Opozorilo! Ogled te fotogalerije ni za občutljive: Kako uničeni so (slovenski?) vlaki po prevozu migrantov.

V uredništvo smo prejeli interni dokument Slovenskih železnic, ki so mu priložene fotografije brutalno uničenih in umazanih vlakov po prevozu migrantov. Na Slovenskih železnicah so nam na naša vprašanja sicer zatrdili, da vlaki na slikah niso njihovi, v isti sapi pa so dodali, da bo treba vlake, s katerimi prevažajo migrante, po koncu migrantske krize temeljito prenoviti. Investicija naj bi jih stala kar 8 milijonov evrov.

Slike, ki so prikazane spodaj, naj bi bile posnete po samo 3-urni vožnji migrantov. Razbita stekla, uničeni sedeži, grozljivo nehigienično stanje toaletnih prostorov, steklenice, plastenke in še bi lahko naštevali. Vlak je bil po tem prevozu popolnoma uničen.

3,8 milijona evrov za prevoze migrantov do današnjega dne
S SŽ so sporočili, da so stroški, ki nastajajo zaradi prevoza migrantov, “večplastni in jih sestavljajo stroški posebnih prevozov migrantov z vlaki, stroški posebnih avtobusnih prevozov, stroški čiščenja, stroški nadomestnih prevozov z avtobusi, stroški obvoznih poti tovornih vlakov, stroški zaradi zamud itn. Poleg tega sta velika tudi izpad dohodka – zaradi ustavljenega mednarodnega prometa – ter strošek vračil vozovnic – zaradi spremenjene organizacije prometa. Stroški prevozov migrantov s posebnimi potniškimi vlaki so do 21. decembra dosegli vrednost 3,8 milijona evrov”.

Vlaki in avtobusi, ki prevažajo migrante, niso udeleženi v rednem prometu
V odgovoru na naša vprašanja so na SŽ tudi povedali, da so Slovenske železnice za prevoze migrantov namenile več kot dvajset potniških vagonov in dve elektromotorni garnituri. Omenjeni vagoni, potniški garnituri ter avtobusi so namenjeni izključno prevozom migrantov in v rednem prometu ne vozijo.

“Vsekakor bo treba vse potniške garniture, s katerimi prevažamo migrante, po končani migracijski krizi temeljito prenoviti. Celotna investicija je ocenjena na okrog osem milijonov evrov,” so pojasnili na Slovenskih železnicah.

Migrantska kriza in bizarni odzivi Cerarjeve vlade
Se še spomnite nekaj mesecev nazaj, ko je vlada s Cerarjem na čelu zatrjevala, da ne potrebujemo “ograje” in kritizirala Madžarsko, kako je nehumana? Oktobra pa se je zgodilo tisto, kar so pričakovali vsi, razen naše vlade.

Madžarska je zaprla mejo s Hrvaško, kar je pomenilo, da se bo ves migrantski val usmeril proti Sloveniji. Cerar je takoj sklical svet za nacionalno varnost, odobril “tehnična ovire” in in hkrati prepričeval javnost, da tehnične ovire ne pomenijo bodečih ograj, kot jih je postavila Madžarska

Ograja in prevoz migrantov kar na račun davkoplačevalcev
Nato so začeli migranti prihajati v vse večjih skupinah. Hrvaška nam je na mejo pošiljala nabito polne avtobuse. Od takrat je v Slovenijo vstopilo že 366.432 migrantov. Nato je sledila ograja na Štajerskem, ograja na Primorskem, sedaj pa vlada postavlja žico na celotni slovenski južni meji.

Dejstvo je, da se prevozi migrantov plačujejo iz proračuna, vendar pa to ni nič v primerjavi s popolno uničenimi prevoznimi sredstvi. Kdo bo plačal škodo, ki so jo migranti povzročili na slovenskih vlakih, avtobusih in zbirnih centrih? Vlada molči, nam pa se vedno bolj dozdeva, da bomo vse spet pokrili davkoplačevalci.

Fotogalerija: Grozljivo razdejani in umazani vlaki po prevozu migrantov 1

Fotogalerija: Grozljivo razdejani in umazani vlaki po prevozu migrantov 2

Fotogalerija: Grozljivo razdejani in umazani vlaki po prevozu migrantov 3

Fotogalerija: Grozljivo razdejani in umazani vlaki po prevozu migrantov 4

Fotogalerija: Grozljivo razdejani in umazani vlaki po prevozu migrantov 5

Fotogalerija: Grozljivo razdejani in umazani vlaki po prevozu migrantov 6

Fotogalerija: Grozljivo razdejani in umazani vlaki po prevozu migrantov 7

Fotogalerija: Grozljivo razdejani in umazani vlaki po prevozu migrantov 8

Fotogalerija: Grozljivo razdejani in umazani vlaki po prevozu migrantov 9

Fotogalerija: Grozljivo razdejani in umazani vlaki po prevozu migrantov 10

Fotogalerija: Grozljivo razdejani in umazani vlaki po prevozu migrantov 11

A. R.

 

 • Mirkoca

  Treba jim je omogočit javni prevoz na nivoju, kot ga imajo v domovini in kakršnega so vajeni. Ok, vso to svinjarijo, bi človek še potrpel, če bi jih vozili v obratni smeri. Ah, zdaj mi je kapnilo zakaj ne marajo svinj.

  • mojadezela

   nikakrsnega prevoza…zapreti mejo in basta in preostanek teh umazancev, ki bi obtical v Sloveniji naloziti na tovorne vagone in vse odstranit iz drzave….

 • marta

  Bog ve, ali se Merklca zaveda, kaj je storila Evropi ? ………………….. in to je le delček………………………kje je še vse ostalo………? …………….. tega se preprosto izračunati NE DA

  • Evil_shadow

   ona je naredila kar ji je bilo naročeno….je pa res neumna da je ugriznila v vabo in na koncu izpadla kot edini krivec.Hočeš rešitev? Eu parlament naj po hitri seji prepove prehod vsem tujcem čez šengensko mejo pa bo mir.Če pa bi jim padl kaj na pamet pa še vojsko na mejo pa basta !!!

 • tzt

  Čisto normalne slike za prišleke od tam doli. Verjetno so tudi spali in jedli v takih WCjih. Za vagone bi lahko rekel, da so še čisti. Sami doktorji, zdravniki in znanstveniki.

 • Miha Roznik

  Nova24tv si ze malo prevec upa,da kaze take slike,da ne bo kaksen dopis prisel……….,ker begunci so sami fakultetno izobrazeni ljudje.

 • ryan

  če jim pa noben ni razložil kako in kaj

 • Brutus

  Ne vem, zakaj jim čistijo prostore (vlake, bivalbe prostore itd)? Pustiti jim je treba takšne kot so sami pustili, pa naj se vozijo v svoji svinjariji. Tako so navajeni in takšna je njihova kultura Soštujmo jo!

 • Slovenec 33

  Računam, da bodo Slovenske železnice poslale račune za obnovo prevoznih sredstev recimo za vagone na Amnesty International, avtobusna podjetja pa na Slovensko filantropijo in podobne združbe (društva, inštitute, …) v katerih se zbirajo idioti, ki podpirajo vdor teh neciviliziranih hord v krščanski svet in vabijo nove okupatorje v slovenske dežele.
  Pogled na ta izbruh” islamske civilizacije” pove, da so nam naši lopovski oblastniki nakopali nesorazmerne stroške za svoje avanture v katerih se delajo humaniste in ne izvršujejo funkcij za katere so bili izvoljeni. Nesposobni idioti nam resnično zapravljajo državo in se bodo zaradi svojega nedela morali dodatno zadolževati, dolgov pa seveda ne bodo vračali, ker si zaradi neprekinjene pripravljenosti izplačujejo dodatke k plačam.

  Verjetno pa sindikalisti niso nič drugačni in dodatke zagovarjajo (niso jih obsodili), ker dobijo več (% od plače gre njim).

  Zagotovo drži, da okupatorji in domači izdajalci ne spoštujejo osnovnih etičnih in moralnih norm in v Sloveniji ni nič drugače (glej slike).

 • viktorh

  SŽ bi račun za čiščenje morale poslati vladi.
  Sicer pa, zakaj jih ne prevažamo z živinskimi vagoni ali kamioni?. V času komunizma smo na sindikalne izlete potovali s kamioni. Klopi so bile iz “fosnov”.

 • Govekar

  To zagotovo niso slovenski vagoni, ker jih mi vozimo v starih, kjer je možno spustiti pol okna, tukaj se šip ne da odpirati… Tak razpored sedežev je samo na naših najboljših vagonih, migranti se preko Slovenije vozijo v kupejskih ali 50 let starih gomulkah.

  • Miha Roznik

   Fotomontaza,fatamorgana

   • Govekar

    Verjetno kak OBB ali DB, tudi Hrvati jih vozijo v najstarejšem jugoslovanskem kršu.

   • dob

    HAHAHAHAHA…..super si, stari!
    Kaj vse ljudje delajo, samo da bi umazali begunce. Grejo drek nastavljat v vagone!
    Makarovička bi jih fejst za ušesa, Štrajn bi jih pa še prijavil na ustrezne organe. Mislm tele s photoshopom.

    • Lokomotivführer

     Kdo je kriv, da smo tako nesposobni? Po včerajšnjih Odmevih, kjer voditeljica sama podaja informacijo, da nam Avstrijci vračajo begunce, katerih Hrvati potem nočejo, namesto da bi vprašala, zakaj nismo v istem položaju do Hrvatov, kot so Avstrijci do nas? Takšno vodenje ni vredno novinarja, to je podpiranje nesposobnosti vseh organov, ki so zato odgovorni, skratka T. Gobec je izpadla T. gOBEC. Glej od 5. minute dalje: http://4d.rtvslo.si/#arhiv/odmevi/174379766

     • dob

      Imaš zelo prav, tudi sam sem opazil, da naši novinarji ne razmišljajo prav bistro in dovolj hitro. Namesto, da bi takoj odgovorili politiku, ki muti, mu pustijo da zmuti do konca. Govornik pa ve, da mu bo Televizija to gladko pustila in se bo zmazal.

      Tako dnevno slišimo najbolj neumne izgovore, ki si jih politiki sproti izmislijo, ne da bi novinar nanje sploh reagiral. Vsak od nas si takrat doma z naslanjača pri sebi misli: Glej jo kozo (kozla) novinarsko, kaj počne…. Jaz bi kretena takoj vprašal….(nakar sledi ta pravo vprašanje, zaradi katerega bi bilo nesramneža končno vsaj malo sram). Tako pa imamo bedake in zlobneže na vodilnih mestih, ki so vabljeni v TV oddajo, da bi delali lep vtis. Tam so, da bi govorili o neki temi, ko jih pa kaj vprašajo, pa pravijo, da prvič slišijo, da nič ne vedo, da nimajo podatkov.
      kučan ponavadi reče: izvedel sem iz časopisov, enako kot vi!

      Pravo novinarsko vprašanje takšnemu človeku pa je: Kaj si koji kurac hodil na oddajo, če nič ne veš?! Si nam prišel povedat, da se je vse samo zgodilo in da ti itak ničesar ne obvladuješ v svoji službi in na tvojem položaju?
      Glih take rabmo.

     • Nova24TV Mod 1

      Bi šlo brez prostaškosti …

     • dob

      Sm popravu.

 • FORT WORTH

  Evo neuvrscene…

  Kam so nas potiskali yugo politiki !

 • dež

  Ob dejstvu, da vsi ti doktorji, zdravniki in znanstveniki, kot pravi tzt, skozi SI potujejo kot all inclusive turisti, gre za čisto krivdo Slovenskih železnic.
  Če bi jim zagotovili dovolj veliko število snažilk in strežnega osebja, do takšnih anomalij ne bi prišlo. Tudi število jedilnih vagonov je bilo očitno premajhno.

  • tzt

   :-) Pa še kakšen vagon z odprtim kuriščem za peko koz bi jim lahko zraven pripeli.

   • dež

    Vozi Miško!

 • MEFISTO

  Kjer osel leži, tam dlako pusti.
  (ljudska modrost)

 • Govekar

  Ah, na zavesah piše MAV …. gre torej za madžarske vagone.

  • Poštenje velja

   in uničili so jih Madžari kajne?????

   • Govekar

    Ne vem zakaj bi Madžari to počeli, veš ti mogoče?

 • centurion

  To so naredili doktorji, inženirji, zdravniki, jedrski fiziki, profesorji,

  Počakajmo, da pridejo za njimi k nam še ubogi, intelektualno in kulturno nižji sloji….

 • Verbena

  Pa sej to ni res !!…njim še kolkor tolk dobre vagone , domači se pa vozmo v enih kripah..ravn včeraj sem vstopla na Ptuju za Celje , na eno mednarodno kripo — Budimpešta– Ljubljana–…zapacano, madeži vsepovsod .. ko smo se pripravli na izstop pa je v tistem predprostoru zijala kar ena velka luknja in smo lohka opazovali kolesje spodaj..se ne čudim zakaj je mamica tako trdno držala malega sinka…enostavno bi lohka , če bi stopil tja, padel kar skoz…

  • kekec

   Kje so zdaj ti zagovorniki migrantov, ki so tako bogi,da se še podelati nočejo v školjko. Ajde junaki, zdaj pa pojdidte čistit za svojimi posranci.

