Ogorčenje po zadnji operaciji na otroški srčni kirurgiji: Telefoniral je

Mali bolniki umirajo, v zdravstvu se delijo milijoni. (Foto: iStock)

Stanje na otroški kirurgiji je vse slabše, Slovenijo je konec preteklega tedna pretresla vest, da je po zapletih po operacijah umrla dojenčica.

V uredništvo smo od virov blizu UKC Ljubljana danes prejeli ogorčeno pisanje, polno razočaranja nad ameriškim strokovnjakom slovenskih korenin Igorjem Gregoričem, ki naj bi reševal situacijo po odhodu slovenskih zdravnikov. Šlo naj bi za zadnjo operacijo na otroški srčni kirurgiji, ko Gregoriča po pričevanju naših virov sploh ni bilo pri operaciji. Še več, niti v Sloveniji ga ni bilo, ampak je bil na morju v Rovinju. “Samo pametoval je po telefonu,” ogorčeno pripovedujejo insajderji.

Gregorič je sicer predsednik sveta na novo ustanovljenega Nacionalnega inštituta za otroške srčne bolezni (NIOSB), ki je danes po poročanju Slovenske tiskovne agencije napovedal, da bodo že dogovorjene prihode tujih zdravnikov v Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana verjetno prestavili do prevzema celotnega programa zdravljenja otrok s srčnimi obolenji in s prirojenimi srčnimi napakami na NIOSB. Dejal je še, tako agencija, da se bo na prošnjo strokovnega sveta UKC Ljubljana in na njihovo trditev, da “stanje povzroča vznemirjenost sodelujočih v dosedanjem programu”, NIOSB organiziral in čim prej v celoti prevzel program. Do takrat pa program v celoti organizira in naprej vodi ter izvaja UKC Ljubljana.

Že pred dnevi je na UKC, varuhinjo človekovih pravic in vlado prišlo odprto pismo starša otroka, ki so mu odpovedali ambulantni pregled, nato pa naj bi otroka pregledal prvi zdravnik, ki je imel čas. Na pediatrični kliniki pa naj bi po navedbah starša odpovedali vse preglede. Na UKC so navedbe iz pisma zanikali in pojasnili, da v posameznih primerih sicer lahko pride do prestavitve pregledov, a starši takoj dobijo nov datum ali pa jih o tem naknadno obvestijo po pošti.

škandal24.si

 • Hribouc

  A je treba Milojki in njeni falangi požeruhov napisati diagnozo ?
  —————————————————————————————–
  Kriminalce v arest, norce v Polje !

  Niti pomisliti ne upam, da so to naredili mojemu otroku!

 • AlojzZ

  Prositi Avstrijce, naj pošljejo kriminaliste ter raziščejo zadevo.

  • stajerc5

   Lepo te prosim, ne napisi tega se enkrat, ker bodo zaceli postavljati ograjo proti Avstriji!!!

  • plamen100

   Edino to je resitev. Jas sem predlagal za gospodarsko-financno bando, da kriminal pri njih razisce Guardia di Finanza. Celi teden bi se v smeri Doba vile dolge kolone Vklenjenih slovenskih bancnikov, menegerjev in goljufivih direktorjev.

  • mginko

   AlojzZ – Pri rdeči vladi stari in bodoči, tvoj predlog absolutni ni mogoč. Vse mora biti pokrito s “tepihom”

 • Jožef

  Nič novega ! Vse videno in slišano.

  • Waltter

   Tako dolgo boš mahal z roko in se delal neprizadetega dokler ne bo po njihvem za odstrel pripravljena oseba ki ti nekaj pomeni ali pa celo ti sam. Nič ni videno še manj slišano je pa grozljivo..

