fbpx

Osumljenca brutalnega pretepa in dokumentiranja tega neokusnega dejanja v Krškem zanikata krivdo

Foto: printscreen

V naslednjih dneh se bo na Okrožnem sodišču v Krškem pričelo sojenje 20-letnemu Alešu Olovcu in 29-letnemu Martinu Kovaču, ki sta 13. februarja letos do smrti pretepla 26-letnega Andreja Cekuto in posnetek tega nečloveškega dejanja, ki ga je snemal eden od storilcev, nato objavila na družabnem omrežju Facebook. Oba krivdo zanikata, na današnji prvi obravnavi sta se izrekla za neprištevna zaradi alkoholiziranosti in zmanjšanega zavedanja.

Spomnimo. Policija je v noči z 12. na 13. februar prejela več prijav pretepa, ki se je dogajal v okolici Podbočja v občini Krško in katerega posnetek je kar sam storilec Aleš Olovec objavil na Facebooku. Policisti so na kraj zločina prispeli 13. februarja ob 4. uri in tam našli hudo pretepenega 26-letnega Andreja Cekuto, ki so ga reševalci nato odpeljali v ljubljanski klinični center.

Foto: Printscreeen

Ko sta bila osumljenca Aleš Olovec in Martin Kovač prijeta in privedena v pripor, sta bila najprej obtožena le povzročitve hudih telesnih poškodb, za kar je predvidena zaporna kazen od 1 do 10 let. Po smrti žrtve pa se je obtožba prekvalificirala na povzročitev hudih telesnih poškodb s smrtnim izidom, za kar je predvidena kazen zapora do 15 let.

Foto: Printscreen

Na Okrožnem sodišču v Krškem so poudarili, da je kljub očitnim dokazom tega nagnusnega dejanja primer lahko še prekvalificiran. Osumljenca sta se na predobravnavnem naroku izrekala za nedolžna. Njuna odvetnika, Olovčev zagovornik Dušan Dornik in Kovačev Dušan Medved, pa sta predlagala zaslišanje dodatnih prič.

Tožilka Mateja Roguljič je izjavila, da tožilstvo ostaja pri dokaznem gradivu, ki je navedeno v obtožnici, in pričanju kriminalistov.

N. Š.