Ovadili članico SD Dejana Židana Lidijo Mavretič, ki je z možem tihotapila ilegalne migrante

Foto: printscreen

Policija je konec julija v Sodražici ujela 14 ilegalnih migrantov, hkrati pa tudi dva slovenska državljana. Med njimi Lidijo Mavretič, nekdanjo kandidatko Združene liste oziroma sedanje SD Dejana Židana, in njenega soproga Marka Hraniloviča, poroča portal 24ur.

Mavretičeva naj bi v času prijetja na območju kočevsko-ribniške regije iz avtomobila že uspela izpustiti tujce, njen soprog pa naj bi bil ujet skupaj z njimi. Policija ju je pridržala, a kasneje izpustila. Skupaj pa naj bi vsi trije pomagali sedmim pakistanskim državljanom. Policisti preiskujejo sum storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, podana pa je bila tudi kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo,” še poroča 24ur.

Portal Dolenjska News pa poroča, da naj bi nekateri posamezniki poskrbeli za duplikate ključev ob panelni ograji ob Kolpi in migrantom preko telefonskih sporočil in koordinat sporočali, kje so ključi.

Ali je primer povezan s častnikom Slovenske vojske Matevžom K., o katerem smo nedavno poročali, da naj bi po naših informacijah tihotapcem in ilegalnim migrantom sporočal, kako se izogniti policijskim patruljam (TUKAJ), še ni znano.

Lidija Mavretič je sicer znana kot prva slovenska vinska kraljica.

Demokracija.si