fbpx

[OBVESTILO] Policija bo po naši naznanitvi začela postopek ugotavljanja kaznivega dejanja oseb v Sloveniji, ki so povezane z iranskim režimom

Novinar Nove24tv.si Luka Perš. (Foto: Nova24TV)

Novinarji spletnega portala Nove24tv so včeraj pozno zvečer na Policijski postaji Ljubljana Bežigrad predali informacije, ki smo jih v zadnjih dneh prejeli v uredništvo v povezavi z osebami blizu iranskega režima, vključno z razvpito Nado Altbauer, domnevno agentko iranskega režima, ki naj bi izsiljevala in ustrahovala Irance živeče v Sloveniji ter od njih zahtevala “zastonjkarska” prevajalska dela.

Ker smo od naših virov prejeli več informacij okoli oseb povezanih z iranskim režimom, katerih zaradi svoje občutljive narave in ker zadevajo slovensko nacionalno varnost še ne moremo razkriti javnosti, je novinar našega spletnega portala Luka Perš kriminalistom Policijske postaje Ljubljana-Bežigrad podal prejete informacije. Gre za morebiten sum storitve kaznivega dejanja vohunjenja in sodelovanja s tujimi obveščevalnimi službami, kar je natančno opredeljeno v 358. členu Kazenskega zakonika (KZ-1).

Na Novi24tv se zavedamo pomena slovenske nacionalne varnosti in ustavne ureditve, zaradi tega smo na podlagi naše državljanske dolžnosti vse informacije in naše zanesljive vire zaupali policiji. Kriminalisti bodo obravnavali zadevo in začeli postopek ugotavljanja morebitnega kaznivega dejanja.

Uredništvo Nova24TV