fbpx

Ogorčen domačin iz obmejnega kraja: Zadeve v Kostelu niso pod kontrolo, ne glede, kaj poročajo v medijih in kaj govorijo politiki!

Foto: Facebook

Opozorila bosanskih medijev o porastu nezakonitih migrantov se uresničujejo, namreč policijska poročila kažejo, da imajo slovenski policisti med varovanjem države meje vedno bolj polne roke. Prebivalci obmejnih krajev na svoji koži najbolj neposredno občutijo posledice invazije, o katerih pa kljub sprenevedanju vlade Marjana Šarca in ministra Boštjana Poklukarja, domačini ne želijo več molčati. “Naj še nekdo reče, da ga je strah medvedovm ko hodi po gozdu! V Kostelu je več migrantov kot vseh prebivalcev in medvedov skupaj!,” je ogorčeno izpostavil eden izmed domačinov na Facebooku.

Kostelčan v zapisu poudarja, da migranti vdirajo v vikende in hiše, v katerih občani spijo. “Hiše popolnoma uničijo! V občini so večinoma stari ljudje, ki slabo slišijo in se ne morejo braniti! Ljudje so neprestano v strahu!.”

V svojem zapisu poudarja, da je mogoče vsepovsod naokoli najti smeti in obleke, pa nihče glede tega sploh ne ukrepa. Kostelčan kritično izpostavlja, da zadeve nikakor niso pod kontrolo ne glede na to, kaj poročajo v medijih in kaj govorijo politiki. O tem najbolj nazorno priča podatek, da so v četrtek ujeli kar 30 nezakonitih migrantov sredi naselja Banja loka v Kostelu.

Glede na neukrepanje vladne garniture je po prepričanju Kostelčana več kot očitno, da ni želje po ukrepanju. V želji, da bi njegov zapis videlo čim več državljank in državljanov, ki živijo daleč od državne meje, je ta pozval k delitvi zapisa. Njegov zapis je nedvomno dosegel mnogo ljudi, ki so sodeč po komnetarjih ogorčeni nad situacijo, ki vlada več kot 80 kilometrov stran od Ljubljane.

Pod objavo se je usulo komentarjev
Iz komentarjev je razvidno, da so imeli bližnje srečanje migranti tudi komentatorji pod zapisom, saj so jih ti tekom vožnje z avtom ugledali ob cesti. Medtem pa se nekateri sprašujejo, kdo bo na koncu tisti, ki bo moral za migranti počistiti svinjarijo. “Če se ne bomo sami organizirali, nam ne bo nihče pomagal, kajti politika zagovornikov migracij je jasna. Imajo medije, imajo vzvode oblasti, ki vabijo te ljudi v krčanski svet, da se bohoti islamizem …. Le do kdaj bomo vse to gledali in prenašali to oholost Slo politične samopašnosti ….?????,” se sprašuje eden izmed ogorčenih državljanov.

Na tem mestu se človek vpraša, kako dolgo si bodo vladajoči še metali pesek v oči in kako dolgo bodo to državljani, ki so zaradi invazije migranti najbolj na udaru, še to sprenevedanje trpeli? Kljub temu, da ima Šarčeva vlada na voljo podložne medije pozablja, da imajo državljani v digitalni dobi na voljo družabna omrežja, preko katerih je mogoče širjenje realnih informacij.

H. M.