Srhljivo pričanje o dogajanju pred umorom: “S tresočim glasom me je prosil, če bi se dobila.”

Foto: Twitter

S tresočim glasom me je prosil, če bi se dobila.” Stiske nikoli ni povezoval z Novičem. “Mene bodo ustrelili in bom umrl pred tabo,” je pokojni direktor Kemijskega inštituta Janko Jamnik pred smrtjo dejal sindikalnemu zaupniku Kemijskega inštituta Muharemu Husiću. 

V nadaljevanju sojenja zaradi uboja direktorja Kemijskega inštituta Janka Jamnika je sodišče zaslišalo več prič. Predstavnik Telekoma je razložil delovanje baznih postaj, preko katerih je povezano mobilno omrežje, in sodišču pojasnil, da je na istem naslovu možen preklop več baznih postaj, saj naj bi le-te zaznale signal z njegovega mobilnega telefona v bližini kraja umora. Preklop je odvisen od razmer na mikrolokaciji.

S tresočim glasom me je prosil, če bi se dobila
Sindikalni zaupnik Kemjiskega inštituta Muharem Husić je opisal dogajanje na novoletni zabavi, ko je bil usodnega dne ubit Jamnik. Ta je dejal, da je Jamnik na zabave vedno zamujal in je tja prišel med 19.30 in 19.45. Z obtoženim Milkom Novičem se poznata že od leta 1982, vendar ga ni opisal kot agresivnega človeka. “Zadnji mesec je bil Jamnik nekoliko odsoten, saj ni odgovarjal na elektronsko pošto,” je povedal Husić. Kot je danes dejal na pričanju, ga je pred usodnim dogodkom Jamnik s tresočim glasom prosil, če bi se dobila, vendar stiske ni nikoli povezoval z Novičem. “Mene bodo ustrelili in bom umrl pred tabo,” je Jamnik pred smrtjo zaupal Husiću.

Novič ni bil fizično agresiven, temveč verbalno
Da je imel Novič slabe odnose z zaposlenimi in se je včasih grdo izražal, pa je dejal raziskovalec s Kemijskega inštituta. Po njegovih besedah je Novič medsebojne odnose s sodelavci večkrat komentiral z zaničljivimi izrazi, vendar ni bil fizično agresiven, temveč zgolj verbalno. Novič je delal tudi raziskave z eksplozivi, a projekta zaradi izredne odpovedi delovnega razmerja ni končal.

Naročil mi je izprazniti predal, če se mu kaj zgodi
Jamnikova tajnica, ki je na inštitutu z njim sodelovala zadnjih sedem let, je svojega šefa opisala kot strogega človeka jasnih ciljev, ki je veliko zahteval od zaposlenih. A v zadnjem letu je opazila, da je njegovo obnašanje močno spremenjeno, zaklepal je pisarno in postajal bolj zaprt. Vedela je, da je tarča različnih anonimnih pisem. “Enkrat mi je omenil, da ima v pisarni predal, ki ga moram izprazniti, če se mu kaj zgodi, vendar je bil predal ob policijski preiskavi že izpraznjen,” je čudno naključje omenila Jamnikova tajnica, ki je opisala še opažanje zadnjega dneva, ko je bil Jamnik še živ: “Takrat je bil zelo nervozen in stalno je visel na telefonih.

V Noviču ne vidi krivde
Še ena priča z inštituta je Noviča opisala kot človeka trdnih stališč in trme, vendar v njem krivde ni videla. “Vedno je povedal, kar ga je težilo, in vedno se je tudi podpisal pod svoje stališče,” je še komentiral Novičeva pisma, ki jih je ta pošiljal zaposlenim na inštitutu. “Jamnik se prav tako ni nikoli bal Noviča in v njem ni videl grožnje,” je dodala priča.

M. P.

 

 

 

 

 • epson mlacni

  Mene bodo ustrelili in bom umrl pred tabo,” je pokojni direktor kemijskega inštituta

  Enkrat mi je omenil, da ima v pisarni predal, ki ga moram izprazniti, če se mu kaj zgodi, vendar je bil predal ob policijski preiskavi že izpraznjen

  Jamnik se je moral “našim” močno zameriti. A je kje v javnosti hvalil JJ in grajal derivate LDSa in SDa?

  • Peter

   Čudno je tole, čudno.

  • baubau

   novi razred…

 • goldhorn

  Baje so v ozadju bojni strupi……

  • sodnikisozločinci

   Točno to, samo ta zgodba je že precej stara, naročniki posla pa so največji prijatelji rdeče horde.

 • Bilderberg

  Zakaj se ne uporablja najsodobnejših detektorjev laži? Mnenja “strokovnjakov” da so premalo zanesljivi, preprosto ne držijo. Na Discoveryju so pokazali primer ko pravi strokovnjaki trdijo da se sodobnemu detektorju laži ni moč zlagat. So novinarji vse preizkušali in se nobenemu ni uspelo zlagat. Torej?! To nekdo namerno izloča iz postopka ali uporablja 30 let stare detektorje laži, ki so pa res nezanesljivi.
  Tudi v tem primeru skorumpirani javni sluge take metodologije namerno izločajo iz postopkov, ker se bojijo sami zase. Da bi se njih preiskovalo na tak način in da se nebi dalo oproščat krive in zapirat nedolžne.
  Tudi če tak vrhunski detektor laži nebi bil zanesljiv 100%, a sedanji postopki pa so 100% zanesljivi?! Še 30% po mojem ne.

