fbpx

Ognjeni zublji pogoltnili domove ljudi v kar dveh slovenskih mestih

Požar v Izoli (Vir: PGD Izola)

Prebivalce Kranja so na današnje sobotno jutro prebudile sirene gasilcev, ki so posredovali ob izbruhu požara. Zagorela je večstanovanjska stavba na Koroški cesti. Delo so imeli tudi primorski gasilci. Potem ko se je petkova noč prevesila v sobotno jutro, nekaj čez tretjo uro zjutraj, je zagorela večstanovanjska stavba v Izoli. 

Požar v Kranju je izbruhnil okoli pol šeste ure zjutraj. Po podatkih, ki jih je posredovala policijska uprava Kranj, so posredovali gasilci in ostale interventne službe. Ogenj naj bi bil od takrat omejen, poškodovana pa naj bi bila ena oseba.

Koroška cesta je bila zaradi intervencije zaprta na relaciji med krožiščema Koroška cesta-Slovenski trg. Obvoz je urejen, sporočajo.

Policisti so ob izbruhu požara zapisali naslednje sporočilo za javnost: “Prosimo vse, da se ne zadržujejo na območju požara. Okoliške prebivalce pa, da naj zaradi požara in dima ne zapuščajo domov in imajo zaprta okna.”

Posledica ognjenih zubljev. Vir: PGD Izola

V Izoli sta se dve osebi nadihali dima
Že prej pa je zagorelo v Izoli, kjer je zagorela soba v večstanovanjski stavbi v Cegnarjevi ulici v Izoli. Posredovali so koprski in izolski gasilci in rešili dva stanovalca in psa, nato pa pogasili požar. Soba, velika 12 kvadratnih metrov, v kateri je zagorelo, je poškodovana, osebi pa sta se nadihali dima, sporočajo iz Uprave RS za zaščitno in reševanje.

G. K.