 • Borut Stari

  Komentar ni potreben. Posledice prevažanja kozjih pastirjev in kozjejejcev pač. Pričakovano.Spomnim se potovanj z vlakom, ki so prevažali zdomce iz Balkana v zahodno Evropo, konkretno (D,NL,B,S) in nazaj. Podobna katastrofa. Za praznične selitve nasploh.

  • kekec

   Pozabil si še kozjejebcev.

 • FreedomAndDemocracyNOT

  vse liberalce vrzt na vlak pa nej pucajo za njimi…

  • Ruggedplant

   Liberaliste, ne liberalce.

 • jankoslav

  To je druga kultura, to je MULTIKULTI.

  V določenih četrtih Pariza, Berlina ipd. je tudi tako. Le zakaj? Multikulturnost nas bogati (?)..

 • Balkica

  To niso civilizirani ljudje, pač pa podivjana, necivilizirana, umazana množica ljudi, ki ne pozna nobene kulture. Le kaj lahko pričakuješ od ljudi, ki niso sposobni niti stranišča počistiti za seboj? Kaj bodo delali v zahodni Evropi? Nič, samo zgago in puščali svinjarijo za seboj. Na odgovornost bi morali klicati vse tiste, ki so privolili v to, da begunci pridejo v Evropo. Žal mi je, oni ne spadajo h nam. Naj dobijo zatočišče v arabskih državah.

 • Breiva

  Ko smo bili leta 1976 ali 1977 na službeni poti v Kočanih (Makedonija), nas je direktor povabi na kosilo v najboljšo restavracijo v okolici Kočanov, znano po postrvih. Restavracija je ležala na pobočju manjšega hribčka ob potočku, izredno lepa pokrajina, rože, travniki, grmovnice itd. Skratka pravi raj.

  Ko sem pa moral na stranišče, je pa izgledalo tako, ko ta na gornjih slikah, ali pa še slabše. Ko sem prišel nazaj za mizo, seveda nisem mogel več jesti, šlo mi je na bruhanje in sem rekel, da nisem več lačen. Direktor je bil malo užaljen… Razlika med begunci in onimi tam doli ni ravno velika.

  Pa tudi v Ljubljani v Akademskem kolegiju ni bilo bič boljše (okoli leta 1965)!

 • mojadezela

  in seveda mi jih se zastojn vozimo in jih hranimo……ja seveda Cerarju je vseeno on ima polno rit in lahko s tujim k….m po koprivah mlati….takoj bi bilo potrebno popolnoma zapreti meje z Avstreijo in Hrvasko, kajti, ko jih bodo avstrijci zaceli vracati in bodo novi pritiskali iz hrvaske strani bomo imeli totalni kaos. Skratka vojsko na meje v popolni bojni opremi in striktno zavracanje teh indijancev nazaj od kodr so prisli, ker ce tega ne storimo sedaj nam bo se zelo zal..

  • karlina

   Žal prepoozno, mnogo prepozno. To bi morali narediti že takoj, najkasneje v mesecu septembru, ko je Madžarska začela graditi mejo, ampak naši pametnjakoviči niti slučajno niso slutili, da bomo vso to drhal dobili v Slovenijo. Med tem, ko je naš predsednik še razmišljal in se posvetoval, se nam je zgodilo več 10.000 migrantov.

 • mojadezela

  tvoja ideja je dobra, bi pa bilo potrebno vso to svojad, ki si jo navedel, skupaj z imigranti spakirati in poslati preko Kolpe na HR in zgraditi 5m zid.

 • Antonius

  Pogledaš slike, pa ti je takoj jasno, zakaj Nemci rešiteljev njihove nizke rodnosti ne “uvažajo” v Nemčijo s potniškimi letali. Za tole ubogo rajo imajo celo vagoni za prevoz živine previsok standard.
  Slovenske železnice bi morale račun za povzročeno škodo izstaviti trmoglavi Merklci.

 • Jim Doe

  Levaki naj zdaj to svinjarijo čistijo in renovirajo.Drhal nam uvažajo v Evropo.Enako se obnašao potem,ko dobijo stanovanja kot že videno pri naši manjšini.

 • xtc

  Vse tel tlubitelje imigrantov in leve aktiviste segnat skupaj jim dati čistila in orodja in MARŠ pucat za tole hordo.
  ( miljonov-V stolu ancev vsakemu nekaj pobrat od enarja in nakita za škodo.
  In nadalje;glede na slike in videno , primereni tansportni vagoni za tole so živinski,s slamo po tleh.

  • karlina

   Predvsem vse iz ZL.

 • Ježek Teka Teka

  Cerarja bi naselil s familijo za 1 mesec v ta sekret, pa to …

 • fmg9

  Ah, to ni še nič… V kolikor mi kdo pove, kako lahko v komentar prilepim slike, vam pokažem še nemško sceno (kakšne so higienske razmere tam po prihodu t.i. “sirskih intelektualcev”)

  (Sem iskal na Disqus, kako dodaš sliko, pa teh ikon sploh ni.)

  • Feriss.H

   Kolikor vem to lahko počneš samo kod lastnik svoje web strani ki koristi servis Discus. Zato pa prilepiš link in si gremo to pogledat ke

   • fmg9

    Ok. Hvala za odgovor. Imam nekaj spletnih strežnikov in bom pač tja uploadal (kar pa ni isto, ker se ljudem ne da klikat), samo sem opazil, da nekateri komentatorji prilepijo v svoj prispevek celo video.
    Tako, da nekako bi moralo delati. Zakaj pa oni lahko prilepijo ne samo slike, ampak celo video?

    • fmg9

     Uh. Pravkar sem našel še na eni od mojih (pozabljenih) sd kartic še prizor iz Claisa (FR), kjer v lagerju koljejo žival po islamski Halal metodi.

    • Feriss.H

     Na Discusu tega nikjer nisem videl, možno pa je na WordPressu če imaš nameščeno njihovo aplikacijo. Mislim pa da bo vsak ki ni trol pogledal kaj je na tistem linku. Zato so tile forumi vredni, pored neumnosti je tudi obilo koristnega.

 • MEFISTO

  Dame in gospodje, zakaj se razburjate?

  Avtor prispevka je v napovedniku jasno zapisal, da so fotografije le za ljudi z močnimi živci in zdravim želodcem.

  In še na lastno odgovornost ste si jih ogledali!

  • fmg9

   Saj se ne nad slikami. Ampak nad t.i. “sirskimi intelektualci”, ki so, kot lahko vidimo, na “izjemno visoki kulturni ravni”.

  • Antonius

   Nerazburjanje pomeni strinjanje z videnim.
   ————————————————————-
   Komentatorji se ne pritožujemo čez opozorilo avtorja prispevka, verjetno nam gre bolj v nos, da bomo vse skupaj doplačali Slovenci iz “spufanega” proračuna.
   Vi se seveda ne razburjate, ker ste povezani z nemško mitologijo, pa še vraga nosite v sebi.
   Nič slovenskega ni čutiti v vašem prispevku.

   • fmg9

    Slovenija je del EU, tako kot Nemčija. Problem ni samo slovenski, ampak problem celotne EU.
    Ja, Merklova je res veliko doprinesla k tej situaciji. Vprašanje pa se postavlja zakaj je to storila? Po ukazu koga? (btw: ni prišlo iz US)

    • Antonius

     Slovenija je pridružena članica evropski skupnosti, kot velja tudi za Nemčijo. Če Nemcem šripa nataliteta je to njihov problem. Zaradi preširoko odprtih vrat zdaj Merklova posiljuje ostale članice evropske skupnosti z viškom priseljenih beguncev. Od tu naprej je nemški problem postal evropski. Tudi Sloveniji hoče Merklova vsiliti sorazmerni del njenega viška.
     Merklova je zasexala Evropo zaradi nespametnega ravnanja nje in njene vlade. Nemško nataliteto bi morala reševati s priznanjem delovne dobe na materinstvo za časa šolanja otrok do srednje stopnje, s pokojninskim prispevkom utemeljenim na stopnji izobrazbe nemške matere. S tujci Nemčija problema ne bo rešila ceneje, ampak mnogo dražje. Tudi multi-kulti v Evropo sem zraven priračunal.
     Slovenija ne zmore v nekaj desetletjih socializirati par sto Romov v svojo skupnost, zdaj bodo pa Nemci to opravili čez noč z milijonom prebežnih “intelektualcev” s kulturnim dometom in ratumevanjem, ki nam ga kažejo zgornje slike ?!

 • Osti jarej

  aha….in Slovenci so dobili službe….

  • dež

   Zagotovo čistilni servis in remontni oddelek SŽ. Pa Karcher bi znal imeti več dobička letos.

 • Osti jarej

  ..takile vlaki so samo še za v “reno”….itak narod “sve plati i pozlati”…

 • Osti jarej

  .. par “hunatiracev na jeziku” bi morali nagnat tole čistit….bi hitro shujšali/e,ker bi ene pol lete ne mogle/i žreti..

 • Lukos

  Slike avtobusov so tudi takšne….A so to naredili inženirji, zdravniki, kemiki, fiziki? Saj ste govorili kako zelo so inteligentni ljudje, ki prihajajo k nam. Če je to njihova najvišja inteligenca sedaj….se prav bojim kako bodo tile vagoni ko bodo prevažali tiste z nižjem IQ. Prav tako bi bilo potrebno vse, ki tako zagovarjajo te imigrante nagnat in naj čistijo za njimi na svoje stroške naj kupijo čistila in rezervne dele.

  • Ruggedplant

   Saj bi lahko bilo čisto preprosto: počistite za seboj, plačajte za nastalo škodo in vas spustimo z vlaka in niti minute prej.
   Ampak kaj ko železničarji niti policaji nimajo takih pooblastil, ker živimo v kvazirazvitem svetu tolerance, kjer se tolerira le liberalistične nonsense, zdravo pamet pa enači s —-fobijo.

 • BengBeng

  Ajde Karmen in Romeo zavihat rokave.

 • Tom Norris

  Kje ste zdaj aktivisti metelkova ? Rokave zavihat in na delo, dovolj je bluzenja ob žici in govorenja.

 • Feriss.H

  Komično je ko nas naš vrli admin tu nenehno terja za kulturno virtualno izražanje, medtem pa “begunci” imajo vso svobodo pri svojem “kulturnem” izražanju, in za razliko od nas to lahko počnejo v realnem svetu. Na koncu če bomo še naprej mi kulturni bomo končali kot ena posrana realna kultura.

  • karlina

   Točno, še hujši,kot so iz bivše juge, se strinjam.

 • andreas82

  Pa kdo so ti ljudje, da si zaslužijo vstop v Evropo? Isto se sprašujem za naše Balkance, od kje jim pravica da so naselili naš prostor? Mi smo Evropa, oni so Balkan, ne gre to skupaj. Revizijo za zadnjih 50 let priseljevanja, še posebej ljubljanskih cef..jev.

  • dež

   Kar se Balkana tiče se ne strinjam. Ker smo Slovenci trenutno, z naskokom, vodilni Balkanci.

   • Ruggedplant

    Tudi to je žal res.

    • karlina

     Žalostno, ampak resnično dejstvo.

  • Feriss.H

   To so nujno potrebni volivci ki zagotavljajo preživetje ostankom UDB-Komijev in njihovem pomladku. Možnost je da so se mnogi med tem že spametovali, pa večna-oblast zdaj rabi nove double-čefurje. Pri teh so se pa zdaj zajebali momnumentalno, oni in njihovi podrepni Homo-Libretardi

   • Nova24TV Mod 1

    Izogibajte se kontekstualno slabšalnim poimenovanjem za ljudi. #kulturnidialog

  • karlina

   To se tudi sama sprašujem že najmanj 30 let, kako zelo, zelo je žalostno,da pravi, domoljubni Slovenci v tej državi nimamo skoraj nobenih pravic več, v vseh službah in položajih so sami na ič, ki tudi zaposlujejo samo svoje . Naši otroci pa morajo zaradi tega oditi ven iz Slovenije, v tujino, če se hočejo zaposliti, ustvariti družino, pri nas je to nemogoče, ker je vse rezervirano za naše-njihove, ki so se razpasli do onemoglosti.

  • sodnikisozločinci

   Kdo so to? Kolonizatorji, privedeni in vsiljeni po načrtu Sorosovih plačancev za uničenje evropskih narodov.

 • Miha Roznik

  Samo pametujemo po forumih,ko pa je treba malo kam iti,da bi……….,se nam pa ne da.Take in drugacne komentarje berem ze mesece in mesece in verjetno jih bom se leta in leta.Zaenkrat nam je se vsem prevec lepo,da bi kaj naredili,ko bo pa voda zacela teci v grlo bo pa prepozno,ker vode bo prevec in potem glu,glu,glu

  • dob

   Predlagam, da se klapa zbere in se naseli na vse tiste prazne prostore od koder prihajajo begunci. Gremo peš. Bomo videli do kje pridemo. In če nam bo po poti kdo kaj dal. In če bomo lahko zgradili svoje cerkve tam, kamor bomo prišli. In če bomo lahko kaj posilili po poti, morda celo posrali kak vlak. Če bomo prejeli kako penzijo in zastonj stanovanje, elektriko, hladilnik, mobilca… Predvsem, če bo kaj za pofukat. A majo kak disko?

