fbpx

Obsežen požar pri Selnici ob Dravi pogasili

Arhiv. Foto: STA

Včeraj zvečer je ob naselju Spodnji Slemen pri Selnici ob Dravi izbruhnil obsežen gozdni požar, ki so ga gasilci ponoči le uspeli pogasiti. Gorelo je celotno pobočje, do požara pa je prišlo zaradi kratkega stika, ko je zaradi vetra padel električni drog, so povedali na mariborski Policijski upravi.

V petek ob 19. uri je v gozdu zagorelo na dveh mestih. Po prvih podatkih naj bi požar povzročili podrti drevesi, ki sta zaradi močnega vetra padli na daljnovod. To naj bi povzročilo iskrenje, kar je sprožilo ogenj v podrasti.

Gašenje je oviral močan veter, ogenj pa se je približal tudi eni od stanovanjskih hiš, zato so preventivno evakuirali stanovalki. Zaradi požara je bila nekaj časa zaprta tudi glavna cesta Maribor–Dravograd.

Poklicali tudi reševalce
Ker so bili gasilci na kraju dogajanja izpostavljeni dimu, ki se sprošča ob gorenju podrasti, so tja po navedbah Policijske uprave Maribor poklicali tudi reševalce. Požar je gasilo več kot 150 gasilcev.

Zaradi vetra je bilo v petek zvečer v Selnici ob Dravi in okolici kar nekaj težav. Podrlo se je več dreves, prišlo pa je tudi do prekinitev oskrbe z električno energijo. Brez elektrike je bilo 1600 odjemalcev.

 

U. U., STA