 • Waltter

  Neverjetno je sploh kako so lahko starši ob vsem tem še tako mirni. Ni boga na tem svetu da ne bi sam uredil zadeve pri tehle kvazi lepotcih, vsakega resnično vsakega bi dočakala in doletela kazen. Pa to ni več normalno kar brez vesti ti ubijejo otroka, če so že pri tako majhnem bitju tako surovi koliko šele uspejo pobiti starejših in ljudi v srednjih letih?
  A resnično svojci gledajo na to kot da se ni nič zgodilo in da je človeško življenje nevredno ozr. ga oni ne vrednotijo. Prvo je potrebno malo tega fanatika vprašat po zdravju nato mirota ven iz kože potegnit.
  Dokler ne bo nekdo resnično ostro nastopil se ne bo ničesar uredilo.
  Pa dnevno se dogajajo poboji drugače temu sploh ne morem reči…

 • Nšo-či

  Ohh..dojenčica…hudo
  Zakaj se človek brez srca ukvarja z otroškimi srci?

  • Waltter

   Zaradi tega ker mu je uspelo leta 91 preplavat kolpo al pa so ga celo tu plavalci naredili in ne čuti ničesar do te države in do teh ljudi. Gre za pripadnike plemen ki v to skupnost ne sodijo.

  • sloven

   Res je oboji so krivi levi in desni namesto da se zadeve uredijo se dogajajo take tragedije sram jih je lahko zaradi pohlepa in prepirov je umrlo nedolzno bitjece

 • Sicer nisem natančno spremljal dogajanje okrog otroške srčne kirurgije, ampak takole po občutku (intuiciji) bi rekel, da nekdo (mafijski klan na KC) hoče narediti tega Gregoriča za grešnega kozla za vse kar se dogaja narobe vključno s smrtjo tega otroka.
  Gregoriču pa priporočam, da najde način, da se nemudoma častno umakne iz vse te ‘godlje’ in prepusti zadeve KC mafiji in dokončnemu propadu. Vem in se zavedam, da bo žal zaradi nedelovanja srčne klinike umrlo še nekaj otrok, ampak ne vidim druge rešitve. Mora priti do popolnega kolapsa in toliko žrtev, da bo ljudem prekipelo.

  • Tomi

   Se popolnoma strinjam. Pri nas je razen redkih izjem samo še poden zdravstvenega osebja, kar je najbolj opazno pri zdravnikih.
   Vsi, ki so bili sposobni so odšli v tujino. In nesposobneži pri nas vedno pljuvajo čez tiste, ki so šli v tujino.

  • Tanja Bor
  • Nšo-či

   Pripravil je poročilo o otroški srčni kirurgiji v UK C ju. Sistem in njegove napake mu niso neznanka.. Sam ima majhnega fantka.

 • sprehajalec

  Gre se seveda za kronično nesposobnost slovenske socialistične države in slovenske socailistične misli.

  Komisija ustanovljena da pošlihta prvo komisijo, ki nadzira delo oddelka “na terenu”. To samoupravljalci praviloma ne marajo, pride do vsesplpošnega grickanja in kavsanja med komisijama ter oddelki. Dokler nekdo pač ne umre.

  Sedaj sledi ping pong s krivdo. kdo je kriv. Ali ta komisija, ali prejšnja komisija, ali oddelek…

  Skratka potrebovali bi resen in poglobljen sestanek delavskega sveta UKC, da se pogovori in razreši te probleme, ha, ha, ha, ha….

 • Krtača 20

  Kaj dela privatizacija zdravstva….pa jejmo skupaj govna, če že mormo. Mogoče bo več privatizacije zdravstva pomagal….bumbarji desni.

  • xtc

   Seveda pomaga teslo zahojeno,ko ti visijo miljonske odškodnine za vratom in ,ko nisi javni uslužbenec hitro postaneš pameten,sicer si najprej zapornik nato pa klošar,brez zdravniške lcence.

 • šmentanamuha

  Če tisti, ki so prisegli na Kipokrata, nimajo vesti, kaj lahko storimo mi?