   • fmg9

    Hej, dob, ti me vedno tako razvedriš, da se še nasmehnem (oziroma kar rolam) še nekaj dni kasneje, ko se občasno spomnim na kakšno tvojo dobro izjavo.

    Zdej… kako je tam dol… Večina klape ne bi preživela niti nekaj dni. Ko smo bili z našo “klapo” v Iranu (kot turisti), so nas na meji zasliševali 2 uri. Drugi dan je kolegici padel pramen las na obraz. Takoj so nas aretirali (pa smo bili v dvojicah po celem mestu, na različnih lokacijah, prijeli so nas pa vse hkrati).
    Hja. Potem te za dve uri zaprejo v celico 1.5 kvadratna metra, ki je posračkana od tal do stropa. Ne moreš se nikamor naslonit ali usesti. Po dveh urah si že na koncu z živci.

    Po tem te privedejo pred njihovo versko policijo in te zaslišijo. Večinoma prideš skozi samo z denarno kaznijo – kao turisti, ki se ne znamo obnašat (čeprav je kazen denarno visoka).
    Pa take fore….

    • dob

     A pol nič disko?

     • fmg9

      Nope. Dobiš pa drisko (traja dva dni).
      Pomagal bi požirek žgane pijače, katere pa ni mogoče dobiti nikjer, tudi v hotelu ne.
      (Da se pa, če poznaš prave ljudi, kupiti hašiš, ki ga na veliko izvažajo na Zahod.)

     • dob

      Pri nas se tudi da kupiti hašiš. Če ni diler preveč pijan.

     • fmg9

      Vsekakor, pri nas se da dobiti VSE (tudi če je diler pijan).

      Najbolj kvalitetni kanabinoidi (ter opijati) pa v EU prihajajo preko t.i. “islamskih beguncev”.
      (Saj veš… So reveži… Prihajajo iz vojnih con, tako da to po novem kao toleriramo v EU).

     • karlina

      Ha, ha, ha, Dob, ti znaš pa res ljudi spraviti malo v dobro voljo, četudi malo na svoj sarkastični način, pa vendar.

    • karlina

     Niti slučajno mi ni nikoli niti na kraj pameti prišlo,da bi šla na dopust izven Evrope, recimo na vzhod, niti slučajno. Hvala lepa za takšen dopust, da bi me bilo vsako minuto strah, oz. da bi me celo nekdo ustrahoval, niti pod razno.

     • fmg9

      Je bil službeni “dopust”. Team-building pa take fore, kao ;))))

   • Feriss.H

    Edino kaj ti je tam garantirano je da boš obglavljen

    • dob

     To je pa fajn, ker tle v Sloveniji ti ni glih garantirano, da boš ob glavo. Je samo zelo možno.

     • sodnikisozločinci

      V Sloveniji je pravzaprav nesmisel sploh obglavljati ljudi, saj jih večina nima nič notri, za nič spraviti človeka ob glavo pa je sposoben samo tisti, ki tudi sam nima v njej nič.

   • Nova24TV Mod 1

    Konotativni pomen bi se dalo zajeti tudi s kakšnim manj zaznamovanim izrazom.

    • sodnikisozločinci

     To je literarni jezik, veš, kot npr. v knjigi Gorana Vojnovića. Jaz bi doba predlagal za najmanj Prešernovo nagrado, samo prej mora vsaj eno mačko dobit (ne pof…..).

    • dob

     V tem primeru bi trpel duševne bolečine, če tega izraza ne bi mogel uporabit. Me je zaneslo, priznam.

  • Ruggedplant

   Na volitvah se spreminjajo stvari – bomo videli koliko ljudi, ki danes bentijo čez neodločno migrantsko politiko te vlade bo dejansko volilo SDS ali NSi in koliko jih bo spet volilo iste butare čez katere danes penijo. To so osnove demokracije, kdor jih ne razume, si ne zasluži državljanstva.

  • karlina

   Miha, ljudje bi šli, pa jih je strah.

 • Duhec

  Cmerarjeva vlada bi lohk postala koristna…. za ciscenje vlakov.

  • karlina

   Ha, ha, ha, ha, ha, točno , to si pa dobro povedal, res.

 • andreas82

  Taki ljudje ne sodijo v Evropo! Poglejte fotografije, te ljudi bodo naša podjetja rada zaposlovala, že zdaj imamo marsikje večinsko balkansko delovno silo. Slovenska delavska podjetja zaposlujejo raje Balkance kot Slovence je dejstvo. In tako se grupirajo, sploh musliči imajo to za svoj teritorij levica jim vse to omogoča, zato moramo zavedni stopit skupaj. Zavarujmo dom!

  • karlina

   Itak, tudi na vseh vodilnih položajih so ljudje iz bivše juge in še kako namerno se izživljajo nad pravimi, domoljubnimi Slovenci, vem in vidim veliko primerov.

 • andreas82

  Slovenci smo realisti. Imamo nemško dojemanje pa delavnost. Ti ljudje so pač zelo drugačni, delajo veliko slabše, država jim daje vse možne privilegije. Dobrih je samo deset procentov, ostalo pa nima kaj iskat pri nas. Revizija priseljevanja je nujna!

  • karlina

   Zgodovina se ponavlja, saj se je pri nas začelo priseljevanje zelo drugačnih ljudi že po letu 45, po 70. letih pa se je stanje ponovilo, ampak za našo vlado levih je to zelo, zelo spodbudno, kot zgleda, saj bodo dobili ogromno novih volivcev, kaj vse pa to potegne za sabo, to jih pa trenutno niti slučajno ne zanima. Češki, poljski in slovaški predsedniki so že zdavnaj povedali,da v svojih državah niti slučajno ne bodo sprejeli nobenega begunca, ker so pri njih nezaželeni, takšno je pravilno ravnanje, od tistega voditelja, ki ljubi svojo državo, predvsem pa svoje državljane. Z našimi voditelji ni niti slučajno nobene primerjave, kar je zelo, zelo žalostno in še kako resnično.

 • Feriss.H

  Civilizacijska stopnja nekega naroda in države se odraža v njihovih javnih WC-jih. V Tretjem Svetu je tehnika iztrebljanja zelo enostavna, userji se kamor koli, kakor koli, a za druge te ku**c boli.

 • Duhec

  Zgražanje na netu ne pomaga…. pa btw…. a ste prezrli protestnike (tud pred vladnim poslopjem), ki nasprotujejo žici???

  • fmg9

   To niso protestniki, ampak subjekti, ki ogrožajo nacionalno varnost RS.

   • Duhec

    Za večino očitno niso…. men se pa zdijo šolski primer “posebnežev”.

  • Anton

   To so goveda…

   • Duhec

    Moderator zahteva kulturn nivo komentiranja…

    • fmg9

     Tako je. Ne maramo, da se žalijo naše krave, ki so na višjem higieničnem nivoju kot t.i. “intelektualci iz Sirije”.

   • karlina

    Ne žaliti goveda, med njimi in govedom je velika razlika, oni so mnogo , mnogo hujši.

  • pokvarjeniSvet

   te bi bilo potrebno nagnati na drugo stran žice.

   Pa o kakšnem turizmu oni to palamudijo kdo od turistov od daleč stran se pa hodi kopat v Kolpo in imajo domačini finančni profit ? naj pokažejo račune, da vidimo, če govorijo resnico ali pa blefirajo in lažejo kot je pričakovano.

  • karlina

   Kar naj, ko bomo imeli pa v državi milijon beguncev, ki jih ne bo hotela več sprejeti niti Avstrija, niti Nemčija, potem, potem pa…….

  • Mihilus

   Protestirajo plačanci iz Sorosevih organizacij in noben drug.

 • andreas82

  Nočem širiti nobenega sovraštva, ampak to kar dela antislovenska levica v Sloveniji temu se je potrebno upreti. Boli jih za narod, pa če bodo sami musliči tukaj, oni samo za oblast. Interes slovenskega delavca kot da ga ni. Zakaj se tudi v SDSu nobeden s tem ne ukvarja, edino Janša jih pošilja v Sirijo. Pravilno!

  • karlina

   Se povsem strinjam z vsem s tabo, sem istega mišljenja , se tudi sama sprašujem, ali nas je v Sloveniji res še manj kot milijon pravih, domoljubnih Slovencev, ki si ne upa upreti in iti na ulice, res čudno, pravzaprav pa ni, kajti so nas že tako zastrašili levi, da si ne upamo, kajti po vsej verjetnosti bi sledile kazenske sankcije. Ko je bil na oblasti Janša, pa so bili protesti skoraj vsak teden, pa ni bilo nič, celo zelo podpirala jih je levica.

 • Duhec

  Cerarjeva vlada je mela izbiro…. pa ni nardila nič…. zdej, ko so pa Nemci in Avstrijci začel iskat rešitve zase, je pa nastal problem…. in Cerar spet sam proučuje.

  • fmg9

   Tudi “meditira” in “kontemplira” situacijo…. Kar pa lahko traja…

  • karlina

   Trenutno mislim,da tudi proučuje ne, ga ni nič videti, nikjer. Je na zasluženem prazničnem dopustu, bogvekje, možno celo pri naših sosedih, ki nam tako zelo namerno čez mejo pošiljajo vse migrante, brez izjem, mi se pa z njimi ubadamo in jih hranimo. Kaj se trenutno dogaja v državi naše vlade ne zanima, so verjetno skoraj v večini nekje na dopustu, izven Slovenije.

 • hibernacija

  No, nekaj novega. Migranti niso dobrodošli le za politično nabiranje točk, ampak je očitno dober biznis. Žica, pa dodatne zaposlitve, pa posodabljanje ajzenponarske infrastrukture,…!?

  • Duhec

   Z migranti bi si lohk zagotovil zmago na volitvah…. pa tega nihče ne zna izkoristit. Še ena zamujena priložnost za desnico in Janšo.

   • Ruggedplant

    Človeku podobne opice imenovane Slovenclji apriori volijo antijanša in antidesnica, da le vse ostane tako kot je, ker so tako zdresirani še od staršev, ponekod dedkov. Misliš, da bo Primc dobil volitve, ker je na rteferendumu zmagal s 63%? Kadar šteje, se slovencelj odloči tako kakor mu je bilo zaukazano. Vedno levo, pa magari v prepad.

    • karlina

     Sama nikoli, res nikoli več , po letu 91 ne volim leve, niti slučajno.

 • Botoks

  Metelkovci se sprašujejo zakaj takšno razburjenje saj je standard higiene približno na njihovem nivoju.Torej keep calm and love pigs…

 • Bogdan Binter

  Saj to ni nič nepredvidenega…, kajti migranti niso stanovali v mestih..,temveč v kolibah, brez sanitarij…..

 • Duhec

  Vse humanitarne organizacije so spraznle police za to ****…. mel so hrano, oblačila, prevoze, itd…. vse zastonj. Zakaj???

  • Osti jarej

   kdo je sprejemal tako zakonodajo in zakaj…..midve je nisva..kali?!

 • andreas82

  Balkanska plemena je Tito uvažal v Slovenijo. Zdaj imajo še svojega župana. Mediji vse to krijejo, Kucan se spreneveda. Potrebujemo posthumno obsodbo režima in vodje ki je vse to dopustil.

  • karlina

   Žal mnogo , mnogo prepozno, to bi morali storiti TAKOJ , leta 1990.

 • janez

  S takimi vlaki mi prevažamo ljudi??? Grozno in šokantno.

 • janez

  Vauuu kako dobra ideja. Ali si se tega povsem sam domislil?

 • Ježek Teka Teka

  Če bi bila vlada normalna … bi jih prevažali z vagoni za živali, pa to …

  • Feriss.H

   če bi vlada bila normalna ih nebi prevažali nikamor

  • Blue

   pa še žival ne naredi takšne svinjarije, kot jo pa tile. nepovratne karte za pot tja, od koder so prišli!

   • Anton

    Ja za kravam je treba vsak dan drek popucat zjutej in zvečer

    • Evil_shadow

     ampak od krav vsaj nekaj imaš; dokler lahko dobivaš vsakdan mleko, ko so prestare gredo pač v govejo župco pa še psu narediš ornk uslugo ko dobi za celo leto kosti.Od teh neizobraženih dijvakov pa res nimaš kaj pozitivnega za pričakovati…Sicer niso vsi take “svinje” (je bilo letos nekje oktobra, da je ena skupina počistila za sabo preden so prestopili šentilj) ampak 95% pa.In kaj bomo s takimi v evropi, kjer smo že mi neprimerni?

 • Anton

  A mi lahko kdo pove zakaj si perejo riti?
  Ima to kaj veze s njihovo vero?

  • dež

   Pomaga pri zlati žili.

  • dob

   Imaš napačno informacijo. Žena mu opere rit. Pa noge tudi. Bohve če sam kaj naredi. Kdo mu striže nohte? Sem slišal, da v nekaterih primerih, ko je mož nervozen in živčno razrvan, recimo, če ne more aktivirati bombe, mu žena grize nohte.
   Za psihološke probleme moža, kar ženo pošljejo k psihiatru. Če se mu zmeša, kar je sicer težko ugotovljivo, gre tudi žena v norišnico. Včasih pošljejo cel harem na zdravljenje.
   Zato okrog hodijo sami taki, ki se radi razstrelijo, drugi so vsi abnormalni.

