fbpx

Panika na Ljubljanskem barju – evakuirali počivališče

Foto: STA

Na počivališču Barje so nekaj pred drugo uro opazili parkirano tovorno vozilo, iz katerega se je kadilo. Evakuirali so območje počivališča in 60 prebivalcev iz ulice Ceste dveh cesarjev.

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da so bili okoli 13.45 ure obveščeni, da se na počivališču Barje (v smeri Brezovice) iz parkiranega tovornega vozila kadi. Na kraju so policisti ugotovili, da iz cisterne italijanskih registrstkih oznak izteka solna kislina.Ta je iztekla zaradi dotrajanosti materiala cisterne, v kateri je nastala luknja. Izteklo je okoli 200 litrov tekočine. Po podatkih policije ni nihče utrpel telesnih poškodb niti ni iskal zdravniške pomoči. Elementov kaznivega dejanja niso ugotovili

Območje počivališča in približno 60 stanovalcev iz ulice Ceste dveh cesarjev je bilo na zahtevo gasilcev preventivno evakuiranih, a so se lahko kmalu vrnili v svoje domove.

Varovanje kraja
Nevšečnosti so posledično nastale tudi v prometu. Na kraju so gasilci in pristojne službe, ki so izvajali vse aktivnosti v zvezi z zavarovanjem nevarne snovi, policisti pa so varovali območje in skrbeli za urejanje prometa.

Več okoliščin v zvezi z dogodkom bo znanih po opravljeni intervenciji gasilcev in opravljenem ogledu policistov, s čimer bodo pričeli, ko bodo za to vzpostavljeni pogoji, so še sporočili s PU Ljubljana.

B. O.