 • darii

  KRTAČA ti si bolan kdo je zdravstvo pokradu in kdo ga še …? TVOJI LEVAKI

 • Republic Commando

  In vsi levuharji se izogibajo Ministrstva za zdravje :)))

 • Olga2345

  Ubogi starši! Občutek, da otrok ni dobil prave zdravstvene obravnave, je GROZLJIV! Krivi so vsi po vrsti, začenši pri Cerarju in Celarcevi! Sramota! In ti šarlatani se spet grebejo za oblast, samo da “ne bo Janša”! Pa kaj, če ljudje umirajo!???? Ne smili se jim nihče, celo otroci ne!????????

 • xtc

  Žal je zadeva v SLO Kučanistanu prišla tako daleč ,da se bo spremenilo šele ,ko bo narod zadevo prihtal lastoročno-žalostno ni kaj.

 • Slovenec 33

  Zaradi umora dojenčice bi morali vsi odgovorni prevzeti svojo mero odgovornosti. Ta mera bi se morala začeti pri 5 letih aresta in več.
  V areste vključno z glavnimi, ki so zakrivili to stanje v zdravstvu, od premjeja, ministrice za zdravje, do udobvcev, ki še vedno kradejo denar iz zdravstvene blagajne.

  Samo okupatorji in izdajalci slovenskega naroda lahko tako enako brezvestno uničujejo mladi rod, kot so ga njihovi predniki, ki so kot verski blazneži izvajali genocid nad slovenskimi rodoljubi, ki še vedno leže po več kot 600 moriščih po slovenski zemlji.

  To je ena sama podla golazen !!!!

 • montyamp

  Najprej obesiti Kučana in Zemljariča .
  Druga faza , čiščenje udbosodja .
  Tretja faza – Švica .

 • Sloven”c

  TO JE BOLANO

  • Vrhovni sodnik

   Ni bolano!

 • Delta

  Ne vem, če je glavni problem v tej zgodbi res Gregorič. Bi rekel, da je glavni problem predvsem v tem, da je UKC preluknjan s koruptivnostjo kot švicarski sir in da je to tudi edina paralela, ki jo še sploh lahko povlečemo s Švico.

 • Antonius

  Nehajmo se slepiti. Štala je bolj aseptična kot cel UKC in izpostavljeno, otroška kirurgija.
  Slovenska zdravniška zbornica je čista prav toliko kot sekret v katerem visijo slike Cerarja, Židana Erjavca, Bratuškove, Mesca , Kolarjeve in za dobro odmerjeno dodajam še frišno izvoljenega Šarca.
  V končni posledici odgovornost za smrt otrok nosijo tudi neodgovorni volivci.

 • večni srb

  Tudi Igor je zgleda samo še en veliki slovenec, po rodu iz Hrvaške, ki se mu zdi, da je pomemben srčni kirurg.

 • Morala

  Seveda so krivi,……predvsem pa nesposobneži, ker niso preprečili odhodov naših kirurgov v tujino…

 • večni srb

  Kdor misli, da Varuh pravic bolnikov obstaja zaradi pacientov, živi v svojem svetu.
  Pri nas so vsi del aparata ali pa sploh ne peidejo zraven otiroma bi jih takpj spokali.
  Dajte si že dopovedat, da so zdravniki pri nas posebna kasta, ki komunicira neposredno z drugimi dimenzijami in demoni, v Zagrebu in Budimpešti jih učijo okultno mistiko in evgeniko, ne pa medicono.

  • AlojzZ

   Varuh pravic bolnikov je popolni varuh. Tako varuje pravice bolnikov, da še nobena ni pobegnila k bolnikom iz prostora, kjer so zaprte!

 • macon

  Na Financah pišejo, da Gregorič v ZDA zasluži letno milijon in da je v Sloveniji pro bono, ne računa nič. Hkrati, ko Slovencem niso hoteli povišati plač, zdaj desetkrat dražje plačujejo tujce, ki so tukaj premalo časa, da bi nadzirali stanje pacienta po operaciji. Poleg tega so napisali, da je šel en od treh otroških kardiologov v javni zavod v Celje, torej vsaj zanj ni bil problem denar, temveč kvečjemu odnosi.