  • laura

   Dr Novič je sam predlagal uporabo detektorja laži. Preiskovalci so to odklonili! Po petih obravnavah mi je jasno, da niso kaj dosti preiskovali. Luknja do luknje, dokazov ni in ni.

  • rrrrr

   Kot je meni znano, Dr. Novič, ki ga je tranzicijsko zaledje določilo za žrtveno jagnje, da s tem prikrijejo ne samo prave storilce umore ampak tudi vzroke zanj, je ob prvem pridržanju zahteval, naj njegovo verodostojnost oziroma nedolžnost preverijo na takem detektorju laži kot ga navajate. Odgovor sodstva je bil, ne boste verjeli, negativen.

 • alojz

  Skratka mafija. In ta ima oblast.

 • Jožef

  Mogoče bi se komu zljublo pogledat komu je ves dan telofoniral, verjetno se je zaupal bližnim prijateljem……smrdi vse skupaj

 • tanja

  pa dobro in ZAKAJ JE Jamnik NUJNO RABIL govoriti z Muharemom Husićem?!?! (Sploh če že cel mesec ni mel cajta odgovarjat na mejle, s Husićem bi se pa menil… o vremenu?) Gotovo ne samo zato, da bi mu povedal, da ga bodo ubili (in zakaj ta tega ni prej naznanil policiji)? In zakaj bi to govoril enemu sindikalistu?! Al pa ta Husić samo nabija, da bi si pomembnost dvignu…. brez teh sindikalcev, sploh “bratskih”, se kao še čevelj ne obuje…

 • xtc

  Že pred časom so se pojavila namigovanja,da naj bi se Jamnik zapletel v posle z SDV jevci in italijansko mafijo,kateri naj bi SDV jevci ,dobavljali kemično orožje ,ki naj bi se ga izdelovalo na Inštitutu,kar je praksa baje še iz Juge.
  In nebi bilo čuno ,da ga je pospravil nekdo od niju,zelo podobno se je oni dan dogodilo onemu iz Zagreba,ki je obelodanjal lumparije UDBe.
  Zelo verjetno je ,da so šle stvari predaleč in Jamnik je hotel iz posla ven ali pa zadevo obelodaniti,pa je končal tako kot je.
  Da pa je bil predal v pisarni počiščen pa pomeni,da je nekje na fakulteti tudi “nadzornik” Jamnika a je spretno zakrit.

  • dr Janez Sveti

   Hmmm…Imaš prakso, vidim.
   Dr Janez SVeti amater

   • xtc

    Pomembna je beseda amater.

    • dr Janez Sveti

     Ja. Ampak, nekdo pa financira vse skupaj. Veš kdo? Amaterji, davkoplačevalci.
     Dr Janez Sveti davkoplačevalec

 • noname

  VSI POSLI V SLO SO VODENI S STRANI SDV; V PRIMERU PA, DA GRE ZA RAZPISE ZA VEČ MIO, SE FORMIRA POSEBNA SKUPINA “SPECIALCEV”, KI POSEL PREVZAME OZ. UKRADE – LAHKO TUDI ZA DRUGEGA NAROČNIKA.O TEM VEDO VELIKO POVEDATI KIRURGI,…
  TA PRIMER PA RES NI SKRIVNOST – VSE JE JASNO KOT BELI DAN!

  • Nova24TV Mod 1

   [Izključite Caps Lock, ker izgleda, kot da se derete.]

   • noname

    KAKO SE PA TO NAREDI?

    • Nova24TV Mod 1

     :-) Caps Lock – (ponavadi večja) tipka na levi strani tipkovnice – če imate vklopljeno, pišete samo z velikimi črkami.
     Obstaja nenapisano pravilo spletnega komuniciranja – da zapis z velikimi črkami [vključen Caps Lock] implicira povzdigovanje glasu.

     Lep večer, admin

 • Osti jarej

  na sončni strani alp ali kdo nam je ugrabil državo….(žaloigra)

 • Osti jarej

  tko po filmsko,evo; žena,meni grozijo.tukaj imaš dokumente,ki jasno pričajo o tem,kaj se mi dogaja.sumim,da je ne bom dobro odnesel…če se mi kaj zgodi,obelodani zaupano ti…..pol se pa zbudiš….komu le lahko zaupa?!

 • Bilderberg

  Zakaj mora doktor kemije streljat? A se nebi dalo naredit nekega strupa, ko se samo dotakneš kljuke na avtomobilu in umreš?! Kemiki trdijo da obstajajo strupi ki se hitro razgradijo in so neizsledljivi. Če drugo ne bi mu nasul živo srebro v režo za ventilator pa bi voznik umrl. Živo srebro je v vsakem živosrebrnem toplomeru.
  p.s. Upam da ne bom spet opomnjen da dajem ideje teroristom.