   • Janka Kranjka

    Haha dober komentar dob! Si tak fajn napisal, da se mi je za trenutek zazdelo, da sem kar tam, v živo pomešan med njimi, na eni od AbdulHababskih ulic v Pakistanu..

  • karlina

   Točno, nisem ravno sigurna, ker me v bistvu niti ne zanima, je pa to res povezano z islamsko vero in , kot sem slišala, ti ljudje nosijo vedno v stranišča s sabo steklenico z vodo.

 • Osti jarej

  ….mulca,ki bo imel obute noge na sedežu nasproti,bo pa kondukter vrgel z vlaka na prvi postaji?….bi ne bilo prvič…

  • fmg9

   V kolikor bo “begunec iz Sirije” si ne bo upal.
   To velja po novem samo za EU državljane.

  • dež

   Edino pravilno, če se na zna obnašati.

 • Osti jarej

  ..v bistvu niso tako nemarni…ne v svojih deželah…s takimi dejanji kažejo prezir do vseh nas,ki smo neverci…

  • karlina

   Točno, tudi večina nas tako misli,

 • Blue

  zanimivo, da naši mediji sploh več ne poročajo več tako zavzeto, koliko migrantov dnevno vstopi v slo, pa kaj planira eu narediti… bedno slovenci se pa še kr bunijo za ograjo. pomladi, ko se bo otoplilo jih bo še več prišlo, me zanima če bodo takrat še tako mislili!

 • dob

  Tega, kar bom zdaj povedal, si nisem izmislil, res se je zgodilo.
  Z bivšim šefom iz Italije sva sedela ob kavici in se menila. Dolgo se nisva videla in sem pomislil, jebela, ta človek je evropsko usmerjen, dober, prijazen. Poglejmo, kaj si en tipičen Italijan misli o beguncih, o preseljevanju, o migracijah.
  Je rekel, tri hiše naprej od mene zdaj stanuje ena muslimanska priseljena familija. Prijazni ljudje, oblečeni tako kot mi. Rekel bi, naturalizirani muslimani, lepo so se vklopili v našo sredino. Žena nosi kratko krilo, mož je obrit, brez brade, hčerka ima prijateljice, sošolke! Na zunaj se od nas sploh ne razlikujejo. Hčerka obiskuje osnovno šolo, rojena je tukaj, dala sta ji ime Brigita.

  No, viš, sem rekel. Lepo.
  Potem se je malo zamislil, rekel je: Sredi leta je rodila sina. Dala sta mu ime Ibrahim.

  HAHAHAHAHAHAHA….. crknil sem od smeha.
  Jaz bom mojemu dal ime Fakmi.

  • avtohtoni neandartalec

   Ibrahim je vendar lepo Slovensko ime, tako je bilo menda ime tudi dedku od Janše.

   • dob

    Tvojemu je bilo ime Brigita.

    • karlina

     Dob, mislim,da je škoda se sploh meniti z avtohtonim neandertalcem, nima smisla, sem je prišel samo smetit in ustvarjati slabo voljo.

     • Janka Kranjka

      karlina, prosim za slAvnično korektnost do neandArtalca, ker neandArtalcu reči neandertalec je ksenofobno in rasistično predvsem.

 • Simon Prosen

  Slovenci se bomo morali postaviti na noge in se zavedati kdo smo in tako tudi ravnati. Zato vas vabim na sobotno predavanje: https://www.facebook.com/events/1021790577884320/

 • avtohtoni neandartalec

  Najbrž nas hočejo SŽ prepričati, da so za emigrante namenili same nove vagone in avtobuse.
  Pravzaprav vidim uničeni samo dve okni. Pa stranišče je zamašeno, sicer bi moralo vse te iztrebke odplakniti na tla, med tire, kot običajno. Odpadkov je pa res vse polno, očitno so se odločili na ta način deliti sendviče in plastenke z vodo, za običajne potnike se ne trudijo tako, ker ne nosimo na vlake zabojev s hrano, pač ne puščamo toliko odpadkov. Kam naj bi jih pravzaprav odmetavali, nikjer ne vidim velikih košev za smeti. Vagoni zgledajo pa zelo luksuzni, z lepo, modro, žametno prevleko, običajno poveznejo čez sedeže poceni pregrinjala, da jih zaščitijo pred obrabo in umazanijo.
  Samo 8 milijonov bo stala adaptacija, ko železnice prodajajo stare lokomotive in vagone, dobijo toliko razni poznanci podizvajalci, ki jih razžagajo za staro železo in prodajo k sosedom, na črno.
  V glavnem, še en članek, ki ni za občutljive bralce, težko je prebaviti ves ta podn in propagando slovenskih novinarjev, ki zgleda ne dojamejo, da pri nas marsikdo med razmišljanjem še vedno uporablja svojo glavo.

  • Janka Kranjka

   To je tvoj edini “kolko tolko” komentar. Vse ostalo kar sem prebral zgoraj od neandAAArtalca je bila izguba časa.
   Novinarji pri nam NOČEJO dojeti, oziroma, jim NI dovoljeno dojeti. Še vedno blebetajo o beguncih, a begunca ni bilo ENEGA samega med temi (i)migranti v preteklih mesecih.

 • avtohtoni neandartalec

  Še bolj žalostno je gledati prazne potniške vagone in rdeče številke železnic, ki vsako leto še povečajo kronične izgube, vesele so samo plačilne liste zaposlenih, ki že več kot dve desetletji vztajajo pri koritu.
  Pokažite enkrat še kako zgledajo ti vagoni po nogometnih tekmah in velikih festivalih, sploh kadar prevažajo navijače iz Hrvaške, pa tudi druge tujce, takrat se pa nihče ne sekira zaradi stroškov vzdrževanja.

  • Ruggedplant

   Upam si trditi, da na svetu ni navijaške skupine s tako nizkim nivojem civiliziranosti, kaj šele pri obiskovalcih festivalov, ne vem od kod ti te neumnosti. Oboje poznam precej dobro in ne govorim na pamet. Kaj si pravzaprav sploh hotel povedati s komentarjem? Proti fotografijam se boriš z nekimi praznimi besedami in ščitiš ljudi, ki uničujejo našo lastnino z najnižjo možno mero spoštovanja do gostitelja kar jo je moč prikazati – huje kot to, da se nekomu poserješ na lastnino si niti predstavljati ne morem. S takim razmišljanjem bo najbolje, da se jim kar pridružiš – če boš sral po moji lastnini, pa pričakuj sankcije.

   • avtohtoni neandartalec

    Brez težav bi ti lahko takoj poslal par fotografij kako zgledajo vagoni potem, ko prevažajo ekstremistične skupine tujih navijačev, ampak saj verjetno tudi sam hodiš kaj ven, imate v kraju kakšen občinski praznik in si mogoče že doživel, ko si se zjutraj majal nazaj domov po praznih ulicah, hodil si pa po tepihu plastičnih odpadkov, lončkov pira in raznih kosov papirnatih brisač in robčkov. Ker točno to gledamo na zgornjih fotografijah, kako zgleda, če šank razproda vse tiste kartone plastenk in pogrinkov, nič takega kar se ne bi dohajalo tudi na vsakih kmečkih veselicah.
    Zanimivo pa je, da vse te gore potrošniške embalaže pospravi skupinica smetarjev, v nekaj urah, še preden se ljudje odpravijo v službe, za bedno balkansko plačo, le da morajo na vaških veselicah pobirati plastenke in lončke, iz kupov kozlavšne, ščavnice in driske.

    • karlina

     Če jih že tako zelo zagovarjaš, pa jih vzemi nekaj domov k sebi in se potem čez nekaj časa oglasi, kako si z njimi zadovoljen in kako zelo so ti pri srcu.

    • Ruggedplant

     Čakaj malo, pravkar si primerjal žurko na prostem (za katero si posredno ali neposredno plačal) in prevozno sredstvo s katerim naj naj bi nekateri bežali iz vojno ogroženih območij, razlika je neskončna. Še enkrat poglej po slikah in opazil boš, da ne gre za odmetavanje odpadkov ker npr. v bližini ne bi bilo smeti (na vlaku jih ima načeloma vsak par sedežev), ampak za živo objestnost, ki bi jo v tvoji absurdni primerjavi lahko preslikal recimo v z grafiti popisane stene gasilksega doma, kupi dreka pred odrom, WC papir obešen na lustre luči, posrani prti z miz na mešalki in podobno. Bo zadosti ilustrativno?

    • Janka Kranjka

     Ne morš primerjat eno dnevne fešte v vasi, kjer je ob takšni luštni priliki vse pijano pa zadeto s temi bitji, ki trezna “v boju za preživetje” želijo za boljše življenje.
     Fešto sem plačal, organizator je nekaj iz tega mojega zneska za vstopnino namenil tudi za čistilne službe.
     Ta bitja, nič ne plačajo za hrano in pijačo ki jo potem serjejo po vagonih katerih spet ne plačajo. Niso pijana in borijo se za preživetje, za obljubljeno deželo, ker “bežijo pred vojno”..pa vendar, se zgodijo kupi dreka, razbita okna in popisani vagoni.
     Daj no, ne nakladaj ti nekaj in ne pralagaj prazne slame. Se mi že rahlo zdi, da si Cmerar skrit za neandArtalskim vzdevkom!

    • Pjevač tuge

     Med temi ubogimi ekonomskimi emigranti ali kako jih že imenujejo vaši levi mediji, je polno teroristov, obstaja naziv za njih SPEČE CELICE. Med vaškimi veseljaki na gasilskih feštah so pa naši ljudje, ki polnijo državni proračun in marljivo delajo skoraj vsak dan. Primerjati obrezanega terorista z avtohtonim Venetom je možno samo v komunajzarski prazni betici.

  • Janka Kranjka

   Pa kaj potem. Raje prazni vlaki in od NAŠIH ljudi uničeni, kot pa od teh bitij. Sploh pa še nikoli niso navijači, ali udeleženci kakšnega divjega festivala potem srali po tleh v vlaku in skupinsko hcali po sedežih kot to počnejo ta bitja.
   Daj ne tvezi nekaj. Če ti kaj ne paše med nami, pa reči, bomo prispevali vsak nek cekin zate in tebi podobne, da vas z Lufthanzo cuknejo dol med kamele in pesek.

 • pokvarjeniSvet

  Ti geni ne sodijo v Evropo, če hočemo da Evropa ostane razvita s takšnim standardom in da obstane bela rasa.

  • avtohtoni neandartalec

   V Nemčiji je socialna podpora 700 evrov, pri nas pa 270.
   Kar se naših avstroogarskih genov tiče, eno je bila stara Avstrija, drugo so bili ogri, tako da meni ni čisto jasno kakšni so tvoji kriteriji za čisto belo raso.
   Pravi evro arijci naj bi izvirali iz Atlantide, ne iz balkana, sploh pa ne iz Norikuma, mimogrede, če slučajno res verjameš v tiste evgenične oslarije.

   • pokvarjeniSvet

    so ti ljudje točno lepo pokazali in tudi sam jih osebno nekaj poznam da vidim da gre za genetiko. Razlike so tudi med Balkanom in ostalo Evropo pa vendar ne tako velike kot ti ljudje iz bližnjega vzhoda s to fašistično religijo, kulturo in navadami. Sem ne sodijo pa konec, sploh ni kaj za debatirat.

    Če pa misliš obratno pa izvoli kupi si letalsko karto pa veselo na bližnji vzhod k tvojim rojakom in enako mislečim.

    • karlina

     Moj VELIK PODPIS.

    • Janka Kranjka

     Tudi moj, še VEČJI PODPIS!

   • pokvarjeniSvet

    Obrazloži ti meni zakaj se pri zločinih in kriminalu vedno skriva in prepove poročanje če so vpleteni bodisi cigani, arabci, črnic ali katerekli druge rase in religije.

    Mediji vedno to zamolčijo, pa saj smo vendar v demokraciji zakaj se to nebi smelo poročati resnične podatke o etnični rasni strukturi zločincev in kriminalcev

    Še en dokaz da je to splanirano že več desetletij nazaj saj skoraj čisto vsi mediji in skoraj vse vlade vedno prikrivajo kriminal in zločine priseljencev in ciganov, in tudi pomilostijo jih in še naprej prikrivajo in tolerirajo kriminal in zločine teh ljudi.

    • Janka Kranjka

     Ma mediji do gnojšnji.. Še vedno poročajo o nekih “beguncih”, ki ji sploh ni nikjer za zasledit. Kar vidimo in kar smo dobili so samo migranti, imigranti. Nema begunaca, ti so bli nazadnje leta ’91 pr nam.

