fbpx

Obmejni policisti v eni noči prijeli kar devet migrantov, ki so nezakonito vstopili v državo

Fotografija je simbolična (Foto: epa)

Migrantski val se nadaljuje in očitno tudi stopnjuje, saj policisti vsak dan odkrijejo primere nezakonitih vstopov v državo. V sredo in v noči s srede na četrtek so obmejni policisti Policijske uprave Novo Mesto izsledili in prijeli kar devet nezakonitih migrantov iz Afganistana, Sirije in Alžirije.

Policijska kronika PU Novo Mesto se je v sredo zvečer začela na obmejnem prehodu Obrežje, ko je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila iz Srbije. Policisti so pri kontroli in pregledu vozila našli štiri nezakonite migrante, državljane Afganistana, ki so se med tovorom poskušali izogniti mejnemu nadzoru. Migrante so predali hrvaškim varnostnim organom.

Brežiški policisti pa so v noči na četrtek pri opravljanju varovanja državne meje pri naselju Brezje pri Veliki Dolini izsledili in prijeli štiri državljane Sirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Pestro pa je bilo tudi v Beli krajini. Policisti policijske postaje Metlika so okoli druge ure zjutraj pri Božakovem prijeli dva državljana Alžirije, ki sta nezakonito prestopila državno mejo. Postopki s tujci še potekajo.

C. Š.