  • dr Janez Sveti

   Ne teroristom ampak raznim sosedom, ki se tožijo zaradi žive meje :)
   Dr Janez Sveti

   • Bilderberg

    Za tiste je dovolj da imaš azbestno streho in jo malo nacefraš pa bo :)

    • dr Janez Sveti

     Ti si pa nevaren sosed:)
     Dr Jnez Sveti tujec

  • dež

   Pri celotni zadevi obstaja ena velika nelogičnost, katere do danes ni še nihče problematiziral. Vsaj jaz v medijih tega nisem zasledil. Glavni obtožni materialni dokaz za Novičevo vpletenost so ostanki smodnika na njegovih rokah in plašču.
   Novič je doktor kemijskih znanosti, specialist za smodnik oz. eksplozive ter registrirani član strelskega društva. Če bi bil jaz na njegovem mestu, pa nisem doktor za purfl, bi šel v zadnjih dveh mesecih 2 do 3x na strelišče, zadnjič 3 dni pred akcijo in postreljal po 5 okvirjev ter si s tem zagotovil 100% alibi. In prepričan sem, da bi tudi Novič ravnal enako.
   Zato je meni ta dokaz z ostanki smodnika hudo vprašljiv. Res pa je, da se na forenziko spoznam samo iz TV nadaljevank.
   In podobno je bilo pri Patriji. Če je Janša pri nakupu oklepnikov hotel zaslužiti ali ni čudno, da je za obrambnega ministra postavil Erjavca, šefa konkurenčnega Desusa in si s tem zagrenil življenje. Običajno postaviš svoje ljudi in je stvar rešena.
   Očitno v tej državi logika ni preveč spoštovana stvar.

   • Nickname

    Logika in naše sodstvo ?

  • goldhorn

   Živega srebra že dolgo let ni več v toplomerjih.

   • Bilderberg

    Skočiš k sosedom in ga kupiš. Takega z živim srebrom.

 • noname

  KAJ JE BILO Z RAZPISOM ZA 11 MIO EUR?

  • dr Janez Sveti

   No, pa povej.
   Dr Janez Sveti radoveden

 • rrrrr

  Vse pohvale avtorju prispevka o današnjem sojenju napačno izbranemu storilcu umora dr. Milku Noviču. Pošteno, korektno napisano in ne povzetek po paradržavni STA. Tudi to poročanje ,, z druge strani,, za razliko od centralno in izza kulis dirigiranih mainstream medijev že začenja razpirati enoumno pordečeni medijski prostor. Vsi Slovenci gotovo nismo ovce, ki bi sledili zapovedanemu medijskemu nareku , ampak si po petindvajsetih letih zaslužimo poštenega poročanja in pogleda z obeh strani. Prosim, nadaljujte pošteno začeto delo. Pogrešam pa prisotnost novinarjev Reporterja. Pa se menda ja niso spet preimenovali v Mag? No, upam da se motim.

  • sodnikisozločinci

   Na tem kemijskem institutu so se že prej dogajale zelo čudne stvari. Ko boste odgovorili na vprašanje kaj in za koga je delal kemijski institut, boste imeli kmalu tudi morilca. Ne priporočam pa novinarjem, da se s tem ukvarjajo.

 • Vrhovnisodnik

  Če je v interesu našega sodstva ga bojo obsodili, če ga bodo, je morilec povezan z SDV- ejem.

 • Leme

  Več kot očitno je, da je bil Jamnik naiven… balkanska mafija, italijanska… ti imajo čisto druga pravila poslovanja. Očitno tale Muharem še največ ve,…. in pravijo, da moraš imeti sovražniki najbližje…. Skratka jest bi šla najprej najbližje preverit. Zakaj ni nihče nič naredil, če so vedeli?
  Je pa jasna ena stvar. Ni bil za “balkanska mutna posla” in to ga je očitno stalo vse. Psihologija balkancev pove kdo ga je. Ko dojameš kako deluje Balkan, dojameš kdo ga je v resnici, če veš, človek kakšnih načel je bil. Sej je vse jasno, samo butec ne vidi.

 • Leme

  Meni je sumljivo že to, da je ta Muharen vedel, da Jamnik vedno zamuja na proslave….. torej je morilec človeka zelo dobro poznal….

  Več kot očitno je, da je bil Jamnik naiven… balkanska mafija,
  italijanska… ti imajo čisto druga pravila poslovanja. Očitno tale
  Muharem še največ ve,…. in pravijo, da moraš imeti sovražniki
  najbližje…. Skratka jest bi šla najprej najbližje preverit. Zakaj ni
  nihče nič naredil, če so vedeli?
  Je pa jasna ena stvar. Ni bil za “balkanska mutna posla” in to ga je očitno stalo se. Psihologija balkancev pove kdo ga je.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!