    • avtohtoni neandartalec

     Nič se ne skriva, še več, nekdo mora biti kriv, če hočemo ustvariti ustrezno kriminalistično statisatiko, podobno razvitim državam v Evropi. Lep primer so recimo deložiranci, ker se pri nas ni nihče rodil pod bukvo v gozdu, že desetletja nas je pa približno enako število in vmes pridno gradimo nove objekte, torej nihče ne bi smel ostati na cesti, vsaj glede na Ustavo in človekove pravice ne. Pa so. Drug problem so kriminalci, ki se seveda ne morej učiti visokega kriminala od nekih potepuhov in čobanov, ker je danes vse na elektriko in so povsod razni senzorji, poleg tega je nekaj tega dobro za ekonomijo in skrajša marsikatere postopke. Ampak vse to je moralo šele nastati, predstavljajte si kakšna praznina je vladala na področju kriminalitete pred 25 leti, ko določene kategorije sploh niso obstajale, kdo bi nam pa verjel, da z demokracijo in evropskimi vrednotami mislimo resno.
     Še eno velja izpostaviti, če bi slučajno živeli sredi raja, bi ga morali tudi braniti pred ostalimi, to pa pomeni, da moramo širiti tudi nasilje in krivice, ki obvezno spremljajo vsako represijo. To se mi niti ne zdi tak problem, bolj zaskrbljujoče je, da linčamo reveže po tekočem traku, pod patetičnim izgovorom, da je sodna praksa oziroma pravo pač nekaj popolnoma samoumevnega in skrajno enostavnega, torej se lahko vsak klošar enakovredno brani pred celo super močno državo, celo brez odvetnika in tudi brez možnosti pritožb,ker so vsi javni uslužbenci že opravili svoje delo neodvisno in v korist obeh strank v postpku. Yep, vsi vemo, da je to huda neumnost, pa se še vedno delamo, da ni brez veze in nas bo nekam pripeljalo, kar potrjujejo naposled tudi statistična dejstva, ki jih seveda nihče na tem svetu ne preverja.

     • pokvarjeniSvet

      glej tudi slovenci so reveži, ampak dvomim da bi navadnemu slovencu dovolili še dihat na prostosti in še za nagardo mu legalizirali bajto če bi imel 800 prijav kaznivih dejanja kot so to imeli Strojanovi.

      Ne sedaj posploševat kdo pa pravi da ščitimo one bandite na oblasti bodisi pravo levico bodisi kvazi desnico saj so vsi potomci komunistov oz bivši komunisti, že vseskozi so pri koritu ko je bila še ex Juga in še vseskozi danes. Tako da s tem se čisto nič ne spremeni, zakon mora veljati za vse, da se sploh lahko imenujemo svobodna družba in demokracija.
      Ampak tega ni ne pri tistih izdajalcih ki si državo lastijo in pri priseljnecih katere namerno priviligirajo ti izdajalci na vrhu, roka roko umije – isti ptiči letijo skupaj.

      Tukaj seveda pomagajo mediji kateri imajo isto podporo iz ozadja kot naši banditi na oblasit (levica ali kvazi desnica = vsi imajo komunistično preteklost in ozadje). Komunisti sovražijo svoj narod in so glavni krivci da narod stagnira in da se ga razvrednoti,
      komunizem, liberalnost, LGBT, feminizem, fašizem, agenderstvo…. vse to so nevarne ideologije – najbolj zdrav in razume je človek brez ideologije.

      Vse te ideologije so finančni in medijsko podprte od istih iz ozadaj na globalni ravni- tisti ki so sprožili proces vsiljene migracije- prvo z vojnami na bližnjem vzhodu sedaj pa s financiranjem in organiziranjem vsiljenih potovanj migrantov katerim so obljubili da tukaj lahko delajo vse kar jim paše neglede na naše zakone- naši banditi v Sloveniji in v Ostalih državah pa jim dajejo podporo in to prikrivajo. Na Švedskem izdajalski politiki prikrivajo svojemu narodu da 2% begunce naredi več kot 77% vseh posilstev da o ostalih zločinih in kirminalu ne govorimo.

      Veš kaj se pa meni še najbolj gorzljivo zdi…ti povem….da sploh ne preverjajo migrantov ali imajo že kake kriminalne datoteke….primer nigerijca ki je bil registriran in je legalno živel v ZDA tam je storil celo serijo kaznivih dejanj oz zločinov…in švedska izdajalska vlada oz celi režim ni preverjal kakšne ljudi s kakšno kriminalno zločinsko datoteko v državo spuščajo…..če se tebi zdi normalno in dobro da spuščamo v državo vsakega tudi tistega ki že za sabo ima kriminalno datoteko, s polno serijo kaznivih dejanj pol si pač izdajalec lastne države in je prav da se te izžene.

      Švedska institucije so imele možnost preverit za migranta iz ZDA ali ima kriminalno datoteko ali je nima….zaradi tega je umrla švedska punca – kako naključje da ravno tista ki je bila članica organizacije diversity for Sweden. Mogoče morejo tudi naši ljudje ki tako fanatično in brezsmiselno podpirajo te vsiljene migracije doživet to na lastni koži da bodo mogoče skapirali da to ni šala to ni hec če ti ljudje s kriminalno preteklostjo, nasplošno kriminalci in zločinci derejo v državo nekotrolirano in tudi samomorilni eksremistični borci ki se razstreljujejo— Tako da je vsakemu jasno da oseb brez avtentičnih papirjev ni pametno sprejemati v državo in ravno to mi sedaj počnemo.

     • pokvarjeniSvet

      oh še kako se skriva na Švedsekm Danskem Nemčiji celo Veliki Britaniji oblasti dokazano skrivajo poročila in prirejajo v prid kriminalnih priseljencev.

      kako je mogoče da takšna država kot je Švedska je najvišje rangirana v posilstvih na Svetu ? pa ja niso avtohtoni Švedi takšni posiljevalci ane ?

      še celo v državah tretejega sveta nimajo tolko posilstev…..pa ti povem zakaj…ti bom povedal….ker imajo tam primerno zakonodajo in kaznovanje za takšno mentaliteto ljudi….tam če narediš kaj kaznivega ti sekajo roke ali pa te kamenjajo…kazen je kar huda in tako edino zaleže za takšno mentaliteto in genetiko ljudi…V Evropi takšnih strogih načinov kaznovanja ne potrebuješ da narediš vsemnožični javni red in mir med prebivalstvom, Vsaj kar se avtohtonih Evropejcev tiče je dovolj en položnica ali dve pa se človek skulira….medtem ko za priseljence to ne zaleže v nobenem primeru….pol smo prisiljeni spreminjat zakonodajo zaradi teh tvojih migrantov, če bomo hoteli vpostaviti splošni javni red in mir….ker položnice tvoji prijateljev beguncev nebodo spametovale in prisilile v spoštovanje zakonov ampak samo sekanje rok in kamenjaje oni razumejo, da skapirajo da morajo spoštovati državo, ustavni red, zakone in moralo.

      Drugič se vi levičarji in leiberalci malo podučite on ljustvih in njihovih navadah da boste razumeli kaj vse so razlogi da migranti ne sodijo sem…saj je naša zakonodaja totalno neprimerna za njih.

   • karlina

    No, sedaj mi pa povej, kdo od naših ljudi pa dobi socialno podporo v tako visokem znesku, nobeden, niti slučajno. Sicer pa si pozabil, da je treba te ljudi tudi nahraniti in obleči, dnevno jim pripadajo najmanj trije obroki, koliko ljudi pa si pri nas niti slučajno tega več ne more privoščiti, je pa zelo, zelo žalostno. Tako, da znesek 1000 eu mesečno je verjetno še premalo. Vse to pa gre še kako iz našega, davkoplačevalskega denarja in bomo to , pravzaprav že močno občutimo.

   • pokvarjeniSvet

    Evropski narodi ki so prispevali k razvoju Evrope in so že več desetletij tu so:

    Romanski narodi (Italijani, Francozi, Španci, Portugalci),
    Germani (Angleži, Nemci, Nizozemci, Švedi, Danci, Norvežani),
    Slovani (Slovenci, Srbi, Hrvat, Makedonci, Poljaki, Čehi, Rusi, Slovaki, Ukrajinci, Belorusi, Bolgari)
    Ugrofinci (Finci, Estonci in Madžari)
    Baltski narodi (Litvanci in Latvijci)
    Grki
    Irci, waležani, Highlanderji, Bretonci, Baski…ipd (potomci starih keltov)
    pol še imaš kakšne Sorbe v Nemčiji ostanek nekega Slovanskega naroda…ipd

    Vsi ti našteti so del Evrope več stoletij, so edini pravi primer integracije in dokaz Evropske inteligence, kreativnosti, praktičnega znanja tehnologij….brez teh bi ti še danes jahal kamele in živel v blatnatih kolibah brez vodovoda, elektrike, internata, avtomobilov, letal, detergentov…in ostalih današnjih vsakdanjih stvari.

    Ve se kdo je bil vsa stoletja inovativen, spreten, kreativen, hitro učljiv, hitro razumevajoč in podkovan s tehničnim znanjem. To vse so zgoraj našteti.

    • Janka Kranjka

     Škoda zgubljati čas z neandArtalci in njihovimi pobratenimi musliji…
     Saj vidiš, še besede neandertalec ne zna prav napisat..sramota, za neandertalce.

  • karlina

   Niti slučajno NE SODIJO , zato pa je bila Evropa vedno ločena od vzhoda. Ti ljudje so drugačni in se ločijo v vsem-kulturi, jeziku, običajih, veri. Kdorkoli misli, da se bodo oni prilagodili evropskim običajem, je zelo utopičen. Itak vidimo in beremo, da jim je v Evropi vse dovoljeno, kajti v veliki večini se jih bojimo in nas je strah.

 • pokvarjeniSvet

  Živel Orban patriot za vse večne čase.

  • avtohtoni neandartalec

   Prvi, ki je po koncu hladne vojne, sredi Evrope spet napeljal bodečo žico, lokalne milice tepejo ljudi po glavi, opranoglavci jim ploskajo, oligarhija na domsrtni, neomejeni oblasti, ki vse te ljudi plačuje in izdeluje tudi izpopolnjeno orožje za trganje kosov mesa iz živih teles, se pa smeji in zabava. In to je patriot, heroj? Prej pijano, kmečko, agresivno zarukano govedo, če mene vprašate, sploh pa ne poznam na tem svetu nikogar, ki bi se želel preseliti na Madžarsko.

   • pokvarjeniSvet

    koliko teh migrantov si peljal k sebi domov jih nahranil, obleke in jim dal streho nad glavo ti opranoglavec ?

    Si pomislil da gre to za vsiljeno migracijo, zakaj tvoji migranti niso šli v bogate arabske države kot Združeni Arabski Emirati, Saudska Arabiji, Katar, Kuvajt in Bahrain…te omenjene države imajo veliko denarja od nafte in visoki standard zakaj ti muslimanski “begunci” ne gredo tja ?? Saj je tam bolj primerno okolje za njih in po klimi, religiji, kulturi in navadah….pa še njihovi muslilmanski bratje in sestre so….zanimivo ane še bolj zanimivo je od kot vsem tem beguncem po 20.000€ če pa mi v Evropi z povprečnimi plačami zaslužimo več pa prej kot v 2-3 letih ne našparam toliko s tem da se morem veliko stvarem odreči.

    Pa a moreš bit zarukano govedo da verjameš da NE gre za planirane in vsiljene migracije in je vse zgolj naključje.

    • karlina

     Ravno danes sem poslušala na radiju Ognjišče intervju z Janezom Janšo in je povedal, da nas begunec stane letno 10.000eu???????? Večina upokojencev lahko o tem znesku samo sanja in to je najbolj grozljivo, koliko smo vredni državljani, koliko pa oni.

     • Janka Kranjka

      Prosim vas, ne uporabljajte več izraza “begunec”, ker to NISO begunci. Ampak so migranti, večinoma imigranti, v največjem odstotku pa “ekonomski”!
      Joooj, kdaj boste narod začeli odpirat oči noo???

     • pokvarjeniSvet

      Ja to je tista stara taktika 100× ponovljena laž postane resnica, tako celo meni včasih uide beseda begunec oz jo v tem primeri ko se v komentarju nanaša na njih, napišem v narekovajih.

      Edini zadnji pravi begunci so bili iz vojne na Hrvaškem in v Bosni v 90ih letih prejšnjega stoletja.

    • Nova24TV Mod 1

     Izogibajte se žaljenju sokomentatorjev. #opranoglavec #zarukanogovedo

     • pokvarjeniSvet

      Imaš prav nebi smel, pa sem mislil da je pač edino tako možno prenesti sporočilo neandertalcu, ker je on tako začel se v istem nivoju podal nazaj argument…pač na njemu razumljivem primernem nivoju…mogoče pa ni naključje, da si je ta uporabnik nadel takšen vzdevek xD7

      Saj veste divjaki in barbari imajo drugačen način komuniciranja in baje moremo to spoštovat xD Seveda spoštovat izven Evrope, nikakor pa v njej.

   • karlina

    Če mene vprašaš veliko, sama bi se takoj, če bi bilo potrebno, sploh zaradi tega, ker imajo predsednika, kot se šika, ki mu je mar za svojo državo in predvsem ljudi, ki v njej živijo, ne pa tako, kot pri nas, kjer ne smeš že skoraj na glas povedati ,da si domoljub.

   • Janka Kranjka

    Ti si zares neumen, ali se samo norca delaš iz samega sebe?

   • Pjevač tuge

    Orban ščiti svoje ljudi, pravilno da tolčejo take aktiviste ki zagovarjajo islamski terorizem. Še premalo jih butajo, kožo bi jim morali odret.

