Obmejni policisti v eni noči prijeli kar devet migrantov, ki so nezakonito vstopili v državo

Fotografija je simbolična (Foto: epa)

Migrantski val se nadaljuje in očitno tudi stopnjuje, saj policisti vsak dan odkrijejo primere nezakonitih vstopov v državo. V sredo in v noči s srede na četrtek so obmejni policisti Policijske uprave Novo Mesto izsledili in prijeli kar devet nezakonitih migrantov iz Afganistana, Sirije in Alžirije.

Policijska kronika PU Novo Mesto se je v sredo zvečer začela na obmejnem prehodu Obrežje, ko je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila iz Srbije. Policisti so pri kontroli in pregledu vozila našli štiri nezakonite migrante, državljane Afganistana, ki so se med tovorom poskušali izogniti mejnemu nadzoru. Migrante so predali hrvaškim varnostnim organom.

Brežiški policisti pa so v noči na četrtek pri opravljanju varovanja državne meje pri naselju Brezje pri Veliki Dolini izsledili in prijeli štiri državljane Sirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Pestro pa je bilo tudi v Beli krajini. Policisti policijske postaje Metlika so okoli druge ure zjutraj pri Božakovem prijeli dva državljana Alžirije, ki sta nezakonito prestopila državno mejo. Postopki s tujci še potekajo.

C. Š.

 • Adijostevi

  Predlagam mrtvo stražo. Zraven pa velik bager, da takoj zagrne plevel, ki se širi po EU. Zelo hitro bi se ta plevel zatrl in nobeden nebi več rinil v evropo.

  • mginko

   Te bodo komunisti iz Kotnikove “obrili” glavo. Oni rabijo migrante.

 • karlina

  Pa vse v Sloveniji peljemo v azil, pa za vraga, zakaj jih ne vračamo nazaj, na Hrvaško

 • Franjo Trojner

  Vojakom dobre škornje kupit in jih takoj na mejo poslat! Ljudje, ki živijo ob meji in njihovo premoženje je ogroženo, vsaka morebitna smrtna žrtev med domačini gre direktno na dušo te leve Cerarjeve vlade, koalicije. Bog ne daj, da se kaj takega dogodi, kotl je že itak tik pred tem, da eksplodira, narod ima že pun kufer vsega!

 • RATATA

  Mene bolj zanima koliko jih niso prijeli.

 • WatsonForus

  vračaj to ruljo nazaj v Afriko!

 • Slovenka

  Ograje! Ograje! Ograje!
  Orban, javi se.

  • samsara

   Ograje so v veliki meri že tam kjer morajo biti. Zdaj je potrebno korenito spremeniti zakonodajo in odnos do invazijskih sil Sorosove pehote.

 • šmentanamuha

  Zakaj bi se sploh katerakoli država morala ukvarjati s temi ilegalci, ki se tihotapijo v Evropo. Fuknit u čuzo, dokler se ne pripravi vse potrebno za izgon, pobrat denar, da se pokrijejo stroški prevoza in potem via nazaj od koder si prišu. Hkrati pa sankcije za vse tiste, ki jim pomagajo pri ilegalnem prestopu meje in jih potem po možnosti še skrivajo.

  Tista, ki si tega tipa želi, pa lahko odide z njim.

 • Marija

  Če bi sprožili nekaj rafalao v zrak bi si te podgane premislile prestopati mejo.Saj jih ni treba postreliti. Tako pa imajo obvestila katera si pošiljajo,da so pri nas dobrodošli in seveda silijo v državo.No levaki bi pa še to ubogo ograjo odstranili.V Bosni so vse đamije polne kjer čakajo na preboj v Slovenijo. Do pomladi bo Slovenija črna.Potem bo pa v LJ in po drugih mestih še kaj drugega kot samo kraje. Bomo takrat vprašali Jankobiča po zdravju.

 • cosmosjasnovidec

  Postopki z kamelotrajbarskimi naskakovalci koz,kamel in ovc še potekajo.
  Torej so jih namesto nagnali nazaj k hrvatom namestili v azilske centre kjer bodo zahtevali azil.
  Taka je levuharska politika muslimanskega naseljevanja z takimi izgovori.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

 • Pred to migrantsko zadevo ki se je odvijala pred kratkim, so na območju Ormoža ujeli tudi do 150 ljudi ki so ilegalno prestopili mejo na noč, tako da ta cifra 9 ni ravno nek dogodek.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!