fbpx

Ognjeni zublji pogoltnili gospodarsko poslopje v Kranju

Okoli 23.30 je v Kranju zagorela večja starejša zapuščena zgradba (Foto: Facebook)

Iz noči ponedeljka na torek je zagorelo v Kranju pod Jelenovim klancem. Zagorelo je v zapuščenem gospodarskem poslopju, zaradi nevarnosti je bilo evakuiranih okoli 67 okoliških stanovalcev. Zgradba je bila po podatkih uničena, prav tako pa je bilo poškodovano eno od sosednjih stanovanj in nekaj vozil. O vzroku požara še ni natančnih informacij, po neuradnih podatkih pa je zagorel Majdičev mlin. Gasilcem je okoli 1. ure zjutraj požar uspelo omejiti, pri gašenju je sodelovalo 133 gasilcev. Zaradi posameznih žarišč so nekateri gasilci še vedno na pogorišču.

Pod Jelenovim klancem v Kranju je izbruhnil večji požar, so pri Gasilsko reševalni službi Kranj nekaj po polnoči sporočili na svojem Facebooku. Po poročanju STA so ga zaznali policisti. Dodali so, da so na kraju požara posredovale vse enote Gasilske zveze mestne občin Kranj. Ob izbruhu je bilo evakuiranih 67 prebivalcev, ki pa jih je kranjska civilna zaščita po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje, začasno namestila v avli občinske stavbe.

V Kranju je okoli pol polnoči v večjem obsegu zagorela večje starejše zapuščeno gospodarsko poslopje. Objekt s površino približno 1800 kvadratnih metrov je v celoti zgorel in je popolnoma uničen. Drugi del objekta oziroma sosednji objekt, kjer so stanovanja, so pred požarom obvarovali s tem, da je eno stanovanje poškodovano, ostala pa so primerna za bivanje. K sreči na okoliške stavbe ogenj ni preskočil, od evakuirancev prav tako nihče ni bil poškodovan.. V neposredni bližini gorečega objekta je bil na reki Savi poškodovan del hidroelektrarne Gorenjskih elektrarn, so še zapisali na spletnih straneh Uprave RS za zaščito in reševanje.

Foto: Facebook

O višini škode ni še podrobnejših informacij, so pa požar gasilci okoli 1. ure uspeli omejiti, skupaj je bilo na terenu 133 gasilcev. Nekaj jih na terenu še vedno ostaja, saj še vedno gasijo posamezna žarišča. Podatkov o morebitno poškodovanih ni. Objekt od znotraj še ni bil pregledan, po podatkih policije pa ostaja nevarnost podrtja, zato je zadrževanje na območju intervencije in v ožji okolici prepovedano. Ogled objekta bodo opravili tudi kriminalisti, vzrok za požar še ni znan.

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Zaradi požara je bil vzpostavljen tudi drugačen prometni režim, in sicer je Jelenov klanec oziroma Ljubljanska cesta za zdaj zaprta za promet, vzpostavljen pa je poseben prometni režim zapore iz smeri Gimnazije Kranj – Globusa in iz smeri železniške postaje proti Jelenovem klancu, v obratni smeri pa promet poteka enosmerno.

Tanja Brkić