   • avtohtoni neandartalec

    Se opravičujem za neustrezne izraze, od sedaj bom bolj pazil na retoriko oziroma se bom držal kriterijev, ki jih določa moderator. Besedo “opranoglavci sem že popravil in nadomestil s tremi *.”
    Za ostale pa najprej samo tole, ko ni bilo v Evropi še nobenega človeškega bitja, so tu živeli neandartalski človečnjaki, obe živalski vrsti sta nekaj časa (par deset tisoč let) celo tu sobivali, kar dokazujejo tudi naši geni, ki vsebujejo sledi neandartalskih delov.
    Dogma je pomembna zato, ker verski fanatiki vztrajajo, da je Bog ustvaril samo živali in človeka, nič vmes, nobenih vesoljčkov ali kaj takega, samo nas in vse ostalo, kar se je pred vesoljsko postajo, LHC trkalnikom in ostalimi čudesi znanosti verjetno zdelo precej logično, danes pa več niti ne.
    Vprašanje torej ni, če obstajajo še kakšne druge inteligentne vrste, podobne človeški temveč, zakaj živali ne razumejo konceptualnega jezika simbolov. Ker ne znajo uporabljati besed, tudi ne morejo razmišljati in si mimo izkustvenega nagona tudi nič ne morejo zapomniti, pomeni si tudi ne morejo prenašati znanja med sabo in ioz roda v rod. Tu se spet lahko vprašamo zakaj je temu tako, mogoče je razlog edino biologija, naša telesa so pač ustvarjena tako, da razumejo tiste dvodimenzionalne čačke, za živali bi mogoče lahko razvili posebno abecedo in si izmislili koncepte, ki jih tako preprosti umi lahko dojamejo. To bi bilo zanimivo, če bi lahko z vsemi živimi bitji na planetu sobivali enko kot to počnemo s hišnimi ljubljenčki, če bi se živali same vzgajale že ob rojstvu in se prilagodile umetni naravi, ki jih vlada edina omnipotentna in omniscentna človeška vrsta.

    • pokvarjeniSvet

     Ko te prebiram mi je točno jasno kje jemlješ to “znanje” kje se napajaš vsekakor ne od tistih ki bi ti predstavljali resnico. Po vsebini postov mi je jasno, da si tudi ti tisti, kateri širi neke vrste new age “resnice”. sedaj je samo vprašanje ali to počneš vede ali nevede….se pravi si agent na plačilni listi ali si pa samo zaveden ?

     • Feriss.H

      Takim po Ameriških forumih rečejo LIBTURDS, prav zaradi turd-a ki ga imajo v svojih LibRetadiranih stališčih.

    • avtohtoni neandartalec

     Nisem eden od tistih, ki verjamejo v teorijo od pira do večnosti, ne simpatiziram z levimi ekstremisti skratka, niti z desnimi, če slučajno ni jasno.
     Takšnemu pristopu do tematike se reče preprosto teorija znanosti in filozofija, gre za vprašanji kako vemo, da je res za kar verjamemo, da je res in kako vemo, da nekaj ni res, za kar smo prepričani, da nikakor ne more biti res.
     Ampak pustimo to, zdaj pa nekaj čisto drugega :)

     • pokvarjeniSvet

      Torej si zaveden ? Teorija pa resnica sta dva popolnoma različna pojma. Isto kot laž in resnica. Ali pa tisto kar oni želijo, da ti verjameš oz ti želiš verjeti.

      Tukaj ne sme biti emocionalnega in lastnega subjektivnega vpliva na dojemanje resnice.

      Problem nekaterih posameznikov je včasih bolj kot to kar ti želijo mediji vcepiti, je tudi to, da hočeš sam v nekaj verjeti, ker se ti zdi lepše, prikladnejše in prijetnejše kot pa je dejanska resnica.

      Vedno trdim: Boljše kruta resnica, kot pa lepa laž.

 • hibernacija

  Končjo imajo SŽ potnike!?

 • hibernacija

  En mal pa res spominja na vaške veselice in planiški praznik!?

 • hibernacija

  Kaj pa SDSovi sindikalisti Brdajs, pa Pavlič pa kr tiho!?

 • Kučko pod pručko

  Moderator, ob pogledu na te fotografije me pa že ne boste za ušesa, če rečem, da so ti migranti res ena velika golazen!!!

  • fmg9

   To je žalitev golazni. Kako lahko kdo golazen primerja z …. uhm… neimenovanimi?

   • Janka Kranjka

    Pa res so to eni prašiči no, da ne morem drugače reči. Poglejte ljudje, kaj nam ta bitja počnejo po državi. To je njihov način zahvale, ali kako? Mislim res se naj sramuje ta človek, ki ta bitja poimenuje “ljudje”.

  • karlina

   Hujši, mnogo hujši.

  • Nova24TV Mod 1

   Opozorilo: Nestrinjanje lahko izražamo tudi brez psovk in s tem vzpostavljamo kulturni nivo komentiranja.

   SSKJ:
   golázen -zni ž (ȃ)
   manjše, odpor, gnus vzbujajoče živali: vsa golazen je prilezla na sonce; stenice in druga golazen / pohodi to gnusno golazen
   // nizko, navadno s prilastkom ničvredni, škodljivi ljudje:hoteli so iztrebiti tatinsko golazen; tuja golazen je gospodarila po naši zemlji
   / kot psovka ti prekleta golazen

   V civiliziranem svetu se beseda golazen ne uporablja za človeška bitja. Golazen lahko pohodiš, potacaš, uničiš, ker je škodljiva, ničvredna – ker ni vredna, da živi. Človeško življenje pa ima vrednost in smisel, ker je dar.

   • Pjevač tuge

    Moderator ni panike. Namesto besede GOLAZEN bomo raje napisali KUČAN. Pa smo uredili en manjši spor okoli te besede.

    • Janka Kranjka

     Zelo dober predlog Pjevač!
     Ampak moderator.. Saj ta arabska bitja so škodljiva in s svojimi dejanji izkazujejo svojo ničvrednost. Edini smisel njihovih življenj je Alah, tako da ni za zaznat neke vrednosti med njimi…
     Ravno zato moderator. V civiliziranem svetu se naj bitja, če so človeška, tudi potem obnašajo kot ljudje in s tem dokažejo svojo človečnost.
     Nenazadnje se pa tista prava golazen, kot ste napisal “stenice”, ip. obnašajo bolj človeško v primerjavi s temi bitji.. za katere je kolega Pjevač rekel, da so vseeno bolj Kučan kot ljudje…

     • Nova24TV Mod 1

      S katere pozicije pa vi presojate ničvrednost ljudi?

     • Feriss.H

      A ni že lepo povedala – “V civiliziranem svetu se naj bitja, če so človeška, tudi potem obnašajo kot ljudje in s tem dokažejo svojo človečnost”

      Se pravi presojo je pustila dejstvom, in ta dejstva ste prav tu objavili vi sami. Slike samo pritrjujejo to kar je janka izpostavila besedno. Besede ne smrdijo, tudi slike ne, a scena v realnosti je veliko hujša od samega smrada.

   • hibernacija

    Drgač, tud stenice so živa bitja in ni lepo, če se jih gazi!?

   • Feriss.H

    A to pomeni da so tudi Kaligula, Borgie, Hitler, Himmler, Heidrich, Stalin, Beria, Trocky, Marx, Maček, UDBovci, Trobec-(kurjač), Pol Pot, Mao in podobni, vredna življenja ki so imela smisel in dar?

    • Nova24TV Mod 1

     Da. Se postavljate na nivo Makarovičke, ko je za one tri trdila, da bi bilo bolje, da bi bili splavljeni? #podenodpodna

     • Feriss.H

      Hmmm, če je DA, potem bi pa morali dovoliti da lahko častimo tudi Hitlerjevo “vredno življenje ki je imelo smisel in dar”.

      Dragi Admin, domnevam da imaš otroke, in če bi ti neki individuum, ki mu mi nekulturni pravimo kar golazen, posili in zverinsko umoril recimo hči, a bi tudi njegovo življenje še kvalificiral kot “vredno ki ima smisel in dar”.

      Namreč obstajajo neke meje za katerimi neka človeška stvorenja ne zaslužijo več nikakršne tolerance, vključno z kulturnim izražanjem. Tile za katere terjate od nas kulturen pristop, se dobesedno poserjejo na vse nas in celotno našo kulturo.

     • avtohtoni neandartalec

      Tehnično gledano, so bili prava golazen predvsem čisti arijci, ker so sebe ločili od preostanka človeške vrste. Treba je upoštevati biološko dejstvo, da je človek najbolj umazana žival na planetu, posledično lahko jemo praktično vse kar je vsaj za silo užitno, kar je najbrž prednost. Le torej arijci niso bili ljudje, v biološkem mislu pa so bili slabši od ščurkov, najbrž ni narobe, če jih prištevamo med določene živalske sorte, ki pač gomazijo po svetu. Ampak se ne mislim mešat, ta portal pripada lastnikom, ki naj odločijo kaj se bo plakatiralo oziroma kaj ne bi bilo dostojno razumeti napačno.

     • Feriss.H

      Hmmm, težko si predstavljam da liberalno prizadeti osebek rahlo rezonira tehnično, ker že v razumevanju socialne problematike se kar iskri od kratkih stikov. En tak kurzschluss je zaiskril v “briljantno” kontradiktorni prispodobi Arijskega biološkega skozi prizmo kvazi-tehničnega.

      Popravi me če se “tehnično” motim, a najhujša oblika obstoja so le Komiji, perfekcionisti Levaštva, namreč prav oni so z popolno odsotnostjo, tebi priljubljene fraze “človeške topline”, pokončali v skupnem seštevku preko sto milijonov ljudi. Za razliko od stradalih v vojnah, teh sto milijonov so bili načrtno pogubljeni, kot neka golazen.

      Ker očitno sam pripadaš Levi provenienci, ki bi po tvoji “tehnični” klasifikaciji morala biti potem pod-ščurki, res nisi poklican deliti svoje “progresivne” poglede na tem forumu. Tako kot se vsiljujete v realnem svetu, z enako ihto to počnete tudi v virtualnem. Meni ne pada na pamet rogoviliti po Federskih, Libretardnih, Feminističnih in inih forumih, vi se pa ne morete vzdržati, kot tile “begunci”, ki serjejo vse povsod, taki kot ti trosite LibRetardirane neumnosti kjer koli se zatečete.

     • Nova24TV Mod 1

      SSKJ jo definira kot psovko.
      Povsem se strinjam tudi z Vašim odličnim primerom.
      Vseeno na tem portalu zagovarjam civilizacijske norme.
      “He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster.” #Nietzsche

 • karlina

  Za bruhat in še enkrat za bruhat, koliko je škode v denarju, ne bomo verjetno nikoli izvedeli. Smilijo se mi tisti, ki so morali in še morajo pospravljati za njimi to svinjarijo, hvala Bogu, se ne vozim nič več z vlaki. Sramota je pa, da bomo vse to in plačujemo davkoplačevalci, za naše ljudi, pa denarja niti slučajno ni. Si ne upam niti pomisliti, kakšne nove davke in kakšne nove podražitve nas čakajo po novem letu. Mislim,da bomo vsi j…..i ježa, malo grdo rečeno, ampak to je dejstvo.

 • MEFISTO

  Vedel sem, da naš mož stoterih imen ne bo dolgo lojalen do komentatorjev na tem portalu.

  Le vprašanje časa je bilo, kdaj bo eksplodiral kot avtohtoni neandertalec in muslimaniziral Janšo, kar je na drugih portalih njegova priljubljena tema.

  • avtohtoni neandartalec

   A res, no, bomo šele videli kdo od nas je najbolj obejtiven in strpen kritik Janše, pa tudi Pahorja in ostalih zvezd naše estrade, ki nam jih servirajo vladajoče oligarhije. Ampak ne velja me cenzurirat in drugače napadat, ti poveš, jaz povem, oba se trudiva zagovarjati svoja stališča s preverljivimi argumenti, potem pa naj presodita empatija in razum.

 • Tom Norris

  Po Ljubljani pa levičarji postavljajo ograjo !

  • Ruggedplant

   Upam, da se bo končala s krogom sklenjenim okoli samih sebe.

   • baldeagle

    S tako potezo bi levica naredila največjo uslugo vsem pravim in domoljubnim Slovencem. Ljubljanski mavričarji in multikulturniki pa naj ostanejo večno ograjeni v svojem ljubljanskem ghettu.

    • Pjevač tuge

     Nekaj nas Ljubljančanov je še vedno domoljubov, drži pa da smo v manjšini.

     • pokvarjeniSvet

      škoda, da ne morete odgnat teh banditov.

 • Pjevač tuge

  Danes so levi fašisti napeljali žico okoli Tromostovja, imigranti ( beri speče celice-islamski teroristi ) ki jih levi fašisti zagovarjajo uničujejo slovensko premoženje, Hrvatje kupili ljubljansko Borzo…… Vsak teden ta naša rdeča vlada proda kakšno ključno stvar za NAŠ narod tujcem, kje ste zdaj VSTAJNIKI ki ste delali pizdarije po centru Ljubljane za časa Janševe vlade ?!l Plačanci rdeče bande, dobili ste fotelje in keš na roke, zajebali lastni narod. Ma ko poči vas bomo tunkal v Ljubljanico !

  • hibernacija

   Kje!? Pokličite, če bo Janez prišel na oblast (pa ne bo)!?

   • Pjevač tuge

    Zoran ti se raje pobrigaj zase, da bo imela hčerka vsaj kanalizacijo doma ko gre srat. Bo šlo ?