 • sodnikisozločinci

  Slovenski otroci so drugorazredni državljani, “ko ih bre jebe”! Denar, ki ga verne ovce plačujemo za zdravstvo je namenjen arijski rasi migrantov, npr. Eritrejcem ko se pokoljejo z noži.

 • Valter BraniSlav

  Gregoric je kirurg za odrasle, ne za otroke.
  Po otroske kururge morate v azilne domove ki so natrpani z strokovnjaki za vsa podrocja.

  • Vrhovni sodnik

   Pravilno si povedal.

 • cosmosjasnovidec

  Da so prekleti levuharski ter komunajzerski prasci okradli vse v Sloveniji je že davno bilo znano.
  Kaj se dogaja v zdravstvu je bilo prav tako znano.Znano je bilo tudi to da pacienti prej umrejo kot pridejo na vrsto za pregled.
  Znano je tudi to,da se še vedno dogaja enako.
  In kaj se sedaj pizdulinijo tako eni kot drugi.Ali je kdo šel vsaj na ulice demonstrirat glede tega?
  Seveda ne,ker je cirka od 5% procentov naprej ves slovenski folk posran od strahu.Še slabše bo kot je sedaj in to je jasno kot beli dan ne glede kdo bo na vladi je povsem enak kurac.
  Vse kar je je to,da ne razumem kaki so starši tega otroka,da ne vzamejo pravice v svoje roke.
  Če bi otrok bil moj bi enostavno vzel v roke orožje ter šel postrelil vse kateri so odgovorni za njegovo smrt garantirano.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

 • Ros

  Zdravstvo v sloveniji je katastrofa. Bolj natačno kar zlo. Slovenski zdravniki so večinoma nepismeni komunistični priviligiranci, ki ne znajo šteti do 5. Znajo šteti le stotake in tisočake Evrov podkupnine.
  Bolje je počasi umreti in trpeti bolezen kot njihovo nesposobnost in skorumpiranost. Nimajo nobene moralne vrednote, zanimajo jih le privilegiji in bahanje s svojim, večinoma ukradenim, nazivom in bahaško intelektuakarstvo.
  So navadni paraziti, zločinci in sodelavci v korupcijski kriminalni združbi.
  Po svojih dejanjih številni resnično zaslužijo 30 letno zaporno kazen.
  Po svoji funkciji in moralnih vrednotah, so navadni pazniki in usmrčevalci, po politično-komunistični liniji, v koncentracijskem taborišču.
  Slovensko zdravstvo vodijo množični morilci.
  To se vse sliši dokaj grozno. A je vse res. Ko filmi Hanibal, Ko jagenčki obmolknejo in podobne epske grozljivke, postanejo vsakdan.
  Potem pa jokajo po medijih, zakaj ljudeje ne hodimo na preventivne preglede. Ker raje umremo od bolezni, kot da se slovensko zdravstvo naslaja nad našimi boleznimi, med tem ko nam zabada nož v hrbet.
  Slovenski zdravniki so v veliki večini navadni partijski morilci. Dobro, da so dali dokumentacijo WHO. Anje.
  V slovenskem zdravstvu se dogajajp zločini proti človeštvu svetovnih razsežnosti. Enaki ali hujši tistim, ki so se dogajali v času fašizma in nacizma, na katera se tako radi izgovarjajo.
  Bog vam je reklel dovolj že dolgo tega. Sedaj ste dobili zadni ultimat pred izvržbo.
  Mislite, da se bo vse rešilo, če date za premiera retardiranca, ki je do diplome prišel po udbaških vezah. Pa se ne bo. Slivenija je prelepa, prebogata in preveč stratevško pomembna dežela za to. Je deželica cerkva in Boga. BOG tega ne bo dopustil. Jaz ga javno prosim da uniči vse komuniste in trdovratne zlibneže v tej deželi.
  Bogu hvala.
  In Domino confido

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!