bila aretirana in čakata, da ju privedejo k preiskovalnemu sodniku zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države.””””””””””””””””””””””
  Enak zakon velja tudi za vsakega ilegalnega prestopnika državne meje.
  Torej zakaj potem takem musliči ne čakajo v priporih na preiskovalnega sodnika???????????????
  Dajte se folk že enkrat streznit in ne nasedajte takim tumparijam kakršne meče ven izdajalska SLO vlada policija ji pa samo pomaga uresničevati tihotapljenje kamelotrajbarske muslimanske golazni.
  Za vsakega musliča namreč parlament dobi cirka 15-20 tisoč ali še več eurov odvisno katere sorte muslič je.
  Ta denar si seveda izprijenci pobašejo v lastne žepe ter ponikne brez sledu.
  Poznejše vzdrževanje ter mesečne podpore musličem katere presegajo dobrih 1600 eurov pa pade na državljane oziroma davkoplačevalce te upokojence.
  Taka je dejanska resnica in ne manipulacijsko zavajanje teh izprijencev.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

 • METULJ

  SLOVENCI ZAHTEVAMO OD SLOVENSKE VLADE V ODHAJANJU IN OD SLOVENSKE POLICIJE, DA NAS TAKOJ ZAŠČITI PRED VDOROM ILEGALNIH MIGRANTOV V SLOVENIJO

  SLOVENCI ZAHTEVAMO OD PARLAMENTA, DA TAKOJ SKLIČE NUJNO SEJO S TOČKO DNEVNEGA REDA: NEPOPOLNA ZAŠČITA SLOVENSKE MEJE PRED VDOROM ILEGALNIH MIGRANTOV!!

  NEZMOŽNOST SLOVENSKE POLICIJE ZA UČINKOVITO IN POTREBNO ZAŠČITO SLOVENSKE MEJE ZARADI POMANJKANJA POLICAJEV, KAR SAMI ŽE NEKAJ ČASA SPOROČAJO SVOJI VLADI!! PA NIČ OD NIČ!!

  KER SEDANJA POROČILA OBMEJNIH POLICAJEV O LOVLJENJU ILEGALNIH MIGRANTOV SO ZNAK ZA ALARM!! PARLAMENT, POSLANCI, POSLANCI OPOZICIJE, UKREPAJTE, SLOVENCI ČAKAMO NA VAŠO POMOČ!!

  NE NAS FUTRAT Z ZAVAJAJOČIMI OBČASNIMI POLICIJSKIMI POROČILI. IZ KATERIH JE JASNO EDINO TO, DA SLOVENCI NE VEMO, NE VEMO, KOLIKO ILEGALNIH MIGRANTOV SO OBMEJNI POLICISTI TAKOJ NAGNALI NAZAJ V HRVAŠKO!!!

  IN SLOVENCI ZAHTEVAMO JASNA DNEVNA POROČILA, KOLIKO ILEGALNIH MIGRANTOV SO SLOVENSKI POLICAJI POSLALI VIA AZILNI DOM NA “NADALNJO OBRAVNAVO ” IN KOLIKO OD TEH ILEGALNIH MIGRANTOV SO POLICAJI VRNILI NA HRVAŠKO!!

  SLOVENCI SE ZAHVALJUJEMO OBČANOM OB MEJI, KATERI POMAGAJO Z INFORMACIJAMI OBMEJNIM POLICAJEM!!

  SLOVENCI ZAHTEVAMO OD TRENUTNE OBLASTI, DA NAS UČINKOVITO ZAVARUJE PRED ILEGALNIMI MIGRANTI!! KER ITAK JE JASNO, DA VELIKO ILEGALNIH MIGRANTOV VSTOPA V SLOVENIJO NEOVIRANO, NEOVIRANO, PREKO HRVAŠKIH PREVOZNIKOV TEH MIGRANRTOV, HEH!!

  SEDAJ SLOVENCI NAROČAMO VODITELJEM SLOVENIJE : ZAVARUJTE NAS TAKOJ, ALI PA NEPOVRATNO IZGINITE, NESPOSOBNA BANDA!!

  IN SLOVENSKA POLITIČNA OPOZICIJA, UKREPAJ, SLOVENCI TE RABIMO ZDEJ!!

  OB SEDANJEM LETARGIČNEM STANJEM SLOVENSKIH RDEĆIH POLITIKOV, KI ZAVESTNO, ZAVESTNO, NE BRANIJO UČINKOVITO SLOVENCEV PRED ILEGALNIMI MIGRANTI, BO SLEDILA DRŽAVLJANSKA NEPOKORŠČINA!!

  IN TEDAJ, ….BO RDEĆIM ZAKUHALO, HEH!

 • հեթանոս

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!