 • hibernacija

  Kaj je pa s tistim ukradenimi ajzenponarskimi pragi. Bodo tud za njih krivi migranti!?

  • Pjevač tuge

   A letos pa ne bo GAJBA PUNA PIVA za silvestra ? Nimaš nastopa pa tukaj cviliš.
   https://www.youtube.com/watch?v=SjSVYD_C0Zs

   • hibernacija

    Pa kdo ne bi če se bere pevca žalostink!?

    • Pjevač tuge

     Te tvoje cigumigu mjuzike ne posluša več nobeden. Sicer preko koga pa izdaš račun za nastop, če nimaš sp ja ? Prineseš račun od kakega mehanika, in tako poračunate to silno vsoto ?!

     • hibernacija

      Al je čip pregoru, al pa si me z nekom zamenov. No lahko je oboje!?

     • Pjevač tuge

      Tebe se več ne da zamenjati niti za plastično kanglico, vsi vemo kdo je hibernacija.

 • Pjevač tuge

  V zadnjih 30 letih se ni zgodil samo 11 september, vsak mesec islamski skrajneži nekje vžgejo z zahrbtnim napadom. 80 procentov Slovencev se sploh več ne spomni kako so v Madridu marca 2004 vrgli v zrak celo železnico.

 • baldeagle

  Ko človek pregleda te fotografije, mu je takoj jasno s kakšno vrsto živih bitij ima opravka.
  Ti, ki puščajo za sabo tako nesnago in razdejanje, zame niso ljudje. Take nesnage in razdejanja ne puščajo niti svinje mojega soseda. In take vrste bitij nekdo vlači v naše kraje? Ni dovolj samo bodeča žica na južni meji s Cro, temveč je potrebno zgraditi zid, ki bo hermetično zaprl mejo med Slo in Cro.

  • Pjevač tuge

   Hrvatje bodo vse tepiharje poslali k nam. Sploh pa zdaj ko je oblast prevzela desnica pri njih.

   • baldeagle

    Pri nas pa vlada brezhrbtenična nesposobna levica, ki bo povsem klecnila pred Cro desnico.

    • Pjevač tuge

     Jasno je da Hrvatje dobro vejo kako nesposobni so naši levaki. Če jih je že Milanović vodil scat z levo roko, kaj jim bo šele delala desna vlada. Tale ki je zdaj postal mandatar pri njih je baje skrajni desničar.

     • karlina

      Hvala Bogu za njih, če bi še pri nas vladala desnica, verjemite da ne bi imeli opravka s to d…o

  • Janka Kranjka

   Če je že žica, naj bo pod pošteno električno napetostjo. Če je zid, naj bo dimenzijsko vsaj kitajski! Zelo resnično. Primerjat ta bijta z živalmi in stenicami, ter podobno zalego je podlo. Podlo do celega životinjskega carstva.

   • baldeagle

    Se absolutno strinjam. Takim, sam ne morem reči ljudje, ker tudi če poskusim, se mi naredi v grlu močna blokada.

   • pokvarjeniSvet

    So ljudi samo ne za Evropo, naše navade, naše zakone, naše dolžnosti in naše kazni.
    Tam doli da naredijo red morejo kriminalcu roko odsekat ali ga kamenjat da skapira da more spoštovati, norme, etiko, zakone in moralo, ker drugače žal ne skapirat.

    Po taki logiki more pol Evropa zaradi te vsiljene migracije spremeniti zakonodajo, že same kazni more narediti iste kot so sedaj na Bližnjem Vzhodu oz. v samem šeriatu, da bomo lahko zagotavljali ravni red in mir. Poglej si Švedsko največ posilstev na svetu se tam zgodi, pa ne rečti da zaradi Avtohtonih Švedov ? samo 2% priseljencev naredi več kot 77% posilstev…samo 2% !! Pol je logično zakaj je Švedska statistično uvrščena glede posilstev najvišje na svetu. V državah tretjega svet je tega manj zaradi prej omenjenih krutih strogih kazni sekanje rok, kamenjanje…ipd kar storilca odvrne in prestraši – kar spet dokazuje mojo trditev da RASE obstajajo in da smo si genetsko v takšnih stvareh različni.

 • hibernacija

  A je SŽ zmanjkalo za snažilke!?

  • Pjevač tuge

   Ti bi moral tole popucat. Itak vlečeš socjalno do države !

   • baldeagle

    Lukec, Violeta in Hanžek naj gredo čistit nesnago za svojimi muslimanskimi idoli.

   • hibernacija

    Povej Brdavsu, Pavliču!?

 • hibernacija

  Švercerji, oblastiželjni politiki, proizvajalci žic…Zdej že SŽ želijo izkoristit nesrečo ljudi, ki so ostali brez vsega!?

  • Pjevač tuge

   Povej to tistim ki so izgubili svoje bližnje ob terorističnih napadih ki se dogajajo širom Evrope in sveta. Islamisti napadajo na morju, kopnem in zraku !

   • hibernacija

    Zanimivo, da ravno begunci bežijo pred takimi!?

    • Pjevač tuge

     Zanimivo da so ravno med begunci speče celice, samo tega ti ne vidiš, ker nimaš pameti ali si pa slep. Med milijoni brezimenih in neznanih je cel kup teroristov.

     • hibernacija

      Čudno da tebe niso najeli, ker jih očitno lahko prepoznaš!?

     • Pjevač tuge

      Prepoznali smo jih vsi ki imamo možgane v glavah in ne v Murglah !

     • baldeagle

      Tako je. Zato je nujno potrebno, da se detaljno pregleda vsakega migranta, ki želi vstopiti v našo deželo. Brez veljavnih dokumentov pa je potrebno zavrniti vstop vsakega migranta v našo državo, brez izjeme.

    • Pjevač tuge

     In še nekaj. Če bi jih ISIS res ogrožal bi se borili proti njim, vse to je velik plan islamizacije sveta. Malo si poglej kako močno se krepi islam zadnjih 5 let, tudi pri nas v Sloveniji. Ga ni muslimana ki bi obžaloval globoko v sebi tisto kar počnejo islamski teroristi že desetletja po celem svetu.

   • avtohtoni neandartalec

    Vedo, gledajo CNN in AL Jaziro.

  • baldeagle

   Dolžnost vsakega državljana vsake države je, da se bori za svobodo in blaginjo v lastni državi, sicer si ne zasluži boljšega življenja. To smo storili tudi Slovenci.

   • avtohtoni neandartalec

    Pardon, za nas so se dejansko borili, (se streljali in si skušali iztrgati gotance) predvsem vikend ustaši in kosovski teroristi.

    • baldeagle

     Ti si pa kot kaže priletel z Marsa. Leta 91 smo se za samostojno Slovenijo večinoma borili SLOVENCI pod vodstvom Toneta Krkoviča in Janeza Janše. Nobenega ustaša takrat v Sloveniji ni bilo na spregled.

     • avtohtoni neandartalec

      Saj to je problem, eni smo branili svoje domove pred… no ja, pred čimer bi pač prišlo mimo, drugi pa so se borili izključno proti Srbom. Posledično določeni preostanki JNA do danes niso zapustili Slovenskega ozemlja, kot se bo upam izkazalo tudi na arbitraži.
      Obstaja namreč tudi posebna kategorija državljanov, velikih Slovencev, po rodu iz Hrvaške. Če bi NDH takrat uspelo, bi bili nekateri danes itak doma.

    • Pjevač tuge

     Kdo se je boril leta 91 v Sloveniji proti JNA ? Kakšni vikend Ustaši in kosovarji, če so imeli takrat Hrvatje že hude spopade doma. Ti pa si en bedak, mislim da si tudi ti Golavšek, take bedastoče on pisari.

     • avtohtoni neandartalec

      Kje bi pa naj umirali za svojo domovino, če pa doma takrat še niso imeli vojne?
      Sicer pa jim moralno nismo ostali dolžni, če računamo koliko naših državljanov je nasedlo vojaški propagandi na HRTV in se odpravilo umirat za svojo domovino, na Hrvaškem. Upajmo, da jim bodo zdaj pošiljali k nam vsaj veteransko penzijo in bodo lahko uživali razne ugodnosti kot socialni turisti.

 • Ježek Teka Teka

  A jih bojo zdaj s kontejnerji vozil, pa to … sam prašam …

  • Janka Kranjka

   ..onimi, za prašiče in govedo. So še najmanj na škodo občutljivi.

  • Pjevač tuge

   V prašičjih vagonih.

  • sunday

   najboljše bi bilo z živinskimi vagoni – ampak nazaj!!

 • Pjevač tuge

  Cilj vsega tega je islamizacija sveta, skriti načrt da Alahovci zopet skušajo zavzeti najmanj evropo če že ne celi svet. Pred Dunajem so jih ustavili, kdo jih bo pa zdaj ? Prvič jih je 71 letni Graf von Sal.

  • hibernacija

   Kdo. Levi, itak. Kot vedno, ko se je šlo za narod in svobodo!?

   • Pjevač tuge

    Ja ja. In pobili bodo 5 islamistov in 20 tisoč slovencev, predvsem otrok in žensk. Že videno v vaši slavni partizanski zgodovini.

  • Vrhovni sodnik

   Brez Poljskega kralja in njegove vojske ni bi blo nič.

 • Pjevač tuge

  Te reveži ki jih zagovarja slovenska levica mečejo hrano v smeti. Našli so cele kupe paštet ki so jih zmetali v smetnjake. Prasci nehvaležni mi jih pa futramo !

  • hibernacija

   Ni se za bat, da je kakšna tvoja pašteta končala v smeteh. Pa kak čevelj, pa obleka tud najbrž ne!?

   • Pjevač tuge

    Končala je moja pašteta saj je bila kupljena iz mojega davkoplačevalskega denarja. Za razliko od tebe mene ne živi Center za socijalno delo ! V smeti so jo pa vrgli tvoji prijatelji saj je niste zaslužili ampak vam je bila podarjena.

    • hibernacija

     A ti večkrat tako mim sekaš!?

     • Pjevač tuge

      Vse kar so dobili teli svinjarji obrezani je šlo iz davkoplačevalskega denarja se pravi iz mojega žepa.

     • avtohtoni neandartalec

      Edino, kar bi tile dobili od tebe, bi prišlo it tvojega fršlusa, se mi zdi, ne iz žepa. Takšni ljudje ste mi pravzaprav všeč, vsaj veste, kako stvari delujejo in kaj lahko sami pričakujete.

     • Pjevač tuge

      Če bi sam odločal potem bi jih res samo poscal. ker pa drugi razpolagajo z mojim davkoplačevalskim denarjem so jih pa pogostili z hrano ki so jo zabrisali v smeti.

     • Pjevač tuge

      Sem ti dal plus, ker si napisal natančno to, kar bi tudi sam storil z njimi. In res je, ne pričakujem ničesar od njih, ker vem da bi mi samo zabili nož v hrbet.

    • karlina

     Točno, vsa ta hrana je iz našega,davkoplačevalskega denarja in še kako zelo drago smo jo in jo še bomo plačali, nič bati, zaradi teh beguncev, ki to niso, bomo še doživeli marsikaj, oz. bomo vse dvojno plačali državljani, ki v večini že tako nimamo skoraj nič. Se tudi jaz sprašujem,zakaj naši otroci v vrtcu in šolah jedo tako slabo , nekvalitetno hrano-odgovor je na dlani, važno,da imajo begunci. Hrvati so dosti bolj iznajdljivi, jih vse lačne pošljejo k nam, pri nas pa dobijo, kar želijo.

  • sunday

   ob vsem tem pa imamo sami lačne otroke v vrtcih, šolah in lačne tudi celo tiste, ki so zaposleni, tukaj pa država polni riti tem nebodijihtreba, ki nas še zraven vsega na smrt sovražijo!!

   • Pjevač tuge

    To niso otroki levičarjev zato niso pomembni za naše rdeče oligarhe. Sami so se zelo dobro pobrigali za svoje pankrte.

    • avtohtoni neandartalec

     za vaše tudi, od vaše elite nihče ne zgleda razcapan,šrkbast in bolan, se vidi, da imate denar za Milano in bolnice v tujini.

     • Pjevač tuge

      Danilo Turk se je zdravil v tujini, ko je še bil predsednik Slovenije !

  • Janka Kranjka

   Imam kar nekaj takih obmejnih slik in videoposnetkov ja, svojih lastnih. Ne samo, da so bile zavržene zaprte paštete od Podravke in Delamarisa. Nekatere tudi odprte, a nedotaknjene. Našim ljudem pa da rdeči križ v pakete pomoči tretje razredna živila. Saj ok, ni nič narobe. Ampak zakaj pa tistim ×prišlekom× podravko in take dajo? A naši pa tega niso vredni al kak je zdaj to? Mislim res me pograbi jeza, ko tak malo pomislim.
   No, da ne zaidem.. Poleg tistih paštet… Topli obroki v beli plastični embalaži, nedotaknjeni, ob cesti samevali. Štruce rezanega kruha, zapakiranega še neodprtega v grmovju. Rahlo je že plesnil. Polega tega kruha pa dve posebni piščančji klobasi ležali, še povsem celi nedotaknjeni… Oblačil pa toliko zavrženih, kot jih cel ljubljanski btc + mb eupark skupaj nimata. Po tleh vse ležalo, po jarkih, v potoku več dni v dežju propadalo. Ehh..ni za govorit no. Ti prišleki nimajo odnosa do ničesar, ničesar. Ko greš mimo njih pa dostikrat tisti njihovi pogledi, tipični prezirajoči. Uf ne maram jih. Samo čez moje truplo, se bodo lahko tu po naši državi norca delali iz naših vrednot, zakonov, kulture in iz naših ljudi!

   • Pjevač tuge

    Se popolnoma strinjam s tvojim tekstom, na te argumente levi plačani komentatorji nimajo odgovora, vsaj konstruktivnega ne. Vse takšne posnetke ki jih imate bi bilo potrebno nekje objavit in stem razkrinkat tole sodrgo ki se vlači po našem ozemlju. Morda bi takrat še tisti ki jih zagovarjajo spregledali.

    • avtohtoni neandartalec

     Kaj pa praviš zame, če pogledaš sliko mojega avatarja, a sem ti kaj všeč? Obleka naredi človeka, a ne.

     • Pjevač tuge

      Lep si, zelo me spominjaš na tiste ki se zbirajo v Dražgošah !

   • avtohtoni neandartalec

    Ker se naša oligarhija dela iz naših disktriminiranih in zatrtih državljanov norca, se moramo tudi mi iz drugih? Hvala lepa za tako moralno držo.
    Vas zgleda še nihče ni deložiral na cesto, z vsem kar imate oziroma si lahko nabašete v žepe, če bi vam kdo takrat pripeljal tovornjak s paštetami, me res zanima kam bi si jih natlačili. Zgleda jim delijo hrano kot živini, kar z lopato, brez toplega človeškega stika in dostojnih pogojev, kjer bi jo lahko v miru pojedli oziroma si spravili za seboj kar bodo zagotovo kmalu potebovali, to bi pa rekel, da je lahko vzrok za nastanek teh fotografij.

    • pokvarjeniSvet

     kaj ima to veze da spuščamo ljudi brez ustreznih dokumentov in papirjev v državo iz območjih kjer ni vojne, Afganistan, Iran, Maroko, Pakistan, Libanon…ipd.

     Kako lahko pol kdo garantira, da nebo isto kot na Švedskem kjer so kriminalci, zločinci iz bližnjega vzhoda nekaj časa živeli v ZDA tam se jim nabralo kar veliki kup kaznivih dejanj v kartoteki, pol pa jih je Švedska brez kontroliranja kar sprejela. Je to zate normalno ? je to zate zagotavljanje varnosti ? je to zate pravni red ? zakaj pol plačujemo policijo ? a imamo za to tao brikokracijo da nit osnovnega dela ne zmorejo da ugotovijo kdo je že storil kriminalno dejanje in kdo ne ? če se to ne more se ga zavrne. Kako dobiš migranta na laži o svojem poreklu in državi se ga brezkompromisno izžene saj je dokazal da je zgolj ekonomski migrant ki je ilegalno prečkal mejo nikakor pa begunec.

     begunec in migrant pa ni isto.

    • Feriss.H

     Takle komentar moraš res VIDETI, da lahko vrejameš da res obstajajo tako maloumna stališča do te aktualne problematike. A si ti mogoče gdaj pogledal kakšne posnetke z YouTuba, kjer se da videti “begunsko” človeško toplino ko kažejo znake obglavljanja mimoidočim, ali ko divjajo po “človeško toplo” po ulicah juga Italije in v Španskih mestih. Koliko “človeške topline” občutijo brutalno posiljene in pretepene domačinke ker so im oblasti nasrale to silno “človeško toplino”

     Privoščim ti da boš tudi sam, in to čim preje, iskusil nekaj te “imigrantske” človeške topline. V Ameriki je en Liberalno Retardirani dejansko topli človek, pisal na veliko o prednostih diversity-a, in je nekega dne okusil sam svoj ljubljeni diversity, dva Črna sta ga oropala in potolkla do smrti pred pragom njegovega stanovanja.

    • Janka Kranjka

     Pojdi enkrat na kakšno obmejno “žarišče”, da se prepričaš na lastne oči. Humanitarci jim lepo delijo hrano, se pogovarjajo z njimi, jih “pocartajo”, naredijo skratka maksimalno dobro za njih, da bi jim bilo čim bolj udobno. Hrano jim delijo po osebi, iz oči v oči, ne z lopato kot praviš…
     Potem, ko migranti zapustijo migrantski center in nadaljujejo svojo pot, spet pokažejo kakšni “ljudje” so, z razmetavanjem hrane in oblačil kjerkoli se jim sprdne.
     Niti toliko niso, da bi recimo oblačila in hrano, ki je ne mislijo sami zaužit… Nastavili svojim ljudem, ki prihajajo še za njimi. Ne. Oni raje ta oblačila in hrano razmečejo po jarkih ob cesti in po grmovjih, da to potem tam propada in več ni uporabno!
     Kakšen človek je to mi povej, ki raje vstran vrže nekaj uporabnega, namesto, da bi svojemu “bratu” pustil, ki pride za njim in bi mogoče to oblačilo/hrano uporabil?!?!

   • pokvarjeniSvet

    paketi za naše ljudi so vedno bili slabši ne samo po kvaliteti ampak tudi po številu artiklov res se gleda, da je samo poceni.

    Za migrante pa nek se vidi razkoš.

    če kdo ne verjame naj se prepriča sam ;)

 • hibernacija

  Ni kej, lepe fotke, ki lepo pokažejo posledice izvoza demokracije!? Sindrom jedrskih odpadkov, ki jih dobimo nazaj z radioaktivnimi bananami!?

  • Pjevač tuge

   To ni izvoz demokracije ampak produkt umazancev ki klanjajo 5 krat na dan. Ta golazen nima nič skupnega z krščanskim svetom.

   • hibernacija

    Vsi smo menda Abrahamovi potomci. To pa ni glih pol lepo, da sebe tako imenuješ!?

    • Pjevač tuge

     Sem že napisal da se njihova kultura močno razlikuje od naše, in da imajo v svojem načrtu islamirat evropo.

     • hibernacija

      Zamenjuješ teroriste in te ki pred njimi bežijo, begunci. Teroristi imajo toliko skupnega z islamom kot KKK z krščanstvom. Eni in drugi bolani umi izkoriščajo vero za svoje bolane cilje!?

     • Pjevač tuge

      To niso begunci !!!! To je islamizacija Evrope po mehki poti, med njimi se pa najdejo tudi radikalci ki mečejo ljudi in zgradbe v zrak. Med begunci je bil po tvoji logiki maja 1945 tudi Heinrich Himmler ?! Begunec Heinrich…..

     • hibernacija

      Kaj .Himler, kr Hitler je kidnu v Argentino. S svojimi slugami!?

     • Pjevač tuge

      Med begunci maja 45 so bili tudi nacisti, to ti hočem dopovedati, samo si prevelik debil da bi razumel kaj ti hočem pojasnit. Med temi tvojimi begunci je polno teroristov in morilcev, sam teb to vcepit v tvojo plešasto bučo žal ni možno.

     • hibernacija

      Za RKC zidovi so bili tud nekateri (obsojeni) pedofili. So zato vsi!?

     • Pjevač tuge

      Ko ti bo garsonjero brez wc ja vrglo v zrak boš lahko napisal : So zato vsi ?!
      Dokazano je, da se med takšnimi begunci vedno skrivajo teroristi. Mene zanima kaj bo z nami, briga mene za njihove kameltrebarske vojne.

     • hibernacija

      Met garsonjero brez WCja je lahko pa res nerodna zadeva. Kam pa pol greš? K sosedovim!?

     • Nova24TV Mod 1

      Opozorilo: Komentarji so namenjeni komentiranju teme, ne pa žaljenju, poniževanju, norčevanju, zaničevanju ipd. sokomentatorjev.

      Izogibajte se kontekstualno slabšalnih izrazov in izrazov, s katerimi bi lahko prizadeli dostojanstvo sočloveka.

      SSKJ:
      debíl -a m (ȋ) med. debilen človek: usposabljati debile za delo
      debílen -lna -o prid. (ȋ) med. lahno duševno nerazvit: debilen
      otrok

     • Janka Kranjka

      To niso begunci. Ta status uradno izgubijo že nekaj tisoč kilometrov od slovenske meje. Kar počno mediji in politika z izjavami “begunci” namesto “migranti” , pa je zavajanje ljudi in poneumljanje njihove zrave pameti.
      Po zakonih fašističnih Združenih narodov je begunec oseba,ki beži z vojnega področja. Status begunca mu dodeli sosednja država, ki prevzame odgovornost zanj in je dolžna poskrbeti zanj. Če oseba nadaljuje pot v druge države, ni več begunec, ampak migrant, če ima potrebne papirje. V primeru, da nima dokumentov je imigrant oz. ilegalen migrant. Migrante oz. imigrante pa ima vsaka država pravico zavračati in tudi država ni dolžna odgovarjati in skrbeti za njih.

     • Janka Kranjka

      Združeni narodi podpirajo kršenje zakona, saj je beseda begunec pravni izraz, definiran po več mednarodnih sporazumih.
      Niti eden izmed teh dokumentov – Sporazum o beguncih 1951, Protokol iz leta 1967 o statusu beguncev ali evropska Dublinska pravila – ne dovoljuje beguncu prečkati več varnih držav. V tem primeru gre za ilegalno prečkanje meje, saj migranti iščejo najboljše države.
      Tudi legitimen begunec iz Sirije, ki danes živi na primer v Turčiji ali Libanonu, izgubi status begunca s tem, ko plača tihotapcu ljudi za pot v Evropo.
      Organizacija za pomoč “beguncem” UNHCR, katero financira boter liberalnega gibanja po svetu Soros, meni da bo zaprtje meje koristilo le tihotapcem.
      Zanimivo, da te obsodbe izreče organizacija, katera vodi in podpira celotno ilegalno gibanje imigrantov od Turčije do Nemčije.

     • Feriss.H

      Ti mladi samski moški ne morejo imeti status begunca kot ga lahko imajo družine ki dejansko rabijo azil. Mladi samski “begunci” so navadna posraneta, ki se svoj drek upajo trositi tu, ne upajo se pa niti posrati tam doli. Nič čudnega da ih ISIS obravnava z takim prezirom. Če bi skozi zgodovino Evropskih narodov vsi bežali tako kot tile, bi ti isti danes ne imeli kam pribežati.

    • Feriss.H

     Tako kot je Abraham fikcija enako je fikcija da smo vsi prlezli iz Afrike od tam nam nekega “skupnega” primata. Kot kaže je to Politično Korigirana “znanost” v funkciji egalitaristične fantazije ki nima nobene logike. Prav pri teh posranih vagonih se vidi kako zgrešena je lahko Politično-Antropološka “znanost”.

   • Nova24TV Mod 1

    Opozorilo: golazen.

    • Pjevač tuge

     Ta Kučan nima nič skupnega z krščanskim svetom.
     Zdaj bo pa tekst ok a ne ? :))

 • Borut Vrscaj

  Nikjer na svetu se ljudje tako ne obnašajo.
  Tem “migrantom” je bilo naročrno, da iskažejo nespoštovanje do nas in do Evrope.
  Če hočemo preprečiti III. svetovno vojno, moramo ustaviti Iluminate.
  (Rothschild, Soros, A. Merkel, Erdogan itd….)
  Enega Cerar rine v sam vrh Združenih narodov.

  • Pjevač tuge

   Rine človeka ki je edini v Evropi izgubil predsedniške volitve kot aktualni predsednik države. No bil je edini, dokler se ni to ponovilo tudi Josipoviću na hrvaškem. Zanimivo da sta oba imela enak vzdevek-sluzavec ( lignja po hrvaško ).

   • Rožle

    A sem si odcepetal…..avanturist ?

 • hibernacija

  Uf tale pevca žalostink je pa kr nabrisan!?

 • Igor Kavalar

  Še vode ne znajo za sabo potegnt, uničujejo našo lastnino, mi pa bomo za nameček moral plačat vso škodo!

  Ta naš sistem je totalna katastrofa!
  Čas je za spremembe.

  • Feriss.H

   Demokracija je samo alias za Tiranijo

  • piko8

   Demokracija pomeni dosledno spoštovanje zakonodaje. Ne pa za levake je dovoljeno vse “tudi trupla” za desne se pa preverja račun za toaletni papir, to je demokratični socializem, ki vodi DRŽAVO v bankrot.

 • Vrhovni sodnik

  Tole je bolj svinjam podobno, verjetno ni razlike med njimi.

  • Feriss.H

   Zaradi tega pa ne marajo svinj, ker so te zrcalna podoba njih samih. Ne jejo ih ker bi to pomenilo nekakšen kanibalizem

  • MEFISTO

   Je razlika.

   Svinje so vsaj užitne.

   • sunday

    to je tako, če si drek pač tudi za sabo pustiš drek!!

 • piko8

  Nastalo škodo na prevznih stedstvih in zbirnih centrih zaračunat mavrični koaliciji in ZL in vsem pobpornikom ZA.!!!!

 • Brutus

  Spoštujmo njihov način življenja! Pustimo jim, da živijo v dreku kakršnega so vajeni od doma! Ne vem, zakaj bi jim čistili vlake, avtobuse, bivalne prostore,itd…?

 • spacecommander

  Keep the animals out!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!